Alonso: “Ferrari Williams’tan Değil McLaren’den Endişelenmeli”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Ferrari’nin takımlar şampiyonasında Williams’tan değil McLaren’den endişelenmesi gerektiğini düşünüyor.

Sene ortasına kadar takımlar şampiyonasında 3. sırada yer alan Ferrari, Williams’ın performansını arttırmasıyla birlikte istikrarlı bir şekilde Williams’ın gerisinde kalmaya başladı ve Williams 3. sırada oldukça güçlü bir pozisyon elde etti. Ferrari şu anda Williams’ın 42 puan gerisinde 4. sırada yer alıyor. Ferrari’nin 49 puan gerisinde ise McLaren var.

Alonso “Tüm hafta sonu boyunca zorlandık ancak Rusya ve Japonya’da da durum benzerdi. Puan kazanmaya devam etmeliyiz çünkü takımlar şampiyonasındaki mücadele devam ediyor ve bazı mücadelelerin içerisindeyiz.”

“Williams’a karşı çok fazla kaybettik ve kalan yarışlarda rahat olacağımızı düşünüyorduk ancak şimdi McLaren hızlanmış gibi görünüyor. Bu yüzden puansız yarış geçirmeye katlanamayız. Hala mücadelenin içerisindeyiz.”

“Beklediğimiz gibi bir yarış oldu. Kolay değildi ve rekabetçi değildik. İyi bir kalkış yaptık ancak ardından ilk 5 aracı takip edemedik ve çok hızlı bir şekilde kayboldular. Sadece arkamızdakileri kontrol etmeye çalıştık. Onlar ilk turda pite gelmelerinin ardından farklı strateji uyguladılar. Performansımızı kontrol etmemiz gerekiyordu çünkü 6. sıra önemliydi.”

“Son 2 turda çok fazla vibrasyon vardı bu yüzden pisti bile zor görüyordum. Performansımı ve arkadakilerle farkı kontrol etmeye çalıştım.”

“Ancak ardından Vettel Magnussen’i geçti ve daha fazla lastik koruma şansım yoktu. Vibrasyonlarla tam gaz gitmek zorunda kaldım.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ferrari Williams’tan Değil McLaren’den Endişelenmeli”” için 13 yanıt

  1. ferrari : fernando is faster than you

    1. espri yapınca altına açıklamanı da yaz da anlayalım, sonra gülebiliriz belki.

  2. KimiRaikkonen7 avatarı
    KimiRaikkonen7

    adam çok yakışıklı ama bi rai değil tabi 😀

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Son iki yarış kala 49 puanın kapanmasını ben pek olası bulmuyorum.Adamların bir yarış duble yapması ve üstüne 6 puan 7 puan daha alıp Ferrari’nin puan kazanmaması gerekiyor.Zaten normal bir yarışta McLaren en fazla kaç puan toplayabiliyor?Artık takımlar şampiyonası da bizim için formalite.Alonso gibi bir adam 5 yıldır nelerle uğraşıyor;puan,podyum mücadlesi,sorunlu araçlar ve pit ekibi vs vs…

  4. Şu Ferrari’yi senin düşündüğün kadar Ferrari bi de kendini düşünse… Senin yarışlarda olan adanmışlığını bir de Ferrari kendi bünyesinde gerçekleştirse, kimse bileğini bükemez bu takımın da … Nerdeeee

  5. kimin aklına gelirdi ferrari nin altıncılığa sevineceği vay be..

    1. Diğer ferrarinin 13.olduğunu düşünürsek bence sevinmekte haklılar. Motor oldukça kötü mercedese göre..

      1. onu hic sorma zaten.Kimi den aciklama geldi bakalim ferrariden de bir aciklama gelecek mi.

      2. Sadece Mercedes’e göre kötü olsa neyse de Renault motoru bile daha iyi çıktı.Bu yarışta gerçekleri gördük.Alonso Vettel’i geçerken baya zorlandı.

        1. ferrari bu yilin en kotu motorunu uretti gerci alti ustu 3 motor ureticisi var 🙂

  6. F-one-Driver avatarı

    Böyle bir açıklamayı ancak alonso kumaşında bir pilottan duyabilirsiniz, pisti göremeyecek kadar vibrasyonu bir hayal edin ve o vibrasyonda tam gaz gitmenin ne demek olduğunu düşünmeye çalışın… Arkanızda da pistin en hızlısı vettel var iken…
    Eminim anlattığının çok daha fazlasını yaşamıştır da kelimelerle ifade etmemiştir…

  7. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Sizce seneye McLaren’de mi?

    1. idman tv spikerleri buttonun yerine geçişinin hemen hemen gerçekleştiği gibi bir şeyler dediler yarışta…bakarık dediler sonra da 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir