Button, McLaren’in Pit Sırası Değişikliği Nedeniyle Kızgın

yazar:

kategori:

Jenson Button, McLaren’in ikinci pit stoplarda kendisini pite alacakken Kevin Magnussen’i alması karşısında şaşkın olduğunu söyledi.

McLaren, arka lastiklerde sorun yaşayan Button’a 27. turda zorlamasını ve ardından pite gelmesinin söyledi. Ancak o turun sonunda McLaren Button’a pistte kalmasını söyleyerek Magnussen’i pite aldı.

İyice yavaş kalan Button ise bu geç pit nedeniyle arkasındaki 3 sürücüye geçildi.

Pite tekrar çağrıldığında Button, telsizden takıma kızgınlığını dile getirdi.

Button “Öndeki araç pit stopa çağrılır ancak arkadaki araç o tur pite çağrıldığında değil. Çok saçma. Bir sonraki tur 3 sıra kaybettim bu yüzden yarışım orada biraz mahvoldu.”

“Kevin pite gelmeseydi o kadar kaybetmezdi çünkü yeteri kadar farka sahipti ancak bazen tuhaf çağrılar yapılıyor. Size bir tur veriliyor ve o turda duracağınız söyleniyor. Ardından o turu sizden alıyorlar. Bu oldukça olağan dışı ancak olan bu.” dedi.

Button ayrıca arka lastiklerde sorun yaşadığı için pek keyif alamadığını söyledi.

Button “Pek keyif almadım. Arka tarafta çok fazla sorun yaşıyordum. Pist sıcaklığı artıyordu ancak lastikler performans kaybettiği için kayıyordum. Bu konuda her nedense etrafımdakilerden daha fazla sorun yaşadım. Lastik aşınması nedeniyle sorun yaşamam olağan dışı bir şey. Çok tuhaftı.”

“Yarışın sonunda diğer sürücülerle mücadelem olmadı. Aracı pistte tutma mücadelesi veriyordum. Tek eğlence Alonso ile mücadeleydi.” dedi.


Yorumlar

“Button, McLaren’in Pit Sırası Değişikliği Nedeniyle Kızgın” için 3 yanıt

  1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    pite çağrıldığında “emin misin orada olacak mısınız” filan diye sitem etti button gülmüştüm o an. haklıydı button alonso ile kapışırken bir ara 6. lık için yarıştan puan alamadan ayrıldı. gerisindeki magnussen önünde bitirdi.

  2. Stratejiyi değiştirmen gerekir ama bu tur pite geleceksin diye performans artırıp elindeki lastikleri sonuna kadar bitiren adamı da pite almamak saçmalıktı. Yoksa değişsin ne olacak, lastikleri biraz idareli kullanır ve bir tur daha beklersin, ama uğraşıp bitirdikten sonra bir tur daha atacaksın demek???

  3. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Hep demişimidir bu McLaren beceriksiz diye. Ferrari’yi aratmıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir