Vettel, Yarışın Tamamen Farklı 2 Bölüm Halinde Geçmesine Anlam Verememiş

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Amerika GP’de performans olarak yarışın birbirine zıt iki bölümden oluşmasına bir anlam veremediğini söyledi.

Yarışa pit alanından başlayan Vettel, yarışın ilk yarısında performans konusunda çok sıkıntılar yaşadı ve yaklaşık olarak 2 sn yavaş turlar atıyordu. Ancak yarışın ikinci bölümünde Vettel oldukça rekabetçi turlarla yükselmeyi başardı.

Vettel “Sonuç açısından iyiydi. Sonunda, özellikle 5. sıra ulaşılamazdı ancak 6. sıradaki Fernando’yu belki geçebilirdik. Sorun mu yaşıyordu yoksa bilerek mi yavaş gidiyordu bilmiyorum ancak sonuç açısından yarış fena değildi.”

“Yarışın ilk bölümü çok zordu. Çok hızlı değildim ve antrenmanda attığım turları yapmakta zorlanıyordum. İkinci yarıda ise durum biraz tersine döndü ve daha iyiydim.” dedi.

İlk turlarda güvenlik aracı girdiğinde iki kez pite girmesi için Vettel “Açıkçası yumuşak lastiklerle her zaman hızlı gidersiniz ancak erken bir güvenlik aracı girdiğinde plan hep aynıydı.”

“Kaybedecek bir şeyimiz yoktu. Ve ardından yarışı iki yarı şeklinde geçirmeye çalıştık, bu işe yaramadı. Bu yüzden yumuşak lastikler için tekrar pite gelmek zorunda kaldık.” dedi.


Yorumlar

“Vettel, Yarışın Tamamen Farklı 2 Bölüm Halinde Geçmesine Anlam Verememiş” için 13 yanıt

  1. Gerçekten ilk bölümde anlamsız şekilde yavaştı. Aracında sorun olduğunu düşündüm, telsiz mesajına göre o bile öyle düşünmüş. Ama ikinci bölümde resmen uçuyordu.

  2. bu da çok king bir yorum olmuş dibim düştü tavana yapıştım. yorumu bir daha okuyayım da başka bir şey istemem.

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Pitten başlamış adamın bu şartlarda ilk 5’e girmesini bekleyenler olmuş aşağıda gördüğüm kadarıyla 😀

    Bir yandan Ricciardo’nun yükselmesine sevinirken diğer yandan live timing’den Vettel’e baktım adam harbiden 1:46:4 gibi turlar attı ilk 25 turda .. pitten çıktı başladı 1:44 atmaya ben de anlayamadım hatta Ted Kravitz ”Vettel’in lastiğinde patlak falan mı vardı ” gibi bişey dedi çünkü fark çok fazlaydı.. Ben hem Vet’in hem Ric’in performansını beğendim.

  4. Fernando’yu belki geçebilirdik. Sorun mu yaşıyordu yoksa bilerek mi yavaş gidiyordu bilmiyorum

    seneye görürsün ne yaşadığını. redbull ferrariden çok daha üstün bir araç olmasına rağmen alonso ile vettel’in puanları eşit.

    pitten kalkıp 7. olmuş. ne yaptı? yine klasik kendisinden tur başına 1-2 saniye yavaş olan araçları yarışın yarısında telziden şikayet ede ede geçti. aynısını rosberg rusya’da yapmıştı kimse neden görmedi? geçtiği araçlara bakın; 2 tanesi kaza yapıp yarış dışı kalan f.indialar, sauberler, kaza yapan lotuslar, mclaren ve yine biriyle temas yaşayan vergne, lotusların bile geçtiği diğer mclaren.

    redbull’da bugün vettel mi ricciardo mu deseler williamsları geride bırakan ricciardo derim. hem öyle 15 saniye ile de değil, 1,5 ve 5 saniye arkasında sırayla 2 tane williamsla adam yine 3. oldu. her yarış vettel ayrılarak ne kadar iyi karar verdiğini düşünüyordur.

  5. Adam tespiti kondurmuş. 🙂 Büyüksün babo. 🙂

  6. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    2 saniye yavaş araçla 😀 Geçen de diazcının teki bunu demişti. Sanarsın caterham sürüyorlar. Yok tofaşla en hızlı turu atmış.

    1. Ben dedim onu 2012 Valencia yarışında.Aksini de iddia etmiyorum.Yarışı aç izle Vettel’in 10 turda 2.ye 25 sn attığı farkı gör.

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Vettel o yarışta yarış dışı kalmış. Sanki Vettel’i geçmiş gibi bir imaj yaratmaya çalışıyorsun. Webber de o 2 saniye yavaş araçla Kimi ve Schumi’nin de gerisinde ancak 4. olabilmiş.

  7. bu kafadan istiyorum

  8. Cumartesi 3. antreman turlarında 25 tur dolu depo stintinde düzenli olarak 1,44’lü turlar attı ancak yarışta 3 pit stopuna kadar 1,46’larda gitti. Bahsettiği durum bu. Araç hafifleyince de gerçek temposunu buldu.
    Vettel yıl içerisinde en büyük sorunu olan lastik probleminden sıyrılmış görünüyor. Tabi atı alan Ric Üsküdar’ı çoktan geçti.

    1. Bundan yarışta kendide şikayet etti. ‘Antrenmanda 1.44’leri yakalıyorduk dolu depoyla şimdi 1.46larda zorlanıyorum ne oluyor’ diyordu telsizden. Heralde onun şasiyi Ricci’ye verdiler 😀

      1. Horner bugün bununla ilgili olarak, “Düşük downforce ayarı Sebastian’ı trafikte etkiledi ve yarışın ilk bölümünde yeterli hızı bulamamasına neden oldu dedi.

        1. Demekki türbülansta araç düşündüklerinden fazla etkilenmiş. 2sn çok fazla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir