Massa: “Yavaş Pit Stop Nedeniyle Podyumu Kaçırdık”

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Amerika’da 2. pitlerde yavaş kalmaları sebebiyle podyumu Red Bull’a kaptırdıklarını düşünüyor.

Yarışın en başında 3.lüğe yükselen Massa uzun süre yerini korusa da ikinci pitlerde Daniel Ricciardo’ya geçilmekten kurtulamadı.

Massa “Çok iyi bir startla 3.lüğü aldım ve yarış boyunca güçlü performans sergiledim. ancak ne yazık ki normalden yavaş bir pit stop nedeniyle Ricciardo’ya geçildik ve mümkün olan podyumu kaçırdık.”

“Bu tür şeyler oluyor ancak takım bu sene pit stoplarda çok üst seviyede çalışıyor. Bu yüzden hızlı bir şekilde bu konuyu geride bırakmalıyız.”

“Bu hafta sonunu olumlu bir şekilde geride bırakmalıyız çünkü takımlar şampiyonasındaki rakiplerimizden fazla puan topladık.”

“Sezonun son 2 yarışı için çok iyi bir momentuma sahibiz” dedi.

Valtteri Bottas “Genel olarak iyi puanlar kazandık ve takımlar şampiyonasında 3.lükte Ferrari ile fark açtık ancak bugünden bazı dersler çıkarabiliriz.”

“İlk başta debriyajda biraz sorun yaşadık ve bu sayede Felipe ilk virajda geçmeyi başardı.”

“Red Bull lastik aşınması açısından daha iyiydi ve uzun sürüşlerde bizden daha iyi performans sergilediler. Bu yüzden pit stoplarda beni geçmesinden sonra Ricciardo’yu yakalamak zordu.”

“Sezonun bu döneminde iyi puanlar kazanmak istiyoruz. Burada aldığımız güçlü sonuçla Brezilya’ya iyi bir şekilde gidiyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “Yavaş Pit Stop Nedeniyle Podyumu Kaçırdık”” için 4 yanıt

  1. Artık geç pite girmek için bir gerekçeleri olduğunu düşünmeye başladım. Red Bull’dan örnek alsınlar.

  2. Evet pit stop yavaştı ama 1 kere de sen erken pit yapmayı düşünsen? Hep stratejik hamleleri rakibe veriyorsunuz.Red bull da bu konuda çok iyi.

    1. Eren Donmez avatarı

      bana kalırsa bu sezon gösteriyor ki williams önlerde yarışmayı unutmuş. bu tür kararları doğru zamanda doğru yerde alamıyorlar.

  3. Massa bu sene Williams ve şanssızlıkları yüzünden neleri kaybetmedi ki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir