Mattiacci’den Küçük Takımlar İçin Sert Açıklama!

Ferrari Takım Patronu Marco Mattiacci, son dönemde kendilerine verilen payın arttırılması çağrısında bulunan orta sıra ve arka sıra takımları için sert açıklamalarda bulundu.

Caterham ve Marussia takımlarının iflas etmesinin ardından Sauber, Lotus ve Force India takımları, Formula 1 yönetimine gelirlerin daha adil davranılması çağrısında bulunuyor.

Gridde daha fazla takımın kaybolmasından mutluluk duyup duymayacağının sorulması üzerine Mattiacci “Orta sıra takımı, küçük takım nedir… Formula 1’in rekabetçi takımlara ihtiyacı var. Dünyada Formula 1 gibi  motor sporları platformunu değerlendirmesi gereken bir çok şirket var.”

“Haas ile harika bir iş yapıyoruz ve Haas’ın ne yapmak istediği çok açık. Uzun vadeli planı ve projesi var. Sağlam yatırım yapıyorlar ve Formula 1’e girmek için iyi bir iş modeline sahipler. Başarılı bir hikaye yazmak için onlarla çok yakın çalışıyoruz ancak evet, rekabetçi takımlara ihtiyacımız var.”

“Burada küçük ya da orta seviyede takımları istediğimizi söylemek için bulunmuyorum. Sağlam arka plana ve iş arka planına sahip rekabetçi takımlar olmalı.” şeklinde sert konuştu.


Yorumlar

“Mattiacci’den Küçük Takımlar İçin Sert Açıklama!” için 31 yanıt

  1. Son yillardaki araç performansina bakarsak,Alonso olmasa Ferrari ismi buyuk,ama topladigi puan ve basarilari itibariyla kuçuk bir takim olarak gorunecekti…

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kim ne derse desin Ferrari tarihin en başarılı takımı. Başarısız bir dönem geçiriyor diye yerden yere vurmayı doğru bulmuyorum. F1’de sürekli başarılı olamazsınız.

    Ferrari bu kadar başarıyı tesadüfen elde etmiş gibi konuşmak doğru değil.

    Açıklamaya gelirsek Caterham Marussia gibi takımlar vizyonu olan takımlar değillerdi. Yıllardır gride hiçbir katkıları olmadı. Aşağıda bir arkadaşımızın da yazdığı üzere zengin ve harcayacak parası olan tiplerin girdiği bir hayalden öteye gidemedi.

    Force India Sauber Lotus gibi takımlar bir şekilde ayakta kalacaktır.

    1. Başarısız bir dönem olur da 4 yıl olur 5 yıl olur bu 10 yıla kaymaz.Özellikle Ferrari gibi bir takım için.Mclaren bile bu kadar uzun süreli başarısızlık yaşamadı.

  3. ya saçmalamaya bak ferrari önce force india kadar sauber kadar iyi iş çıkarsın sanki kendileri onlardan iyi yahu ferrari orta sıra takımlarından herhangi biri işte aldıgı paraları zerre hakketmiyor iş olsun torba dolsun konuşarak ferrariyi büyük göstermeye çalışıyor . biz pistte görüyoruz buyuklugu zaten mercedes tur bindiriyor yarış sonunda

  4. onca kazanca rağmen bir şey yapabiliyormşsunuz gibi konuşma be adam

  5. Fazla açıklama yapıyorsun.Eski haline dönmen lazım.2 sene içinde başarı gelmezse sende yoksun bunu bil.Çünkü seni Marchionne getirmedi.Ferrari taraftarlarının da sabrı taştı.Ne yapıp edip kuralları değiştirtmeye çalış bu saçmalıklara yorum yapacağına.

  6. Yüzde yüz katılıyorum. Burda F1 de sadece yarışmak için yarışılacak en son yer olması lazım.

    Hatta kural koymaları lazım yıllar önce demiştim bir yazımda en az 3 sene motorsporları geçmişi olmayan giremesin diye F1 e bilen ler bilir.

    Burası en üst klasman burda olmana gerek yok. Git Lemans a yarışmak istiyorsan orda yap LMP2 sınıfı araç orda yarış sadece yarışmak istiyorsan burda ne işin var senin.

    Caterman kim Marussia kim allah için.

    Yıllardır dedim sadece burda üreticilier olacak diye. Bireysel zenginlerin para saçma yada egolarını tatmin edecek yeri değil burası. Burası F1 . En müthiş teknolojiyi yapan kazanır burda. Bunu yapmak için uğraşanlar yarışır burda.

    Yok küçük takımmış yok orta sınıfmış bune lan. Her yarış yolda kalan yada iki üç tur yiyen adamları kim seyreder allah için.

    Hayır en başta ki adamlarda da suç var. Hatta en büyük suç onların. Sen niye sokuyon bunları seriye ve gereksiz bir harcama politikasında adamları boğuyosun dimi. Hadi takım sahibi basar gider orda çalışan yüzlerce insan var ne yapacak onlar. Hiç düşünen yok tabi.

    Sonra çık de tabi hata yaptım. Ulan paraları götürken, adamların kanını emerken iyiydi şimdi ne oldu.

    Ben 3. aracı değilde her zaman müşteri aracına daha çok sıcak baktım. Verirsin küçüklere motor değilde komple bir paket yarışırlar ve onların da serileri ayrı olur. Bak böylece pilot kalitesi de çok daha net anlaşılır.

    Düşün seneye herkese bu seneki Mercedes i veriyorlar sen ister Renault motoru koy ister Ferrari ister Honda ister Mercedes. Fark etmez kimle ortaksan. Hiç değilse kalite artar.

    Farklı bir puanlama getirmeyeceksin ama yine aynı olacak sadece bağımsızlar diye birşey olacak diyelim adam 6. oldu bağımsızların 1. si. Ona da verecen bir ödül. Moto Gp ve Lemans benzeri bir karışım yapacan ortaya. Hem Honda olacak hemde Gresini Honda mıydı neydi öyle olacak gibi…

    Yapın bunları bakalım kimse ağlıyormu artık. Saçma sapan işlerle uğraşıyorlar ilginç gerçekten. Ya bunları mal sürüsü yönetiyor yada harbiden düşünemiyorlar artık.

    F1 kendi iyiliği için FİA da kopması lazım bence. Yoksa batış döneminde daha da dibe vuracaklar. 2010 u özlüyorum gereçekten. Son müthiş sezondu. Ve en iyiysiydi bu güne kadar izlediğim.

    1. peki diyelim ki caterham yok, marussia yok, sauber yok, force india yok. sadece 6 – 7 takımla mı yarışılsın? girmiyor üreticiler, motor sporları geçmişi olanlar girmiyor, korkuyor o zaman ne olacak?

      1. Ben çözümü sundum aslında.

        Motor sporları geçmişi olan girsin onda geri adım atmam. Yukarda yazdım motor değilde araç alsınlar. Hatta üreticiler araçları fia ya satsınlar işte atıyorum her üretici 3 takım için araç satsın.

        fia da küçük takımlara elindeki araçları kiralasın. Bu sayede kimse para dağılımına da laf edemez. Düzen yine aynı kalsa da kısa vade de kaosu durdurmuş olursun.

        Bir daha ki sözleşmede de bu hatalar yapılmaz. Ferrari efendi ve yeni şampiyon çakma büyük RB de gereksiz çok para almaz.

        Adamlara sen sunmuşsun o kadar olanak o da vazgeçicek öylemi, gülerler adama.

        Balık baştan kokar en başında belliydi bunların olacağı. Ticarette ileriyi görmekte önemli bir unsur.

        RB yaptı bizde yapabiliriz diye herkes damladı F1 e bir ara. Bilen bilir. Küçük takımların F1 e girerken ki dayanağı buydu. RB kimdi allah için. Hiç kimse. Bak ne oldular şimdi en büyük 2. payı onlar alıyor.

        Yani demen o ki herkes öyle elini kolunu sallıyarak giremesin buraya. Girerse de hiç değilse bir amaçları olanlar girsin yada oda yoksa sen bir amaç ver onlara .Sonuçta ne kadar çok araç olursa o kadar güzel bir seri olur.

        Lemans ı bu yüzden seviyorum. Orda dandik bir firmanın bile bir amacı var. Ama F1 de yok. Amacı olan RB gibi olur yada olmaya çalışır. Amacı olmayan batan firmalar gibi olur.

        Birde burda politika denen birşey var bilen bilir. Burda öyle herkes kazanamaz. Ben yıllarca buna inandım kazanmasını istedikleri kazanır burda.

        Bu yüzde küçükleri korumanın yoluda onlara para değilde araç vermektir diye düşünüyorum. Hani bizde bir laf vardır. Bana balık verme balık tutmasını öğret diye. Aynı onun gibi işte.

        Ver aracı onlara bırak yarışsınlar sadece yarışsınlar. Kime ne zararları olabilir ki. Takımları batsa bile çok zengin adamlar onlar yani para çözmez onların işini.

  7. Murat Aksoy avatarı

    Skandal bir açıklama. Şu anda sadece rekabetçi takımlar ile yarışıyor olsaydı her yarış sonuncu olurdu haberi yok! 1-2 Mercedes
    3-4 Williams
    5-6 RedBull
    7-8 den itibaren Mattiachi

    Ne rekabet ama. Yahu Alonso’nun insan üstü gayreti de olmasa takımlarda 5.6. lık için Force India ile “rekabetçi rekabetçi” yarışacaktınız, hani sizi boykot eden takımlardan biriyle, hani beğenmediğin!!

    Acele verilen bir tepki sonucu ortaya çıkan skandal bir açıklama.

  8. Madem sesin bu kadar çıkıyor motorlar için de bir açıklama yapsana.

  9. Onur Gentas avatarı

    Ben F1’i büyük ve küçük takımlarıyla seviyorum.

  10. _esrosberges_ avatarı
    _esrosberges_

    açıklamaya sonuna kadar katılıyorum sizin gibi 1. den tur yiyen takımlar yerine daha rekabetçi takımlar gelmeli. en fazla payı sizin almanız ne kadar adaletsiz demi.

  11. Formula 1’de sadece rekabetçi takımlar olması gerekiyorsa, Ferrari yarışmamalı.

  12. Sezon içi motor geliştirmeyi savun, bunu kendileri için değil F1 için istediğini söyle.
    Sonra iş maddi zorluk yaşayan takımları F1 de tutmak için parayı tekrar pay etmeye
    gelince tam tersi yönde açıklamlar yap, hani ne oldu F1 sevginiz:)İnanın Ferrari’nin şu
    haline hiç üzülmüyorum. Adamlar bırakın daha adil bir paylaşımı, var olan paylarını
    daha da arttırma peşinde. Bu mantıkla umarım çok daha kötü sezonlar yaşarlar…

  13. Nerde dominicalinin yapıcı konuşması Günay’ın dedği gibi şirket ağızlı olunca böyle konuşmalar çok normal.

  14. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    He hepsini siz yeyin dünya sizin olsun. Açgözlü pislikler.

  15. Luca gidince sacmalayama başladın iyice

  16. bir ara bizim milli eğitim müdürlüğüne de bir bakan atamışlardı. Kendisi işletmeci. Her şeyi o mantıkla yürüteceğini sandı. Sonuç hüsran. Ha Milli eğitim bakanlığına gelen herkes aynı ya neyse.

    1. müdürlüğü ne ya bakanlığına olacaktı 🙂

  17. Ankaralı İbocan dan…Neyin Kafasını Yaşıyorsun Mattıachı…???

  18. baskan sen ferrari den bahset biraz ne zaman bitecek bu rezilliginiz ???

  19. “Burada küçük ya da orta seviyede takımları istediğimizi söylemek için bulunmuyorum. Sağlam arka plana ve iş arka planına sahip rekabetçi takımlar olmalı.” şeklinde sert konuştu.

    Çok ahmakça ve senın gıbı ferrarının yönetiminde bulunan birine yakışmayan bir açıklama olmuş….

    Sağlam arka plan nedir??? Kafanıza göre strateji uydurup yarışta şı.mak mı??

    iş arka planından kastın ne???Kaç senedir o kadar iyi iş planına sahıp edıldıkı ferrarı şu anda nerelerde oldugunu görüyoruz…

  20. Daha düne kadar zengin çocukları ve orta yaş bunalımına girmiş patronlara kırmızı renkli şekil araba satmaktan başka bir şey bilmeyen birisi bir ‘spor dalı’ konusunda yorum yapıyor. Bu tür bir yorumu Domenicali veya Montezemolo’dan asla duyamazdınız. Cahilce bir yorum olduğu açık, çok üstüne gitmeye gerek yok.

    Sportif değil, tamamen kar amacı güden kapitalist şirket ağzıyla konuşmuş. Scuderia Ferrari takımı pardon şirketi spora böyle yaklaşıyorsa, artık diyecek bir şey kalmamıştır.

    Siz bu sezon ne kadar rekabetçi oldunuz? Daha dünkü yarışta tur yediniz, fakir Lotus ve Sauber’lerle savaştınız. Force India pistte olsaydı daha da fazla sıkıntı çekecektiniz.

    Hem spora böyle bakıp hem başarılı olamayıp hem de en çok parayı alacaksa Ferrari, ahlaki olarak burada yeri yok. Umarım Mattiacci bu sözleri için özür diler.

  21. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Fernandes denen adamda para yok değil ama kimse zarar ede ede işe devam etmez.Adam dünyanın en zengini herhalde ticaret nedir biliyor.Boşa yatırımsa çeker takımını yoksa elbette istese Force İndia patronuda o da takıma finansman sağlar ama kapitalist dünyada kimse kimse için zarar etmez.Küçük takımlardan ikisi kepengi indirdi.Önümüzdeki günlerde daha da kötü olabilir.Ferrari keşke bu açıklamyı yapmasaydı.Diğer takımlar da benzer düşünüyordur ama sözcülüğü Ferrari yapmamalı.Sonra yeri geliyor bu takımlarla oturup kurallar için oy istiyorlar.

  22. adamın takımı inanılmaz rekabetçi ya. tabi adamın tuzu kuru. ne durumda olursa olsun, şampiyon takım kadar para alıyor veya daha fazla. sen o bütçeyi ver sauber’e seni toz duman etsin o zaman anlarsınız.

  23. Aslında demek istiyor ki bizim ne işimiz var burda!!

  24. terbiyesiz. senin beğenmediğin takımlar yıllardır Formula 1’in kahrını çeken takımların başında yer alıyor.

    Haas ile işbirliğinden bahsetmiş daha düne kadar Formula 1’i bilmeyen terbiyesiz. Tabi ki başarılı bir birliktelik olur. % 80 – 90 Ferrari malzemelerinden araç oluşturacaksınız. Onlar da güya Formula 1 aracı hazırlamış olacaklar.

    Bir Sauber, bir Force India ve bir Lotus bu yaklaşım yüzünden ortadan kaybolursa yazıklar olsun. Evet rekabetçi takımlar istiyoruz ancak 5-6 tane aynı rekabet seviyesinde araç olması imkansız bir şey. Arka sıra takımları da lazım bu spora. Caterham da lazım, Marussia da. Ferrari pilotları Alonso ve Raikkonen Formula 1’e nasıl giriş yapmış haberi var mı acaba? Kaç pilot çaylak sürücülere direkt koltuk şansı tanıyor?

    Çok kızdım akşam akşam bu terbiyesizce yaklaşıma. yazıklar olsun be

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      bu öfkenin ardından bu haberi iyi sabırla yapmışsın 🙂 bravo

    2. Merhaba Abdullah Bey,
      Yorumunuzu ÇOK sevdim. Çok güzel yazdınız. Bu haberi okuduktan sonra bütün yorumları okudum. (Bu arada bazı diğer arkadaşların da yorumları beni mutlu etti, gerçekten güzel yazmışlar.) Ben de sizin gibi çok terbiyesizce buldum bu açıklamayı. Benim kadar kızdığınız ve bu güzel yazıyı yazdığınız için de çok mutlu oldum. F1’i ÇOK seviyorum ve kendimi bildim bileli bir F1’ciyim 🙂 (“F1 sever” veya “F1 taraftarıyım” demek az kalırdı 🙂 ) Bir kullanıcı hesabım yoktu ama bu siteye yıllardır her gün giriyordum. Bu arada yeri gelmişken teşekkür etmek isterim. Beni sevindiren, üzen birçok haberi buradan okudum 🙂
      Sizin bu yorumunuzu okuduktan sonra (ki birkaç kere okudum çünkü ilaç gibi geldi 🙂 ) kendime kalsın istemedim, ne kadar güzel yazdığınızı ve benim de aynı fikirde olduğumu yazmak istedim.
      F1’in böyle terbiyesizce ve F1 kültürüne tamamen zıt düşünce ve açıklamalara ihtiyacı yok! Gerçekten yazıklar olsun! Ama sizin gibi F1’i seven ve kültürünü bilen insanları görmek ne kadar güzel. F1’in onu sevenlere ihtiyacı var.
      Yine söyleyeyim, ÇOK güzel yazdınız. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir