Kaltenborn, Ferrari’nin Harcamalar Karşısındaki Tutumunu Eleştirdi

yazar:

kategori:

Sauber’in Takım Patronu Monisha Kaltenborn, son dönemde harcamalar konusunda yaptığı açıklamalar nedeniyle Ferrari Takım Patronu Marco Mattiacci’yi eleştirdi.

Formula 1’in zirvesinde ve arkasında yer alan takımlar arasındaki ayrılık son günlerde artık kritik seviyeye ulaştı. Harcamaların artması ve gelir düşüklüğünden şikayet eden takımlar, Caterham ve Marussia’nın iflasının ardından şartların iyileştirilmesi için zorluyorlar. Force India, Sauber ve Lotus’un başını çektiği grup bu konuda bir şeyler yapılmasını gerektiğini savunurken büyük takımlardan olumlu bir cevap gelmiyor.

Mattiacci’nin küçük takımlara yönelik eleştirilerine karşılık olarak Kaltenborn, Ferrari’nin kendi çalışma modelini sorguladı ve sponsorlarının yatırım olarak geri dönüşlerini sorgulamasını dile getirdi.

Kaltenborn “Ferrari’nin partnerlerinin yatırımın geri dönüşünü sorguladığını söyleyen Marco değil miydi? Bu şekilde devam ettiği sürece onları nasıl iyi bir şekilde tutmayı planlıyor? Muhtemelen onlara çok fazla ödeme yapan partnerleri çıkıp da sonuçlara bakarak ‘Hani bizim yatırımımızın sonucu?’ derse ne yapacaklar? İzleme sayısının sürekli olarak azalması, şovun artık çekici olmaması karşısında partnerleri çıkıp yatırımın sonucunu sorarlarsa ne diyecekler?”

“O tür partnerlerin ya da üreticinin desteği olmazsa onun çalışma modelinin çalışıp çalışmayacağını merak ediyorum. Çünkü üretici o parayı masaya yatırmazsa ölü bir iş modeli olur. Ve ben ne konuştuğumu biliyorum.” dedi.


Yorumlar

“Kaltenborn, Ferrari’nin Harcamalar Karşısındaki Tutumunu Eleştirdi” için 14 yanıt

  1. Kaltenborn aynı tutumu neden Bay E ve baglı oldugu şirkete gösteremiyor. Sonuçta gelirin %60’ını tek başına bu şirket alıyor.
    Bay E büyük takımlardan fedakalık istiyor fakat 3-5 kuruşta biz yardım ederiz demiyor.
    Patron tek başına 60x kazanacak, personelin tamamına 40x dagıtacak. Sonra paraya ihtiyacı olan bir personele yardımcı olmak adı altında diger (kıdemli) personelin maaşında indirime gidecek ve adı iyi patron olacak.
    Kusura bakmayın.

  2. Şimdiki pay sistemi ile Ferrari’nin aldığı, harcadığı ve bunların sonucunda ortaya koyduğu
    performans ortada,güzel yerden vurmuş:) Aklıma Niki Lauda’nın Ferrari’ye gittiğinde söyedikleri geldi:)

    1. 😀 😀 😀

  3. Agzına sağlık ablacım Matiacci denen terbiyesiz örnek alsın konuşma nasıl yapılırmış.

  4. Monisha abla evinde iki çocuğunu ve kocasını çekip çevirirken bir yandan da batmakta olan bir takımı kurtarmak için mücadele ediyor. Diline düşmeyin bedduası fena tutabilir 😀

    1. Bu kıyafetle tam bızım kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyen türk hanımlarına benzemiş 😀

  5. Yalnız ne açıklamalar yapmış bee 😀 Ama iyi açıklamalar yapmış 😀 Mattiacci’ye duyurulur 😀

  6. bayan mayan, Kaltenborn ablamızda bir Formula 1 kültürü var. Çok da haklı yani dediklerinde.

    Bir süre sonra çıkıp sponsorlar demeyecek mi, tamam Ferrari’sin de hani aldığın sonuçlar? Benim reklamımı nasıl yapıyorsun? bu kadar çok para istiyorsun da bu Formula 1’i ne kadar kişi takip ediyor?

    1. Reklamın ıyısı kotusu yoktur derler 😀 Ferrarı ıcın de oyle demek kı..

    2. bayan mayan

      Bu kısım tepki alır bayan arkadaşlardan. Yine mi uykuluydun arkadaş 😛

      Şaka bir yana dediğin doğru, apla dobra konuşmuş. Bizim oralarda böyle güçlü kadın tiplemeleri için bir deyim kullanırlar ama burada yazamam.

      Varlıklı kadın…

      1. tabi ki küçümseme amaçlı değildi o. Erkek sporu olarak kabul edilen formula 1’de kurtlar arasında bayan bir takım patronu. ama tamamen gerçekçi, sallamacı değil.

  7. mattiacci ye yapistirmis samari 🙂

  8. bizim buralarda osmanlı tokadı derler bu hatunun açıklamalarına 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir