Mattiacci: “Raikkonen Pozitif Baskı Altında”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Takım Patronu Marco Mattiacci, zor bir yarış geçiren Kimi Raikkonen’in takım tarafından olumlu bir baskı altında olduğunu söyledi.

Yarışa 8. sıradan başlayan Raikkonen, aracının ön tarafında çok ciddi sorunlar yaşamasının ardından kariyerinin en kötü yarışlarından birisini geçirdi ve ancak 13. olabildi.

Mattiacci “Raikkonen’in üzerinde pozitif bir baskı var. Yapılan baskının her zaman olumlu baskı olması önemli.”

“Şu anda aşırı tepki vermekten kaçınıyoruz.”

“Onda ve aracındaki hislerde sorun olduğunu biliyoruz. Şu anda aracın ön tarafı çok fazla kayıyor ve sezon boyunca bu sorunun devam ettiğini biliyoruz.”

“Ancak biz bir takımız. O, bizim pilotumuz ve üzerinde çalışmalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Mattiacci: “Raikkonen Pozitif Baskı Altında”” için 29 yanıt

  1. Raikkonen hakkında emeklilik yaşı gelmiş,habire bahane üretiyor vs atıp tutanlar F1’den bi halt anlamıyanlardır.geçen sene gridin alonsoyla en iyi pilotu olan Raikkonenin 1 senede emekliliğimi gelir mantıksız mantıksız yorum yapmayın arkadaşlar.Bu adamın sorunu araçla onboard görüntüleri izleyin anlarsınız adam aracın içinde rahat değil Ferraride bunu kabul ediyor siz hala konuşuyorsunuz.

  2. Ben Kimiye hak veriyorum adam inanın bu Ferrariden inip Redbulla binse agzı acık kalır…
    Her yarıs 1. olamazsın yada podyum yapamayabılırsın ama oyle bı aracın olurkı surustende zevk alırsın Kimide de olan bu adam aracın surusunden zevk alamıyo her tur ıskence gıbı biyere kadar deyip bırakıo ha Alonso sonuna kadar savasıyo zorluyo oda her ınsan bır değil biri oyle biri böyle ama soyle bı gercek varkı bu senekı Ferrarı ınsanı F1den soğutur…

  3. Kimi_in_Rai avatarı

    Kimi Raikkonen: “Bulunduğum durumdan nefret ediyorum.”
    Kimi Raikkonen: ‘Aracı kontrol edemiyorum.Aracın hakimiyeti bende olmalı’
    Kimi’le ilgili
    Hep önden kayma görüyoruz çözümse ne yazık ki göremiyoruz
    Ferrari’le ilgili
    2014 sezonu Ferrari motoru adına utanc
    Genel olarak
    F1den nefret edecek hale geldik..şu ne sezon geçiriyoruz motorlarin sesi yok hiç zevk vermiyor, bu motorlar Formula 1 için değiller.

  4. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Onden kayma, arkadan kayma, yandan kayma, amuda kayma 😀 …

    Adam da hepsi var masallah.

  5. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Sanki çaylak pilottan bahsediyor herif. sen arabayı değiştir dayı arabayı, bu adam her türlü sürer ondan sonra.

  6. arif çelik avatarı

    seneye Alo ve Vettel aynı takımda olma şansı olsada farklarını aynı araçta görebilsek. kimi yi gördük armut piş misali her şeyin olumlu olması halinde iyi olduğunu kanıtladı sanırım.

  7. Bunca yildir tuttugum Raikkonen’i biraz taniyorsam Raikkonen baski altina falan girmez, zaten bu yuzden bu sezon “oldugu kadar” diyor ve kasmiyor. Ha evet son yaris benimde izledigim en kotu yarisiydi Kimi’nin, ama bakiyosun siralama turlarinda Alonso’dan sadece 0,2 sn geride ve pazar gunu yarisin orta noktasina kadar Alonso’nun hemen 4sn arkasinda, ama bi bakiyosun 3-5 tur icinde birseyler oluyor Alonso 6 Kimi 13 bitiriyor. Noluyor arkadas ben anlayamiyorum artik..

    1. O fark yavaş yavaş açıldı zaten.Tur başına 0-2 sn diye diye 10 saniyelere çıktı.Arada da Raikkonen hata yaptı 2 kişiye daha geçildi.Sonrası zaten felaket.

      1. 10 sn değil ilk pitlere kadar alo ile rai farkı 1,5-2 sn civarındaydı alo pite geldi, bir tur sonra rai geldi sıralama alo vet rai oldu (alo pitten sonra hemen vetteli geçti) bizde rai de şimdi vet i geçer derken rai gittikçe yavaşladı sonra birden 12. sırada gördük.

        10 saniyeler filan deyip siyasiler gibi rai aleyhine algı operasyonu yapmaya gerek yok.

  8. eveeet son söz..

    sene başı başta mika efendi olmak üzere kimi fanları ne diyordunuz hatırlayalım kısaca

    kimi ye uygun araçlar ve motorlar alonsoyu her türlü ezer biçer yener mahveder vs vsvs doğrumu..

    sezon içi sürekli mazeretler şöyle idim böyle oldum böyle gitti o an dalgındım vs vs..

    sezon sonu son söz

    kimi bu sene yenilmedi resmen ezildi…bu kadar bariz farklar..

    gelelim sayfalarca kıyıdan dolaşma mesajlarına araç ona buna şuna göre yapılma durumlarına…

    kimseye göre araç yapılmaz bu bir mazeret efsanesi diyelim ki öyle olduya..

    sende ayak uydur senin istediğin şey ısmarlama usulü takım elbise..

    kimi yi önümüzdeki sene çok merak ediyorum neye bahane uyduracak.

    1. Sen Formula 1 fanıysan biz neyiz bilader 😀 biraz mantıklı yorum yap lütfen, mika nın dediğinden bize ne ayrıca şöyle ezer böyle ezer yorumlarını da görmedim, ben rai fanı olarak mücade beklerken mücadelenin “m” sini göremedim, bunuda ferranin doğru dürüst araç yapamamasına, rai nin isteklerine cevap verilememesine ve rai nin bakış açısına(motivasyon, araçda iş olmayınca hırslı olmaması vs) bağlıyorum.

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Merhaba yoldaş, yorumuna katılıyorum.

    2. Elnano hatirladigim kadariyla 2 sene once burada bana “ben ogretmenim” demistin, o zaman bende sana “senin okuttugun cocuklara aciyorum” demistim, aradan 2 sene gecti yine ayni cumleyi kurabiliyorum sana! Var gerisini sen dusun..

      1. öğretmen miymiş? adamın daha dilimizden haberi yok…”massavali” yazan bu arkadaş değil mi her yere “massavari” yazıldığını bilemeden…memleketin haline bak.

  9. Şurda Kimi ve fanlarına hak verebiliyorum. Araç Kimi’ye uymuyor, ön tarafının daha dengeli olmasını istiyor. Tamam bunu F1 dünyasında kabul etmeyen yoktur herhalde. Ama araç Alonso’ya göre yapılmış cümlesi ise bana tamamen saçma geliyor. Allison’da bundan bahsetti, iki sürücünün de geri bildirimleri aynı diye. Griddeki hiç bir pilot aracın arkasının da önününde dengesiz olmasını istemez. Bir kere lastik koruma açısından çok ciddi bir problemdir. Bazı fanatikler ise bundan önceki tartışmalarda da Alonso’nun yaptığı araç diye bahsediyor. Alonso araç falan yapmıyor, Kimi de araç falan yapmıyor. Hiç bir pilot araç yapmıyor arkadaşlar bu kadar basit. Ve her pilotun bir araçtan istediği aynı şeydir, önden ve arkadan dengeli bir araç, dengeli bir aero, güçlü bir motor. Zaten ALonso’nun istediği bir araç olsaydı, Alonso şu an Ferrari’de devam ediyor olurdu, malesef 5 sene boyunca Alonso’nun istediği aracı yapamadı Ferrari. Ama şu da bir gerçek ki 5 sene boyunca Alonso bu kadar şikayet etmedi araçtan.

    1. testler basladigi gunden buyana kimi nin sikayeti hep ayni idi.peki ferrari neden bu soruna bir care bulamadi ya da bulmak istemedi ??alonso dogun gununde rbr gibi bir arac istedi daha nasil sikayet etsin ???

      1. Ferrari kaç senedir neye çare bulmuş ki ??? Alonso’nun yaşadığı sorunlarına çare bulabilmiş mi ? Ferrari’nin kendine çare bulması lazım ilk önce 🙂 Alonso doğum gününde Rbr gibi bir araç istedi ama bunu her hafta sonu her yarıştan sonra yapmadı ama dimi ?

  10. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Bence rai yetenek kaybetmedi ama bi yeni f1 turbo v6 motorlar sanirim ona uygun değil. Araca güven duymayinca virajlarda ayagini gazdan çekiyor ve oldukça yavaş kalıyor takim arkadasinin karsisinda. Alo ile rai arasinda tur basina 0.2 saniye ideal bekledigim senaryoydu. Bazi pistlerde alo bazi pistlerde rai önde olur diye düşünüyordum sezon öncesi örnek vermek gerekirse spada rai monacoda alonso önde olur, sezon sonunda da istikrari sayesinde alo siralamada önde bitirir diye düşünüyordum. Fakat fanatik taraftarlarlar hariç kimsenin beklemediği şekilde çok aşırı farklar ortaya cikti. Raikkoneni bir çok sey yavaş birakmis olabilir( yaslanmasi, baba olacak olmasi vs.) ama bu kadar yavas kalmasi gerçekten beklenmedik bir şey. Su anki bana mantikli gelen tek aciklama yeni f1 araclarinin raikkonenin yumuşak sürüş stiline uygun olmamasi.

  11. ben rai nin bittiğini falan düşünmüyorum.önden kayma sorununu sevmemesi ve bunu bertaraf edememesi.ha bu onun alo karşısında bu kadar geride kalmasının izahı olmamalı ama rai kendisine uymayan bir araba ile çok zorlamıyor karakteri öyle sanırım.ve birde schumi-rosberg olayı var ki schumi yi ben çok eleştirmiştim ilk sezon çok kötü idi schumi ama 2.sezon rosberge karşı işi dengelemeye çalıştı.3.sezonunda dengeledi.ve yaşınında burda önemli bir rol oynadığınıda düşünüyorum.

    gel gelelim rai konusunda esas mesele şu:

    bu sezon böyle berbat geçti.önümüzdeki sezon rai ferraride kalacaksa takım arkadaşı kim olacak ve arabanın tasarımı genel olarak bir dengeye lider arabalara göre tasarlanmalı peki karakteristiği yani arabadaki yapılan ayarların aracın dengesine etkisi ne olaca yani önden kayma-arkadan kayma meselesi.ortalama bir dengeye göremi tasarlanacak yoksa rai nin muhtemel takım arkadaşı vettel yada as pilot alonsoya göremi
    kimi 2001 den beri en kötü sezonunu geçiriyorki geçen sezon ve önceki sezon yani geri dönüşünden sonra gayet doyurucu bir performans sergilemiş bir pilot bu sezon birden bire bu duruma düşmesi benim açımdam kesinlikle bitti ah vah tüh denilecek bir durum değil.önümüzdeki sezon umarımki taraftarı olduğum pilot için hayırlısı olur.her ne kadar ferrariye geri dönüşünü tasdik etmiş olmasamda artık zaman geçmiş ve geriye dönüş yok.önüne bakmalı ve gerekirse ki bence gerekir ferrariye baskıda yapmalı.niye ferrari gibi bir takımın son şampiyonu rai ve o şampiyonluk 2 büyük isme ( o zaman tam olarak anlamasakda biri yıldız pilot hamilton) diğeri malum alonso.yani kimi bu 2 ismi o sezon bertaraf etmiş şimdide edebilir.yeterki o ortam o güven ve o araba kimi ye verilsin.

    1. Katılıyorum sana…Raı ıyı bır sürücü ve bu fırrari den iyisini hakediyor ve böyle bir araçla ıyı ısler cıkaracaktır..Adam lotusta cok ıyı ıs cıkardı..

  12. Suda var aynı sorunları alonso da yaşıyor ama araca daha hakim artık tarzından mi yada on tarafın bukadar oynak olmasi onu daha az etkiliyordur ama bu aracın Alo ya göre tasarlandigi aşikar ama ne olursa olsun kimi bukadar geri kalmamaliydi. Yenilebilirsin ama ezilmek yakışmıyor

  13. sezon bitti hala net bir açıklama yok sagır sultan bile duydu kimi nin feryadı ferrari de ise tık yok.Acaba bu sorun neden çözülemiyor yada çözmek mi istemiyorlar?? RBR 16. başlar yarışa 4 pittstop yapar 7. olur ferrari 8.başlar 3.pitstop ile 13.olur.

  14. Inceden mesajı cakmis lar ve haklilarda ama erendost arkadaşımız çokta güzel özetlemiş durumu.

  15. Bu sorunun çözülmesinin yolu yapısal değişiklik, aracın karakteristiği ile alakalı.Ayarlar ile alakalı değil.Pistten piste değişiyor, bazı pistlerde sorun çok büyük olurken Kiminin sürüş tarzına şans eseri uyan pistlerde azalıyor.

    Bu araçta Alonso”nun gösterdiği başarıyı gölgelemez ancak Alonso”nun aracını süremiyor Kimi.

    Alonso”nun Kimi’ye göre çok ters bir stili var, yıllardır bu stile göre evriliyor bu araç.Geçen senelere bakın Yine Ferrari’de önden kayma karakterini görürsünüz.Alonso bu tarzda sürüyor aracı nedeni bu e Kimi’de bu tarz aracı kullanamıyor.

    Ayarlar ile aracın karakterini değiştiremezsin vereceği tepki farklı olur bir aralık vardır o aralıktan aracın sana izin verdiği kadar uzaklaşabilirsin.

    Problemleri yoğunluğu azaldikca Kiminin hizlandigini göreceğiz, Ben hiçbir yarışta Kiminin tam potansiyelini gördüğümüzü düşünmüyorum.

    1. Aynen katılıyorum, james allison da diyor zaten aracın tasarımı kimi’ ye göre değil diye.

      1. Aynı James Allison sorunları Alonso’da yaşıyor demişti.Üstelik aracın Alonso’ya göre tasarlandığını da söylemedi.

        1. Açıklıyorum araç bana göre yapıldı 😀

          Allison sorunları Alonso’da yaşıyor demişti evet buna katılıyorum ama Allison’ın aracın tasarımı ve kimi’ ye uymaması ile farklı bir demeci var ben ondan bahsediyorum. Ayrıca şunu da kabulleniyorum rekabetçi olmayan bir araçla Alonsa bütün pilotlardan daha iyidir ama sonuç alınmadıkça pek işe yaramıyor 🙂

          Kimi zaten kazanacak potansiyeli olmayan araçla yarışmanın bir anlamı olmayacağını söyleyen bir pilot. Bu kafada olan bir pilotun bu sene için alonso nun arkasında kalmasını normal dir başka diğer pilotlar olsa da arkada kalabilirdi kimi.

          Temennimiz asıl sorun olan Takımın eski yıllarda ki gibi Ferrari olmasıdır.

    2. Erendost bu sitede takip ettiğim kişilerdensin.yorumların gerçekten mantıklı ve düzeyli.senin gibi kişilere ihtiyacı var bu sitenin.

  16. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    🙂 Koca bir sezon bilinen bir sorun ve çözüm yok.. Tam Ferrari ye göre. Acaba 5 senedir 2 delik açıp 1 delik kapamaktan başka hiç bir değişiklik yapmadığımız ön kanattan olabilir diye akıllarına hiç gelmişmidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir