Moss: Hamilton Clark İle Aynı Seviyede

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton kendisini galibiyet sayısında Nigel Mansell’in önüne çıkaran Amerika GP galibiyetinden sonra Sir Stirling Moss’un övgüsünü aldı.

Moss 29 yaşındaki pilotun dört şampiyonluk daha kazanabileceğine inanıyor.

“Onun dört, beş veya altı şampiyonluk kazanmaması için hiçbir sebep göremiyorum. Elimizdekilerin en iyisi ve ona sahip olduğumuz için çok şanslıyız.”

“Açık konuşmak gerekirse Hamilton yenilmez görünüyor. Jimmy Clark be onun gibiler gibi bir sürücü.”

“O bu kadar iyi birisi. Araçlar bugünlerde oldukça dayanıklılar, bu yüzden birisinin yeteneğini, onun inanılmaz yeteneğini. yargılayabiliyorsunuz. Onu izlemesi heyecan verici.”


Yorumlar

“Moss: Hamilton Clark İle Aynı Seviyede” için 18 yanıt

  1. Clark 2014 araçlarını sürmüş mü?
    Hamilton ile takım arkadaşı olup onu yenmiş mi?

    O zaman ayrı dönemlerde yarışan sürücüler karşılaştırılamaz.

    Bir de muhtemelen hiç izlemeden yok aynı cümle vs diye edebiyat yapmak var ki bu iyice saçmalık. Gören de iki sürücüyü aynı araca koyup yarıştırdı sanır. -ki iki sürücünün tüm yarışlarını izleyen biri bile karşılaştıramaz.

    Yarışçının kalitesinin aldığı ölüm riskine göre değerlendirmek de saçma. O gün o şartlar vardı insanlar yarıştı. Bugünün araçları vardı da binmediler mi? 50 yıl sonra da bu araçlar güvensiz gelecek. En güvenli şekil neyse öyle yarışılır.

  2. Bazı arkadaşlar günümüz pilotları ile geçmişin efsanelerinin bir arada olmasından rahatsız olmuş olabilir ancak bundan 50 yıl sonra teknoloji olduğu yerde saymayacaktır diye düşünüyorum o zaman da şimdiki pilotlarla mı kıyas yapamayacaklar işin bir de bu bakış açısı var

  3. Abartmayın kardeşim 2007 den sonra nerdeydi hamilton toplasan 10 galibiyeti vardır en basidi vettel geçen sezonu silip süpürürken hamiltondan neden bahsedilmiyordu yada vettel araba sürmeyimi unuttu bu mercedes alonsonun vettelin raikonenin yada şuminin altında olsa sonuç aynı olurdu bu tezin doğruluğunu rosbergin şuan ki konumundan anlayabiliriz rosberg nezaman şampiyonluğa oynamış çok iyiydide niye 2013 mercedesiyle 10 yarış kazanmadı tutanmı vardı nedeyişti 1 yılda hamilton yetenek patlamasımı yaşadı serhan acarın dediği gibi kardeşim %70 araç %30 pilot

    1. 2008 den sonra diycektim şampiyonluğundan sonra

    2. Zaten kimse yüzde 100 pilot demiyor ki

      Ancak bunlar en üst düzey pilotlar şans eseri koltuğa oturmuyorlar

      Bir sürücü gerçekten iyi olup olmadığı da farklı sürüş gerektiren yıllarda ortaya çıkar

      Bknz 2013 2014 araç sürüş farkı Alonso ile Hamiltonın top class sürücüler olduğunu tartışmaya gerek bırakmamıştır

    3. Sen abartmışsın şöyle ki Ayrton Senna , Michael Schumacher gibi isimler kazanırken Caterham ile mi kazanmıştı ? Hamilton övgüyü hak ediyor 2007’den beri her yıl en az bir yarış kazanmış devamlılıktan bahsediyorsak her yıl Hamilton’dan çokça bahsediyor muyuz ? Evet bu bile övgüye değer dahası da var güçlü rakip arkadışına karşı bu yıl yarışlarda çok daha üstün Rosberg 2010’dan beri bu takımda Hamilton’a göre ev sahibi diyebiliriz gelip onu geçen sene mağlup etti bu sene de şu ana kadar mağlup etmiş durum da daha yazayım mı ? yeterli mi

  4. Her defasında yazmaya devam edeceğim bir konu,

    Benim tabirimle tarihin ”Kahramanları” hiç bir şekilde günümüz pilotlarıyla aynı cümle içerisine alınmamalı!

    Yanlış anlaşılma olmasın, burada Hamilton’ı ve yeni nesil pilotlara kötümser yaklaşmıyorum. Beni bu şekilde düşünmeye teşvik eden sporun geldiği çizgi. Teknoloji ile bu sporun eskiden kıyasla inanılmaz seviyelere çıkması ve güvenlik konusunda gelişmesi.

    Tabi ki bu gelişmeler olacak, olması gerek. Bu spor güvenli olmalı. Fakat, bu sporun katil olduğu dönemleri yazdı tarih. Bu tarihler unutulmayacak ve o tarihlerde ölüme meydan okuyan adamlar unutulmayacak. O adamlar ile bu adamları kıyaslamak, abesle iştigal etmektir.

    Bugün bu makineler ile herhangi bir pistte yarışmak ile, o dönemin Aero’dan yoksun, yol tutmayan, saf canavar güce sahip araçları ile Nordschleife gibi adeta ölüm koklayan pistte yarışmak bir olabilir mi?!

    Böyle açıklamalar duydukça gördükçe, sinir hücrelerim kafatasıma vuruyor. Bu açıklamaları yapanlarında önemli şahıslar olması bu sinir katsayısını arttırıyor. Kimse kusura bakmasın bu mukayeseleri, ilkokul çocukları da yapar.

    Bana kalırsa, mukayeseler içerdikleri dönem olarak titiz şekilde incelenip öyle ortaya analiz sunulmalı.

    Bir saniyeliğine gözlerinizi kapatın ve kendinizi 60’lara götürün… Karşınızda bir Formula 1 aracı var. O araca oturduktan sonra ölme riskiniz %40-50. Bunun farkındasınız ve içinde bulunduğunuz psikolojiyi düşünün. Siz o araca oturmak istiyorsunuz, çünkü içinizdeki yarışma tutkusu ölüm korkusuna meydan okuyor. Kimse, ”bu adamlar onu düşünmüyordur” demesin. İnsan ölümü bilinç dışında her an istemsiz şekilde düşünür. Tek bir hata, tek bir hata hayata mâl olmak ile aynı orantıda. Buna rağmen ayağını gazdan çekmiyorsun, inanılmaz bir meydan okuyuş!

    Kesin ve net olarak, sporun katil olduğu dönemleri içeren her pilotu (şampiyon veya efsane olup olmaması söz konusu değil) kahraman olarak görürüm.

    Roger Williams’ın kazasını arada bir izlerim ve her izleyişte gözlerimin dolmasına hakim olamam. Bunların yaşandığı dönem ile şuan ki tabiri caize 15 yaşındaki çocuğun bile eline kadar düşmüş sporu mukayese etmek, bilemiyorum tekrar düşünün diyorum sadece.

    Yarış tutkusu ile ölüme meydan okuyan ve meydan okumadan muzaffer ayrılamayan sürücülerin ruhu şâd olsun…

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      +1 Güzel ve gerçekçi bir yazı olmuş.

  5. bu mercedeslemi

  6. Hatta , Clark Kent ilede aynı seviyede

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Clark mı?

    Bu kadar da abartmanın alemi yok.

    Jim Clark ile Lewis Hamilton aynı cümlede bile bir araya gelemez.

  8. pissedasafart avatarı
    pissedasafart

    bence gunumuz pilotlarının hiçbiri eski pilotlarla karsılastırılmamalı.

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      aynen +1

  9. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Hamilton kim 4 5 6 şampiyonluk almak kim hayatta olacak iş değil bunlar

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Vettel 4 kere olduysa Hamilton, Alonso gibi pilotlar 14 kere de şampiyon olabilir.

      1. vettel derken

      2. alonso 2 de kalacak gibi ne dersin?

    2. eğer alırsa yaşadığın yeri gözden geçirmen dileğiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir