Alonso: “Ecclestone, Pilotlara Kulak Vermeli”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, 2010′dan kazanma sayısını göre şampiyonu belirleyen sistemi uygulamaya sokarakBernie Ecclestone ve FIA’nın takımlara ve pilotlara karşı hareket etmemesini belirtti.

İspanyol pilot, geçen sene FOTA’nın sunduğu teklifin reddedilip en fazla yarış kazanana şampiyonluğun verileceği sistemde karar kılması sonrasında tartışmalardaki hoşnutsuzluğunu belirtti.

Alonso: “FOTA, bir liste teklif sundu ve çok açıktılar. Kendi adıma, taraftarları dinleyen çok akıllıca tekliflerdi”

“Kazananın şimdikinden daha fazlasına sahip olması gerektiği konusunda hepimiz hemfikirdik. Bu yüzden belki de 12-9-7 sistemi, kazanan sistemine göre gelecek için daha iyi bir uzlaşı olabilirdi”

“Bütün pilotlar ve takımlar bu yönde düşünüyor, Bu yüzden FIA ve Bernie, dünyaya karşı gidemez. Eğer taraftarlar, pilotlar, takımlar bir yönde giderse, sonunda onların da aynı yönü izleyeceğini düşünüyorum”

Alonso, puan sistemi ile ilgili geçen haftalardaki tartışmaların Formula 1′e de zarar verdiğine inanıyor.

Alonso: “Zaferlere bağlı olarak dünya şampiyonunun belirlenmesi yönündeki değişiklikle kural değişikliği konusunda ne yazık ki sporumuz için kötü bir son 3-4 hafta geçirdik. Kararlarından pişman oldukları ve normal puanlara döndükleri için mutluyuz”

“Ama şimdi de bu difüzör konusu var ve Formula 1′in bu şekildeki değişiklikler ve şüphelerle sezona başlayabileceğini taraftarların anlayabildiklerini düşünmüyorum. Sonuçlandığında göreceğiz ve sonrasında ilk yarış için spor hakkında, araçta keyif alma konusunda, izleyicilerin de keyif almaları ile ilgili konuşabiliriz”

2005 ve 2006 dünyan şampiyonu Alonso, şampiyonun kararlaştırılması kuralında herhangi bir radikal değişikliğe gerek olmadığını, kuralların istikrarının şimdi daha önemli olduğunu belirtti.

Alonso: “Formula 1, 50 seneden fazla süredir en büyük spor oldu, dünya çapında milyonlarda insan tarafından takip edildi”

“Son üç şampiyonanın son yarışta belirlendiğini gördük, geçen seneki hatta son virajda. Bu yüzden insanlar için daha fazla gösteri aramak için çılgınlık yapamayız. Gösteri yeterli. Sadece biraz devamlılık bulmamız gerekiyor.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir