Alonso: “Bizi Komik Duruma Düşürüyorlar”

yazar:

kategori:

İki dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso, Bridgestone’nin Çin GP’ye süper yumuşak lastikleri getirme kararına çok şüphe ile yaklaşıyor ve bu hamurların Şangay pistine hiç uygun olmadığını düşünüyor.

Renault pilotu, iki lastik hamuru arasındaki süre farkları nedeniyle lastik kullanımlarının pilotları gülünç duruma düşürdüğünü belirtti.

Alonso: “Uzun süredir verdikleri en kötü karar olduğunu düşünüyorum, çünkü burası, Şangay için saçma bi lastik”

“Kararı FIA mı yoksa Bridgestone mi verdi bilmiyorum am bu tip lastiği getirme kararını tekrar gözden geçirmeliler. çünkü televizyonda izleyicilere gülünç görünüyoruz ve TV’de 6 sane daha yavaş görünmek şaka gibi”

“5-6 turun ardından lastikeri değiştirmemiz gerekecek, bu bizim hesaplamamız. Çünkü bu pist Melbourne’den daha sert ve orada sadece 8-9 tur atabilmiştik”

“Ve eğer eğlenceli, karışık sonuçlar elde etmek, geçiş sağlamak istiyorsak, daha iyi bir iş çıkarabiliriz. Eğlenceli bir sonuç olarak bize ıslak zemin lastikleri vs. takabilirler. Bu şekilde daha çok izlenilir, hızlardaki farklılık nedeniyle. Bilemiyorum”

“Bu konuda çok endişeliyim ve çok üzgünüm. Çünkü insnlar önünde garip görüneceğiz.”

Alonso ayrıca, pilotların henüz hangi lastiğin kullanılması gerektiğini değerlendimediğini ve Kubica ve Vettel’in ikinci savaşında çarpıştıkları Avustralya GP sonrasında Pilotlar Birliği’nin (GPDA) bu konuyla ilgili endişelerini anlattığını söyledi.

Alonso: “Avustralya sonrasında, Kubica ve Vettel’in kazasından sonra endişelerimizi ifade etmiştik. (Kaza) hız farkı nedeniyle olmuştu”

“(Kubica) geçmeye çalıştı, Vettel o lastiklere aracı kontrol edemedi. Fran yapamazsınız, dönemezsiniz, hiç bir şey yapamazsınız. Ve sonrasında Robert bunun ardından büyük bir çarpma yaşadı çünkü aracı hasar almıştı”

“Ardından endişelerimizi dile getirdik ve şimdi üçüncü yarışta daha kötü bir pistte aynı lastikler olacak. Bu, bir an önce değiştirmemiz gerekn bir şey”

İspanyol pilot, hem süper yumuşak hem de sert lastiklerin Şangay pistine uygun olmadığını düşünüyor.

Alonso: “Uzun, yüksek hızlı virajlara sahip bu tip pistte süper yumuşak lastikler… 1. virajda parçalanacak, 10. virajda sie lastikten eser kalmayacaktır”

“Biri çok sert olacak ve diğeri çok yumuşak. Doğru lastikler ise evde kaldı!!! Yumuşak lastikler evde ve bu Avustralya’da da oldu. Anlayış, daha bir gösteri olması ve geçiş için”

“Söylediğim gibi daha iyi bir gösteri için numara çekeriz ve kim 15 numarayı çekmişse o ıslak zemin lastiklerini alır ve daha iyi bir gösteri ve eğlenceli olur.  Bu şekilde eğlenceli deği”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir