Alonso Difüzörlü Araçlar Yine Önde Olacak

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, FIA’nın iki katmanlı difüzörlerle ilgili kararının ardından bu parçaya hali hazırda sahip olan takımların diğerleri tarafından yakalanmasının uzun zaman alacağına inanıyor.

Brawn GP, Toyota ve Williams, sezonun ilk iki yarışında bu difüzörlerden kullanmıştı ve bu üç takım diğerlerine göre çok rekabetçi görünmüştü. İçlerinden Brawn GP, ilk iki yarışı kazanmıştı.

Renault pilotu Alonso, meselenin şimdi difüzörleri sadece kopyalamak değil, diğer bir çok parça üzerine de çalışılması gerektiği olduğunu belirtti.

Alonso: “Çok igilenmiyorum, çünkü ne yazık ki bu bizim kararımız değil, FIA’nın kararı veya Temyiz Mahemesi’nin”

“Bir pilot açısından, anlamıyoruz, biz teknik insanlar değiliz, bu yüzden kuralların ne söylediği hakkında emin değiliz. Ama şu bir gerçek ki bazı araçlar, bizden çok daha hızlı: Brawn, Toyota ve Williams.”

“Ve arayı kapatmak, onlar kadar hızlı olmak zaman alacak. Çünkü araca difüzör veya başka sihirli bir parçanın takılmasından sonra hemen hızlı gideceğinizi düşünmüyorum. Aracı bir parça yeniden tasarlamanız gerekiyor, ön kanattan başlayarak”

“Hava, aracın arka ucuna farklı bir şekilde gitmeli. Bu yüzden hâlâ çalışılacak, para harcanacak, onlar kadar aracı geliştirecek aylar var diye düşünüyorum. İş sadece difüzör değil, aracın farklı bir tasarım felsefesi ile yapılması”

Alonso, önümüzdeki yarışlarda da Brawn GP egemenliğini beklediğini kabul etti.

Alonso: “Şahsen öyle olmamasını umuyorum, çünkü şampiyonanın son ana kadar hâlâ ilgi çekici olacağını umuyorum. Ama şu gerçek ki gelecek yarışlarda Brawn, bir çok puan alabilir ve belki de sonrasında bizim arayı kapatmamız için geç olabilir”

“Ama şu anda olan bu ve biz güçlü, çok güçlü bir takımız. İyi bir iş çıkarıp aracı hızlı bir şekilde geliştirebileceğimizi düşünüyorum, çünkü potansiyelimiz var”

“Brawn’ın şu anda hızlı olduğu doğru ama araçlarını yeniden tasarlayacak takımlar, Formula 1′deki en yii takımlar: Ferrari, Renault, McLaren, BMW. Bu yüzden iyi bir iş çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Biz güçlü bir takımız”

Renault pilotu ayrıca, Çin’de bu haftasonu için son dakika parçaları üreteceğini de belirtti.

Alons: “Bazı parçaların geç, hatta son anda geleceğini biliyorum. Avustralya ve MAlezya’da aerodinamiklerde yaptığımız gibi bazı küçük ayrıntı parçalar üreteceğimizi düşünüyorum”

“Mekanik olarak da, ilk iki yarışta eses sorunumuz olan arka tutunmayı geliştirmek adına arka süspansiyon için bazı gelişmelerimiz olduğunu da biliyorum.”

“Her yarışta yeni parçalar üreteceğiz ve umarım arayı kapatabiliriz. Çünkü şimdi sıralamaların 3. seansına kalabilmekte sıkıntı yaşıyoruz, bu da ideal değil. Öndekilere daha yakın olmamız lazım”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir