Hamilton Kaybetmekten Korkmuyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton ikinci şampiyonluğunu kovaladığı son iki yarışta herhangi bir oyun planı veya korkusunun olmadığını söylüyor.

“Herhangi bir korkum yok. Gözlerime bakabilirsiniz, korkmuyorum. Bugün geldiğim yerin şansa bağlı olmadığını hissediyorum. Şans eseri burada değilim, bu takımda olmak ve zamanında buraya gelmek için sebepler var. Bugün en iyi araçta olmamızın sebepleri var.”

“Tüm bunlar sıkı bir çalışmanın ürünü ve bu yıl gerçekten her deneyimi veya fırsatı değerlendirebildim. Sıralamalarda yapamadıklarımızı telafi ettim. Rahat hissediyorum ve yapabileceğim herşeyi yaptığımı hissediyorum. Günün sonunda elinizdeki kalır ve önümüzdeki iki yarışta elimden gelen herşeyi yapacağım. Sonuç ne olursa olsun elimden gelenin en iyisini yaptığımı biliyor olacağım.”

“Kış arasına kendimden emin gireceğim ve arkaya bakıp ‘şunu yapmış olsaydım’ demeyeceğim. Bu iyi bir hise ve belki de buraya gelmek için heyecanlanmamın sebebidir.”

“Bu son iki yarışa bir oyun planı ile gelmiyorum. Bu yarışa tüm sezona odaklandığım gibi odaklanacağım, kazanmak istiyorum. Kazanmadan şampiyon olmak istemiyorum. Şampiyon olduğum yarışta kazanmış olmak istiyorum, beşinci veya başka herhangi bir yerde değil.”

“Elbette bu kez 2008’den çok daha farklı hissediyorum, heyecanlıyım ancak rahatım. İyi bir araca ve takıma sahibiz ve önceki yarışlarda yaptığımız şeyi yapmaya devam edersek ve bunlardan öğrenmeyi başarırsak bunu yapabiliriz. Geçtiğimi haftasonu mükemmel değildi.”

Ancak Hamilton sezon içinde yaşadığı bir çok sorundan sonra dayanıklılığın hala aklında bir soru işareti olduğunu kabul ediyor.

“Önümüzdeki iki yarışta nasıl plan yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Önceki yarışlara bir şekilde yaklaşmıştık ve iyi sonuç vermişti, bu yüzden yaklaşımımı değiştirmeyi düşünmüyorum. Elbette bu haftasonuna geldiğimizde motorumun tüm haftasonunu bitirebileceğinden emin olmak istiyorum. Yıl içinde öğrendiğiniz bazı şeyler var ve bunları bu haftasonu uygulayabiliriz. Hızlı olmalı ve lider kalmalısınız, ancak motoru, vites kutusunu da korumalısınız ve aracı geri getirebilmelisiniz.”

“Risk alıyor muyum? Çok fazla risk aldığımı düşünmüyorum. Bu haftasonu neler olabileceğini asla bilemezsiniz ve bu işleri bir sonrakinde zora sokabilir. Ancak geçmişteki deneyimlerle her zamankinden daha iyi hazırlanmış hissediyorum.”


Yorumlar

“Hamilton Kaybetmekten Korkmuyor” için 16 yanıt

  1. bu saaten sonra kaybetse dahi teknik sorunla kaybeder.tarih hamilton lehine 1 şampiyonluk daha kaydedecek ve dibine kadar bu şampiyonluğu hak etti umarım gerçek manadada kaybetmez.

  2. geçen sene vettele 2 saniye hızlı aracı var diyenler nerde …. hamiltonun altındaki araçta ultra hızlı … o zaman hamilton veya rosberg şampiyon oldumu pilotun değil aracın başarısı olacak değilmi arkadaşlar

    1. birini ölçü alabileceğin takım arkadaşı var diğerinin yok. hızlı araç olmadan kazanılmayacağı konusunda ise hemfikirim seninle.

      1. rosberg webber.den çokmu iyi

          1. hamilton,mu iyi yoksa rosberg,mi kötü

            1. rosberg iyi, hamilton çok iyi.

              1. bunun en iyi cevabı şu mercedese vettel ve hamiltonu koyacaksın o zaman anlarız kim daha iyi

              2. vallahi iki sorunun cevabından vettel hamilton kıyaslaması nasıl çıktı anlayamadım 🙂 neyse iyi geceler. yatma vakti.

      2. unutmaki bu mercedes o redbuldan çok daha hızlı

    2. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Dostum sen olayı anlayamamışın zaten herkes en hızlı araçla şampiyon olur ,kimse yavaş araçla şampiyon olamaz.

      Taraftarların beklediği Hamilton veya Alonso gibi ataklar yapması,geriden yükselmesi,kaosta iyi iş yapma bunlara bakıyorlar.

      Şimdi Vettel’e bakalım 4 sene şampiyon olmuş.Ama dogru düzgün atak yapmamış geriden yükselememiş,üstün bir performans yok bunların üstüne bu sene Riccardo’ya maglup oldu insanlar bu yüzden Vettel’in şampiyonluklarını sorguluyor.

      1. hadi ya hamilton kimi geçmiş bu sene rosbergi.mi .. vettelin istersen abu dabi yada brezilya yarışını bidaha izle .. ric.do kaç kere sorun yaşamış bu sene … bu sene vettel kış testine bile çıkmadı sallamayın arkadaşım

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          hadi ya hamilton kimi geçmiş bu sene rosbergi.mi

          Bunu dedin seninle konuşulmayacagı belli oldu tartışma bitmiştir !

          1. doğru vettel atak yapamadı diyen biriyle niye konuşuyoruzki zaten …

            1. Hamilton 3 yarışta 50 üstü geçiş yaptı, tamam hızlı araç ama sonuçta yaptı.

  3. bu sene başka sevmeye başladım seni. yarışlarda fena olgunlaştın. bir sıralama dingilliğin dışında çok iyiydin 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir