Alonso: Gideceğim Yeri Ben Seçerim

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso gelecekte nerede olabileceğine kendisinin karar verebildiği için “inanılmaz şanslı ve ayrıcalıklı” olduğunu hissettiğini söylüyor.

“Formula 1 karmaşık bir spor ve bir yıl sonra takımların nasıl performans göstereceğini asla bilemezsiniz. Ortamdaki en iyi olasılıkları görmeniz gerektiğini düşünürüm ve ben istediğim yere gitme konusunda inanılmaz şanslı ve ayrıcalıklıyım.”

“Bir çok yerde bana kapılar açık ve bazı küçük takımların yaşadıkları zorlukları gördük, bugünlerde bazı sürücüler koltuk için bile savaşmak zorundalar. Böyle bir sorunum olmadığı için şanslı olduğumu düşünüyorum. Nereye gitmek istediğime kendim karar verebiliyorum. Aylar önce kendime bir yol seçtiysem bu daha iyi olacağını hissettiğim içindir, ancak asla emin olamazsınız.”

Alonso önümüzdeki sezon Mercedes’in en iyi takım olarak kalacağının garantisinin olmadığını söylüyor.

“Dışarıdan bakıldığında durum çok açık değil, ancak herkes Mercedes’in önümüzdeki yıl da baskın olacağını düşünüyor. Muhtemelen geçen seneki Red Bull’un da böyle olacağını düşünmüştük, ancak kış testlerinde sadece beş tur atabildiler.”

“Yıldan yıla nelerin değişeceğini asla bilemezsiniz ve projeleri çalışmanız, beklentileri görmeniz ve bir yoldan ilerlemeniz gerekir. Şu an bu önceliğim değil, çünkü burada 75 kişi ve iki araçla Pazar günü iyi bir sonuç almak için çalışıyoruz. Şu an önceliğim Ferrari’de.”


Yorumlar

“Alonso: Gideceğim Yeri Ben Seçerim” için 111 yanıt

  1. Bıdı bıdı bıdı, renodada ferraridede ne çenesi durdu ne dertleri, artık o Paraları sana vermezler canım…

  2. Gideceğim yeri bir ben bilirim diyo Alonso 😀

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      O ayak ördek ayağı mı ilk defa görüyorum 😀

      1. @KimiRaikkonen adamın parmaklar erimiş heralde gaza frene basmaktan yıllardır.. 😀

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Alonso’dan boyunla ceviz kırma sanatı…

      https://www.youtube.com/watch?v=OBtKSGvVxw8

      1. bende ilk izlediğimde cok sasırmıstım bu adam termınator gıbı diye biz elimizle zor kırıyoruz adamda harekete bak… 😀

  3. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso tarafından fanlarını rahatlatma adına yapılmış bir konuşmadır.Merakların bir nebze giderilmesi , fanların endişe duymamaları , üzgün olanların teskini adına yapılmış bir konuşmadır.

    F1 in karmaşık bir spor olduğunu ve belirsizliklerin olabileceğini söylüyor.Transfer konularında şanslı ve ayrıcalıklı olduğunu , birçok yerde kapıların kendisine açık olduğunu , koltuk için savaş verme sorununun olmadığını söylüyor.Aylar önce kendime bir yol seçtim ama asla emin olamazsınız diyor.
    Dediğim gibi bunlar tamamen endişe ve merak içindeki fanları rahatlatmak ve gönüllerini ferah tutmalarını sağlamak içindir.Belki camianın içindeki büyükbaşlar herşeyi biliyorlardır ama dünyanın birçok yerinde özellikle genç yaştaki fanlar sabırsızlanmaya başladılar . Bazıları Alonsonun koltuksuz kalabileceğini , bazıları küçük takımlara gidebileceğini bile düşünüyor olabilirler.Çünkü o kadar çok şey yazıldı ki fanlar da haklı olarak merak ve endişe içinde olabilirler.

    Şuanda önceliğinin 75 kişi ve 2 araçla beraber iyi sonuçlar almak olduğundan yani önceliğin Ferrari olduğundan da bahsediyor ki yaklaşık 90 adet yorumdan hiçbirinde bu konuya değinen yok.Varsa yoksa ego , karekter vsvs.Başlığı oku sonra da karekter sorgula geç.Dostlar yorum yazarken görsün.Merak ediyorum bu adam F1 i bırakırsa bu kadar insan kiminle ilgilenecek , bu boşluğu nasıl dolduracak.

    1. merak etme tahir ben onlar için alonsonun yokluğunda alonso posterlerleri hazırlatıyorum. yani yokluğunu onlara hissettirmemek adına. onlarla avunabilirler 🙂

  4. Raikkonenci arkadaşlar gelip burda o kadar sızlanıyorsa biz de gelip Raikkoneni eleştirdiğimizde boşuna ses çıkarmasınlar.Alonso haberlerinden yeteri kadar prim yapıyorsunuz.

  5. Yazmıyayım diyorum ama bu kadarda olmaz. Abicim başlıkla adamın yazdıklarının alakası yok. Bir sürü kişide kusura bakmayın ama sazanlık yapmış. Bu basın tamamen polemik amaçlı yapıyor bu işleri. Adam alttaki yazılarda bu zor zamanlarda kendim seçme şansım olduğu için çok şanslıyım diyor. Başlığa bakarsan , adamın şöyle demesi lazım. Gideceğim takımı ben seçerim. Ben en iyiyim herkes benim peşimden koşuyor gibi konuşmuş gibi yorumlar yapılmış. Eminim sadece başlığı okuyup yorum yapanların sayısıda az değildir. Kardeşim adam açık açık diyor yaşım ilerledi ve çok fazla zamanım yok şampiyon olabileceğim bir takım lazım. para pul önemli değil diyor. Bunun neresi kötü . Mclaren’e gidip en iyi parayıda çok rahat alır. ama adam diyorki şurada 1,2 sene daha performansım belki çok iyi olur. Buda gayet doğal az yorum yaparken şu yazıları adam gibi okuyupta yapalım. Adam halen şu an için ferrari önemli diyor. son yarışa kadar puan peşinde buda ne kadar profesyonel düşündüğünü gösterir. Bizim insanımız olsa nasılsa ferrari ile işim bitti deyip çoktan havlu atardı. Bence adamın kendini düşünmesi ve pilotluğunun 2 şampiyonluktan fazlasını haketmesi kadar doğal bişey olamaz.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu siz bu adamı çok uzuz falan sanıyorsunuz herhalde. Bu adamın marka değeri griddeki takımlar kadar değerli en kötü. Tamam belki bir ferrari bir mclaren değil ama, bir sauber bir findiadan, bir trossodan bir rbr den daha değerli bana göre. Bunu bütün camiada biliyor.

    Niye ağırdan satmasın kendini, elinde birşey varki kullanıyor. Ben yinede diyorum ki açıkladığında herkes şaşıracak..

    Kırıcı olmayın saygılı olun, size ne adamın karakteristik gelişiminden bilmemnesinden, sizlerinde ne olduğunu biliyoruz sonuçta..

    1. RBR sadece F1 den sayıyorsan çok yanılıyorsun adamlar bütün amatör branslarda sponsorlar nerdeyse hem kendi reklamlarını yapıyorlar hemde destek oluyorlar. Beğenmediğin sauber yıllardan beri bu sporun içerisinde. yani alonso iyi pilot hatta en iyilerden(aktif pilotlar arasında) ama yok şu markadan daha değerli vs bencillik gibi birşey oluyor. Gerçekten açıklasada planını herkes rahatlasa

  7. ”massa kena çekmeyipte mclarenleri mi şampiyon yapacaktı unutmuşsan hatırlatalım massa 2007 kimi ile aynı takım da idi alonso ile değil. ve 2008 de kimi massa için kenera çekmişti hatırlar isen.madem alonso olapğan üstü süper pilot oluvereydi şampiyom. 2007-2010-2012 şampiyonluk son yarışa kalmış ama alonso kayıp.alonsonun şampiyon olması için 2005-2006 gibi sezonlar lazım.
    Yorumu bildir”

    kimi nin arkadaşları ona yol verebilirler doğal bir durum o zaman..

    ama Alonsonun takım arkadaşı veremez almanya 2010 öylemi kısaca

    sizdekş ne mantık ne bakış açısı

    artık şu atgözlüklerini ne zaman çıkaracaksınız bilemiyorum

    bu seneki rai nin ezilişi içinde aynı senaryolardasını

    acınız büyük

    mazeret de çok değil hani

    araç uymadı

    traji komik

    1. başta sana yazık la..hala neyin peşinde. adamın koltuksuz kaldı, ayakta yarışacak bu gidişle 🙂

    2. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Son yarışta yol vermeyle sezon ortasında yol verme arasındaki farkı düşün sonra yine gel hadi.

  8. benim anlamadığım bu birbirini yenme ne oluyor alein prost senna kapışmasında birbirini yense ne olur sonuçta prost 4 senna 3 şampiyonluk kazanmış … kimse schumi,nin kimi yendiğine bakmıyor 7 şampiyonluk 91 galibiyet 69 …. pol benettona gitmiş şampiyon olmuş ferrariye gitmiş şampiyon olmuş … efsane dediğiniz senna sadece mclarende başarılı olmuş başka yok

  9. Ben hangi yıla baksam Alonso’nun yenildiğini görmedim.Hamilton Alonso’yu ezmiş gibi konuşanlar var.Ron Dennis-Alonso ilişkisi bile o yıl kimin desteklendiğini ortaya koymuyor mu 🙂

  10. Seneye rai mclaren e gidecek vettel ve alonso ferraride olacak:)

  11. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Kimse kusura bakmasın. Alonso iyi pilot ama maalesef gideceği yeri seçme gibi bir lüksü yok şuan. Mercedes’in 2015 seçeneği kapalı. Red Bull kapalı. Vettel geldi ve Ferrari’de kapandı. Kaldı McLaren ve Lotus. Lotus’un durumu malum. En mantıklı seçenek McLaren. Belki bir ihtimal Ferrari’de Vettel ile beraber yarışır.

    Kişisel fikrim. Bu kadar naz yapan bir adamın McLaren’e gelmesini son zamanlar pek istememeye başladım. Evet çok iyi bir pilot ama hala karar verememesin tek nedeni 2016’daki olası Mercedes koltuğu. Orayı kolladığını herkes biliyor. 2016 yaşında 35 yaşında olacak. Mercedes’in 2016’da 31 yaşında olacak Hamilton’ı yollayıp, 35 yaşındaki Alonso’yu transfer etmesi bana pek mantıklı gelmiyor.

    1. Agziniza sağlık.

  12. Kişi tarafından nefsi hakkında bu yaklaşım ile yapılan söylemler, o kişinin karakterinin yeterli güce sahip olmadığını ortaya sermektedir. Bu 1+1 = 2 kadar net esaslıdır. Bilenleriniz, Einstein’in Ego denkleminden de haberdardır.

    Bu durum bir boksörün dışarıda önüne geleni dövmesiyle doğru orantılıdır. Ego, tutarsız kişilik ve otokontrolün sağlanamadığı kimlikteki şahıslarda görünür.

    Fernando Alonso, şuan dünyanın en iyi Formula 1 sürücüsü. Onun bu konuda en iyi olması, diğer hayat gayesini oluşturan her şey de iyi olduğu anlamına gelmiyor. Ki kendisi sürücülüğü dışındaki her şeyini eleştirme şansını bizlere çokça vermekte.

    Bu tarz karakter yapısının olgunluğu da çok uzun sürmekte, keza Alonso’nun hala olgun olduğunu düşünmüyorum.

    Neden mi böyle? Bu durumun açıklamasını uzmanlar, biraz genetik ve yoğunluklu olarak kişinin kendini geliştirmesiyle açıklar. Bazı kültürel ve çevresel faktörlerde önemli yer tutabilir. Benim konu hakkındaki yönergem kişisel gelişim.

    Eğer ki pilotların hepsinde var diyorsanız, demek ki bu spor kişilerin beyin fonksiyonlarını ekarte ediyor ve adeta onları sığırlaştırıyor. Kişinin egoyu yok edememesi statüyle ilgili olamaz.

    En iyi olan, en iyi şekilde de mütevazi olur. Mütevaziliğin gereği budur. Bu olguyu taşıyan kişi tutarlı ve karakter olarak etkindir.

    1. Çok iyi bir bakış açısı ve çok güzel bir yorum..

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Alonso icin “olgun” veya “olmus” gibi bir yorumun mu vardi. Yoksa ben mi yanlis hatirliyorum ?

    3. Kişi tarafından nefsi hakkında bu yaklaşım ile yapılan söylemler, o kişinin karakterinin yeterli güce sahip olmadığını ortaya sermektedir. Bu 1+1 = 2 kadar net esaslıdır. Bilenleriniz, Einstein’in Ego denkleminden de haberdardır.

      Şu cümlen harici diğer fikirlerin gayet mantıga uyabilir fakat, yukarıda ki kadar kesin konuşup, insanların kişiliğine ve karakterine teşhis koyamazsın, ki sonuçta Alonso veya bir başka pilotu tanıyabildiğin sadece şurada gördüğün haberler, üç beş tane makale okuyup haber başlığına istinaden de cuk yapma hevesi sonuç olarak tamamen uydurmadan öteye geçemez..
      Alonso’nun karakteri çok iyi harika falan dediğimde yok ama bu kadarda 35 sene adamla kolkola dolaşmış kadarda sallamayada gerek yok bilmiyoruz, sende bilemezsin bu derece..

    4. Alonso gibi bir adam 5 yıldır bu rezalet Ferrari’ye dayanırsa en büyük olgunluğu gösteriyor demektir.1 açıklamayla karakter tespiti yapmaya kalkışmayın.

    5. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Her zaman dediğim gibi, Alonso karakter zaafları yüksek ve sevimsiz bir pilot. Vettel gibi.

  13. ”adamın aklını alırlar

    2007’de aldı zaten. Hamilton F1’e geldiği ilk senenin ilk yarışının ilk virajında Alonso’yu geçip aracı dümdüz sürerken, ilerleyen yarışlarda Alonso pitte bekleme yapıyordu, De La Rosa ile mailleşiyordu, takım beni niye kayırmıyor diye takım patronuna atar yapıyordu..

    Kolu bozuk Raikkonen’de şampiyon oluyordu.”

    öyle güzel yazmışsınki seni gören de sanar aldı yürüdü..

    gördük rainin nasıl şampiyon olduğunu Massa kenara çekilip resmen buyur dedi..brezilyada..

    bence böyle durumlar şampiyonluğu gölgeler şampiyonluklar gerçek başarılar la olur.

    bu durumda şampuan olunur ancak gerçi sizler göremezsiniz bunu

    sizler görseniz görseniz almanya 2010 veya singapuru hartırlarsınız

    daha hatırlanası çok şeyler var aslında bizden size gelsin buda..

    Başka kanıt aramamak lazım. Fazla zorlamamak lazım.

    1. massa kena çekmeyipte mclarenleri mi şampiyon yapacaktı unutmuşsan hatırlatalım massa 2007 kimi ile aynı takım da idi alonso ile değil. ve 2008 de kimi massa için kenera çekmişti hatırlar isen.madem alonso olapğan üstü süper pilot oluvereydi şampiyom. 2007-2010-2012 şampiyonluk son yarışa kalmış ama alonso kayıp.alonsonun şampiyon olması için 2005-2006 gibi sezonlar lazım.

    2. Sadece Singapur 2007yi hatırlama.Bir de rezalet 2012 Singapur’u vardı 🙂 Raikkonen Grosjean’dan yol istemişti onu da ekleyelim.

      1. 2012 Singapur’u rezalet sayan kişi bunu ne sayıyor acaba : http://www.youtube.com/watch?v=XjqpuXV1y9A

        35 tur geçemeyip, ağlayıp orta parmak çıkarmak?

        1. Vettel kadar ağlamamıştır.Peki bunu sen rezalet kabul ediyorsan 2007 Brezilya hakkında ne yorum yapacaksın?

    3. Admin yorumumu sildiği için daha hoşgörülü bir dille izzah edeyim.

      Senin Massa kenara çekmeseydi dediğin yarış F1 2007 Brezilya, başka bir yarışla karıştırma arkadaşım. 2.pitlerde Raikkonen Massaya oranla daha fazla yakıt aldığı için 3.pitini 5 tur daha geç yapmıştır. 3.pitlere kadar fark 1-3 saniye arasında oynamıştır. o aradaki 5 turda Raikkonen en hızlı tur zamanları elde ederek Massayı geçmiştir. Ama çok fazla üstüne gelmek istemiyorum; o 1 puanlık farkın verdiği üzüntüye veriyorum bu çamur atmanı..

      1. Arkadasim o yarista Massa bilerek spin atti ve sure kaybetti,yani Raikkonenin sampiyonluguna Massa yardim etti,ve bu kadar buyuk paralarin dondugu bir sporda elbette takim arkadasina yardim etmeside zorunluydu,riskli bir spindi yani o spini atayim derken yaris disi kalsa Alonso sampiyon oluyordu…

        1. Ben yarışı bugün tekrar izledim, spin falan göremedim 🙂

        2. KimiRaikkonen avatarı
          KimiRaikkonen

          Harbi la spin nereden çıktı. Sallıyorsun bari destekli salla. Pitte zaman kaybettirir, pist üstünde yavaşlatır yine de spin atıp yarışı riske attırmaz.

  14. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Sıkıysa Mercedes’i seç bakalım alıyorlar mı 😀

  15. içimden bir şeyler yazmak geldi ama son anda vazgeçtim.

    Ama demek istediğim şudur ki bu kadar kendine güvenen, emin, net konuşmaların ardından Alonso seneye McLaren’e geçmez ve Ferrari’de de yer bulamayıp ayrılırsa o zaman gerçekten üzülmem.

    Mercedes ya da Mercedes pilotları büyük bir dangalaklık yapmazsa Alonso için tek seçenek McLaren. Ferrari’yi seçenek olarak saymıyorum çünkü gerçekten öyle olsaydı böyle konuşmalar yapamazdı. E tek seçenek McLaren’se, Red Bull senin boşa çıktığını görmesine rağmen almıyorsa Allah aşkına ne seçebilirsin ki? Gideceğin yeri tabi ki sen seçersin ama seçebileceğin kaç takım var şu anda?

    Bu kadar kendine güvenerek konuşmasının sebebi de McLaren’in ulu orta her yerde Alonso’ya muhtaçmış gibi açıklamalar yapması. Muhtemelen Honda yetkililerinin ve McLaren yetkililerinin yaptıkları görüşmelerde kesin bir dille sadece onu istediklerini dile getirmesi falan böyle konuşmasını sağlıyor. McLaren’i kesin bir kapı olarak görüyor.

  16. MCLAREN HALA BU ADAMDA NIYE DIRETIR ANLAMIYORUM. HONDAYA RAGMEN BU KADAR ACIZ OLUNMAZKI. ALONSO IYI BIR PILOT OLABILIR O KADAR KIVIRIYORKI PILOTLUGU BATSIN DEDIRTEN CINSTEN. FERRARIYE GECTIKTEN SONRA KAZANAMAMA HINCI ONU IYICE ANTIPATIK HALE GETIRDI. SALIVERIN GITSIN.

  17. vw-tdi-power avatarı

    Yeter Alonso yeter, git bir takıma paşa paşa da rahatlayalım biz de artık…

  18. Benim anlamadığım bu kimicilerin sıkıntısı. Haberin içeriğinde kiminin ismi dahi geçmiyor. Yahu Lewisciler yapsa anlayacağım. Nede olsa alonsoyla başa çıkabilen tek pilot. Hadi hemen atlamayın alonsoyu yenebilen diyelimde hevesiniz kursağınızda kalsın 🙂 yani ezikliğin bu kadarınada pes artık.

  19. Keşke mercedese geçse rosbergin yerine tamam alonso iyi pilotta gridin açık ara en iyisiya 2007 de daha ilk senesinde karaoğlan canına okumuştu alonsonun bu defa f1 i bıraktırır valla sezon başında rosberge süper pilot istikrarlı şöyle böyle diyorlardı gördük kara oglanın yanında düştüğü durumları bencd alonsonunda akibeti çok farklı olmaz kara oğlanın yanında

  20. mclarenin yapacağı en iyi tercih hulkenberg,ti niye bu adamı seçmezler … yada alonson,un yanına hulkenberg.i alsaydınız bizde görürdük nasıl bir ikili olurdu acaba

  21. baştan beri bu belli değil miydi zaten? ferrari’de kalıp kalmayacağı, mclaren’e gidip gitmeyeceği hep alonso’ya bağlı. vettel, mclaren, ferrari kararını bekliyor. bir ferrari’de kalma kararı verse ne güzel olmaz mı? ya ferrari’ye gideceğim hayalleri kuran vettel’in asık suratını izleriz, ya da raikkonen’in gönderilip vettel’in alonso’nun yanında 2. pilot oluşunu 🙂

    bir de alonso çok iyi falan diyoruz da, abartıp da kesin olarak “gridin en iyisi” diye damgayı yapıştırmamak lazım. “kolu bozuk raikkonen” ve “massa the 2. pilot”a kurulan üstünlükle hamilton’ı kimse karıştırmasın. adamın aklını alırlar 😀 diyeceksen hamilton’ı da kat işin içine, royalhunt olaya dahil olmasın. değil mi? mercedes’e gelsin, hamilton’ı yensin, o zaman çık en iyi pilot alonso de, kimse karışmaz. ancak böyle bir olay olmadan da havalara girmemek lazım.

    1. adamın aklını alırlar

      2007’de aldı zaten. Hamilton F1’e geldiği ilk senenin ilk yarışının ilk virajında Alonso’yu geçip aracı dümdüz sürerken, ilerleyen yarışlarda Alonso pitte bekleme yapıyordu, De La Rosa ile mailleşiyordu, takım beni niye kayırmıyor diye takım patronuna atar yapıyordu..

      Kolu bozuk Raikkonen’de şampiyon oluyordu.

      Başka kanıt aramamak lazım. Fazla zorlamamak lazım.

      1. Dua edin de 2007 de 1 yarış daha yoktu.Olsaydı ne sizin o harika Raikkonen ne de Hamilton şampiyonluk yarışında şansa bile sahip olamayacaktı.

        1. Yoruma bak ”1 yarış daha olsaydı” bu şekilde yola çıkarsak belki rai’nin 3 şampiyonluğu vardı ya da lauda hiç şampiyon olamamıştı.. San marino Almanya’yı yenerse; Fenerbahçe Pendiğe yenilirse; Belki Balıkesir şampiyon olur :((

          Arkadaş güzel demiş kolu bozuk Raikkonen saolsun, yeter o diğer iki pilota da 😀

        2. Halamın bıyığı olsa amcam oluyordu.
          Mantığa bak yav.

        3. Ben anlayamadım. Nasıl 1 yarış daha olsa rai ve ham şampiyonluk şansına sahip olamayacaktı?

        4. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          20 yarış neyi bekledi ozmn alonso sezonun bütün yarışlarını kazanıp şampiyon olsaydı bari 🙂 şampiyon mclarenden cıkacaksa o kişi hamilton olacaktı ayrıca 2003 ve 2005de külüstür mclaren 2007 de uçak + tanker karışımı bişey oldu çıktı ve o araçla şampiyon olamayan kişi suan f1 de en iyi dediginiz alonso.

          1. Alonso son yarışlarda çok daha iyiydi.Buna dayanarak söyledim.Sen Raikkonen’in şansa aldığı şampiyonluğu o kadar övüyorsun.Tabi bu şampiyonluğu Alonso alsa demediğinizi bırakmazdınız.Raikkonen ve Hamilton da şampiyonluk ihtimaline sahipti ama rüzgarın yönü diyelim.

            1. 2007’nin son 4 yarışına baktığımda alonso’nun hiç kazanamadığını görüyorum. nasıl daha iyiydi? hiç pole de alamamış. son 4 yarışta 3 sıralamada lewis’in gerisinde, lewis 2 pole almış.

              ayrıca aynı mantıkla gidersek 1 yarış eksik olsa ne raikkonen ne de alonso şampiyon olamayacaktı diyebilir miyiz? bence deriz. hatta japonya’da hamilton ilan etmişti de deriz.

            2. Son yarışlarda daha mı iyiydi? AHAHAHAHA

              İyiydi bile değil, çok daha iyiydi he? AHAHDsajfhdsajfsd

              Son 4 yarışa bakalım:http://www.formula1.com/results/driver/2007/30.html

              3-3
              2-Ret
              4-2
              4-3

              Raikkonen’in son 4 yarışına bakalım:http://www.formula1.com/results/driver/2007/12.html

              1-1
              3-3
              2-1
              3-1

              Arkadaş sen işkembeden sallamayı ne çok seviyorsun.

          2. Aynı araçla Ham da yarıştı.Buna dayanarak Raikkonen F1’in en iyisi mi diyoruz? Görüyoruz halini.

  22. Burada açık ve net şekilde şunu söylemek istiyor:

    “Mercedes şuan dominant durumda, ben istesem oraya da giderim ama F1’de seneye ne olacağı belli olmaz o yüzden yapacağım seçim belki Mercedes olmayacak bu da sizi şaşırtmasın…”

    Yani: Adam tamamen boş konuşuyor.

    1. Bir diğer deyişle, başka şansı olmadığı için McLaren’i seçerse (ve seçecek büyük ihtimalle) bu sözleriyle seçimine altyapı hazırlıyor. Hele McLaren olmaz ve Lotus’la falan yetinmek zorunda kalırsa durum aynen “o kadar yeteneğe rağmen kendi kendini rezil etmeye” dönüşür çünkü insanlar bu defa şunu sorarlar “o kadar seçenek arasından Lotus’u mu buldun?”

  23. Buarada site yonetimine bir sorundan bahsetmek istiyorum ios uyumlu telefonlarda siteye girerken turknet internet reklami aciliyor ve tam sayfa olarak kaliyor ve kapatilamiyor. Bu konuda yardim lutfen…

  24. Suanda alonsonun McLaren icin en iyi secenek oldugunu dusunsemde yinede birkac hususu belirtmekte fayda var.Normal sartlarda McLaren alonsoyu geri istemezdi ancak basarisiz gecen iki yildan sonra ve yeni honda anlasmasiyla tekrar ivme kazanmak ve takimi ateslemek icin yildiz bir pilota ihtiyac vardi. Hamilton olsaydi bile belki yine honda diger bir yildizi isteyecekti. Eger McLaren sadece kendi olanaklariyla alonsoya teklif goturseydi muhtemelen bu teklif 25 m dolari gecmeyecekti ancak Hondanin gozu donmus ve yeni bir heyecan ve basariya aclikla kesenin agzini sonuna kadar acmis alonsoda bu durumun farkinda ve malesef o da sonuna kadar somurmeye calisiyor. Baslangicta gelmesini istesemde suanda bukadar isi abartmasi karsisinda notr durumdayim ve bekleyip ne olacagini bekliyorum. Belkide anlasamiyacaklar ve McLaren hulkenbergi alacaktir kim bilir 🙂

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Onu yazmayı unutmuşum ,Hulk mükemmel olurdu gerçekten 🙂

    2. perezi yollayıp, onu rahatça yenemeyen birini McLaren in alması bence gerekmez. perezden farkı yok. kevin devam etmeli. diğer pilot için tercih yapmayacağım. çünkü geri dönmez.

  25. ”bak ben kiviriyor deyince burda ki fanlari bana kiziyor.her hafta sonu cikip farkli seyler syleyip kendini mutlu mu hissediyor acaba ?? RBR kis testlerin de tur atti ama yarislarda rbr nin egzoz dumanini dahi goremiyorsunuz..”

    KİMİNİN BU SENEKİ PERFORMANSI tüm yazdıklarına eşdeğer aslında atgözlüklerini çıkarıp bir görebilseniz

    gerisi teferruat kalıyor yazdıkların yanında..

    1. mclaren bir ferrarı degil. bak 2007 de size atgözlüklerinizi çıkartırdılar ve bunu tekrar yaşayabilirsiniz tabi ki alonso mclarene gecerse.gelelim Kimi nin performansına aynı sekilde massa yı yediniz 4 yıl alonsonun yanıda bak şimdi massa ya. Kimi bu yıl ferrari ile f1 dönmüş olsa idi sana katılırdım tamma bu adamın emeklilik vakti geldi.Ama gel görelim ki hal öyle değil.en iyisi sen çıkar o AT GÖZLÜKLERİNİ.Mclareni en sevdigim tarafı bu pilotlarına eşit davranmsı.

  26. Bence Alonso McLaren’e geçmek için Abu Dhabi testlerini bekliyor. Orada McLaren yeni şasisini ve motorunu test edecek oyüzden Alonso burada McLaren’in durumuna göre karar vermek istiyor ancak McLaren pilotlarının açıkta kalmaması veya elinden kaçırmamak için erken karar vermesini bekliyor olabilir.

  27. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Burdan anladığım mercedes’e laf atıyor,büyük ihtimal mercedes menejerini içeri bile sokmadı.

    Kısaca egosunu tatmin ediyor ben seçerim dediği yer paralı koltuklar ve Mclaren koltugu biraz daha zorlarsa McLaren’de almayacak.

    Bundan eminim Ron Dennis günahı kadar sevmiyor bu Alonso’yu ama mecburluktan alacak.

  28. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Mercedes tamam o zaman.

  29. gideceği yeri tabiki pilot seçer bundan doğal bir seçim ve transfer olamaz gayet normal pilot kendi eliyle kendi göbeğini kesmiştir ki yıllarca bu iş böyle olmuştur.bu konuda en şanslı yada başarılısı hamilton oldu.yalnız gidemeyeceği yer vardır şu anda oda mercedes tir.buda bir pilotun her zaman her istediği takıma gidemeyeceğinin işaretidir ki bu işin feriştahı olmasıda bunu değiştirmez.

  30. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Durumu en güzel bu foto açılıyor 😀

  31. Muammer UYAR avatarı

    Onuda anlayın gençler bugün bi Fernando kolay yetişmiyor 🙂

  32. Bence Alonso Mclaren ile ön anlaşma imzaladı.Kelimelerinden anlaşılıyor.Kesinlikle sözleşme detayları konuşuluyor.Kaç yıl olacağına dair.2015te Mclaren kötü çıkarsa yine herhangi bir takıma gidebilirim diye de düşünüyor olabilir.

  33. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Reyiz, bu kadar açıklamanın üstüne seneye WEC’te yarışırsan…

  34. Gridin en iyi pilotu.Bu kadar ego bir zahmet olsun.Hamilton bile takım pit stopları yavaş yapınca nasıl saydırıyor.Her pilotta ego olabilir fakat Alonso bana göre hepsinden iyi olduğu için en büyük egoya sahip olması doğal geliyor.Adamın son 4 sezonda yaptığının yarısını yapan yok.

    1. Sen artık çok fazla yorum yapma dostum; Ferrari fanıyım diye geçiniyorsun ama her tarafın Alonso olmuş, artık sus şu adamı övmeyi iyice batıyorsun.. 4 sezonda onu yaptı bunu yaptı, şampiyon mu olmuş.. O zaman tamam son 4 sezondur hulkenberg takoz araçlarla harika işler yaptı çok çok iyi pilot! Ferrari tek tur performansı yarışa oranla daha kötü bir araç yaptı son 5 yıldır. Alonso da hakkı var Massa’dan sonra en iyi start alan pilot. 7 başladı 3 bitirdi, 5 başladı 2 bitirdi. E kabul çokta yetenekli. Ama kağıt üzerinde olamıyor malesef. O zaman bu kadar pohpohlanacak bir tarafıda yok artık lütfen yeter.

  35. ESPN ‘in haberine göre,
    Alonso, Abu Dhabi öncesi McLaren’le sözleşme imzalayacağı haberlerini yalanlamış.

  36. McLaren bu adamı bence kapıdan içeri sokmamalı. üste 44 milyon dolar alsa dahi. sen ayrıcalıklısın anladım da senin küpün gelse McLaren aracından ayrıcalıklı değil.

    1. Begendim bu yorumu 🙂

    2. Bencede McLaren e gitmemeli ama bu adam bir makine değil ve tutkuları var. Ufacık yaşda biniği mekanik aracın McLaren görünümlü olması var. Yoksa; Alonsonun McLaren e yüzünü döneceğini dahi sanmam.

      Birde işin bilirkişilik hadisesi var. Honda yada McLaen nden buadamın peşine düşerlr ki?İnanın ki bu iki ekip Vettel e hal hatır dahi sormamışlardır.

    3. Peki o Mclaren neden 2007de Alonso ile kavgalı ayrılırken kapısında yatıyor? Alonso zorla mı Mclaren’e gitmek istiyor sanıyorsunuz? Adam gayet açıkça belirtmiş.İstesem 1 sene yarışmam veya farklı bir spor dalına geçerim diye.Gayette gideceği yeri kendi seçer.Bu konda bir sıkıntı yok sanıyorum.

      1. mclaren istemiyor dostum honda istiyor alonso,yu … niye istediğinide anlamış değilim honda.nın alonso,yu istediğini

        1. Peki Honda istiyor da.Honda bu takımda söz sahibi değil mi şuan? Mclaren’in Honda’ya karşı çıkabilme gücü var mı?

          1. honda istiyorsa iş biter mclarenin başka seçeneği yok . yoksa ron dennis onu kapıdan değil ingiltereye sokmaz

            1. Ron Dennis’in elinden bile bir şey gelmiyorsa Alonso gerçekten büyük ve efsane bir pilot 🙂

      2. ben adamı istemiyorlar mı dedim. eric geçenlerde net olarak dile getirdi. bunun üstüne istemiyorlar demek abes. ben bu açıklamalarından sonra kapıdan içeri sokmamalılar diyorum. sebebini de ayrıcalık kısmına vurgu yapıp açıklıyorum. ayrıca honda istemese ron kesinlikle alonsoyla çalışmazdı. 2007 nin aklınca intikamını almaya çalışıyorda olabilir. ama kaybeden yine kendi olacak. McLarende yarışsa da yarışmasa da.

  37. bak ben kiviriyor deyince burda ki fanlari bana kiziyor.her hafta sonu cikip farkli seyler syleyip kendini mutlu mu hissediyor acaba ?? RBR kis testlerin de tur atti ama yarislarda rbr nin egzoz dumanini dahi goremiyorsunuz..

  38. Pilotlugu mükemmel ego+kibir i Pilotlugundanda mükemmel. ..

  39. Bu kadar kibir ancak sende olur zaten.Tamam iyi pilotsun da biraz mütevazı ol be kardeşim Eger ferrari seneye gerçekten seni düşünmüyorsa tek seçeneğin var oda mc laren

  40. “Temsili” diyecem ama o kadar uyuyor ki 🙂

    http://m.youtube.com/watch?v=w0TcjbGQ3CM

    1. Hahahah 😀

  41. “Formula 1 karmaşık bir spor ve bir yıl sonra takımların nasıl performans göstereceğini asla bilemezsiniz. Ortamdaki en iyi olasılıkları görmeniz gerektiğini düşünürüm ve ben istediğim yere gitme konusunda inanılmaz şanslı ve ayrıcalıklıyım.”

    Paşam o kadar ayrıcalıklıydın takımlar senın ıcın yüzmilyonlarca doları feda ederdi ise;mercedes bu sene ıcın senle anlasırdı veya 2015 için…Kimse (buyuk takımlardan bahsedıyorum) senın ıcın takım duzenını bozmaz…

    Tamam cok yeteneklısın(,rosberg ten hatta hamıltondan daha yeteneklısın kı kac senedir bu ferrari kılıklı akülü arabadaki performansından görüyüruz…) ama ego sahıbısın…Ve bu sana karsı ınsanların bakıs acısını degıstırıyor…

    Gidebilecegin yer Mclaren,lotus baska da yer yok zaten…

    1. Önceki demeçerini iyi kuman gerekir. Adam bir tutkudan bahsediyor ve otutkunun peşinden gitmekden bahsediyor.

      1. O tutknun yanı sampıyonluk yasama ıstegı varsa ılk once her sene degısen ve gıdıp gelmekte zorlanan pılotların yer aldıgı f1 de bır sekılde kalmalı ve ılerleyen zamanlarda gelecegını yönlendirmeli..

        Adam takım begenmez,para begenmez,kontrat suresı begenmez…

    2. alonso.nun yeteneği olduğuna nerden karar veriyorsunuz 2006 yılından belli karavana ne yeteneğini gördünüz

      1. Hocam kac senedir ferrari kılıgındakı bu aracla yarısıyor ve ozellıkle bu sene cok zorladı,yarıslardan maksımumu almak adına..Şunu demek ıstıyorum suandakı ferrrarı koltuguna orta sınıf bır pılot oturtsan yarıslarda en fazla 10-12. olabılır..

        Yeteneklı bır pılot lakın egosu yaptıklarını gölgelemeye yetıyor…

        1. hocam beş yıldır araç bu adama göre tasarlanıyor … seneyede vettele göre tasarlanacak … mesela hulkenberg,i koysak şu ferrariye alonsonun neresinde olur … sanki alonso ferrari değilde sauber kullanıyo yapmayın hocam … raikonene bakıpta alonso çok iyi demeyin sakın o raikonen lotusta yarış kazandı harika bir sezon geçirdi … ferrari alonso,ya araç yapıyo raikonene değil …. 2006 yılında son yarıştan bi önceki yarışta schumi japonyada yolda kalmasa onuda olamayacaktı alonso

          1. Sana daha öcede söylemiştim… biraz bilmek lazım. Japonya da biri kaldı Çinde diğeri kaldı. Aaracın asıl tasarlanma nktsı bir anda yasağa uğramasına rağmen hala mücadele edebiliyrdu. Şmdi çkıp birileri iyecekdir ki illegal amortisör felan… Aslında AMortisr kabül edilbilir seviyelerdeydi ama McLaren in baskıları sonuç vermişdi çünkü onlarnda çok radikal ama ızlandırılamayan bir araçları vardı. Amortisör e illegal demek zordur ama testi dolaşarak geçen asıl kısım olan haeketli taban Ferrari nin aracındaydı.

            1. bir klavye sorunu yaşıyorum… bu durum için özür dilerim.

            2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
              Alonso.Diaz #ForzaJules

              Şuna cevap vererek niye kendini yoruyosun ki ? Bırak kendi dünyasın da takılsın dursun.

              1. bak 2006 yılında japonyada schuminin yolda kaldığı alonsonun beleşten şampiyon olduğu yarış

              2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
                Alonso.Diaz #ForzaJules

                Alonso’nun Monza’da patlayan motorunu da koysan tam olurmus.

    3. yarışçı dediğin egolu olur senna hunt vs

      1. Michael Schumacher,de niye yok

        1. Schumacher de ego yok öyle mi? Farklı spor dalları mı izliyoruz biz?

        2. 1; bu yorum aslında ironiydi. alonsoya kurnaz ama yeteneksiz yakıştırmalarına karşı.
          schumi ise egosunu barichelloyu duvara yapışırdığında kanıtladı sanırım

          1. ona ego denmez hırs denir.. önce eğo ne demek onu öğrenin

  42. Murat Aksoy avatarı

    Alonso seneye Dsmart tan izleyebilir. Gerci onun da garantisi yok. Yayıncı belli değil.

  43. Alonso çok kasıyorsun kendini.

  44. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    nolur gir bi takıma artık ya

  45. kusura bak tek gideceği yer mclaren başkada gidecek yerin yok seçeneğinde yok … ferrarinin seni istemediği alenen ve açık belli … mercedes ikilisini bozmaz .. redbul zaten imkanı yok … yada lotus seçeneği var … yada evden izleyecen artk f1,i artık … sen kendini dev aynasında görüyon heralde alonso efendi kendin schumi,mi zannettin yoksa

    1. Şumi kimdir? O da bir pilot değilmi? Patlayıp duran McLaren ler olmasa Shumi nin varlığıda sorgulamaya açıkdı ve bazı kazandığı yarışlar önündeki aracın sorun yaşamamasına bağlıydı.

  46. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Ne sanıyor bu kendini yahu 😀

    1. Ne sanacak dı… şu griddeki andaki bütün şampiyonlar bu adamdan sonr şampiyon olmuşlar ve hala o bir endişe kaynağıdır. Ne sanmasını bekliyorsun?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir