Alonso “Renault Mücadele Etmeye Kaldığı Yerden Devam Ediyor “

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, bu sene geçirdikleri en rekabetçi sıralamaların ardından Renault’nun tekrar mücadelenin içerisine girdiğini söyledi.

Renault takımı Çin’e bazı yeni parçalar getirdi ve bunlardan birisi takımın yeni çift katmanlı difüzörün ilk hali.

Alonso “Eğer araca yeni bir şey eklerseniz bu büyük fark yapar ve biz bunu kanıtladık.  Takım aracı geliştirdi ve bir anda rekabetçi olduk.”

“Yarın için yakıt yüklerini görmeliyiz ancak Q3′e çok rahat geçtik ve bu ilk 2 yarışta olmayan bir şeydi.”

“Bizim için ilginç bir hafta sonu oldu, bu sabah tamamen yeni bir araç vardı ve antrenmanlarda sadece 3 tur atabildik bu yüzden sıralamalara bazı şüpheler ile geldik. Bizim için kör bir sıralamaydı çünkü aracın bu yeniliklere nasıl tepki vereceğini bilmiyorduk ancak bu sonuçtan oldukça memnunuz.”

“Bu tüm takım için büyük bir motivasyon çünkü son 3-4 haftadır gelişim için aralıksız çalışıyoruz.”

“Dün gece de tüm takım için aynıydı, çalışanlar sadece 1-2 saat uyudular ve bu inanılmaz işin ardından aracın içerisinde performansı göstermek zorundasınız. Hata yapamazsınız. Bugünkü performanstan memnunum ve takıma büyük çabasından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

KERS hakkında konuşan Alonso “KERS’in baız pistlerde nasıl çalıştığını görmek için biraz daha fzla analiz yaptık ve o olmadan mücadele etmek gerçek bir test olacak. Bazı endişelerimiz de vardı, Malezya’da yağmurda sorun yaşadık ve sistem su aldı. Bu güvenlik açısından ideal değildi.”

“Güvenlik ve test açısından bu yarış KERS’i kullanmayacağız.” dedi.

Nelson Piquet “Açıkçaso Fernando’nun sahip olduğu yeni parçalar bende yoktu ancak araç sabah iyi çalıştığı için öğleden sonra Q2′ye kalamamak üzücü. Yarın zor bir yarış olacak ancak umarım stratejimiz çalışır ve yarışta yükselebilirim.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir