2015’te Güvenlik Aracı Kuralında Değişiklik Olabilir

yazar:

kategori:

2015 Formula 1 sezonunda, yarışların güvenlik aracından sonra yeniden başlaması öncesindeki gecikmeyi minimum seviyeye indirmek için güvenlik aracı kuralında değişiklik yapılabilir.

Gelecek sene güvenlik aracından sonra yarış gridden tekrar start şeklinde olacak. Son yıllarda güvenlik aracı girdiğinde pist temizlendikten sonra tur yiyen sürücülere turlarını geri alması için müsade edildiğinden yarışın gereksiz yere uzamasından şikayet ediliyordu.

Bazen çok uzun süren bu olay nedeniyle şikayetler dile geliyordu. FIA, Sportif Kurallar’da değişiklik yapmak ve bu konuda daha iyi bir çözüm bulmak için çalışma yapacak.

İlk gelen haberler, tur yiyen araçların turunu geri almasından ziyade yavaşlayarak turlarını alana kadar geçilecekleri şeklinde.

Bu prosedür uygulandığında yarış kontrol tur yemiş sürücülere bir tur ekleyecekler ve böylece bekleme süresi azalmış olacak.

Bunun dışında motor cezası kuralları, mevcut 5 sn dur kalk cezası, mevcut araçların gösterilerde kullanılıp kullanılamayacağı ve kapalı park kısıtlamaları gibi şeyler de görüşülecek.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir