Raikkonen: “2014 Unutulması Gereken Bir Sezon Oldu”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, 2014 Formula 1 sezonu boyunca performans konusunda sıkıntı yaşamasının ardından bu sezonun unutulması gereken bir sezon olduğunu söyledi.

Bu sene sadece 47 puan kazanan Raillonen şampiyonada 12. sırada bulunuyor ve en iyi sonucu Belçika’daki 4.lüğü oldu.

Raikkonen genel olarak aracın ön tarafından şikayet etti ve takım arkadaşı Fernando Alonso’nun performansının gerisinde kaldı.

Raikkonen “Hr sene şampiyon olamazsınız. Ben sadece bir defa kazandım ve geri kalanını hemen hemen unutursunuz. Burada yarışlar ve şampiyonluklar kazanmak için bulunuyorsunuz. Bunu başaramıyorsanız her zaman başarısız olursunuz. 2. ya da 20. olmanın pek bir farkı yok.”

“Zor bir sene oldu ve bu sene, gelecekte bize yardımcı olacak şeyler kesinlikle öğrendik ancak her yarış sorun yaşıyorsanız pek eğlenceli olmuyor. Daha iyi şansa sahipseniz tabi ki daha eğlenceli oluyor ancak Formula 1’de bazen böyle oluyor. Yaptığımız şeye inanmamız lazım. Olmamız gereken yere dönebileceğimizden eminim. O zaman her şey unutulacak.” dedi.

Gelecek seneki araçta bazı şeylerin düzeleceğinden emin olan Raikkonen, ne kadar rekabetçi olacaklarını ancak sezon öncesi testlerde göreceklerini söyledi.

Raikkonen “Duyduğunuz bazı şeyler var ancak bunlar hep aynı hikayeler. Ancak piste çıktığınızda aracın nasıl olduğunu anlıyorsunuz. Bir çok şey var ve en ufak bir değişiklik bile etkisini gösterebilir.”

“Yeni aracın tasarımına daha erken başladılar ve açıkçası bu sene söylediklerimizi dinleyerek değişiklikler yapmaya, performans alanında zayıf kaldığımız her alanda gelişmeye çalışıyorlar.”

“Gerçek şu ki ilk testlere kadar tam olarak nasıl olacağını bilemeyeceğiz. Ancak burada insanlara güveniyorum ve gelecek sene çok daha iyi bir araca ve daha iyi bir pakete sahip olacağımızdan eminim. Ancak ne kadar iyi olacak? Bunu şubat ayında göreceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “2014 Unutulması Gereken Bir Sezon Oldu”” için 27 yanıt

  1. gelecek sezon raikkonen hakkında atıp tutanları burda görücem kaçmazlarsa tabi.

  2. raikkonen’in bu 2. yada 20’lik pek farklı değil, kazanamıyorsak kaçıncı olursak olalım vs gibi demeçleri yıllardır vardır. sadece artistik olsun diye yapılmış bir demeç bu da.

    Fia’ya röportajda verdiği demeçte ise brezilyada kazanamayız ama podyuma çıkmak güzel olurdu diyor. ee, nerde kaldı 20.lik?

    F1’de kazanmak elindeki araçla en iyisini yapmaktır. bugün sauber veya lotus’a 5. olmak zafer gibi gelir.

    neyse, bu seneyi de kol bozuk diyerek atlattı(ğını sandı), seneye göreceğiz diyeceğim ancak bu sezon alonso ve raikkonen’i aynı araç içinde son kez izleyeceğiz gibi. alonso kalırsa muhtemelen rai’yi gönderirler. giderse vettel ile takım arkadaşı olur. vettelle anlaşmayı iptal etmeleri ve alo-rai ile devam etmeleri pek mümkün görünmüyor.

    1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      ALo’nun kalacağı felan yok.. Şunu söylemekten vazgeç lütfen. Rai gonderilcekmiş felan. Yazarken sende biliyosun bunun olmuyacağını…

      F1 de kazanmak elinde ki araçla en iyisini yapmak olabilir ama Rai aslında her büyük pilotda olması gereken bir vizyonu söylüyor.. Şampiyon değilsen gerisi hikaye.. Ki bunu RAI gibi şansızlık sonucu muhtemelen bir kaç şampiyonluğu gitmiş olan 2005 de ikinci olmasına rağmen yılın pilotu seçilmiş olan bir pilot söylüyor. Şampiyon değilsen hiçsin diye… Kımsenın haddine değil artislik olsun diye yapıyor demek..

      Senin pilotun Artislik olsun diye; ” Bir takıma Seçilmem Takımımı kendim seçerim ” derken hele ki mevcut durumda ortada kalmış planları ve kulisleri tutmamış bir adamın dediği bu demeçlerden sonra niye ALO Artislik olsun diye konuşuyor yorumlarını yazmadın..

  3. unutulmasından öte ders çıkarılması gereken sezon bence,2015 sezonu kimi için daha iyi olacaktır,vettel gelirse ki bence gelecek daha pozitif ve daha başarılı olacaklarını düşünüyorum şuanki kadrodan,ne diyelim bekleyelim görelim..

  4. Senin unutman gereken sezon başkalarının değil.Sen ve Ferrari derhal ne yapacaksanız yapın artık.

  5. Sen bir takımdan para alıyorsan, sen sürdüğün için para veriyorlarsa, ikinci ya da yirminci olmanın çok farkı var. Raikonen’in mantığına göre o zaman 1. olamayacak pilotlar hiç yarışmasın. Çıksın Mercedes’ten Rosberg ve Hamilton yarışsın. Bu ne yani 2. ya da yirminci olmak arasında fark yok. Fark var Rai efendi, 2. olursan takıma daha fazla para kazandırırsın, sana vermiş oldukları paranın hakkını verirsin. 20. olursan yattığın yerden para kazanmış olursun. 1 puan için bütün sezon didinen takımları, pilotları görünce sen ne kadar lüks içinde yaşıyorsun öyle.. Bu sezon bir baltaya sap olamadım cümlesinin kibarcasını söylemiş başka birşey değil, çünkü zerre kadar mantık yok cümlesinde …

    1. güzel yorum 🙂

    2. iyide bu yorumu adam ferraride iken ve ferrari için söylüyor yani force india veya marussia gibi takımlarda olsaydı heralde 2.lik için çok sevinirdi yada başka bir yorum yapardı ….

    3. yan ferrari her zaman kazanmaya oynamalı demek istemiş bence …

  6. Haber başlığı ve fotoğraf uyumu :d

    Mümkünse bu seneki Kimi yi bizde unutalım, hüsran ve hayalkırıklığı, sezon başlamadan önce 2 harika kırmızı tulumun duble yaptığını hayal edıyordum sen veya Fernando 1. olmuş hiç farketmeyecekti benim için, fakat dediğim gibi kendini bile zorlayamadın adamım..

    2. ve 20. olayı kişinin kazanma hissini belirtmeye çok yeterli ama sen o kırmızyı giyiyorsan yırtınacaksın arkadaşım 2si 3ü 5i yok bu işin.

  7. Tam da Kimi’nin karakterine uygun bir konuşma; bu yüzden seni gönülden desteklemeyenler tarafından çook eleştiriliyorsun buz adam.. 2. veya 20. farketmez..

    Umarım aralarda verdiği mesajlar ( söylediklerimizi dinleyerek ) yerine ulaşır 2015 için..

  8. Bizim dürümcüde çalışan bi arkadas var ona söylesek o bile iyi paketlerdi 5 senede aracı… 😀
    Ne paketmiş arkadas…

  9. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    “bu sene söylediklerimizi dinleyerek değişiklikler yapmaya,”

    :p

  10. Alonso dan alışık oldugumuz sözleri Kimi’den duymak ! 🙂 Kulağa çok kötü geliyor.
    Umarım Ferrari en azından aracın ön tarafını Kimiye uygun tasarlar.

    1. 2. olmak ile 20. olmak arasında bir fark yok sözünü Alonso’dan 250 yıl yaşasa yine de duyamayız 😀 O şöyle der “ben 4.’yüm takım arkadaşım 8., yarışta 45 saniye fark var aramızda, puan farkı 100, bıdı bıdı bıdı” =)

      1. Alonso dan o sözü duymamız mümkün değil çünkü elinden gelenin fazlasını yapıyor her bir puan onun için çok önemli 🙂

        Kimi için açıkca görülüyorki yarış kazanamadıktan sonra salla gitsin sezonu modunda.bu mantıgı hiç dogru bulmuyorum. yukarda esas arkadaş çok güzel açıklamış yazdıklarına katılmamak elde değil.

        1. Rai’nin sezonu salladığını sanmıyorum. Sallasa Lotus’ta sallardı 2 yıl.. O yüzden buradaki demecinde 2. ile 20. arasında bir fark yok sözü “2. de yenilmiştir, 20.de yenilmiştir.”den ibaret. Yukarıdaki esas nickli arkadaşta bunu ayırt edememiş sanki şampiyon olmayınca hiç sürmeye gerek yok gibi bi sonuç çıkarmış. Rai sürmese, Belçika’da da sürmezdi, puan alamayacağını anladığı her yarışta motoru kapatır çekerdi kenara.. Oysa adamın söylediği “mevcut araçla şampiyonluğa oynamak imkansız ve benim takım arkadaşımı mağlup etmeye çalışacak, bütün enerjimi buna harcayacak hırsım da yok”. Gayet net. Bu hırslı olmama durumu eleştirilebilir ama tamamen kişisel bir tercih, ben saygı duyarım.

          1. haa, demek ki alonso’nun rai’yi yenmesinin sebebi;

            “mevcut araçla şampiyonluğa oynamak imkansız ve benim takım arkadaşımı mağlup etmeye çalışacak, bütün enerjimi buna harcayacak hırsım da yok”

            tamam, sezonu yine kapattılar 😀

            alonso daha başarılıydı, raikkonen onun kadar iyi olamadı seneye umarım rekabet edebilir demek yerine şu bahanelere, şekilden şekile girmelere bakarmısın arkadaş. F1 tarihinin en bahaneci grubu raikkonencilerdir. kesinlikle bu mantalitede başka bir fan grubu görmedim. rüya görmeye devam.

            1. @RoyalHunt süpersin 🙂

            2. alonso daha başarılıydı, raikkonen onun kadar iyi olamadı

              Ben bundan farklı bir şey söylemedim ki 😀 Zaten söyleyemem de puan tablosu ortada.. Ama Raikkonen’i sizin gibi hiçe saymam da mümkün değil, bütün mesele bu. Aradaki puan farkı Rai’nin normal performansının çok altında seyretmesinden kaynaklanıyor. Araçtan zevk almıyor, hırsı yok vs. başka bir sebebi de olamaz.

              Nereden biliyorum? Kendimden. =) Yani adamı anlıyorum kısacası =)

              1. Başka bir deyişle, altımda Broadway varken BMW ile yarışmak beni hasta eder, Rai’de aynen öyle. Sürmüyor, yapmıyor, evet doğru, hepsi doğru bunların hiçbirini inkar etmiyorum. Ama yeteneksiz, beceriksiz dediğiniz vaktik olay kopuyor. Zaten Raikkonen’e yeteneksiz, beceriksiz diyen adamları bu sitede niye bunca zaman bu kadar kaale aldım onu da bilmiyorum. Bi söz vardır, tutulduk bi kere, öyle gidiyor işte..

              2. Ha bu arada, “yeteneksiz işte” savını yine “çünkü yeni araçları sürmek daha zor” gibi bir saçmalığa dayandıracaksan aman zahmet etme lütfen 😀

      2. 8.mi son yarışta Raikkonen 13. olmamışmıydı!!! 😀

        1. Son yarıştan değil genel tutumdan bahsettim.
          Zaten son yarıştan bahsetmiş olsaydım bile gözünden Alonso’nun 4. olmadığı da kaçmamalıydı…

          Bide ünlem işareti ekleyeyim mi? 3-4 tane?

  11. dur kimi daha dün bir bugün iki. alonso 5 senedir bu sözlerle avunup durdu. korkarım sende bir kaç sene daha böyle avunacaksın.

    1. o birkaç sene dayanmaz en fazla seneye çeker gider.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir