Vettel, 2014’ü Galibiyetsiz Kapatmaktan Endişe Duymuyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, son 4 senede elde ettiği başarıların ardından bu sene hiç yarış kazanamaması karşısında gelen eleştirileri önemsemediğini çünkü buna engel olan sorunları bildiğini söyledi.

Son 4 senenin şampiyonu Vettel, özellikle sezonun ilk yarısında yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun performansı karşısında zorlandı. Ricciardo, Mercedes’lerin sorun yaşadığı 3 yarışı kazanırken Vettel 2008’den beri ilk defa bir sezonu galibiyetsiz kapatacak gibi görünüyor.

Vettel “Bu sene yarış kazanamamam konusunda bazı sorunlar oldukça açık ve açıklaması kolay. En önemlisi benim arka planda neler olduğunu ve ilgilendiğimiz sorunları biliyor olmam.”

“Performans açısından Kanada’da kazanmaya çok yakındık. Bir tur sonra pite girseydim farklı bir hikaye olurdu. Ancak saf sonuca bakarsanız Singapur’da da çok güçlü göründük. Macaristan’da da öyle ancak orada da güvenlik aracı beni lehime olmadı.”

“Çok yaklaştığımız bazı yarışlar oldu. Yarıoşlaron çoğunda galibiyetin mümkün olmadığı saklı değildi çünkü Mercedes çok uzaktaydı. Bunun dışında Daniel’den daha çok zorlandığım yarışlar oldu. Buna örnek olarak Belçika’yı gösterebiliriz. İnişli çıkışlı bir sezon oldu ancak genel olarak böyleydi.” dedi.


Yorumlar

“Vettel, 2014’ü Galibiyetsiz Kapatmaktan Endişe Duymuyor” için 12 yanıt

  1. Hamilton Ferrari’ye, Vettel Mercedes’e, Alonso Mclaren’e gider mi acep? Kafam iyice karıştı. Bitirin artık şu işi.

  2. Seb’in Kanada yarışı hakkında bahsettiklerini son olarak 1 ay önce yine bu sütunlarda dile getirmiştim. (ekte caps’i var)
    Benim için bu yarış Red Bull’dan ayrılışının tetikleyicisidir.

    1. +1.

      Kanada’da Ricciardo yerine Vettel kazanabilirdi. Hız olarak Ricciardo’dan eksiği yoktu. Ama galibiyeti hak eden Massa idi bence. Williams’in salak stratejisi ve Perez yüzünden kazanamadı.

      1. Bence de normal şartlarda Massa’nın kazanması gereken yarıştı. Ancak yarışı Perezle olan kazası nedeniyle değil, Vettel’in müthiş savunmasıyla kaybetti.

        1. Vettel, Massa’ya yaptığı defansla Ric’in galibiyetini garantiledi zaten o yarışta, uzun düzlükte aracı konumlandırması harikaydı. Massa kaza yapmasa Vettel’i geçebilirdi ama Ric’e ulaşamazdı kalan turda. O yarışta da Ric’i Vettel’in önüne geçirmek için baya uğraştı Redbull. En son Vettel, Hulk’un arabasının arka dizaynını ezberlemişti, kağıt verseler hatasız çizerdi. 🙂

        2. Doğru. Asıl öldürücü darbe Vettel’in savunması idi. Ama bir Massa sempatizanı olarak söylemeden edemeyeceğim: Massa Vettel’in arkasında iken sanırım DRS’yi açmayı unuttu. Bu da onun kusurudur. Eğer o hatayı yapmasaydi boşa vakit kaybetmeyecekti.

          Eğer Williams Malezya’daki saçma salak takım emri yerine Kanada’da da Massa’yi takım emriyle öne gecirseydi belki de Massa Vettel’in arkasında kalmayıp yarisi kazanacaktı.

        3. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          Aslına bakarsak normal şartlar da Rosberg veya Hamilton ikilisinden birinin yarışı kazanması gerekirdi 😀 . Tabi onların yaşadıkları dayanıklılık problemi normal şartlara girerse yarışın asıl kazananları Vettel veya Massa olacaktı.

  3. @Rambo(sebastian vettel the king; the lord of the races) Fernando sormamalarının nedeni Ferrarının yarsı kazanamayacak bi aracı olması ve Vettelin son dunya şampiyonu olup ve yanına yenı gelen takım arkadasının 3 galıbıyet alması olmasın!!!

  4. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Battı balık yan gider.

  5. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Adamın dibisin tifosiler adını haykırmak için can atıyorlar

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Yalan söyleme ben can falan atmıyorum, umrumda da değil.

    2. Bir Tifosi’yim. Eğer Vettel Monza’da Alman-İtalyan marşlarını bize dinletip Efsane’yi bize anımsatacaksa gelsin. Bir Ferrari pilotu için 1996-2006 arası yaptığım gibi tekrar haykırırim.

      Ama şu ankinden pek farklı olamayacaksa gelmese de olu .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir