Marussia Kapatıldı, İşçiler İşten Çıkarıldı!

Marussia takımının Formula 1 yarışlarına dönme umudu, tasfiye görevlilerinin fabrikanın kapılarını kapatıp işçilerin işine son vermesiyle sona erdi!

Haftalardır takımı Formula 1’de tutmak için gerekli yatırımcılar aranıyordu ve çeşitli görüşmeler yapıldı. Ancak görünen o ki bir çözüm bulunamadı ve takımın kapıları kapatıldı.

Yetkililer yaklaşık bir aydır takıma yeni yatırımcılar bulmaya çalıştılar. Çeşitli gruplar ile görüşmeler yapılsa da takımın gridde kalmasını sağlayacak bir teklifin gelmediği belirtildi.

FRP Advisory LLP’den yapılan açıklamada, Marussia’nın çalışma faaliyetlerinin durdurulduğu ve takımın 200 çalışanının işine son verildiği duyuruldu.

Geoff Rowley “Britanya ve dünya motor sporlarında büyük bir takibe sahip olan bu şirketin çalışmalarını durdurup kapılarını kapattığımız için derin üzüntü duyuyoruz.”

“Takım kısa operasyn döneminde ciddi gelişme kaydetse de F1 takımı işletmek çok ciddi yatırımlar gerektiriyor.”

“Geçen ay tasfiye şirketine devredilen şirket, çok kısıtlı süre içerisinde uzun vadeli geleceğini garantileyecek makul bir çözüm bulamadı.”

“Ne yazık ki bu şirketin devam etmesini sağlayabileceğimiz bir çözüm bulamadık. Bu zorlu süreçteki desteklerinden dolayı tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz.”

“Takım 2014 şampiyonasının geride kalan 2 yarışına, Sao Paolo ve Abu Dhabi’ye katılamayacak.” sözlerine yer verildi.

Bu haber, Marussia’yı Formula 1’de tutan Manor F1 takımının 2015 katılımcı listesinde yer aldığının açıklanmasından kısa bir süre sonra geldi. Yatırımcı bulunamaması nedeniyle takım 2015 sezonuna katılamayacak.

2010’da spora Virgin olarak giren Marussia daha sonra Rusyalı iş adamı Andrey Cheglakov tarafından satın alınmıştı.

Marussia Formula 1’deki ilk ve tek puanlarını bu sene Monaco’da Jules Bianchi ile aldı. Marussia şu anda takımlar şampiyonasındaki 9.luğunu koruyor. Sene sonuna kadar Sauber’in puan kazanamaması halinde takım bu yerini koruyacak ancak son yarışlara katılamadığı için takım büyük ihtimalle klasman dışı kalacak ve yerini Sauber’e kaptıracak.


Yorumlar

“Marussia Kapatıldı, İşçiler İşten Çıkarıldı!” için 8 yanıt

  1. Mattiacci ve şürekası kına yaksın.

  2. Takımı ayakta tutan zaten Jules Bianchiden dolayı Ferrariydi. Jules Bianchinin muhtemelen bir daha asla Formula 1’e dönemeyeceğinden dolayı , Ferrari anlaşmayı sonlandırdı. Beleşe de motor vermeyeceğini deklere etti. Zaten diken üstünde olan takım, kazıklı fıçıya düşmüş oldu. Geçmiş olsun. Artık aldıkları 2 puandan ötürü sezon sonu çalışanların nafakasını ödeyecek kadar gelir elde ederler, zararlarının bir kısmını tazmin ederler. Ayrıca Amerikanın Rusyaya yaptırım uygulaması da bu süreci hızlandırdı.

    Haas gelecek dertler bitecek 🙂

    1. Haas gelecek dertler bitecek

      Ne yapacak Haas? Amarigadan teknoloji mi getirecek Ferrari’ye 😀 😀 😀

      1. 🙂 🙂 bize her yol Haas efendiler 🙂 Haas..tir demeyiniz bana. 🙂

  3. vw-tdi-power avatarı

    Geçmiş olsun, ilginç bir takımı kaybettik. Abdullah Bey’in dedikleri de son derece doğru ve güzel tespitler.

  4. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    @0versteer geçmiş olsun.

  5. keşke Japonyadan önce kapansaydı da bari hayırlı bir işe vesile olurdular ama kader işte herşey önceden bilinseydi…

  6. kim ne derse desin üzücü bir durum. kimileri bu takımların zengin iş adamları tarafından kurulduğunu, onların daha fazla yatırım yapabileceklerini söyleyebilirler. Önemli değil.

    Virgin, HRT, Lotus ve USGP o dönemde bütçe sınırı olacağı söylenerek kandırıldılar ve spora sokuldular. Ama vaad edilen hiç bir şey yapılmadı.

    Toyota, Honda ve BMW gibi büyüklerin çekildikleri dönemde sırf kalabalık yapılsın diye bir şekilde kandırılarak spora sokuldular. Sıfırdan başlayıp daha fazlasını başarmaları çok zordu.

    Gerçekten üzüldüm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir