Alonso: “Eski Takım Arkadaşım Ferrari Sonrasında Hayat Olduğunu Kanıtladı”

Fernando Alonso, henüz ayrılacağını resmi olarak duyurmuş olmasa da Ferrari’den ayrılacağını işaret etmeye devam ediyor.

Alonso’nun adı gelecek sene için McLaren’le oldukça güçlü bir şekilde anılıyor. Hem Alonso hem de McLaren tarafından gelen açıklamalar görüşmelerin sürdüğü yönünde ancak henüz bu konuda netleşen bir şey yok.

Dün Sao Paolo’daki bir etkinlikte konuşan Alonso, eski takım arkadaşlarından birisinin Ferrari’den sonra hayat olduğunu kanıtladığını söyledi. Alonso’nun işaret ettiği isim geçen sene sonunda Ferrari’den ayrılarak Williams’a geçen Felipe Massa’ydı.

Alonso “Eski takım arkadaşım Ferrari’den sonra hayat olduğunun en iyi örneği. Bu sene çoktan podyuma çıktı ve yarışa pole pozisyonundan başladı.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Eski Takım Arkadaşım Ferrari Sonrasında Hayat Olduğunu Kanıtladı”” için 44 yanıt

  1. 4 yildir massaya giydirenler alonsonun bu demecinden sonra ne diyecek acaba???

    1. Massa o araçla pol alıp podyum yaptıysa, Alonso neler yapardı acaba… diyeceğiz.

      Bknz. 2010-2014 sezonları arası…

      Williams takımı da içten içe acaba diyordur… Pat Symonds Williams henüz Alonso için hazır değil dese de, orda olsaydı bu sene Mercedes bu kadar rahat yarışamazdı… Unutulmaması gereken bir nokta şu ki 2005 ve 2006’da renaultta Fisichella ve Kovalainen yarışıyor olsaydı, Renault şampiyonluğa oynayacak bir aracı olduğunu hiç farketmeyebilirdi bile… Hala Enstone da kiler kendisini saygıyla anar…

      1. williams motoru ferrariden veya renault tan almiyor mercedes ten aliyor onun icin sen demeye devam et..

        1. yazdıklarımı tekrar oku istersen, Mercedes bu kadar farkla öndeyken Senne mezarından kalkıp gelse Schmi yatağından kalkıp gelse, güçlerini birleştirseler yine bu Mercedes’i şampiyonluk mücadelesinde geçemezler zaten, ki böyle bir iddiam da olmadı.

          ama Massa ile Bottas bu kadar güçlü olabiliyorsa Alonso’nun bundan daha iyisini yapabileceğini düşünmek çok abesle iştigal değil, bir kaç pol pozisyonu, veya bir kaç yarış birinciliği olabilirdi, en azından Mercedes’in bıraktığı kırıntıları toplamayı Ricciardo’ya bırakmazdı hiç yoktan…

  2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Klasik Fernando Alonso kişiliği. Bundan sonra daha da çok konuşacaktır. İple çekiyorum Vettel – Ferrari şampiyonluğunu.

  3. Şu kadar yorumlarda herkesin derdi aynı, herkesin yarattığı dert de aynı.

    Profesyonel pilot, profesyonel takım.

    Yıllar sonra Alonso’nun adı saygıyla anılmalı, saygıyla konuşan taraftarlar tarafında, on yıllardır McLaren ile Ferrari’nin birbirlerine duyduğu saygı gibi.

  4. Adam ne desin daha? Oldum olası ferrari taraftarıyım. Schumacher döneminde, renaultta pilotken biraz gündeme gelebilmek biraz da meydan okumak için schumacher hakkında ileri geri konuşup bütün tifosilerin antipatisini kazanmıştı. Haklıydı vey haksızdı onu tartışmaya gerek yok. Ama bir gerçek var ki o zamandan belli etmişti ne kadar iyi bir pilot olduğunu. Ve aklımdan da geçmişti bir gün ferrariye gelebileceği. Ferraride kazanamamasının sebepleri belli ama bu sadece kötü bir araçtan kaynaklanmıyor. Schumi-Todt ve Brawn üçlüsünün takımdan ayrılmasının ardından Montezemolonun yüksek egosunun altında ezilen teknik ekibin düzgün işler çıkaramamasından da kaynaklı. Ne aero grubu ne motor grubu. Bunları geçtim sadece pitte yapılan saçma stratejiler ve hatalar bile bir çok birinciliğin kaçmasına sebep oldu. Bunca senedir bir şekilde bu adamı bu takımda tuttular ve alonsoda aldığı paranın hakkını vererek takımı sırtladı ve bu sevilerde korudu. Şimdi kalkıpta artık kendi yolunu çizmeye karar verdiğini belirttiğinde biraz saygı duymak lazım. Siz asıl takımdan ayrıldıktan sonra dökeceği incileri bekleyin… 😉 Yolun açık olsun alonso. Bize böyle bir araçla yaşattığın her türlü keyif için teşekkür ederim kendi adıma…

  5. Benim İçin Ferrari Hep Önemlidir Dilerim Allahtan Ferrari Güzel bi araç yaparda bu garezinden çatlar ..

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Ferrari güzel araç yapamaz, güzel araç yapmak için adam gibi geri bildirim lazım. 1 yıl boyunca aracın neden önden kaydığını bulup düzeltemeyen takımdan hiç bişey olmaz. Es kaza oldu diyelim ne yapar ne eder ama pitlerde ama başka türlü adamları yine sonuncu yaparlar.

      Kendi fikri olmayan takımlar başkalarının ne yaptığına bakarak ancak bu kadarını becerebilirler.

      Yeter kardeşim 5 senededir. Burdan atıp tutmak kolay, piyasanın en iyi pilotusun, nedir ki takımın dandikliğinden hep diğerleri kazanıyor. Valla çok bile dayandı adam.

      1. kendi yorumunda kendin cevabı vermişsin iyi araba için adam gibi geri bildirim lazım demekki alonso 5 senedir adam gibi geri bildirim verememiş

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Aha tipe bak. Garezinden çatlasınmış. Sizin vefanız da adamlığınız da bu kadar işte.

    3. bak benim içinde ferrari çok önemli ama unutmayalım bu adam ferrariyi şu 5 senede sırtladı şimdide alonsonun arkasından kötü konuşmak bir ferrari taraftarına yakışmıyor.

    4. Hayal aleminde yaşıyorsak Ferrari güzel araç yapabilir ama gerçekte böyle bir şey şuan için imkansız.Hatta bu ego manyağı Mattiacci son zamanlardaki davranışlarıyla kendi ipini erken bile kesebilir.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla en güzelini yaptın Alo, 5 senedir ne sabır varmış be taş olsa çatlardı böyel rrezil bir takımlan. Şiimdi şurda atıp tutanlar da biliyorki bu 5 senede ferarrinin aldığı takımlardaki 2-3 lükler senin sayende geldi, ne bu sene kimi’nin puanları, ne geçmiş senelerd massa’nın paunalrı bir işe yaramamıştı, çünkü yok denecek kadar az puanlardı.

    Bu güüne kadar hiç bir takım arkadaşına yenilmedin, biri hariç kimseylen berabere sezon bitirmedin. O da ne şartlarda oldu hepimzi biliyoruz, bizzatmalum takımın açıklamaları da dahil.

    Seni kim kovabilir, sen istesen takım satın alıp yarışacak adamsın. Herkes Ferrari çok büyük dedi, sende dedin, alçak gönüllü oldun da o asıl senin büyüklüğündü.

    Seneye Vet/rai ikilisi Findia ile takımlarda 5.lik mücadelesi verirken çok güleceğim bu duruma. Ferrari gibi balta bir takıma asla üzülmeyeceğim, 5 senedir kahrınızı çeken adamı Vet gibi bir velede değiştiniz. Adam 4 senedir şampiyon olduğu takımı zırt diye bıraktı, bak bakalım size kaç sene dayanacak.

    1. “Seneye Vet/rai ikilisi Findia ile takımlarda 5.lik mücadelesi verirken çok güleceğim bu duruma”

      breh breh..sanki alonso ile hep şampiyon olkdu ferrari..ayrıca senin pilotun sauberle 10.luk için yarışmayacağını nerden biliyorsun..ben de buna gülem bari…hatta şimdiden aha ahah .aha..

    2. Senin gibiler yüzünden alonsodan soğudum.

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        Bırak çok seviyomuş gibi, soğsan ne olacak, bişey kaybetmeyiz..

  7. Yeni takım arkadaşı da Ferrari sonrasında hayat olduğunu gösterdi.

    Ferrari’deki koltuğunu koruyamayı takım değiştiren Massa’nın kendisini çok daha hızlı bir araçta Alonso’nun önünde yarışıyor bulması çok koymuş olsa gerek.

  8. Murat Aksoy avatarı

    Ferrari ve birinci pilotu her kimse o kişi her daim Türkiye’de diğer tüm takımların ve pilotların toplam taraflarından daha fazla rağbet görecektir. Mesela Schumacher Ferrari’de ve Alonso Renault’ta yarışırken 2006 podyumunda istanbul Park’ta hiç sebep yokken sırf Michael’i geçti diye Alonso’yu yuhalayan yüksek zeka ürünü zihniyet çok değil birkaç yıl sonra Alonso 2010’da Ferrari’deyken Massa’nın yol vererek yarışı Ferrari tarafından manipüle etmesini bile gayet “geçerli” sebeplere sığındırmıştı. Şimdi aynı olayı Alonso-Vettel mücadelesi için göreceğiz. Yakında Alonso tekrar başka takıma geçecek. O zaman nefret edilen sürücü , pilot olmayan adam Vettel baş tacı olacak, Alonso mu? Tıpkı McLaren’de yarışırken (daha sonra ona nerdeyse tapacak olanlar) dedikleri gibi tekrar “balonso” olacak. Işte Türkiye’de Formula 1 kültürümüz bu.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Sadece Türkiye’de değil. Tüm dünyada Formula 1 kültürü buna benzer. 2006’da Alonso’nun düzlük sonunda motoru patladığında Tifosiler kendilerinden geçmişti. Çok değil 4 yıl sonra, 2010’da Alonso kırmızı aracın içinde Monza’yı kazanınca yine Tifosiler kendilerinden geçmişti. Özellikle takım tutan Formula 1 taraftarların buna benzer bir tutumları var. Kim gelirse gelsin takımımın pilotu deyip destekliyor. Giden pilotu ise eleştiriyor, yeriyor.

  9. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrari bir mabet değil..Tapınmaya gerek yok.Olmazsa olmaz değil.Ferrariden başka takımlar da var.Hayat sadece Ferrariden ibaret değil.

    Ferrariden ayrılırsa hayatı biter diye düşünenler olmasın.
    Alonsonun birkaç gündür söyledikleri, endişe duyan fanlarına yöneliktir.Bu konuşmaların altında buzağı aramaya gerek yoktur.Fanlarını rahatlatmak istemektedir.

    1. Bir Raikkonen der ki: “Ferrari’de aldığınız tek şampiyonluk diğer takımlarda aldığınız 10 şampiyonluğa bedeldir”.

      Acı gerçek.

      Ferrari > Yarış otomobili > F1 < Yarış otomobili < Ferrari

      Evet, keşke bütün takımlar aynı ranta sahip olsaydı ama öyle değil.. Neyse ki Ferrari'den sonraki takıma gidiyor Alonso: McLaren.

      Yani Ferrari otomobil dünyasının bir nevi MABEDİDİR. Ama Alonso onun rahibi olamamıştır.

        1. Şampiyon olamamıştır. Nokta. Kataloglar açılıp bakıldığında kırmızı şampiyonlar arasında olmayacak. Bitti. Yani: Yeterli değil.

          1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
            Alonso.Diaz #ForzaJules

            Gilles Villeneuve Ferrari’nin şampiyonları arasında mı ? Değil. Ama Ferrari’nin ve F1 tarihinin başlıca efsanelerinden. Demek ki Ferrari tarihin de bir yer edinebilmek veya efsane statüsüne ulaşabilmek için tek kıstas ”şampiyonlar kataloğu” için de yer almak değilmiş. Siz Alonso’ya karşı öfkeniz ve nefretinizden dolayı kabul etmeseniz de Alonso, son 5 yıl da ortaya koyduğu performansla Ferrari tarihin de çoktan yerini aldı.

            1. Çünkü yarışta kaza yaparak can verdi. En büyük sebebi bu. Uzatmanın da manası yok.

              Alonso’ya karşı öfke ve nefret beslediğim için mi “Ferrari otomobil dünyasının bir nevi MABEDİDİR. Ama Alonso onun rahibi olamamıştır.” Böyle yazdım yani?

              Yukarıdaki yorumda Ferrari ile yapılan yoruma cevaben yazdım ve konu Alonso ile de alakalı. Niye sürekli nefrete kapılıp cevap yazmış olmam gerekiyor? Siz öyle mi yapıyorsunuz?

              1. Yarışta demişim sıralama turunda, şimdi ordan girizgah yapılıp yine eleştiri oklarına maruz kalmayayım da..

          2. hmm her şey sonuç demek yani sana göre… hadi biraz beyin cimnastiği yapalım, senin düşünce tarzında ilerleyelim;

            Alonso aynı araç ile hemde über süper efsane ‘Ferrari’ de, Ferrari’nin son şampiyonu Kimi Raikkonen’i sadece yenmemiştir, madara etmiştir, hayattan bezdirmiştir, hatta ikisiyle de takım arkadaşlığı yapan bir pilota göre Alonso Raikkonen’in psikolojisini bozmuştur. Sonuçlar ortada, kaça kaç yeniliyor ben saymayı bıraktığımdan yazamıyorum şuanda, puan farkı da en son 3 haneli bir sayıdaydı, ee son yarışta Alonso Raikkonen’i yine geçtiğine göre artmıştır herhalde fark… ki Alonso 2 kere araç sorunuyla yarış dışı kalmıştır bu sezon, Raikkonen ise yarış dışı kaldığında kendi hatası ile duvarları öpmekteydi… neyse konumuza geri dönelim;

            kataloglar açıldığında Alonso’nun Ferrari’nin son dünya şampiyonunu Ferrari’de 2014 yılında nasıl madara ettiğini göreceğiz. Düşünelim yani aynı araçta 2007’de yarışsalardı acaba ne olurdu, yada 2008’de… neyse öyle olsaydı böyle olsaydıları konuşmuyorduk değil mi, sonuçlara bakıyoruz, sonuç neydi ? Alonso Raikkonen’den kat ve kat iyi… kaç kat olduğunu hesabı kuvvetli olanlar hesaplayacaktır. Nokta. Bitti. Raikkonen Alonso ile başa çıkabilecek bir pilot değil, kısacası yeterli değil. :))))

            güzel kafaymış bu ya, arada bende bu kafada takılayım canım sıkılırsa 🙂

            dipnot: yazdıklarımın tümü kendi düşüncelerimi yansıtmamaktadır.

            1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
              Alonso.Diaz #ForzaJules

              157 53
              16 2
              15 1

              Durum vahim…

              1. Alonso’da bu arkadaş gibi düşünüyor olabilir, über süper Ferrari’nin son şampiyonunu geçip geçip duruyorum ( en kibar söylem ile) , mutlu olmayayımda ne olayım diye 🙂

              2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
                Alonso.Diaz #ForzaJules

                Olabilir. Ama Reyiz bu kadar küçük şeylerle mutluluk yaşayacak adam değil 😀 . Ona 3.title gerekkkkkkkkkkk 😀 .

              3. Evet, Rai’nin önünde bitirdiği her yarış mutlu olan adam, 6. olsa bile mutlu olduğunu söylüyor ama sen böyle küçük şeylerle mutlu olmaz diyorsun =) Yok hayır umrumda değilde, senin söyleminle Alonso’nun söylemi çelişiyor onu belirtmek istedim bi an =)

            2. Yahu ben ne diyorum sen ne diyorsun? Akıl hasta mısınız birader? Konunun Rai ile ne alakası var. İlk yorum Ferrari ile ilgiliydi genel olarak ve ona cevaben Ferrari otomobil dünyasının mabedidir ve Alonso o mabedin rahiplerinden biri olamamıştır çünkü şampiyon olamamıştır dedim. Gayet basit. F1 şampiyonlarının arasında Ferrari ile şampiyon olanların, Ferrari pilotlarının yeri ayrıdır.

              Konuyu nerelere getirdiniz yahu.. Rai madara olmuşta, yahu olduysa ve ben bunu kabul etmeyeceksem zaten etmeyeceğimdir, yok eğer edeceksem, ne değişecek? Ferrari-Mabed-Alonso değil şampiyon. Ötesine gitmeye çalışma, Rai’ye saydırarak konuyu netleştirmiş falan olmuyorsun. Ferrari 5 yıldır kötü araç üretti vs.vs. ama Ferrari’de şampiyon olamamak, üstelik 5 yıl boyunca bunu yapamamak adama çok fena koyar çünkü Ferrari otomobil ve yarış dünyasının devi, mabedidir.

              Anladın mı? Bastı mı kafan? Uzay boşluğunda henüz keşfedilmemiş yeni kelimeleri getirmem gerekiyor mu kısıtlı beyin hücrelerin için?

  10. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Her takımla kavgalı ayrılıyor.

    1. Lewis Hamilton gelecek, dertler bitecek 🙂

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        @f1-racing Yok dostum o görev Vettel’in 😉

      2. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
        Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

        Azcık kendiniz olun 😀

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Derken?

          1. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
            Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

            Sana demedim benim kelimelerimi kullanıyor arkadaş ona dedim.

  11. Yasin KESER avatarı

    Yeter bi sus kimsenin saygisi kalmadi bu yuzden medyaya degil yarisa odaklan yoksa yillarca gelmeyecek gelecek planlari yapmakla gecicek kariyerin

  12. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Kovulmanın verdiği psikolojik etkilerle böyle konuşuyor

  13. Aha bunu demeyeceğdi..

  14. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Massanin aloya rol model olacagini düşünmezdim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir