Mercedes, Brawn İle Yakınlaşıyor

yazar:

kategori:

Mercedes-Benz, bu sezonun şampiyonasında egemen görüntü çizen araçlara sahip olan Brawn GP ile markasını taşıması konusunda daha yakın bir ilişkiye gelebilir.

Brackley kökenli takımın bu sene Mercedes motoru kullanması sadece müşteri anlaşması kapsamında ama oluşturulan paketle BGP001, bu sezon şimdiye kadarki 6 yarıştan 5ini kazandı ve hem pilotlar hem de takımlar sıralamalasında rahat bir şekilde lider durumdalar.

Dahasında Mercedes, işbiriliklerindeki başarıyı artarcasına dile getiriyor. Bilindiği gibi Monako’daki yarış sonrasında yapılan açıklamlarda Button’un aynı motorla son 3 yarışı kazandığı dile getirilmişti.

Aynı yarışta Mercedes’in amblemini burnunda yaşıyan 1 numaralı araç ancak 12. olabilmişti.

Mercedes’ten Norbert Haug geçen ay, markalarının Brawn araçlarına konulmadığını çünkü markanın, McLaren ile iş ilişkilerinden ayrılmak istemediğini söylemişti.

Ama Pazar günü Bild am Sonntag’a konuşan Haug, bunun ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

Haug: “Bu konuda konuşmasaydık işimizi yapmıyor olurduk”


Yorumlar

  1. bu senin düşüncen gökhan demir ben senin yorumlarına saçma sapan diyerek yorum yazmıyorum ben sadece fikrimi söyledim…

  2. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Mercedes ambleminin McLaren' e özgü olması gibi saçma bir fikir olmaz herhalde.Mercedes-Benz tek başına girmeli bence.Artı Ros Brawn' a motor vermesi ile McLaren' in bu seneki durumu arasında nasıl bir bağlantı var.Adamlar iyi bir motor ile iyi bir aerodinamiyi birleştirdi.Ve sonuç ortada.McLaren ise iyi bir motor olmasına rağmen elinde hala düzgün ve tutunabilen bir araç yapamadılar.Haug' un bu durumdan rahatsız olduğu her halinden belli ayrıca.Ayrıca bence McLaren ile ipler hemen kopartılmalı.

  3. Mercedes markasının Mc.Laren ile olan ortaklığının kolay kolay biteceğini sanmıyorum.Fakat Mercedes, Mc.Laren'nin yapacağı bir hatada iplerini koparabilir.Kural dışı hareketler limitini doldurursa Mercedes'e ayrılma nedeni olur bu.Geriside mağlum logo Brawn araçlarına taşınabilir.Bu yüzden Mercedes firması sezonun ilk yarışının ardından Mc.Laren takımına "Akıllı Ol" çağrısında bulunmuştu zaten…

  4. Ne zoruma gidecek yahu.Ben düşündüklerimi söyledim.Yalan mı yani 2000-2007 yılları arasında Mercedesin maruz kaldığı sorunlar hiç te az değil.Ayrıca Mercedesin her takıma motor sağlaması Mclaren e zarar verir.Al sana Brawn gp örneği işte.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bence Mercedes-Benz F1 Team olmalı.Ayrıca Sinan kardeşim zoruna mı gidiyor Mercedes.Ferrari motor verirken iyi de Mercedes konu olunca mı sesin çıkıyor.123 yıllık bir firmadan bahsederken insan biraz yutkunur.

  6. mercedes motor devir limiti kuralından önce de oldukça başarılı motorlar üretiyordu. coswort gibi mercedes de 20.000 devri geçen motoru üretmişti. dayanıklılık sorunları tabi ki en önemli sorundu.

  7. Mercedesin gelişimi özellikle devir sınırı kuralından sonra başladı.Önümüzdeki sene bu kural kalkacak.Ama eskisi kadar sorunlu motorları olacağını sanmıyorum 2010 da.

  8. Emir Çolak avatarı

    2005'te de hızlı olduğu kadar dayanıklı bi araç olsaydı, Rai'nin şu an 2 şampiyonluğu olurdu bunu kimse inkar etmesin 2005i izleyen varsa, çok yazık oldu orda burda zırta pırta motor pat diye gidiyodu, ama Mercedes kendini çok geliştirdu belli oluyo.

  9. Bence mersedes motoru ve vites kutusu en az problemli motor ve vites kutusu.ferrari eğer dayanıklılık problemini çözmüş olsaydı o zaman gene tüm kupaları alırdı.

  10. bence dünyaya mal olmuş bir marka farklı araçlarda da görmek güzel olur..

  11. 90lı yıllarda neredeyse tüm takımlarda Ford Cosworth motoru vardı, F1de olur böyle şeyler. Yeni bir şey değil ki üreticilerin takımlara motor vermesi. Honda eskisi gibi (Jordan'a McLaren'a verdiği) motor yapsa onlar da kolayca müşteri bulur. Renault zaten öyle projeler üzerinde çalışmakta.

  12. mercedes motor üreticisi olarak f1 de mclaren ise bir takım illaha mclaren mercedes ortaklığı olacak diye bir şey yok

  13. kaan kaanhan avatarı

    yakında dünyayı ele geçirecez 😛

  14. Mclaren Mercedes.Brawn Mercedes.Force İndia Mercedes.Red Bull Mercedes.Prodrive Mercedes.Oldu olacak serinin adı Formula1 Mercedes olsun.

  15. bence Mercedes amblemi sadece McLarene özgü olmalı…ama siz bizden daha iyi bilirsiniz haugcumm…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir