Basın – Fisi 2008'de Force India'da

yazar:

kategori:

Bugün çıkan bir diğer habere göre Giancarlo Fisichella 2008 sezonunda Force India’da Adrian Sutil’in takım arkadaşı olacak.

Yılbaşı öncesinde Avusturyalı Kronen Zeitung gazetesi eski Renault ve Jordan pilotu, 3 yarış galibi Fisichhella’nın 2008’de Force India’da yarışacağını iddia etmişti.

Şimdi ise Hindistan Times Grubu tarafından yönetilen Times Now İngilizce haber kanalı takım patronu Vijay Mallya’nın deneyimlerinden ötürü Fisichella’yı seçtiğini belirtti.

Force India’nın resmi pilot dizilişini 11 Ocak’ta Mumbai’de açıklaması bekleniyor.


Yorumlar

  1. apocaliptica avatarı

    Tauma Sato, David Coulthard, Rubens Barichello… bunlar sezon boyunca yağmurlu havada yarışmaktan tc siz yarışmaktan korkmuş pilotlar ve bunların koltuk bulması ütopik değil ama Fisichella'nın koltuk bulması size ütopik geliyorsa ben daha bişey demiyorum. Fisinin 14. sıralardan başladığı yarış o kadar fazla değil bu arada. o Kova'ydı.

  2. Arkadaslar yanlis anlasilmasin, Fisico en begendigim pilotlar arasinda, yorumumda onun kotu bir pilot oldugunu soylemedim, sadece F1 de iyi bir kariyerin olmussa bunu kotu sonlandirmaya gerek olmadigini anlatmaya calistim.. TC sisteminin kalkmasiyla Fisico bariz avantaj elde edebilirdi cunku gercekten iyi bir pilot, ama rekabetci bir araca oturamayacak bu sezon, bu da en buyuk sanssizligi oldu.. Diger konuya deginmeme gerek yok adindar arkadasimiz gerekli aciklamayi yapmis zaten..

  3. tekrar ediyorum böyle bir değerlendirme yapabilmek için öncelikle fisi ve karşılaştırılan pilotların yarışlara başlama sıralarına bakmak lazım. fisi 14. sırada kalkarken nick 5. sırada kalkıyor e sen o yarışta nick ten kaç geçiş yapmasını bekliyorsun? aynı şey kubica massa ve alonso içinde geçerli. ha heikki dersen sezonun ikinci yarısında fisiden çok daha iyiydi. fisinin kötü olduğunu düşünmüyorum ama 80 yaşına kadarda yarışmasını beklemeyin. fisi f1 kariyerindeki en büyük hatayı alonso nun koruyucusu olmakla yaptı. 2005 avustralyadan sonra bariz bir şekilde 2. adam rolü oynadı. alonso kadar yetenekliydi belli noktalarda alonso dan bile iyiydi ama 2. pilot olmayı kabullendi. dediğim gibi şu anda gridde fisi den çok daha iyi pilotlar var (kimi alonso nick nico hamilton massa) ve bu pilotlar varken fisinin iddialı bir koltuk bulması ütopik olur.

  4. apocaliptica avatarı

    Kovalainen aynı otomobille ve Fisiye göre yarış fazlasıyla bu kadar başarılı değil, hatta otomobili Fisiden daha iyi olan Kubica – Nick bile ona yaklaşamamış. bence en büyük sorun objektif olmamanızda. Montoya da bu şekilde güme gitti.

  5. ben katılmıyorum. nedenide şu ki kıyaslama yanlış. bakın massa o 20 geçişin nerdeyse yarısından fazlasını silverstone da ve fuji de yaptı. çünkü geriden başladı ve geçiş imkanı vardı. alonso geçişlerinin çoğunu kanada da yaptı çünkü geriye düştü ve geçiş imkanı vardı. bunun dışında bu pilotlar geçiş imkanı olan pistlerde gerilerden başlamadılar. macaristan falan demeyin yani. ama fisico nun durumu farklı her yarışta orta sıralardan kalktı tabiki geçiş sayısı fazla olacak.

  6. apocaliptica arkadaşa katılıyorum.o büyük bi pilot harcandı sadece istese şampiyon olur güçlü bir araba ile.ona hakettiğinden az değer veriyor f1.

  7. apocaliptica avatarı

    Massa Ferrarisi ile bu yıl 20 otomobil geçmiş, Fisi Renault'su ile 19, Alonso McLaren'iyle 13. Fisichella böyle bir pilot ve ısrar edince üzülmek mi gerekiyor ? Tv kanalları sezon boyunca onun geçişlerini göstermemişse pilotun kabahati ne ? zaten F1 takip ediyorum diyenlerin çoğu F1'i değil ITV kameralarını takip ediyor sonuçta böyle üzücü yorumlar ortaya çıkıyor.

  8. iyide adam sponsor desteğim yok dedi…

  9. 10 milyon dolarlik sponsor ile bende gitsem ikinci koltuga gecerdim heralde.. Asil uzuldugum Fisico neden israr ediyor, gp2 de takimin var, gec takimina ister yaris ister patronluk yap, ne gerek var kariyerini yerin dibine sokmaya, anlayamiyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir