2014 Brezilya GP – Büyük Mücadelede Hamilton Kovaladı, Rosberg Kazandı!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 18. yarışı olan Brezilya GP’yi Mercedes pilotu Nico Rosberg kazandı.

Şampiyonluk mücadelesi veren iki pilot arasında özellikle son turlarda yaşanan mücadeleden zaferle ayrılan isim Nico Rosberg oldu. Rosberg, pole pozisyonundan başladığı yarışta damalı bayrağı ilk sırada görerek temmuz ayından beri ilk kez galibiyet elde etti ve bu sene 5. zaferini kazanarak şampiyonadaki puan farkını düşürmüş oldu.

Yarışa 2. sıradan başlayan şampiyona lideri Lewis Hamilton, Rosberg’i sürekli olarak zorlasa da geçmeyi başaramadı. İkinci pitlere doğru ilerlerken Rosberg’i iyice yakalayan Hamilton, pite gireceği turda hızlı tur atmaya çalışırken yarım spin atarak büyük zaman kaybetti. Yarışa devam etmeyi başaran Hamilton, son pitler öncesinde 7.5 sn’ye kadar yükselen farkı tamamen kapatarak son pitlerden sonra Rosberg’le kıyasıya mücadeleye tutuştu.

Mercedes pilotları bu mücadelede birbirlerine çok benzer turlar atarken ikili arasındaki fark sürekli olarak 0.5 – 0.9 sn arasında değişti. Ancak Hamilton bir türlü geçmeyi başaramadı ve ikincilikle yetindi. Böylece Hamilton’un 5 yarışlık galibiyet serisi sona ermiş oldu.

Brezilya’da podyumu tamamlayan isim Williams’ın yerel kahramanı Felipe Massa oldu. Yarışa 3. sıradan başlayan Massa, ilk pitlerde pit alanında hız sınırını aşmasının ardından 5 sn cezası aldı. Ancak Massa iyi bir performans ile yerini korumayı başardı ve kendi seyircisi önünde podyumda yer aldı.

McLaren sürücüsü Jenson Button, oldukça güçlü bir yarışın ardından 4. olurken onu neredeyse tüm yarış boyunca takip eden Sebastian Vettel 4. sırada kendisine yer buldu.

Ferrari pilotları Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen yarışı 6 ve 7. sıralarda tamamladılar. Son turlarda 3 pit yapan Alonso ile 2 pit yapan Kimi Raikkonen arasında oldukça yakın mücadele oldu. Bu mücadeleyi kazanan isim Alonso oldu.

Force India ile gerilerden başlayan Nico Hulkenberg iyi bir yükselişle 8. olurken onu McLaren’in çaylak ismi Kevin Magnussen takip etti.

Brezilya’da son puan Williams’tan Valtteri Bottas’ın oldu. Yarışın ilk bölümünü takım arkadaşının hemen arkasında 3. sırada götüren Bottas, iki pit stopta çok fazla zaman kaybederek ancak 10. olabildi.

Toro Rosso pilotu Daniil Kvyat 11. olarak son puanı kıl payı kaçırırken onu takip eden isimler Pastor Maldonado, Jean Eric Vergne ve Esteban Gutierrez oldular.

Yağmur beklentisi olmasına rağmen o beklenti bir türlü gerçekleşmedi ve yarışta sadece 2 isim yarış dışı kaldı.

Sezonun sondan bir önceki yarışının tamamlanmasıyla birlikte liderlik mücadelesinde fark 17 puana kadar düştü. Son yarış Abu Dhabi çifte puan uygulanacak olması nedeniyle kritik olacak.

Abu Dhabi GP 23 Kasım’da gerçekleştirilecek.

Poz Pilot Takım Fark
1 Nico Rosberg Mercedes 1h30m02.555s
2 Lewis Hamilton Mercedes 1.457s
3 Felipe Massa Williams/Mercedes 41.031s
4 Jenson Button McLaren/Mercedes 48.658s
5 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 51.420s
6 Fernando Alonso Ferrari 1m01.906s
7 Kimi Raikkonen Ferrari 1m03.730s
8 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m03.934s
9 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 1m10.085s
10 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1 Lap
11 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1 Lap
12 Pastor Maldonado Lotus/Renault 1 Lap
13 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1 Lap
14 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari 1 Lap
15 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 Lap
16 Adrian Sutil Sauber/Ferrari 1 Lap
17 Romain Grosjean Lotus/Renault 8 Laps
Daniel Ricciardo Red Bull/Renault Yarış dışı

PİLOTLAR

Poz Pilot Puan
1 Lewis Hamilton 334
2 Nico Rosberg 317
3 Daniel Ricciardo 214
4 Sebastian Vettel 159
5 Fernando Alonso 157
6 Valtteri Bottas 156
7 Jenson Button 106
8 Felipe Massa 98
9 Nico Hulkenberg 80
10 Kevin Magnussen 55
11 Kimi Raikkonen 53
12 Sergio Perez 47
13 Jean-Eric Vergne 22
14 Romain Grosjean 8
15 Daniil Kvyat 8
16 Pastor Maldonado 2
17 Jules Bianchi 2
18 Adrian Sutil 0
19 Marcus Ericsson 0
20 Esteban Gutierrez 0
21 Max Chilton 0
22 Kamui Kobayashi 0

TAKIMLAR

Poz Takım Puan
1 Mercedes 651
2 Red Bull/Renault 373
3 Williams/Mercedes 254
4 Ferrari 210
5 McLaren/Mercedes 161
6 Force India/Mercedes 127
7 Toro Rosso/Renault 30
8 Lotus/Renault 10
9 Marussia/Ferrari 2
10 Sauber/Ferrari 0
11 Caterham/Renault 0

Yorumlar

“2014 Brezilya GP – Büyük Mücadelede Hamilton Kovaladı, Rosberg Kazandı!” için 132 yanıt

  1. mercedesten başlarsak sezon sonuna kadar seyirci açısından dolayı son yarışa bu işin taşınacağı belliydi bence bu takımda rosberg e yanlış yapıldı ( son yarış hariç yazıyorum ,çünkü piyango bir yarış olacak ) neden derseniz, Hamilton hep agresif yarışan birisi ,geçeceği zaman yada geçileceği zaman ,sert savunma veya atak yapıyor ,rakiplere yaparsın ama takım arkadaşına yapmak takımın puan kaybı yaşamasına sebep olur, takım istemez böyle olayları ve istemedi de Hamilton ile rosberg temasından sonra rosberg in üzerine fazla gidildi rosberg gevşemek zorunda kaldı,
    Hamilton ise yoluna devam etti ,rosberg ne demişti sert savunma yapıyor demişti, bence haksızlık yapıldı sert savunmanın olduğu yerde sert atakta olur ,,,,,,,,,,,,genel değerlendirmem bu yönde, iyi olan kazansın

    Ferrari bu sene bence bazı gerçekleri gördü ve geçen sene yazmıştık herkes gönderilmeli diye, nitekim aklın yolu bir, birçoğu gönderildi ,araç zaten kötü, birde 1. pilot a yönelince takım, 2. pilot pozisyonundaki sürücü kimi oldu ve çok gerilerde kaldı,

    bu sezon alonso nun yarışlarına bakın kalkışta yer kazan, yerini koru ve iyi pit stoplarla trafiğe kalmadan üst sırada bitirmeye çalış, bu sezon benim izlediğim hemen hemen tüm yarışlar böyle oldu, dikkat ederseniz anlarsınız, Ferrari aracı zaten kötü teknik kadro bence yetersiz Ferrari ne yaptı 1 . pilota çalıştı bütün gücüyle diğer pilot gerilerde kaldı aslında 5.6 senedir böyle eeee sonuç ,sıfır şampiyonluk, sonuçta olayların farkına vardılar, şimdi alonso 180 derece dönermi ? alonso nun dönmesine, Ferrari de 180 derece döner mi? ona bakıcaz ,alonso kalıcam derse! Ferrari ne der, beklemek görmek lazım, ben Ferrari takımının yönetiminden sebep, hiç sevmedim, umarım dürüst takım olma yolunda ilerlerler, eşit pilot ilkesi gibi , mclaren gibi

  2. Pistin en iyisi şaşkın Massa idi. Beş sn. Cezası aldığında sevindim Button için podyum ihtimali üzerine. Çünkü williams ile Button in turları birbirine yakında. Öne gecebilirse önde bitirir diye düşünmüştüm ama Massa lastiklerini cok ıyi kullandi, pitstop ekibinin vasat çalışmalarına rağmen başarılı bir sonuç aldi. Umarim McLaren, Button-Alonso açıklaması yapar. Kevin bir yıl daha test pilotu olmalı. Artık kesin kanaate vardım.

  3. arkadaslar benım de d smart ta sorun vardı turksat 4a ya gecıldıgınden bu yana zaten canak nerdeyse yer yuzundeydı sorun var dıye servıse gıttım adam aletı taktıgı gıbı calıstı sorun senın antende dedıler sınyallerın guclu olması gerekıyomus 2 yıldır kullanıyorum sorun yoktu ozellıkle spor kanallarının daha guclu sınyale ıhtıyac varmıs yayınlar hd oldugu ıcın normal uydu taktım sorunsuz calısıyo ve bugun yarıstan once canagı bınanın catısına cektırdım ve ayarlama yapıldı yarısı sorunsuz ızledım

  4. Fena yarış olmadı,İnterlagos standartlarında düşük heyecan olsa da kuru zemin için yeterli keyif vardı bana kalsa Brezilya her zaman final yarışı olsun finale yakışır yer burası derim..Şu bir gerçek ki F1’de çok pilot hakkında yanılgıya düşülüyor yok bu iyi yok bu kötü pilot diye,hiçbiri kötü olmamakla birlikte bazıları bir üst kumaşta olduğundan farklar oluşuyor.Örnek vermek gerekirse bu konuda çok eleştrilen Rosberg,Massa,Button gibi pilotların hakkını vermek lazım üst seviye pilotlar olduğunu her fırsatta söylerim,Alonso-Hamilton gibi pilotların yanında sıradan pilot gibi gözükmeleri vasat pilot olduklarını göstermez.Niye yazdım bunu 🙂 Rosberg’in zaten orta grup pilotlarından önde olduğu barizdi ancak bu sezon bana göre bu sezon kendini kanıtlamış oldu.Şanssızlığı ilk kez bulduğu rekabetçi aracı Hamilton gibi bir pilota karşı mücadele etmek zorunda oluyor olması..Ham’ın yetenek olarak Ros’dan bir seviye üstte olduğu zaten herkes tarafından kabul edilen bir olayken Rosberg’in de şampiyonluktan kopmamak için elindeki tüm kozları kullandığını ve son yarışa getirdiğini düşünüyorum.Bu yüzden iki pilotu da tebrik etmek lazım,tabi takımlarını da ..

    Bugünkü yarışla ilgili de Alonso Raikkonen gibi 2 piti deneyebilseydi 4.lük olabilir miydi olabilirdi,Button yine sağlam iş yaptı,Massa takım arkadaşına oranla çok üstün bir haftasonu geçirirken yine geçen seneki hatasını yapınca podyum gitti dedirtti şükretsin Bottas’ın aracında problem çıktı..RedBull konusunda söylenecek bişey yok yine her zamanki pit stratejisiyle uyuttular rakiplerini,Vettel’i alıp bir anda rakiplerinin önüne koydular,sağlam takım 😉

  5. Rosbergimiz sonuna kadar bu yıl şampiyonluğu hakketti.umarım son yarışta hamilton yolda kalır ve biz güzel bir zaferle sezonu şampiyon tamamlarız.

    1. Mehmet Günaydın alert arkadaşlar sakının! 😀

      1. hem rosberg haketti deyip hem de hamilton yarış dışı kalırsa şampiyonluğu alırız demesi ne kadar tezat değil mi 🙂

        1. 😀 güzel

  6. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Oldukça keyifli bir yarıştı. Hamilton o spini atmasa muhtemelen önde çıkacaktı pitten. Yine de 7.5 saniyelik farkı kapatması bile ne kadar hızlı olduğunu ortaya koydu.

    Hamilton’a 2 tane 2.lik yetiyor. Bunu sürekli söylüyoruz. Abu Dhabi’de de 2.olsa yine de şampiyon olacak.

    Rosberg’de elinden geleni yaptı. Limitte sürdü. Ama Rosberg yarış hızı anlamında gelişmeli. Takım arkadaşı aynı araçla 20 turda 7.5 saniyeyi kapatıyor. Yarış boyunca arkasından ayrılmıyor. Rosberg ise sadece İspanya’da yapabildi bunu. (Bahreyn’de SC sayesinde kapatabildi farkı.)

    Abu Dhabi’de Hamilton yine en kötü 2.olacaktır. Buraya göre daha uzun bir pist ve farklar daha açık olacaktır diye tahmin ediyorum. Hamilton’ın 2.liği ona yetiyor.

    Bu arada hala Mercedes’in bir oyun yapıp Rosberg’i şampiyon yapacağını düşünenler var. Son yarışta böyle saçma bir hata yapıp imajına zarar vermez Mercedes. Kim hakediyorsa o şampiyon olsun diyeceklerdir. Buna inanıyorum.

  7. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    ben keyif aldım yarıştan. ikili mücadeleler çok iyiydi. ham açıkça daha iyi pilot 7 saniye farkı kapattı ama geçemedi. spini atmasa normal tempoda girse pite zorlamadan fazla önünde çıkacak potansiyeli vardı ama o bitmiş lastiklerle zorlamanın faturasını spin atarak ödedi.

    button çok iyiydi hala üst düzey yarışabiliyor çok çakal gerçekten pistte tam bir strateji ustası tecrübesiyle. f1 de koltuk bulamama ihtimaline üzülüyorum.

    massa hak ettiği bir sonucu aldı. pitte aşırı hız riske soksada soğukkanlılıkla farkı açarak devam etti. massa son 2 yarıştır önünde götürüyor performans olarak bottasın. şanssızlıklarıyla puan farkı çok açılmıştı bottasla puan farkını kapatmasına seviniyorum. bottasa yazık oldu sanırım problem vardı aracında.

    kimi yi spadan sonra ilk defa beğendim temposu aloya karşı savunması vs. keyif verdi. alo nun yine arkasında bitirdi ama yeter ki böyle bitirsin amerikadaki gibi facia performanslarını görmeyelim yeter.

    vettel alo yine alıştığımız standartlardaydı.

    kvyatı sıralamalarda iyi görürdük yarışlarda batırıyordu vergne karşı bu yarış nispeten daha iyiydi vergnin önünde bitirebildi sonunda.

    ve dikkat çekmiyor ama grosjean ın arızası olana kadar grodan önde götürüyordu yarışı maldonado. ve kaç yarıştır kaza yapmadan bitiriyor büyük bir ilerleme bu maldonado için 🙂

    son yarış “abu double” umarım keyifli geçer biz seyirciler için.

  8. o zaman şöyle yapalım bu mercedese vetteli alonsoyu veya raikoneni koyalım rosberg,in karşısına kim daha önce garantilerdi şampiyonluğu …

    1. son yarış çifte puan bi de öyle bir araç varki sen süper ol takım arkadaşın zaten 2. oluyor yani öyle hemen garantilemek kolay değil

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        rosberg çok istikrarlıydı sezon boyu üstüne araç ta çok hızlı olduğu icin 2. lik kesin sonuç bencede böyle bir araçta erken şampiyon olmak kolay degil

    2. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Vettel’in karşısına Ric koyduk gördük 🙂

      1. bu yarışta nerdeydi riccardo

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          İzlemediysen tekrarını izle adamın süspansiyon sorunu vardı.

          1. sende bu sezonun tüm yarışlarını izle bakalım vettellin sorunsuz yarışı varmı

            1. Lewis-Hamilton avatarı
              Lewis-Hamilton

              İkisinin sorunsuz yarışları var gayet güzel çarpıldı vettel:)

              1. sen devam et hamiltonu izlemeye

              2. Hıı Vettelin 4 senedir HAM ı tokatladıgı gibi demi 🙂 Ayrıca senin takımın sürücün o arabayla hangi takımla rekabete girip şampıyon olmuş acaba zorluyan takım bile yok başka pilotlara iyi laf sokuşturuyonuz sondan başlasanız araba sayesinde birinci olcagınız bir sezonda neyin kafası bu arkadaşım geç bunları 🙂

            2. Bir Vettel sever olarak konuşuyorum: Vettel bu sene açık ara Ricciardo’nun gerisinde kaldı. İngiltere’yi acin izleyin. Herşey ortada.

      2. valentino rossi avatarı
        valentino rossi

        Hamiltonda buttona ezildi hatırlatırım

        1. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          Buttonu yenemeyen pilot alonsoyu yeniyor bu mantıkla button alo ve raiden iyi

    3. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Ricciardo 3 galibiyet alırken Vettel neredeydi? Webber gibi silik bir pilota Sutil bile fark atardı.

      1. Ne çok fanatik sever yorum yapmış öyle şaka gibisiniz :-/

  9. keyifli ve brezilyalı formula1 manyağı soydaşlarım 🙂 sayesinde şampiyonlar ligi finali tadında bir yarış ve podyum izledik.

    hamilton heyecanına yenildi, galibiyeti o spinde kaybetti. yine de kısa sürede 7,5 saniyeyi kapatıp rosberg’in arkasına yapışması hızını ortaya koydu tekrar.

    rosberg de bu acayip baskıya rağmen yerini koruyarak galibiyeti hak etmiş oldu.

    sao paulo’nun delisi yine coştu, coştrudu. 5 saniye cezanın telafisini fazlasıyla kapattı, hızı ve kusursuz sürüşüyle rahat bir podyum almış gibi hissetmemize neden oldu. beyaz tulumlu mclaren mekanikerlerine aldanıp yanlış pite girmesi de hamilton’un geçen sene yaptığı gibi komik bir an oldu.

    artık sayamadığım kadar çok pit hatasıyla geride kalan felipe’nin pit sorunlarına burun kıvırıp, yok sayıp, diline almayıp dangalak dangalak “takım iyi iş yapıyor, takım hiç hata yapmıyor, takım aynı hatayı tekrarlamıyor” diye yalakalık yapan bottas’a da bu yarıştaki pitleri ders olsun.

    ve button.
    anlaşılan o ki mclaren magnussen nedeniyle bu yaşlı ama tecrübeli kurda yol verecek. senen başından beri düşüncem değişmedi. yazık, magnussen için button harcanıyorsa buna yazık derim ben. yarım kalmış, boşa gitmiş bir tecrübe olarak f1 böyle bir pilotu kaybediyor..

    podyumdaki pilotlara ve button’a tebrikler.
    her yarış interlagos tadında olsun.

    1. bu arada ilave edelim.

      massa’nın ceza çektiği pitte pit süresi 9,6 sn-5 sn ceza= 4,6 sn.,
      diğer pitlerde 3,6 sn ve 3,7 saniye.

      öyle hatasız pitstoplar filan olmadı yine.
      cezaya ve uzun uzun pitlere rağmen (pike’nin podyumda dediği gibi) button’ı arkada tutup bi dünya da fark açması felipe’nin sürüşündendi.

      ne zaman adam gibi bir pit göreceğiz, kısmet.

      1. Tamam övüyorsun da abartma istersen.Williamsla yarışacak hangi takım vardı bugün?

  10. bana göre hamilton yine rosbergten çok daha iyi olduğunu gösterdi ancak bu sene hamilton süper bir sezon geçirmiyor o spinde daha kötü sonuçlarda olabilirdi çoğu sıralama turunda büyük blokajlar yapıp pole verdi bu sene istikrarlı bir sene geçiriyor deniyor lewise ama bence geçirmiyor altındaki araç çok baskın o yüzden öyle gözüküyor ama bu senede çok hata yaptı yoksa bu yetenekle şampiyonluğu çoktan ilan etmesi gerekirdi yine de şampiyonluğu sounda kadar haketti inşallah son yarışta bi sıkıntı olmadan şampiyonluğunu ilan eder

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Dostum adam kendi hatası olmadan kaç kere yarış dışı kaldı ona ragmen mükemmel.

      1. ya kardeşim ne yapayım o spinden sonra içim gitti kan dolaşımım daha yeni yeni kendine geldi 😀

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Şampiyonluk bizimdir 🙂

  11. Gözleri kör olmuş gerçek dışı ithamlara kendilerini inandıran fanlar ve yarışı izlemeden yorum yapmaya çalışmayanlar olmasa sitenin kalitesinin yükseleceğini düşünüp son yorumumu yazıyorum. iyi eğlenceler

  12. _esrosberges_ avatarı
    _esrosberges_

    her tur 0.8 sn fark atan hamilton ozaman geçip gideydi . rosberg duruşuyla 1 gömlek üstün pilottur . tıpkı schumacher, hakinnen , raikkonnen gibi bu isimleri bir takımda topla sorunsuz yarışsınlar ama vettel hamilton alonso yu koyun bir takımada neler oluyor görün.

    1. Fanatik yorum olduğu için cevap yazmak istemiyordum ama şunu belirteyim Alonso,Roseden 3 gömlek daha iyi pilottur.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Hamilton Rosberg’den 10 mont daha üstündür.

        Şaka bir yana @icecold23 takılsın gençler 😀

  13. şunu gördük hamilton fazla risk alıyor fazla zorluyor arabayı ve rosberg,e oranla daha yatkın hata yapmaya … final yarışında yolda kalabilir … dikkat etsin hamilton … rosberg daha sakin daha serin kanlı

  14. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    O yazdığın kısmının gerçek olması için Diyecelecegin tek şey Hamilton ve digerleridir hamiltonun alonsodan iyi oldugunu görmen icin illa 2. kez aynı takımda yarıştırmana gerek yok

    1. Hamilton ve diğerleriymiş.Buna gülünür işte.Madem Hamilton ve diğerleri o zaman 2007yi alıp bu sene de çoktan şampiyon olması gerekirdi.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Ozman Alonso’da Petrov’u geçip şampiyon olsaydı @icecold23

        1. Bu yorum olmamış.Biri strateji hatası diğeri ise sezona yayılan pilotaj.

      2. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        madem alonso bu kadar 2007 de tanker + yer uçağı olan mclarenle şampiyon niye olmadı o araçla digerlerine 30 puan fark atmalıydı alonso en iyiyse bırak şampiyonluğu hamiltonu bile geçemedi, üstelik sezon boyu hamilton daha baskın dı.

        1. Ben senin yorumuna istinaden bunu yazdım.Hamilton ve diğerleri görüyormuşsun onu belirttim.Sen de hemen savunma moduna geçip Alonso yazmışsın.Sezon boyu takım desteğiyle Hamilton daha baskındı doğru ama sezonun 2.yarısında işler değişti.

  15. Raikkonen’e de Alonso’ya da yazık oldu.. Bu kadar iyi lastik saklayıp aynı lastiklerle 35 tur atmak kolay değil. Onun haricinde Ferrari’nin bu yarışta tek iyi yaptığı şey Alonso Raikkonen’i geçtikten sonra drs yardımı için mesafeyi yakın tutturmasıydı diye düşünüyorum. Alonso çok rahat 3-4 saniye açabilecekken 1 saniye altında kalarak Hulkenberg’in Raikkonen’e yaklaşmasını önledi..

  16. Aslında Rosberg yavaş değil, Hamilton daha hızlı. Hamilton zor zamanlarda cebinden 0.2 0.3 saniye çıkartabiliyor, ama Rosberg zaten potansiyelinin tamamını kullanıyor. Rosberg elimdeki bu diyor adeta.. Tek turda zaten Hamilton ile aynı, ama yarışta Hamilton gibi süremiyor ve lastikleri kısa sürede parçalıyor. Eskiden Schumacher’e yarışlarda geçilirdi performans olarak. Ama sıralamalarda geçerdi. Şuanda olan bu. Hamilton yeteneğini zor zamanlarda konsantreyken çıkartabiliyor, ama Rosberg şuanda bunu yapamıyor.

    Button ve Massa çok iyi sürdü. Button McLaren’de kalması gerektiğini her yarış gösteriyor. Williams piti berbat. Siteden üç beş elaman toplayıp biz gitsek belki de daha hızlı oluruz. 2.4’e 3.6.. 1.2 saniye fakr büyük birşey.

    1. %100 katılıyorum

      1. ben katılmıyorum 🙂 hamilton’ın rosbergden tek turda da üstün olduğunu düşünüyorum. rosberg steril, değişkenin olmadığı ortamlarda çok hızlı ancak altlarında örneğin ferrari aracı olsaydı rosberg çok daha geride kalırdı. bu sene hamilton 4 kez pole mücadelesi vermedi Q3’de ve bunların hepsinde rosberg pole aldı. monako, ingiltere, macaristan, almanya. bunlarda mücadele edebilse pole kupası yine hamilton’ındı. aralarında küçük fark var ancak bana göre lewis önde.

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hamilton’ın yarım spini çok zorlayıp oldukça geç ve sert bir fren yapmasıyla geldi. O sırada fren dengesi biraz arkada olduğu için de arka taraf koptu. Lastiklerin bitmesiyle alakası yok.

    Güzel bir yarış oldu. Şunu da bir kez daha söylemeden edemeyeceğim Button bu griddeki en iyi pilotlardan bir tanesi. Malesef ALonso sebebiyle şu anda kendisine ve kariyerine ciddi haksızlık yapılıyor.

    1. koltuğunu kaybederse Alonso’dan dolayı koltuğunu 2. kez kaybetmiş olacak.

      bknz. 2003 Renault

  18. Bilinçli bir şekilde nasıl yorum yapılmasını gösteren sitede sayısı çoktan azalmaya yüz tutmuş adamlardan biri.exe, yorumun için teşekkürler 🙂

    1. MuratbanK adlı arkadaşa hitaben

      1. Olumlu anlamda mı olumsuz anlamda mı hitaben? Neyse boşver, pek de fark etmez. Yanlış yapmak da bizlere has, saygı sınırını aşmadan şakalaşmak da 🙂

        1. Şu exe’li kısımdan önceki cümle sana hitap ediyor, yanlış anlaşılma olmasın, olumlu yani 😉

  19. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Rosberg Button’nın arkada takılır diye Hamilton fena gaza geldi spin attı ben bariyerlere çakacak sandım ama bir şey olmadı.

    2.’lik zaten yetiyordu ama 7 saniyeyi iyi düşürdü.

    Telsizden Hamilton’nın korkuyu aldı fırça atıyordu Ros oraya güldüm 🙂

    Adamım Rai’ye üzüldüm pitte yaktılar ,eski lastiklerle Alonso’ya show yaptı resmen 😀

    Sıkıcı Abu Dhabi geliyor ne olacak bakalım?

  20. seneye harika bir ikili geliyor vettel ve rai

  21. ben ric,doyu göremedim gören varmı

    1. Sol ön fren sorunu yarış dışı kaldı.

      1. eee hep vettel sorun yaşayacak değilya birazda o sorun yaşasın . zaten dua etsin sezon başından belli vettelin yaşadığı sorunlara

        1. Boşver sorunları rico ile vettelin arası iyi ikiside bir birine saygı duyuyor ikisinin arasına nifak sokan anti vettelciler.Vetteli geçiyor diye popi yaptı antı vettelciler ondan sonra iki üç telsiz konuşması yapınca hoşlanmamaya başladım yavaş kalınca tık yok hep aynı muhabbet.Böyle konuşanlara karşı bazı vettelciler böyle yorumlara sinirlenip ricardo antipatik geliyor ve onu sevmiyor. O yüzden ikisi üzerinden dua etsin felan anlamsız şeyler 🙂

  22. Hamilton Rosberg’den daha iyi bir pilot. Durumun özeti sadece bu.

    Alonso’nun racecraft’ı yıllardır aynı olmasına rağmen pilotların buna çözüm bulamamaları enteresan. Bu da ne kadar verimli olduğunu gösteriyor.

    İşler bir kere kötü gitmeye başlayınca dibi görmeden duramıyor demek ki. Ferrari’nin pitleri bile saçmalamaya başladı zira. Strateji konusuna girmiyorum bile.

  23. nicoya tebrikler ham spin atmasaydı burayı alıp zaferlerine bir yenisini daha ekleyebilirdi.Rai alo mücadelesini görünce keşke ham ve rosberg yerine alonso ve raikkonen olsaydı demeden kendimi alamadım 😀 Riccardoya yazık oldu puan seriside bitmiş oldu böylece.Felipeye tebrikler ,mclaren doğru yolda ilerliyor.Yarış bence güzeldi özellikle ham 7.5 snlik farkı indirmesi rosbergin ham göre daha pasif bir pilot olduğunu bir kez daha gösterdi.

  24. Yarış sıkıcı oldu genellikle tek güzel an rai ve alo mücadelesi oldu. Rai çok nadir böle savunma yapar onuda takım arkadaşına yaptı. Vettel fena değildi ric e ne oldu ark. Ingilizce pek anlamadım. Yalnız ferrari duvarı yine batırdı alo yu vettelin arkasına attılar kimi yede +5 sn taktilar.

    1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Sol ön freni bozuldu.

      1. Eyvallah. Seneye d smart farz artık oda alırsa tabi.

        1. vw-tdi-power avatarı

          D-Smart sürekli kesilip durdu ben izleyemedim iki kere düşün 🙂

          1. Bende bisey olmadi 🙂 dsmart almasaniz da blu alabilirsiniz. Daha ucuzdu sanirim. Dsmarti olan arkadasiniz varsa ona aylik3-5tl verip blu ekletebilirsiniz falan 🙂

  25. Rosberge tebrikler. Ferrarinin bu pit sorunu hala devam ediyor umarım seneye vettele böyle saçma sapan şeyler yaptırmazlar yoksa büyük sorun şampıyonluğa oynucak takımın böyle pit stratejisi olmaz ferrari kendi içinde bazı kararlar alıp bu kararları aldıran mühendis veya her kimse yollamalı ayrıca lastik değiştirirken teknikerler inanılmaz yavaş şuan en iyi pit ekibi red bull da şüphesiz.

  26. Kazanan dan başlarsak bugün Rosberg şampiyona pilotu olmadığını en net bu yarışta bize gösterdi.
    Şampiyonluğa oynayan hiç bir pilot bu kritik dönemde 7 sn öndeyken takım arkadasını dibine sokmaz.
    Aşırı defansif sürüşü Rosberg in orta sıra orjinli olduğunu da ortaya koymaktadır.
    Hamilton bugün yapması ve yapmaması gerekenleri bir arada icra etti.
    Agresif tutumu atak modunda olması kabul edilebilir ve olması gereken bu ancak bazen dozuda tutturmak gerekir attığı spin yakışmadı.Bugün rahatlıkla kazanabilirdi hatta bana göre cebinde ekstradan hızda vardı.Son 10 tur içerisinde drs noktasında atak teşebbüsünde bulunabilirdi aradaki farkı gözönünde bulundurursak deneyebilirdi ama psikolojik şartları da gözönünde bulundurmak gerekir tabiki.
    Pit zedeler Massa ve Raikkonen le birlikte Vettel ve Button da bugün sağlam bir yarış çıkardılar.

    1. İkimizde farklı meselelerden bahsediyoruz kolay gelsin.

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Farklı marklı değil, Schumi ikinci kariyerindeki bir yarışta orta sıralarda gezerken sanırım Hamilton’a karşı uzun bir süre savunma yapmıştı, savunmasını aşırı ve kural dışı bulanlar vardı. Bilenler hatırlar hangi yarış olduğu aklıma gelmedi. Demek ki Schumi de orta sıra pilotuymuş senin düz mantığına göre.

        1. 2011 monza sanırsam

        2. Birinde çok kötü bir Mercedes aracı diğerinde ise güçlü bir Mclaren vardı su anda aynı aracı kullanan iki pilotdan bahsediyoruz verilen örnek çok yanlış.Benim ölçülerime göre şampiyonluğa oynayan bir pilot aynı araçla ki belkide tarihin en hızlı aracından bahsediyoruz ve önde olduğu her yarış arkadaki pilotla olan farkın kapanmasına izin veriyorsa bu konuda çaresizse burada problem vardır tabiki eleştireceğim.Açıkça daha yavaş olan pilot Rosberg ve ben bu şartlarda Hamilton la kıyaslamam bu kadar basit.

          1. KimiRaikkonen avatarı
            KimiRaikkonen

            Verdiğim örnekle çok iyi savunma yapıyor çünkü orta sıralara alışkın tezin çürüdü. 7 kez dünya şampiyonu pilot da çok iyi savunma yapıyor. Hamilton geç pit stop yaptı, yeni lastiklerle tur zamanı kapatması normaldir. Anormal olan ise DRS avantajına rağmen dibine girdiği pilotu geçememesidir. Bu hafta sonunun tamamında Rosberg daha iyiydi, bahane uydurmayın boşuna.

            1. Okuduğunu anlamamak böyle bir sey herhalde; Ben Rosbergin iyi savunma yaptığını hiç söylemedimki hele orta sıra pilotu olduğu için iyi savunma yapıyor diye bir ifade hiç kullanmadım Ben Rosberg e savunma yapıyor diye kızmıyorum yavaş olduğu için ısırmadığı için
              eleştiriyorum Şampiyona için fazla korkak ve defansif yavaş bi sürücü olduğunu söylüyorum Hamilton karsısında.

          2. KimiRaikkonen avatarı
            KimiRaikkonen

            Hamilton bu sezon daha iyiydi, bu demek değildir ki Rosberg kötü bir pilot olsun veya Hamilton’u bu yarışta mağlup edemesin. Bahane uydurup yine Hamilton’u bu yarışta daha iyiydi gibi göstermeye çalışıyorsun. Rosberg tüm hafta sonunu lider kapattı, sonuçlar ortada.

            1. Yani çok net bir ifadeyle 7 sn öndeyken orada yarısın bitmesi gerekir örn.Ciddi bir zaman avantajı var ve bunu koruyamıyorsun bu herseyin özeti kaldıki kaç yarıs sayarım bu sekilde 2sn 3 sn 4sn hiç farketmiyor sürekli 1sn altına düsürüyor Hamilton bunu kaç kez gördük ben bunu eleştiririm savunma yapmasını değil isin oraya gelmesi zaten aradaki farkı gösteriyor.

            2. KimiRaikkonen avatarı
              KimiRaikkonen

              Sen nereye bakarsan bak, 7 saniye indirmiş falan önemli değil sonuca bakılır. Bu adam tüm hafta sonunu lider kapattı bize de hakkını vermek düşer.

        3. schumi,nin yaş 42,di unutma .. sen schumi,yi o sezonlamı baz alıyon senin izlediğin f1

      2. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Adam bileğinin hakkıyla kazanıyor, yenilen pehlivan gibi bahane üretmeye başlıyorsunuz.

  27. Aptal piquet podyum da salakca sorulariyla siradan bir yarisi dadahada beteretti

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Where is Nichole 😀 Hamilton’un yarasına tuz bastı.

  28. Lewis Abu Dhabi de yarışta değil de sıralamada bir sorun yaşayıp son sıradan başlarsa 3.lük yetmiyor galiba.Bu fikri Mercedes kesin düşünüyordur.Wolff’ün aklında bir şeyler vardır.Ayrıca bu Ferrari ile gelecek sene hiçbir şey beklemeyin.En aptal stratejileri hep bizim takım yapmak zorunda.Erken pite girse Alonso bugün 4.olabilirdi.

  29. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ferrari ??

    Ulan sırf seneye Vetteli aldılar diye Alonso’yu geriye düşürdüler rezil olmasınlar diye. Bu nasıl takım Allah’ım. Altında daha yavaş araçlan seneye takıma gelecek nispeten daha dengeli bir araçta olan Vet, DRS ile bile geçemiyordu Alo’yu, ne yaptılar ne ettiler adamın çok rahat önde bitireceği yarışı rezil ettiler. Rai ye de bir 5sn taktılar. Yuh yuh yuh…

    Diyorumya bunlar en hızlı aracı da yapsa bişey bulurlar yarışı kaybedecek.

    1. Arkadaş bütün sene boyunca böyle hatalar yapıyor ferrari pit duvarı ne alakası var bugun vetteli önde tutmak istemesiyle bırak alalhını seviyorsan ya.

    2. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      Bencede Mercedes en hızlı araçta ama hakkını veriyor o pitteki çalışanları ve duvardaki yöneticileri değiştirsek şuan mercedesin 600 küsür puanı yerine 400 fln olmuştu takımlar şampiyonasında.

    3. bak kardeşim bu alonsoya 2-3 yıldır pit konusunda yapılanları “askerde şınav çeken askerleri 17-18-19- 1-2 diye geri döndürmelerine benzetiyorum. adam ilerliyor. elleriyle alıp geri koyuyorlar. bir iki tanesini geçiyor. o sırada tekrar geç pite alıp geriye alıyorlar.
      Bunu Vettel için yaptıklarını sanmıyorum. İsteseler onu da beceremezlerdi zaten. Kim hesap edecek ferraride onu 🙂

      1. Vettel yandı bu ferraride adamlar f1 e damga vurucak strateji hataları yapıyor bu kadar olmaz.

    4. Bir Ferrari fanı olarak maalesef ki size katılıyorum. Bu kadar saçma bir strateji ve operasyon hatası kabul edilebilir gibi değil.

    5. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Siz iyice saçmaladınız ya 😀 Takımlar şampiyonasında McLaren tehdidi var, adam kendi pilotunu Vettel’in gerisine atıyormuş 😀 Beceriksiz bu Ferrari başka bir açıklaması yok.

    1. hahha 🙂

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Hahaha 😀 .

    3. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      hehehe ya iyi güldüm 😀

  30. Yusuf Hitay avatarı

    hamilton muhtemelen kendi hatasıyla galibiyeti vermiş oldu. rosberg’in hatasız performansı da takdire değerdi.

    yalnız hamilton neden 1 tur sonra alınmadı onu anlamadım, yüksek ihtimal ilk sırada çıkma şansı olacaktı.

    button ve massa iyi iş yaptı.

    43 puan daha alarak 651 puan ile mercedes şimdiden tüm zamanların en çok puan alan takımı rekorunu kırmış oldu.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      son yarışta sorun çıkmadığı takdirde 50+36 =86 puan daha ekliyeceğiz bu rekora

  31. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    Rosberg bugun iyi iş çıkardı.Hamilton rosberg pitteyken en hızlı turu atmanın verdiği gazla bitik lastiklerle spin attı 7sn farkı iyi kapattı ama rosberg te iyi direndi ham da çok fazla zorlamadı bence heyecanlı bir yarış izledik.Umarım ham son yarışta kazanır.

  32. Ferrari takımım ama Alonsoya sempatim var. bu yüzden geçemeyeceğim. sadece bu pit duvarı yüzünden bile alonso kendine yeni bir yol çizmeli. elleriyle vettelin ve magnussenin arkasına koydular. magnusseni geçti tekrar. ama vettele yetmedi. forza FERRARİ (!)
    bu kez rai de nispeten iyiydi. 2 pit olmasa saki daha kötü olacaktı.
    Rosbergde hakikaten şampiyon olacak (olması gereken) kabiliyet yok. Hamilton hak etti şampiyonluğu.
    yarış sıkıcıydı.

  33. güzel yarıştı. lewis’in spini başına iş açtı ama sağlık olsun. iki hafta sonra, dananın kuyruğu kopacak umarım orasıda en kötü bu şekilde biter.

  34. Ya şu Brezilya şanssızlığın ne zaman bitecek Abu Dhabi’ye çok dikkat et bak Lewis benden söylemesi hepi topu 17 puan var arada

  35. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    hamiltonun geçememesi normal aynı takımdaki aracı geçmek kolay değil spinden sonra yinede yaklaştı fakat atak yapmak imkansızdı. cifte puan da bile abu dhabiyi de 2. bitirip şampiyon olmalı bence hamilton aracı zorlayıp kendini kaptırmaması lazım aracın hızı ortada zaten 3. ye 40 saniye fark atan yer uçağı var altında rahat bir yarışla 2. bitirip şampiyon olmalı bence hamilton un aracında herhangi bir problem oluşmadığı sürece rosbergin sampiyon sansı yok.Rai de bu yarış iyiydi pitte 5-6 saniye kaybetti fakat genel olarak temposu iyiydi mercedes dışındaki takımlar arasında çok büyük farklar yoktu zaten

  36. Alo-rai kısa sürede olsa kapismalarini izledik ama alo cok ust duzey aga ayni arac varken onun onunde kalabilmek cok zor.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      alo lastikleri bitmiş rai yi 3-4 tur geçemedi diger araçlar rai yi geçtikten sonra tur başı 1 sn fark attı gerisini sen düşün.

      1. öndekiler 10 sn öndeyken son 5 tur kalmışken neden acele etsin?
        son tur geçince neden bassın?

      2. Bak kardeşim ne alo faniyim ne rai ne ham.Tarafsiz bakiyorum olaya.Lutfen..Tamam bi pilota karsi sempati duyabilirsiniz ki zamaninda bendede vardi.Ama suan pit uzerinde sevdigim bi adam yok o yuzden tarafsiz bakiyorum ayni arac altlarinda olursa alonso dan iyisi yok.Ayrica sunuda soyliyim bunu yazdim da rai kabiliyetsiz demiyorum.Kesinlikle kabiliyetli muthis bi pilot bunu tartismamiza gerek yok ama alonso suan yarisan pilotlardan bi gomlek daha ustun

        1. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          tamam bende fikrimi soyluyum raiyle ilgili yorum yapmıyacağım fakat bence hamilton alonsodan iyi bir pilot simdi hangimizin fikri doğru ?

          1. KimiRaikkonen avatarı
            KimiRaikkonen

            Ya bunlar 2 sene şampiyonluğa yarıştı -kaybetti- diye Alonso’yu bir halt sanıyorlar, abartıyorlar. İyi pilot ama en iyisi değil, hele 1 gömlek üstün falan kesinlikle değil. Ne yaptı ki? Kötü Ferrari’yle orta sıralarda sürünüyor işte.

            1. Hem kötü Ferrari diyorsun hem de 2 kere şampiyonluğa oynadı diyorsun.Bence yorumlarını düşünerek yaz çünkü içinde birçok tezat var.

    2. Yarışı tam olarak izlediğinden emin misin. Raikkonen’in lastikleri Alonso’nun lastiklerinden 17 tur daha eskiydi, ortada herhangi bi üstdüzeylik yok yani.

      1. Onuda sen karsilastir iste.Alo 3 pit yapip 2 pit yapan herifin onune geliyor

        1. Bu cevapla sana konuyu tekrar açıklamanın gereksiz olacağını kanıtladığından ötürü tebessüm ediyor ve seni daha dikkatli yarış izlemeye davet ediyorum.

        2. KimiRaikkonen avatarı
          KimiRaikkonen

          Lastikler zaten kolay aşınıyor, 2 pit yapınca da iyice folloş oldu. Yine de sağlam defans yaptı, fark da yemedi.

    3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Pardonda yarışı nasıl izledin?

      1. vurmayın daha fazla , 17 turluk lastik farkı ve pitte kaybedilen 5sn yi görmüyor arkadaş belli ki

  37. Rosberg i tebrik ediyorum.Çok iyi bir yarış çıkardı…Son dakıkaya kadar hamilton gectı gececek dedım ama olmadı..

    1. Bugün pit ekipleri s..tı sıvadı..

      1. ReyizHamilton avatarı
        ReyizHamilton

        bottasa yazık oldu

        1. Sorun dıreksıyonda mıydı anlamadım?

  38. Bu ferrari nin pitsoplari bir harika yahu. Her yaris bir tane +5sn. yapmazlarsa rahat edemiyorlar.

  39. Çakal Rosberg, hem spin atıp hem de nasıl o kadar önde kaldı? Spinden bile bir çakallık mı buldu yoksa ben mi bir şey kaçırdım?

    Ve Hamilton. Kesin geçer diye düşünmüştüm ama fazla zorlamadı, zorlayamadı ya da riske etmek istemedi. Nasılsa çakalın şampiyon olması için karaoğlanın yarış dışı kalması gerekiyor diye de buna ihtiyaç duymadı.

    Kvyat’ın Perez’i geçtiği andaki araç üstü döner yanar kameraya bittim arkadaş; her kamera böyle olmalı. Müthişti.

    Raikkonen ve Ricciardo başta olmak üzere pit ekipleri bugün tüm takımlarda s.çtı sıvadı.

    Raikkonen-Alonso savaşımı da özlediğimiz takım içi nadir kapışmalardan birisiydi. 2 dünya şampiyonu nasıl saygılıca sürüldüğünün dersini verdiler bugün.

    Massa kendi evinde müthiş iş çıkardı her zamanki gibi. 5 sn cezaya rağmen. Gerçi pit yerini de karıştırdı ama o kadar heyecan da normaldir kendi evinde.

    Aynı şekilde Hulkenberg de bu pistte çok başarılı. Helal.

    Satrancın sinsi taşı olan at gibi sinsi pilot olan Button yine allem etti kallem etti en iyi yerde bitirdi. Bu adamın sürüşü üst düzey olmasa da kesinlikle üstün ve kovrak zekalı.

    Kasapgillerden Grosjean yolda kalsa da MALdonado ve Perez’den bir ses çıkmadı. İçleri uyuyordu sanırım. Yoksa rahat dutamazlardı bu kasaplar.

    1. Pardon yav! Spin atan Hamilton’muş. Araç numaralarını karıştırmışım. Hamilton saçmalamış.

  40. 22,5 saniye fark varken neden daha da zorlarsın ki? 1,5 saniye önünde rahatça pitten çıkabilirdi. pist çok sıcak, hem de o kadar ağır depoyla bitmiş lastiklerle ve pist sıcakken 2 tur üst üste hızlı tur atmaya çalışırsan arkalar koyverir. basit bir hataydı, kolay alınabilecek bir yarış zaferini spinle rosberg’e hediye etti.

    1. ReyizHamilton avatarı
      ReyizHamilton

      aynen katılıyorum gaza geldi

    2. Bu mesajı yazmak ve doğruyu söylemek ev ortamındaki sıcaklıkta çok kolay olsa gerek. Sonuçta ya yorum yapabilirsin ya da yapamazsın hepsi bundan ibaret. Ama orada galibiyet, şampiyonluk mücadelesi var. Bilmem kaç derece sıcaklık ve sinir stres atraksiyon. çok normaldi zorlaması. Tebrik etmek lazım.

      1. şimdi bunla alakası var durumun? bu adamlar doğduklarından beri yarışıyorlar ve hep bu durumların içerisindeler. F1 zaten hep sıcak hep mücadele var hep sinir stres var, hiç kimseyi eleştirmeyelim o zaman?

        telsizden hep arkaları koru derken bu kadar arkaları ısıtarak spin atması basit bir hataydı. tebrik edecek birşey varsa 7,5 saniyeyi kapatmasıdır.

        1. o turda zaten Hamilton en hızlı turla gelmişti. Daha öncesinde takımı uyarmıştı kendisine lastik durumunu bildirmeleri konusunda. Bir tur daha atmak kimin fikriydi ona bakmak lazım.

          Kaybedecek bir şeyi yoktu. Geçmek için zorlaması gerekiyordu ve sonuç bu oldu. Ha galibiyeti verdi mi? Muhtemelen verdi ama güzel anlardı. 7.5 sn farkı yemesi ve lastiklerini bitirmemesi takdir edilesi bir olaydı.

          1. Hamilton o turda hata yaptı burası çok net attığı spinin çok daha kötü sonuçları da olabilirdi şampiyona yolunda bitmis lastiklerle gereksiz bir zorlama neticesi yaşanan bir hadiseydi.Eleştiri tabiki olacak yanlışa yanlış doğruya doğru demek gerekir kisilerde ve meselelerde keskinlesmek kimseye fayda sağlamaz.Hamilton la Rosberg i yarış performansında kıyas dahi etmem bana göre arada büyük bir yetenek farkı var.
            Ama Hamilton ın da çok efsanevi bir sezon geçirdiğini söyleyemem sezonun ikinci yarısı çok daha iyi ancak ilk bölüm için aynı sözleri söyleyemem biz su olmasaydı bu olmasaydı gibi örn. lastikleri kilitlemese pol ü alırdı gibi spin atmasa kazanırdı gibi söylemlerde bulunuyoruz ki kaç sıralama bu tip hataları gördük bunlar eksiklik mesela zaten bana göre Hamilton çok güçlü bir sezon geçirmiş olsaydı şampiyona çoktan bitmiş olurdu.Bana göre bugün griddeki en yetenekli ve hızlı pilot Hamilton ancak komple bir değerlendirmede eksikleri olduğunu düsünüyorum giderilebilecek bu eksiklikler bu önemli nüanslar sizi şampiyon ve büyük şampiyon aralığında gelişiminize göre bir yere atayacaktır.

    3. sınan matias avatarı
      sınan matias

      işte rosberg korkusu adamın elini ayagına böyle dolaştırır. Zaten o 2008 deki şampiyonluguda hak etmemişti ama şans işte.

      1. ne demek istediğini anlamadım rosberg korkusu fln? 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir