Button: Belirsizlik Sinir Bozucu

yazar:

kategori:

McLaren’in İngiliz pilotu Jenson Button, McLaren’in henüz 2015 pilot kadrosuna karar vermemesinin sinir bozucu olduğunu itiraf etti.

McLaren’de Alonso’nun 2015 yılında takıma katılması bekleniyor. Bu durumda mevcut sürülerden birisi ile yolların ayrılması gerekiyor.

Henüz takımın kararını bilmediğini söyleyen Button, neler olacağını bilmediğini söyledi.

Button “Gelecek sezon bir sözleşme imzayacakmıyım yoksa imzalamayacakmıyım bunu bilmiyorum. Bu soruya verecek bir cevabım yok. Sadece şaşkınım. Hayatımın en sinir bozucu dönemlerinden birisini geçiriyorum”

“Biliyorsunuz, Formula 1 hayatımda çok fazla yer değiştirdim. Diğer yarış serilerinde yeni bir görev ilginç olabilir. Ama gitmek istemiyorum. En azından bir şampiyonluk daha kazanmadan gitmek istemiyorum. Ancak bunu hızlı bir araç olmadan yapamazsınız” dedi.


Yorumlar

“Button: Belirsizlik Sinir Bozucu” için 18 yanıt

  1. O değilde, kilit nokta Hamilton.

    Aylardır Alonso’nun ne yapacağını konuşuyoruz, McLaren kimi alacak ne olacak, Button kalacak mı falan…

    Halbuki bunların hepsi, bütün ipler Hamilton’un ve dolayısıyla Mercedes’in elinde.. Hamilton şampiyon olamazsa bunun tek sebebi olacak, son yarışta mekanik arıza ile dnf olması.. Böyle bir durumda da Hamilton uzar muhtemelen. Boullier’in Ham ile görüşüyoruz demesi politik bir tavır olmayabilir..

  2. button a ayıp ediliyor elinde imkan olunca ( iyi bir araç )gerçekten iyi bir pilot ve stratejist bazı yağmurlu yarışlarda kendi taktikleri ile önlerde olmayı başardı ,alonso ile button aynı takımda olursa ne olur ? mclaren bugüne kadar eşit pilot ilkesi ile yarıştı ,gene böyle olursa güzel çekişme olur ,olmazsa, button geri planda kalır bana kalırsa alonso, Hamilton şampiyon olacakmı onu bekliyor, şampiyon olamazsa Mercedes ile yollarını ayırabilir, alonso da Mercedes e geçer, biraz karışık işler

  3. Button , Alonso ile aynı araçta kafa kafaya yarışabilecek bir pilot. Bir kere fırsat kollamada sahip olduğu ustalık onu yarış performans ve stratejilerinde bir adım öne taşıyor. Alonso hız temposuyla tartışmasız bir pilot ancak eşit koşulların takımı McLaren’de olası bir Button takım arkadasliginda, rai ye yaptigini yapabilmesi açıkçası cok muhtemel degil.

  4. Mclaren hiç iyi yönetilmiyor. Haftalardır süren hakikaten sinir bozucu bir durum var ortada. Gerçekten hızlı bir araçları olsa sorun değil de, öyle bir aracın da yok. ne düşünüyorlar bu kadar? Seneye Honda ile de en azından ilk sene birşey yapamazlar. Alonso hadisesinin de uzamasının sebebi yine mclaren yönetimi bence. Pilotlar sonuçta yarış kazanmak isterler. Bir çogunun zaten zilyon dolarları var. Parada falan anlaşamamış olduklarınını sanmıyorum.

  5. Ben olsam magnusseni 1 seneliğine test plotu yapar seneye button emekli olunca tekrar oturturum.Seneye buttona ihtiyacımız olabilir. Ama alonso button var diye naz yaparsa bilmiyorum…

  6. Button bu sezon yer yer Magnussen’den iyi. Eğer McLaren’den gönderilirse bunun sebebi zaten Alonso için kesenin ağzını açmış olan McLaren’in Button’a fazla para vermek istememesi. Eğer Button kalırsa Magnussen’e yazık olacak. Gelecek vaad eden birisi çünkü.

    Bu sezon Magnussen Button’in ne gerisinde kaldı, ne de açık ara mağlup etti. Ben olsam seneye Alo-Mag ikilisi ile yarışırdim. Button ile ayni ayarda bir pilot ve Button’dan daha az maas alacak. Niye Button’a ekstradan para vereyim?

  7. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Button’ın formu hala iyi, Magnussen’i genç diye takımda tutmaları hata olur. Yol verirsin, Button emekli olunca geri alırsın. Button seneye de McLaren’da olmalı.

  8. Button allem edıyor kullem edıyor sessız sedasız gemısını yurutuyor yarıslar da…Enteresan adam…Mclaren de sezon sonu gelıstı bayagı bellı edıyor…Gıtmese seneye cok ezılmez alonsoya karsı bence…

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Stili ilginç, yarışta pek ortalarda görünmüyor etliye sütlüye dokunmuyor ama ilginç sonuçlar alabiliyor.

      1. +1….Aynen…Cok enteresan.

  9. Button bugünki yarışta’da kalitesini gösterdi. Kumaşı iyi bir pilot. Çok rahat daha yıllarca yarışabilecek seviyede. Alonso ilede baş edeceğini düşünüyorum.

  10. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    button yada magnussen hangisi gitse üzülücem. button çok iyi bir pilot özellikle yarışlarda maksimum performans alıyor bu açıdan alonsoya benziyor. magnussen de genç ve iyi bir pilot alonsoya yaptığı savunmalar sırasında ve bverdiği bir röportaj ile gözüme girmişti. genç ve gelecek vadediyor. mag giderse de üzülücem.

  11. Magnussen gibi sıradan bir pilot yerine kendisinin gönderilecek olmasının tek sebebi maaşı. Yaşı falan değil. Yazık.

  12. gelen kimse sana rakip olamaz button sen böyle devam et

  13. Button iyimser konuşmuş ama takımda kalsa, rekabetçi bir araç olsa Alonso zaten her türlü mağlup eder. O yüzden sadece yarış kazanabilir. Benim fikrim bu.

    1. Button açık ara mağlup edilecek bir pilot değil. Şuana kadar yarıştığı tüm takım arkadaşlarına benzer tempolar tutturdu ve büyük kısmını geçti, geçildiklerinde de zaten çok az farklaydı. Günümüzün en iyi pilotları arasında gösterilen Hamilton, 3 yıl boyunca Button’ı açık ara mağlup edemedi. Özellikle sıralama turlarında Hamilton öndeyken yarışlarda genellikle aynı tempoyu tuttururlardı. Alonso’da sıralamalarda iyi değil. Alonso gelirse de çok büyük bir fark olamaz. Geçebilir, ama her türlü geçebilir demek biraz fanatiklik olur

    2. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Hamilton da öyle diyordu ama 3 sezonda topladıkları toplam puanlarda geride kaldı. McLaren eşit koşullarda yarışma olanağı tanıyacağı için öyle bir durumda her şeye hazır olun.

      1. Raikkonen konusunda da aynı şeyleri duyduk. Sonuç?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir