Ecclestone: “CVC Küçük Takımlara Yardım Etmeyecek ve 3. Araç Olmayacak!”

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, bugün CVC ile yaptığı görüşmenin ardından küçük takımların finansal anlamda ekstra bir şey beklememesi gerektiğini ve gelecek sene 3. araç olmayacağını söyledi.

Özellikle Amerika GP hafta sonunda Lotus, Sauber ve Force India takımları büyük takımlara kıyasla çok az para aldıkları gerekçesiyle boykot tehdidinde bulunmuşlardı. Takımların bu konuda bir şeyler yapılacağı yönünde söz almaları üzerine boykot ihtimali rafa kaldırıldı.

Marussia ve Caterham takımlarının çekilmesinin ardından diğer küçük takımların da durumunun pek iyi olmadığı söyleniyor.

Daha önce olumlu açıklamalarda bulunan Ecclestone, herhangi bir yardımın olmayacağını açıkladı.

Ecclestone “Ben size ilerlemenin yolunu söyleyeyim. Çok kolay. Çok fazla harcamayın.”

“Bu takımlara toplam 900 milyon dolar ödüyoruz ve bu yeterli.”

“Ayakta kalmak için bu işe iş olarak başlamaları lazım. Hobi olarak değil.” dedi.

Ecclestone, hafta içerisinde CVC’den Donald McKenzie ile görüşeceğini ancak bunun küçük takımlar için olumlu bir sonuç doğurmasının garanti etmeyeceğini söyledi.

Ecclestone “Donald ile tamamen farklı bir şey hakkında konuşacağız. Küçük takımlar hakkında değil.” dedi.

Ecclestone ayrıca gridde 20’nin altında araç olması halinde bile 3. araç olmayacağını söyledi. Anlaşmalar kapsamında gerekli olması halinde yönetim Red Bull, Mercedes ya da Ferrari’den 3. aracı talep edebilecek.

Ecclestone “Şu anda 3. araç için bir anlaşma yok.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone: “CVC Küçük Takımlara Yardım Etmeyecek ve 3. Araç Olmayacak!”” için 6 yanıt

  1. 900 milyon doları takımlara dağıtıyorsun iyi hoş peki Lotus, Sauber ve Force India’ya ne kadar para ödüyorsunuz bir senede?

    Geçen seneki haberlerde yanlış hatırlamıyorsam Lotus’un şampiyon olduğunda dahi alacağı para, Ferrari’nin sadece yarışıp hiç puan kazanmadan alacağı paradan daha az alacağı söylenmişti.

    Ha vermiyorsun, bir de laf çakıyor daha az harcasınlar diye. Bu nasıl bir mantık arkadaş? Sonsuza kadar en geride mi devam etsin bu insanlar. Hepsini geçtim. Özellikle Force India’nın Force India olmasından beri başardıklarını çok takdir ediyorum. Gride böyle takımlar fazlasıyla lazım. Yeter be

    1. Yürübe Abdullah…Arkandayız trf1 grubu olarak 😀

      Şaka bir yana bu devranın boyle gıtmeyecegını hangı krıtık asamada anlıycaklar cvc ve bernıe onu dusunuyorum..

  2. Murat Aksoy avatarı

    Ah Stoodart nerdesin? Senin 10 sene evvel söylediklerini daha yeni tartışmaya başladılar. Minardi’niz özellikle son yılları kitap haline getirilerek okullarda “sürdürülebilirliğin sürekliliği” nasıl oluyor anlatılması gerekiyor.

  3. Bir ata sözünde içerik olarak derki adamın ağzına tüküreyim derken bıyığına tüküreyim der.Bu sırada; ağız bıyığın sayesinde pislikden kurtarır. Ufak takımlar olmazsa büyük takımların başarısız halleri ortasıradan alt sıraya düşer. Buna dayanamayan büyücük takımlarda defolup gidince CVC kime neyi satacak. F1 i kurtaran kazanan araçlardan öte alt sıra takımlardır.Piyonlar olmasa şahlar tek tek atlamayla ancak kucağa düşer.

  4. Haas gelecek, dertler bitecek. Giden gitmiştir, çıktığı gün bitmiştir. Üzme tatlı canını ye patlıcanını Bernie amcacım 🙂

  5. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ecclestone “Ben size ilerlemenin yolunu söyleyeyim. Çok kolay. Çok fazla harcamayın.”

    Zayıflamak isteyen az yesin gibi birşey olmuş bu. Tamam dünyada 2008 sonrası sıcak para devri kapandı ama bir takımın piste çıkıp bir sezonu bitirebilmesi için 80-85 Milyon $ harcaması gerekiyor. Büyük takımlar bunun üzerine 30-40 Milyon $ daha harcayıp aracı geliştirebiliyor. Küçük takımların bu şansı yok.

    “Bu takımlara toplam 900 milyon dolar ödüyoruz ve bu yeterli.”

    Tamam 900 Milyon $ para çok büyük bir rakam ama para adaletsiz dağıtılıyor. Küçük takımlar zaten 900 Milyon $ para az demiyor. Dağıtımda sorun var diyor. Sen Ferrari’ye sadece piste çıkması için sezon başı 90 Milyon $ para ödüyorsun. Keza McLaren’e piste çıkması için 50-60 Milyon $ para ödüyorsun.

    Anlıyorum. Formula 1’de Ferrari ve McLaren markası çok büyük. Taraftarların çoğunluğu bu 2 takımı destekliyor. Marka değeri en büyük 2 takım bunlar ama FOM küçük takımları adeta dışlıyor. Kaldır ilk 10 takıma para verilecek kuralını. Küçük takımlara 11.olan takıma bile ver 10 Milyon $. 900 Milyon doların yanında %1 gibi bir rakam. 900 değil 950 Milyon dağıt. 11.takıma da az da olsa ver. 11.olan takım sezonu bitirebilmesi için 80 Milyon harcıyor. Ama 1 $ bile para alamıyor. Sponsor gelirleriyle zar zor toplayabiliyorlar bu parayı.

    Mercedes bu sezon şampiyon oldu yaklaşık 90-100 Milyon $ para alacak ama Ferrari sadece piste çıktığı için alıyor bu parayı.

    Küçük takımların istediği paranın dağıtımındaki adaletsizlik. Ferrari Şampiyon olsa 200 Milyon alırken Mercedes 100 Milyon alıyor. Ha herkese dağıtın ya da kimseye dağıtmayın. Ferrari’ye, McLaren’e verdiğin parayı vermeye bilirsin ama 10 Milyon bile küçük takımları rahatlatır.

    FOM’un bu anlayışı sporu bitirebilir. Force İndia ve Sauber çekildi diyelim ne oldu? Kaldı sana 7 takım 14 araç. FOM, Formula 1’in marka değerini gün geçtikçe düşürüyor. Bilet satışları azalıyor. TV izleyici sayısı düşüyor. Büyük otomobil markalarının ve sponsor şirketlerin spora olan ilgisi gün geçtikçe azalıyor. 2006’da 7 üretici (BMW, Mercedes-Benz, Ferrari, Renault, Honda, Toyota, Cosworth) varken bugün 3 tane var. Neden azaldı? Neden ilgi düştü? Saçma kurallar, saçma tasarımlar. Zevksiz pistler neden oldu buna.

    FOM ve FIA, biran önce sporu tekrar ilgi çekici hale getirmeli. Nasıl 1994 sezonu sonrası güvenlik anlamında devrimler yapıldıysa, aynısı sporun tekrar ilgi çekici hale getirilmesi için de yapılmalı. Bunlar olursa gelirde artar, takımlara dağıtılan paralarda artar ve daha çok takım/üretici spora girer. Bizde çok daha güzel yarışlar izleriz. Bunlar olmazsa Formula 1’in geleceğini hiç iyi görmüyorum maalesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir