Alonso: “Kimi’yi Yenmek Her Zaman Memnun Ediyor”

Fernando Alonso, takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in önünde yarışı tamamlamanın her zaman memnuniyet verdiğini, bu yüzden Brezilya GP’nin de öyle sonlandığını söyledi.

Ferrari pilotları arasında bugünkü yarışta son anlarda tekerlek tekerleğe mücadeleler yaşandı. Bu mücadeleden gülerek ayrılan isim daha yeni lastiklere sahip olan Alonso oldu. Raikkonen çift pit stop stratejisi ile yarıştığı için Alonso’yu arkasında tutmayı başaramadı.

Alonso “Çok mutluyum ve hiç hayal kırıklığı yok. Onun önünde tamamlamak her zaman memnun ediyor ve bu hafta bazı mekanik sorunlar yaşamama rağmen sıralamalarda ve yarışta onun önünde yer almayı başardım. Kesinlikle iyi bir deneyimdi ancak ben ondan bir stop daha fazlasına sahiptim. Bu yüzden 21 saniyelik farkı kapatmam gerekiyordu. Ancak yeni lastikler son mücadelede bana yardımcı oldu.”

“Ancak en önemlisi onunla olan mücadele değildi, diğerleriyle olan mücadeleydi. Bugün Ferrari için iyi puanlar kazandık ve bu en iyi haber.”

“Yarış beklediğimiz gibiydi. 8. sıradan başladık ve Ricciardo ile Bottas’ın yardımıyla 6. olduk. Hafta sonu genel olarak Austin’e benzerdi. Orada 7. sıradan başlamıştık, burada ise 8. sıradan başladık ve hemen hemen aynı pozisyonda tamamladık.”

“Biraz lastik aşınması sorunu vardı ancak bu herkes için geçerliydi ve aslında herkesten bir tur sonra pite geldik. Yarışın en zor bölümü oydu, geri kalanı oldukça düzdü.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Kimi’yi Yenmek Her Zaman Memnun Ediyor”” için 201 yanıt

  1. Şimdi gelelim bazı arkadaşların senaristiliğine…

    Değerli Raikkonen fanı arkadaşlarım, emin olun desteklediğiniz pilotu sizden çok daha seven ve saygı duyanlar var bu sitede kendimide bunların içinde görüyorum fakat artık şeffaflıktan okadar uzaklaştınız ki sizinle aynı grup adında kendini göemek istemeyip antipatiklik üzerine antipatiklik katıyorsunuz, bunlar belli başlı arkadaşlar için söylüyorum, kalkıp 2008 belçika gp den sonra Raikkonen tarafta lütfen bana cevap vermesin..

    Sene başından bu yana uydurmadığınız diyorum başka açıklaması yok..
    Sene başından bu yana Alonso’nun performansı dusmedıkce buna paralel de Raikonen’nin performansı artmadıkca nereden sallayacagınız şaşırdınız..

    1- Santander
    2-Araç Kimi’ye göre değil
    3-Araç önden kayıyor Kimi bunu sevmez Alonso bayılır (en cok hosuma giden bu oldu arkadaşım önden kayan aracı hangi F1 pilotu sever WRC mi burası?) çok çok bu kaymanın üstesınden geliyordur ırın kırın yapmıyordur.
    4-Her yarış ve her polde Kimi’ye düzenlenen komplolar
    5-Takım Alonso etrafında

    Vallahi Rush filminden sonra, siz çok daha başarılı en az 10 bölümlük senaryolar yazarsınız Raikkonen için..
    Sonra 8 senedir şampiyon olamayıp ne haltı yaptı diyen degerli arkadaşlar, Raikonen son 7 senedır 5 kere dünya şampiyonu mu oldu ? aldığı şampiyonluğuda Hamilton-Fernando’nun aptalca kapısmaları yüzünden olustu deseler kimse aksini iddia edemez değil mi ? Lütfen bırakın artık bu tavırları…
    Raikonen’in sürücülüğünü kimse tartışmıyor zaten sizden çok ço daha iyi bilenler var bu sitede ama karşısındaki adamda simitçi tezgahı süren bir adam değil… son 5 sezonun en iyi adamına karşı kötü bir sezon geçirirsen durum böyle olur malesef…

    @ Lewis-Hamilton Son olarak dostum
    *Beğenmiyorsan defolup gidersin kaynağından okursun.!
    *Adam olun değer bilin az ,
    Yanlış konuşuyorsun, kime söylediğin önemli değil, bu şekilde bir telafuz olamaz..
    *Burada para kazanan kimse yok bizim için bir şeyler yapıyorlar. (web siteleri nasıl yönetiliyor nasıl çalışıyor biraz araştır istersen kendini bilen herkes zaten yapılan tüm emeklere saygı gösteriyor)

  2. @esas “hassas” konu nedir?

    insan gibi tartışıldıktan sonra başlıkta hiçbir sorun olduğunu zannetmiyorum. burda ortam gerilirse yorum yapanların suçudur başlığın değil.

    alonso raikkonen’i yenmiştir. raikkonen taraftarlarının rai’nin kariyeri boyunca ürettikleri bahaneler artık sona gelmiştir. alonso’nun karşısına geçince artık bahanelerinin çoğu kişi tarafından kabul görmemesi yüzünden böyle gereksiz tartışmalar çıkmakta. zaten ne kadar saçmaladıkları alonso’nun “kovulduğunu” iddia etmelerinden de belli. yani bu kadar düşmüş durumda çoğu.

    yoksa olayın özeti şu: alonso > raikkonen.

    başlıkta sorun yok. aynen devam 🙂

    1. “alonso > raikkonen ” bi de şunu kavrayabilseler RoyalHunt hiç bir sıkıntı kalmayacak 😀 Başlık falan hikaye olacak lakin ;

      Elde edilen bir başarıyı, basit teorilerle küçültmeye çalışmaları, hatta yok saymaları da Alonso taraftarlarını rahatsız ediyor. Sıkıntı da başlıktan değil buradan kaynaklanıyor sanırsam. Neyse, iyiler daima kazanır 🙂

    2. 1- Yenmiştir doğrudur ama nasıl yenmiştir bunu biraz sorgulamanız gerek, her açıdan kendi içinde rahat değil aslında bu belli oluyor 🙂

      2-Rai nin kariyeri boyunca bahaneler demişsin ne için bahane ? ayrıca ne demeye getiriyosun ? bildiğin sataşıyosun sonra neden rai ciler benim ağzımın payını veriyor.

      3-Alonso’nun “kovulduğunu” iddia etmelerinden belli bu kadar düşmüşler demişsin, Alo yu destekleyenlerin yazdıkları yorumlarını okumadın mı ? Asıl siz Alo yu desteklicem, 5 senedir bi bok yapamadı bari massa rai üzerinden durumu düzeltelim diye kendinizi baya yıpratıyorsunuz gibi geliyor ama BOŞ adamım !

    3. ScuderiaKimi avatarı

      sen kadar bilgisiz bir f1 fanı görmedi bu site aynen devam et.

  3. F1 seneye kalkiyor diye bir haber gelse eminim 100 yorum anca yapılır.Ama söz konusu ALONSO ysa 250 ye dayanıyor. Bu bile onun EN İYİ oldugunu gosteriyor

    1. Nedir ne demek diye bir site var. Orada arama kutucuğuna “spekülasyon” yaz ve anlamına bak. Yok eğer üşeniyorsan sana şöyle açıklayayım: Her zaman en çok bahsedilen şey en iyi olan şey değildir. Olaylara bu bakış açısıyla bakmak sakıncalıdır, insanı robota, sürü psikolojisine uyan koyuna çevirir. “Aaa bak bu adamdan ne kadar çok bahsediliyor demek ki bu adam bu alanın en iyisi” demek kelimenin tam anlamıyla enayiliktir. Siyasi örneklemeleri tarihin her bölümünde ve dünyanın her yerinde mevcuttur.. Alonso belki gerçekten en iyisidir ama sebep senin öne sürdüğün sebep olamaz kısacası. Zaten yorum fazlalığına sebep olan en büyük etken aynı kişilerin ikili-üçlü uzun süren tartışmaları.

      Evet, bu kadar açıklama sana ömrünün sonuna kadar yetmeli teknik olarak.

  4. haberi açınca yorumlara bakayım dedim. yorum sayısını görünce 3-5 yorum fare nereye gelirse okudum. kaç senedir yorumlar değişmedi. alonso-lewis, kimi-alonso, lewis-vettel,vettel-alonso. bu ikili karşılaştırma haberlerine bakın, temcit pilavı gibi hep aynı şeyler yazılıyor. bıkmıyoruzda 🙂 güzel bir ortam bence, zevk almaya bakarsak daha da güzel olacaktır.

  5. bu kendini ne sanıyor

  6. @abdullah-celik

    ‘iyi hoş da Alonso ne gerek var açıklamalarına Kimi’yi dahil etmeye. Bırak da iki rahat edelim daha.’ demişsin, iyi demişsin, ama çevirirken ya gözden kaçmış ya da olay tam kavranmamış, duruma dikkat çekmekte bize düşer;

    Fernando Alonso insists he has no issues with Kimi Raikkonen despite the Finn making life difficult for him on Sunday.

    Fighting for track position in the latter stages of the Brazilian Grand Prix, Alonso closed up on Raikkonen on his fresher tyres.

    But despite having that advantage the Spaniard had a tough time trying to overtake his Ferrari team-mate.

    He eventually made it through and went on to finish sixth to Raikkonen’s seventh.

    Asked whether he felt he could have finished higher up the order had Raikkonen not defended so hard, Alonso said: “No, I’m very, very happy – zero frustration.

    “The most important thing was not the battle with him, it was the battle with the other teams and we got some good points for Ferrari today.

    “Even if I could have overtaken Kimi a little quicker I had to save a lot of fuel in the last couple of laps so a battle with Sebastian was never a possibility.”

    The double World Champion, who is expected to leave Ferrari at the end of this year, added that he was delighted to beat Raikkonen..

    “Finishing in front of him is always a satisfaction and this weekend I managed to finish in front in qualifying and the race after a weekend when I was struggling a bit with some mechanical issues.

    “It was definitely a good experience, but I had one stop more so I had to recover this 21 seconds, but I had fresh tyres to give me the advantage in the last battle.”

    hea bir de başlıkta şuydu ilgili kaynakta; Alonso: No frustration over Kimi tussle – anlaşıldığı üzere her haber sitesi kendi kafasına göre metni yansıtacak bir başlık atıyor. Ya siz yada sizin aldığınız kaynakta reytinge oynamış kusura bakmayın 🙂

    kaynak: 3 saniye google kullanımı ile;
    http://www.planet-f1.com/driver/3213/9559363/Alonso-No-frustration-over-Kimi-tussle?

    1. Ben bir kaç defa eleştirmiştim burda haber yapan kişileri, maksat haber yapıp milleti aydınlatmaksa eyvallah tamam, ama maksat sansasyonel haber yapıp da buradaki hit’i artırmaya çalışmaksa, orda art niyet ararım. Burda fan’ları boşu boşuna birbirini kırdırmaya gerek yok. Biraz daha dikkatli olunabilir bu konuda.

      1. ben kasti bir şey yapıldığını düşünmüyorum, fakat haberi çeviren kişinin üstte belirttiğim tarzda bir serzenişte bulunması trajikomik olmuş

        1. “Finishing in front of him is always a satisfaction”

          Bu ne demek?

          1. ‘anlaşıldığı üzere her haber sitesi kendi kafasına göre metni yansıtacak bir başlık atıyo’

            yani ?

    2. @0versteer @esas

      Valla arkadaşlar hafta sonu boyunca ve şu anda bile sağlık durumu olarak ne halde olduğumu burada açık açığa yazmak istemiyorum.

      Haberin yapılış saati 23:01. Dün gece @kemal-sengul ile haberleri paylaşarak hemen yapıp bitirelim dedik. Ben çok yapamadım ama saolsun o yaptı. Dün gece az bir erken yatayım dedim. Bu haberi yaptım ve yatağa girdim ama sonrasında da içim rahat etmedi o halde uyuyamadım ve az çok yorumları takip etmeye çalıştım mal gibi.

      Yapılan haberde kasıt arayan arkadaşlar varsa ve içi rahat etmiyorsa ne diyeceğimi onlara bilemiyorum. En azından ben ne şartlarda yaptığımı biliyorum. Button’dan değilse bir şeyler kanıtlamak zorunda olduğumu hissetmiyorum ama bu işe gönül verip böyle garip cevaplar gelince üzülüyorum tutamıyorum kendimi. Gönül verip gece gündüz demeden haber giriyoruz, yorumları takip ediyoruz ve sıkıntılı olanları temizleyip hiç izin vermiyoruz. karşısında gelen tepkiler cidden bazen katlanılmaz oluyor.

      bir gün geliyor kimiciler geliyor bize sövüp gidiyor. Bir gün hamiltoncular bir gün alonsocular. Biz de insanız be. Daha bugün @queen nickini kullanan ve haysiyet, şeref ve ahlak yoksunu olan zat, A’dan Z’ye aklınıza gelecek ne kadar küfür varsa bize saydırmış. Muhtemelen bir kez daha affedeceğim ama kendisine dava açmayı dahi düşünüyorum. Görürse bu mesajı dikkate alır inşallah.

      biz nelere katlanıyoruz bir çoğunuzun haberi yok. Yapmaya çalıştıklarımız karşısında bir de sürekli olarak bizi takip edenler maksadımızı anlamadıysa cidden bu daha da üzücü.

      Haberin linki: http://www.espn.co.uk/brazil/motorsport/story/183371.html

      yeri geliyor kendimizden bir şey katıyoruz suçlu oluyoruz. haber başlığını değiştiriyoruz suçlu oluyoruz değiştirmiyoruz suçlu oluyoruz. haber içerisindeki yorum kısmını yazıyoruz suçlu oluyoruz, yazmıyoruz suçlu oluyoruz. valla illallah geliyor.

      Haberin başlığı belli içeriği belli. Ben çevirmişim ya da bir başkası önemi yok. Elimizden geleni yapmışız. Biraz da bizde suç arayacağınıza biraz da desteklediklerimizi sorgulayalım, onların da yanlış şeyler söyleyebileceğini, ya da herkesin sevmeyeceği şeyler söyleyebileceğini kabul edelim.

      1. Yani bunu bir tavsiye olarak ALIN. Elbette kolay bir iş değil haber çevirip koymak. Ama bazı hassas konularda biraz daha dikkatli davranılması taraftarıyım. Rai Alo konusu hassas bir konu. Ros ham konusu da keza öyle. Neyse ben bu işi bilmiyorum tabi dışarıdan atıp tutması bana kolay da geliyor olabilir. Sadece bir fikir.

        1. Bigün otur 5 tane haberin Türkçe çevirisini yap anlarsın.

          1. Ben 5 haberden daha fazlasını yapıyorum işim gereği 🙂 Çeviri nedir ne değildir çok da iyi biliyorum, sen delik dondan çıkar gibi çıkmasan bi de … 🙂

            1. Kendi ağzınla söylüyorsun işte ‘işin gereği’ yapıyorsun bu işi. Biz ise işten arta kalan zamanlarımızda hiçbir çıkarımız olmadan, tek kuruş para kazanmadan yapıyoruz bu işi. Üstüne üstük sağlığımız gidiyor ve boş zamanlarımız kalmıyor. Mecburmuyuz ? Değiliz. Ama motorsporlarına gönül veren ve emekten anlayan insanlar için işten gece de gelsek birkaç saatimiz buraya ayırıp yapıyoruz bu işi. Senin para için yaptığını biz tek kuruş almadan yapıyoruz. Aramızdaki fark bu..

              Haberin kaynağına bakarsanız zaten herşeyin aynı olduğunu görürsünüz. Her haber kaynağına göre değişkenlik gösterir çünkü farklı yorumlanır. Ben Rosberg galibiyet elde etti’de derim, Rosberg beş yarış aradan sonra galibiyet elde etti’de derim. Ama biz başlıkları ve içeriği değiştirmeden alıyoruz. Burada suçlu arıyorsanız, bu biz değil yabancı kaynaklardır. Tabi ki size orjinal haberi sunduğumuz için kabahatli değilsek..

              Haberin başlığını değiştirip hit yapmaya çalıştığımz söylenmiş, soruyorum size haber hit olsa elimize ne geçecek ? Para mı ? Ego mu ? Yoksa hiçbirşey mi ? Emin olun hiçbirşey. Okuma sayısının fazla olması bizi daha çok haber yapmaya itiyor ve sevindiriyor orası ayrı. Ancak asla haber fazla okunsun diye başlık değişmedim değişmemde. Çünkü bunun bize sağladığı bir artı yok. Raikkonen konusunda hassas olabilirsiniz kabul. Zaten biz Raikkonen ve Alonso haberi girerken iki kez düşünüyoruz artık. Sanmayın yani dikkat etmiyoruz. Ediyoruz. Burada 200 yorum olmuş, şimdi bizim ne çıkarımız var ? Aksine yorumları kontrol yüzünden zaman kaybı. Ben yıllardır haber işlerini yaparım ilk kez haber yapmaktan korkuyorum

              Madem ki İngilizceniz var, madem ki hassasınız. Haberleri orjinal kaynadığından okursunuz olur biter. Silah zoruyla okuyun demiyoruz sonuçta.

              1. Eleştiriyi kabul etmeyecekseniz hiç konuşmaya gerek yok Kemal Bey. Ben düşüncelerimi söyledim, ben site işi yapmıyorum, bir sitem yok, o yüzden işlerin nasıl yürüdüğüne dair de bir fikrim yok. Sizin burdan gelir sağlayıp sağlamadığınızı da bilemem. Gelir sağlasanız da beni ilgilendiren bir durum değil. Gönüllü olarak bu işi yapıyorsunuz biz de zaten teşekkkürlerimizi sunuyoruz bundan dolayı. Zaten biz haberler konusunda hassas davranıyoruz diyorsanız da kusura bakmayın o zaman. Diyecek birşey yok, ben sadece hassas olunması konusunda bir öneri sundum.

                Gelipte burda silah zoruyla da okumuyoruz tabi haberleri, ama sizin böyle bir şey söylemeniz de hiç hoş bir durum değil açıkçası.

            2. ben bu işi bilmiyorum tabi dışarıdan atıp tutması bana kolay da geliyor olabilir

              …daha fazlasını yapıyorum işim gereği 🙂 Çeviri nedir ne değildir çok da iyi biliyorum

              Hadi ben yırtık dondan çıktım, sen nereden çıkamadın onu söyle?

              1. Ayrıca çeviri yapan insan çoğu zaman ingilizce cümlenin tam karşılığını bulmakta zorlandığı durumlar olduğunu bilir. Ne kadar ingilizce bildiğinin önemi de yoktur…

                Şimdi kalkıpta hem “bu işi bilmiyorum” hem “daha hassas olun” hem de “ben bu işi işim gereği biliyorum” dersen ne kadar kaale alınabilirsin ki? Üstüne bir de kalkıp bana yırtık don muhabbeti yaparsan bu muhabbetin en sonuna kadar gideriz

              2. Saiko, benim yazımdan kaynaklı bir yanlış anlaşılma olmuş sende, ben bu işi bilmiyorum dışarıdan atıp tutması kolay geliyor olabilir derken, site işlerinden bahsetmiştim, yani site işlerinin nasıl yürüdüğünden falan. O cümlede tam belirtmemişim bunu ondan dolayı bir yanlış anlama olmuş sende.

              3. Burda ben İngilizce çeviri yaparken ki zorluklardan dem vurmuyorum zaten. O yüzden sana yırtık dondan çıkar gibi çıkma diyorum. Kendi buldukları kaynaktaki haberin çevrilmesinde sıkıntı yok, zaten çeviren arkadaşlar da gayet güzel yapıyorlar bu işi. Sadece haberi aldıkları kaynak hit olsun diye bir haber koymuş, ama Oversteer’in verdiği kaynakta daha düzgün, daha bağlayıcı bir haber olmuş. Hassas davranılmasını istediğim konu da bu, cümleler arasındaki bağın, ve daha fazla anlam bütünlüğü oluşturan haberlerin seçilmesi

  7. Massabest köpürmüşsün yine yok kovuldu falan diye..sanırım massa ile karıştırdın kovulan massa idi.

    Alonsonun ferrari yi neden bıraktığınıda at gözlükleri görmek istemektesin kolay gelsin.massayı bıraksalar emekli olmaya razı idi o sefil performansı ile..ama kapının önüne bıraktılar.

    sanki massa çok üstün bir pilotmuş gibi yazmışsında Alonsoya şumi yıllarına bak istersen hızlı olduğunda bile ya pistde ya pitte yol verip arkadaki grubu tutma ,işini yapan brezilya dizilerindeki hizmetkarı oynadı garibim yıllarca..
    şumi yıllarına sözün yokta Alonso ile geçen senelerde bir Almanya 2010 da yol istedi diye çemkirmen bu ne perhiz durumu..
    resmen kayıptı massa performans olarak.sonrasıda malum hizmetçilik dönemi kendi söylemi ile

    kimi ye gelirsek sezon başında arkadaşlar Alonsoya itafen tişörtler bastırmak istiyorlardı..

    kimi fanları ve mika da başta olmak üzere bu sene kimi nin bariz üstün olacağını ve ve üstünlük kuracağını yazıp durmuşlardı bu motorları kimi ye çok uyduğunu vs.
    hadi bu yarış pitde kaybettiği zamanlar ve lastik durumu ve pit sayısı diyelim ya sezonun geride kalan kısmı
    su götürmez derecede çöküş var bir önceki yarış ise tarihe geçmiştir herhalde.
    amacımız rekabetin olduğu yarışlar ve mücadeler görmek..
    5 yıllık meşrubat egomanyası ve mercedeslerin kendi aralarındaki yarışmalar değil.

    kimiyi mücadelenin içinde ve rekabetçi durumlarda görmek istiyoruz.bu şekilde değil açıkcası.
    anlayamadığım ise rai nin 2 araca yol verirken rahat olupta Alonsoya gelince zorlaması ilginçti ve anlaşılmazdı
    belkide arkada tutarım diye düşündü ama lastik avantajı gibi detayları kaçırdı sanırdım,avantajlı değildi.
    çünkü

    1. Kimi, Button ve Vet’e yol vermedi. Bariz şekilde hem lastikleri iyiydi hemde Ferrari’den hızlılardı.
      Alonso ise lastikleri daha iyiydi onlar kadar zorlanmadan geçecek sürati yoktu. Yani Mclaren bile artık Ferrari’den hızlı 3-4 yarış daha olsa eminim tabloda da Ferrari’yi geçerler.

  8. 210 . yorum benden olsun . ulen alonso ne adamsın .yine kimicileri anlarımda massacıları vettelcileri toplamışsın. vee evet adam gerçekleri söylemiş. madem gridin en iyi pilotu kimi onu geçmek te özeldir değilmi kimiciler. niye bu kadar zorunuza gittiki

  9. Rockford Fosgate avatarı
    Rockford Fosgate

    “I think we have seen a very positive Kimi this weekend, he is a top professional. He really did a terrific race as Fernando did too. But considering where we are coming from, I would say this was one of the first weekend’s where Kimi felt the car suited him and we are seeing that in the way he was racing,” Mattiacci told reporters following the 18th and penultimate round in the 2014 F1 World Championship.

    Mattiacci’nin bu açıklamaları anlamak isteyene yeterli olur.. Ergen kavgası yapmaya, gereksiz fanatiklik yapmaya gerek yok.. Öyle yada böyle Alonso büyük üstünlük kurmuştur ancak bunun adil bir yargılama olmayacağı da çok açıktır..

  10. Pilota göre araç yapılmaz diyen bile var pardon ama kime göre yapılır bu araç. Sanki seri üretim araç çıkarıyor bu adamlar pilotlarının isteğine göre yapılacak tabiki. Ama ferrari beceremiyor o ayrı konu.

  11. sen boyle mutlu olmaya devam et.Ferrari pit ekibinin sana hediye etigi 5 saniye olmasaydi belki gecerdin.Alonso gibi birinci sinif bir pilottan boyle eviyesi dusuk demecleri okumak gercekten de uzucu ve yakismiyor.

  12. Şu alonso 5 yıldır Ferraride ne yapmış yorumları f1 tarinde söylenen en saçma ve boş yorumlardan biridir. Bak bakalım son 5 seneye alonso ne yapmış. Kötü aracı olduysa ve şampiyon olamadıysa alonso değil Ferrari ne yapmış denir. Adı Ferrari ancak 6 senedir en iyi aracı üretememiş. Birkaç sezon açık farkla 2. En iyi aracı üretmiş o da yetmemiş.

    Son 5 sene vettel ve button şampiyon oldu. Ee o zaman gidin gerisi hiçbirşey yapmadı atalım çöpe? Raikkonen 2007den beri ne yapmış? hamilton 2008den button 2009dan beri ne yapmış? böyle boş konuşma olmaz.

  13. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz… Bu ALO 5 yıldır ne halt etmiş te hala konuşuyor. Lan liderden yediğiniz fark ve aracın durumu ortadayken, bilmem kaç tur lastık farkıyla ve DRS ıle RAI yı yenmek çok guzel diyor..

    Bu adam iflah olmaz… Yaptırdığın önden sabun gibi kayan saçma sürüş tarzını da al ve defoll !!!

    Kapı açık.. İstenmiyorsun artıkk .. Arkanı dön ve çıkkk … İstediğin takımı seçmekte özgürsün. Tabı seçmek için Mclaren’den başka takım bulursan 😀 😀

    Gerçi ALO için tek bir şeyi seçmek de başarıdır.. Vizyonu düşük, Egosu büyük, yaptığı işleri sönük..

    Allahdan Ferrari teknik ekibi aklı selim insanların eline geçti de ALO ya tekmeyi vurdu..

    O değil de Vettel ‘den ne çektin be ALOOO.. :D:D

    1. Tam sana yakışır bir yorum olmuş bravo.Alo’dan ne çektin be Rai demem sizin gibi çünkü çocukça yorum olur.Alonso haberlerinin bu kadar yorum toplamasının nedeni sizlersiniz.

      1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        Parmak isimlerini öğrenmişsindir umarım. Zira bize bunları çocukken öğretiyorlardı.

        1. Ben gayet iyi biliyorum fakat işaret parmağına baş parmak demem alışkanlıktandır.Seni ilgilendirmez.Konuyu değiştirme de düzgün yorum yap.Tahrik ediyorsun milleti.

    2. Dostum cidden F1 den bu kadar anlamayan insanların gelip bide yorum yapıp kendilerini belli etmelerini aklım almıyor. Padok ta herkes kabul etmiş Alonso nun pilotluğunu. VE sezon boyunca Alonsonun yanına bile yaklaşamamış Rai. Ve hala 5 yıldır ne halt etmiş diyosun. 5 yıldır ne yaptığını bilmiyosan sen uzayda yaşıyosun galiba. Biraz zaman alıcak ama izlemeni tavsiye ederim ne yaptığını görmek için.

    3. Cidden bazı insanlarla aynı yarışları mı izliyorum anlam vermiyorum.

      5 yıldır ne yapmış Alonso? Bunu göremiyorsan yarışları sağlıklı bir şekilde izlememişsindir demektir.
      Alonso ya tekmeyi vurdu ifadesi zaten tamamen bir fiyasko sence alonso ayrılmak istemese Ferrari 5 yıldır altınki araçtan maksimum alan bir pilotu gönderir mi? Sana şunu söyleyeyim önümüzdeki yıl rai ve vet ikilsinin ne yapacağını kestiremiyor şuan Ferrari. Çünkü bu yıl riccardo ya geçilmiş bi vettel var ve Alonso tarafında hüsrana uğratılmış bir Raikonen var. Asıl soru şu önümüzdeki yıl Raikonen mi Vettel mi öne çıkacak cidden bunu merak ediyorum. Bundan dolayı sabırsızlıkla bekliyorum önümüzdeki yılı.

  14. Şu rezil araç yüzünden zor durumda kalmış takım arkadaşının arkasindan atıp tutmaya devam et sen bi yerde acisi çıkacak bunun

    1. Atıp tutma derken ve arkasından ? arkasından konuşulan şey için basına demeçmi verilir 😀 cok ıyısınız ya…. ayrıca gıt röportajı araştır basın gelip Alonso’ya Kimi ile arandaki mucadele için ne dusunuyorsun ? diye sorupta cevaben bunlarıs oylemıs olmasın herşeyde art nıyet aramayı bırakın artık.

  15. alonso nun sevinmesi normal bildiğimiz alonso çünkü, bir başka pilot geride kalınca, teknik veya pitstoplar dan sebep, en azından bahsi geçer, o kadar yorumdan pek değinen olmamış, kimi pit stopta 4.5 saniye kaybetmese alonso ya geçilmezdi, button ve vettel ikilisi de 2.3 tur sonra atak yapabilecek pozisyona geleceğinden, biraz daha direnebilirdi ,diğer pilotların başına bu olay gelse cıyak cıyak bağırır fanları ve pilotları, kimi nin başına gelince mevzuyu söyleyen pek olmamış,
    son sırada da sürse kimi kimi dir ,,
    ayrıca bu yarıştaki gibi olsaydı bu sezon, alonso geçsede gam yemezdik, birde seviyeli tartışma olmasa zaten o kadar yorumdan kimse zevk almaz, sataşmak iyidir ,seviye olduğu sürece :d

  16. Mercedes AMG avatarı

    tartıştıgınız iki pilot f1in en iyi Pilotları Arasında birbirlerine Üstünlük sağlayacak Özellikleri var raikkonen Hamilton ve Alonso suan gridteki en sağlam pilotlar farklı kosullarda birbirlerine üstünlük sağlarlar bu sene kimi kötü die Alonso çok iyi pilot olmaz veya Hamilton bu sene kötü DİE Alonso çok iyi pilot olmaz aynı şey Alonso içinde geçerli.

    1. Çok mantıklı bir yorum rai alo hamilton özellikle bu pilotlar arasında çok ciddi farklar olduğunu düşünmüyorum.

      1. Mercedes AMG avatarı

        Tesekkürler

  17. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    @abdullah-celik Rekora kaç kaldı 😀

  18. buaralar eskiden dutluktu… 😀

  19. Haberi okumadan sağ alt girilen mesaj sayısına bakayım dedim tam 182 adet.
    abooooovvvv.
    Bu kimi ve alonso hep kalsın f1 de yoksa buralar çekilmez. 🙂

    1. Valla bir an alo cu ve kimici olmak istedim .Ortalığı karıştırmak istedim.olm çok güzel ortam ya sahte nick alıp ortama dalsam mı ne ? 😀

      1. Sinan sen dalarsan kimse seninle baş gelemez 😀

  20. Ya gerçekten kabak tadı verdi bu alonso vs kimi taraftarları arkadaşlar bu adamlar sizleri tinlamiyor bile boşa birbirinizle didişmeyin. Bende kimi yi severim alonso ya saygı duyarim yukaridaki söz çokta önemsenecek bir laf değil ama tartışırken bile saygılı olun. Evet bu sezon alonso kimi yi fena yendi bu gerçek ne olursa olsun fark bukadar olmamalıydı. umarım seneye farklı takimlarda güzel bir mücadele ederler

  21. Ülkemiz’de futbol mentaliteli insanlar oldukça biz hiç bir zaman Formula 1’in Elit taraftarların’dan olamayacağız.

    1. Aynen aynen

    2. Onur Gentas avatarı

      Bu hafta yorumlari okuduktan sonra acikcasi hicbir sey yazmak gelmedi icimden. Objektif arkadaslari ayri tutuyorum ama onlardan kat be kat fazla bilincsiz yorum yapan futbol fanatikleriyle dolmus burasi.

    3. SEVİYELİ SAYGILI üslup evet,
      Ama formula 1in elit tabakası ne demek standardı nedir? yani bir monaco yarışına kendi özel yatı ile katılmak elit tabakasına erişmek için yeterli mi?
      ,yoksa birde helikopter pisti mi olmalı özel yatta?
      Tam Aziz nesin lik yorumlar yapıyorsunuz malasef

      1. Aslında ben de o konuya biraz takıntılıyım. Yani haklısın ama bence elit olmaktan kasıt formula 1 kurallarını kavramış ve bir takıma ve pilota saf taraftar olmamaksa ve de başka kaynaklardan araştırıyorsa bence o şekilde bir elitlik olmalı yoksa bir kahvede futbol konuşmaktan ne farkı kalır ki ? Ya da tenefüsteki oderbi saçmalıkları geyikleri . bu noktada biraz “elit” olunmalı

  22. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Adamada hak vermek lazım Kimi takımın son şampiyonu onu kovup şampiyon olacam diye geldi ama hiç bir cacık yapamadı şimdide onu geçiyorum diye seviniyor kendince. Kovulmanın verdiği sinir bozuklukları bunlar ortada kaldı adam yapacak bir şey yok.

    1. @Mehmet Günaydın kovulmakmı Ferrari Alonsoyla yollarımızı ayırdık dedi de bizimmi haberimiz yok..Görücez seninde for taym çakma şampiyonunu gelecek sene!!!

    2. Mehmet Günaydın arkadaşım neyi görmek isterdim biliyormusun.
      F.Alanso ve Vetteli aynı takımda görmek isterdim

  23. Bilgisi olmadan fikri olan insanlar yüzünden o kadar fazla düşüyor ki bu sitenin yorum seviyesi; bilgisi olanlar da onlara cevap vereyim derken söyledikleri ciddiye alınsın diye onlarla aynı seviyeye düşüyor ve ortaya hengame çıkıyor.

    Hala Alonso kovuldu diyenler, Alonso’ya uygun araç yapıldı diyenler var. Allah aşkına, bu sitede gördüklerinizden başka hiçbir kaynaktan bilgi almaz mısınız ?

  24. Hadi Alonso kardesim takimdan kovuldun hala bos konusuyorsun. Ney egri ney dogru akli selim insanlar bilir, yaptirdigin onden kaymaya megilli les gibi araci Kimiden daha iyi surdun tebrikler. Varsin Alonso ve tayfasi bu sezonu “kimiyi yendim” temasiyla kapatsin, bende niyeyse Alonsoyu hep Ferraride sampiyon olamamis basarisizlikla dolu zamaniyla hatirlayacagim.

    Yeni hayatinda yapacagin ucuz kahramanliklarinda bol sans dilerim.

  25. Bu ne terbiyesizlik beyler ?
    Sitede bayan var demeyi geçtim, hepiniz aklı selim insanlarsınız diyemiyorum bile artık!!

    Nasıl bir usluptur bu konuşmalar ? isim vermeye gerek yok biriniz kamil demiş, biriniz edepsizce gerdekten bahsetmiş, o ona nasıl koydu bu buna nasıl gömdü, ilerizekalı bilmem ne… kendinize gelin edepten ahlaktan vurup durumayın hepnizin seviyesi yerlere inmiş.. sıfırsınız… oyun bahçesine çevirdiniz iyice bu siteyi, gidin biraz iletişim dersi alın haddinizi aşmayın kimseye karşı..

  26. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yorumlara şöyle bir baktımda saçmlayan saçmalayana.

    Adam acaba;

    “Kimi çok iyi bir pilot ve ben onu yendiğimde gerçekten büyük bir iş başardığımı düşünüp mutlu oluyorum.”
    demiş olabilirmi ana fikir olarak. Nedir yani adam Maldonado’yu geçti diye mi mutlu olacak.?

    19 yarış geçti be kardeşim. Daha hala e arac Alo’ya göre ondan masalını söyleyip kendinizi de bununlan avutuyorsunuz. Adamlar onca parayı savurmak için çok hevesli zaten, sıırf size burda saçmalayacak bişey çıksın diye.

    Şimdi burda Rai 3 Alo 4 pit yapmış ve 21 saniye geriye düşümüş. Ordan gelip geçmiş. Neyse, ya Rai de 4 pit yapsaydı nasıl olacaktı, puan alacakmıydı ??

    Alonos’nun artık iyi puanlar aldık falan derken dalga geçtiğini düşünmeye başladım. Şu adamı 6.lığa sevinir yapmış ferrari ne diyim. Bitse de gitsek moduna girmiş adam.

    Ve eminim bundan sırf seneye yarışacak pilotları bu seneki pilotlarına yenildi dedirtmemek için Alo’yu geç pite aldırıp diğerine yağ çektiler,bizlere de sözde bak işte yeni pilot daha iyi eskisini geçiyor diye yutturmaya kalktılar.

    Tek bir soru, Yarışa aynı anda aynı lastiklen başlayan iki takımdan, rbr nin yaptığı zamanlarda pitleri frri yapsaydı kim yarışı önde bitirirdi ? Peki niye yapmadılar ?

    1. “Şimdi burda Rai 3 Alo 4 pit yapmış” demişsin 3 pit yapanın dezavantajı olmadığını mı söylüyorsun yada 3 pit yapanın 4 pit yapana göre kesin önündemi olması mı gerektiğini düşünüyorsun ?

      Ve eminim bundan sırf seneye yarışacak pilotları bu seneki pilotlarına yenildi dedirtmemek için Alo’yu geç pite aldırıp diğerine yağ çektiler,bizlere de sözde bak işte yeni pilot daha iyi eskisini geçiyor diye yutturmaya kalktılar. ne diyeceğimi bilemedim 😀

      Tek bir soru, Yarışa aynı anda aynı lastiklen başlayan iki takımdan, rbr nin yaptığı zamanlarda pitleri frri yapsaydı kim yarışı önde bitirirdi ? Peki niye yapmadılar ? Ferrari’nin her zamanki gibi strateji hatası

  27. 2008’de Massa’ya ezilen pilotu çıkıp savunmak gerçekten tam kimicilere göre bir iş.kimi fisicella ayarında bir pilottur.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Yok yok bence Gutierrez ayarında.

      1. Maldonado da olabilir 🙂

  28. 2007 istisna son yarışta bal sayesinde şampiyon oldu. rosberg zaten çok iyi bir piot.kimi raikkonenin abartı bir pilot olduğunu söylüyorum sadece. Massa bile 2008de raikkoneni geçti

    1. Formula 1 takımları, pilotları, patronları bu işi bilmiyor o zaman bu kadar sığ bi yorum olamaz yahu 😀

      1. bilmiyolar zaten bottas var bak ama o çocuk kendini geliştirirse gelmiş geçmiş en iyi fin pilot olur

        1. hakkinenide yedi adam 😀

          1. Hakkinen iyi pilottu.Ama Bottas bambaşka.

    2. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      He he Kimi Raikkonen abartılı pilot ama 8-9 sene önce aldığı 2 şampiyonluktan başka bir başarı elde edememiş adam çok iyi pilot 😀

      1. Sizde Alonso kompleksi var.Rosbergi tutan gelir eleştirir Alonso’yu örnek verirsiniz öteki pilotun taraftarı gelir yine Alonso’yu öbürü gelir yine aynı sizde bağımlılık olmuş.

  29. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Ben de bu burjuva ahlaksızlığına kızıyorum. Yoksa endüstriyel sporun milyon dolarlık adamları için sinirlenecek değilim 🙂

    1. Bu habere de gelip sataşan sizlersiniz ama suçlu yine Alonso taraftarları oldu 🙂

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Başlık tahrik edici olmasa inan Alonso diğer 4 şampiyon pilottan daha fazla ciddiye aldığım bir pilot değil. Sorun sizin kibriniz, sataşmalarınız, aşağılamaya çalışmanız yani ilkel taraftarlığınız.

    2. Çok iyi bir konuya değinmişsin “burjuva ahlaksızlığı” aynen katılıyorum.

  30. Raicilerin içindekileri atmaları için bu haber gerekiyordu ve geldiler bütün kinlerini kustular.Normaldir diyorum.İlk yorumları hep kendileri yapıyorlar tahrik ediyorlar sonra savaş çıkıyor.Artık 1 hafta boyunca başka haberlere sataşmazlar.

  31. Vaybe savas cikmis resmen.

    Yorum countu ile ekrandakilere bakarsak epey silinen olmus.
    Gazetede bie kural vardir; baslik okutur

    F1 den HAM ve ALO yu cikar geriye ne kalir

    1. Telekkür ediyoruz… kötü bir yarış sonrası bizi eğlendiren 150 . yorum size ait.

  32. Alonso, Raikkoneni yenecek, dertler bitecek. :)Düzlüklerin hastasıyım, virajların pastasıyım,oversteer’in ustasıyım 🙂 Savulun Battalgazi geliyor.

  33. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    2005deki mclarende aloda oolsaydı rai alonun değil kendi aracında yarım sn takardi alo kim be vettel in şampiyonluk sayisi 4 alo 2 bu 6 şampiyonluk raininki etmez

    1. 2005 bi bilemem çünkü Alonso daha yavaş bir araçla o sene ilk şampiyonluğunu aldı.Ammma aklımıza gelen bir sezon var …

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Daha yavaş bir araçla ve tabii ki Kimi’nin yaşadığı arızalarla, şimdi itiraf ettiğin gibi 😀

  34. Alt kısımda bir arkadaşımız 150 yorumdan bahsetmişdi ve bunu başarmak üzereyiz. Haydi gençler hep araç seyrederken eğlenilmez. Ti ye almak isterken Tİ llenenleri seyrederkende eğlenilir.

  35. Liderin 62 saniye gerisinde yarışı altıncı bitirmişsin.Tur yememen ve Raikkonen’i iki saniye geçmen büyük başarı. Ferrari yıllardır bunu başarmayı bekliyordu.

    1. Ferrari nin kategorisinin düşük olduğu bir gerçek ve bunu hekes söylüyor ama yarışan iki Farrari olunca tabiiki bunu değerlendireceksin. Onun yaptığıda tam budur. Le mans da da farklı kategorilerde araçlar var yada çöl de yapılan yarışlarda da kamyonu var otomobili var motoru var.Ferrari eşek kategorisine iniş yapınca eşekler arası bir mücadele ve onun yorumu söz konusu oluyor.

  36. Sezon başlamadan önce bu ikilinin bir araya gelmesi oldukça büyük bir heyecan yaratmıştı, kendi adıma konuşayım. Hatırlayanlar bilir, ikilinin Photoshop’unu da yapmıştım burada bir haber altında paylaşmıştım. O kadar heyecan içine sokmuştu.

    Hatta benim için Schumacher’in emekliliğinden sonra nötr duruma gelen bu sporda tekrar çekicilik ortaya çıkmıştı.

    Neyse…

    Açıkçası kafa kafaya mücadele bekliyordum. Fakat hayal kırıklığına uğramam maalesef ki çok sürmedi.

    Kimi’nin saf yeteneğine her zaman hayranımdır, onun hızına güvenirim. Ralli tecrübesinin de onu geliştirdiğini düşünüyordum. Lakin her şey bu yıl tam tersinin olduğunu ortaya çıkarttı. Grosjean gibi istikrarsız bir takım arkadaşına sahipti. Alonso gibi dişli bir pilot karşısına çıkınca Kimi’nin durumu da ortaya serildi.

    Şöyle bir gerçek var ki, Kimi yeteneği ve hızının dışında maalesef ki bir şeye sahip değil. 35 yaşında, bu yaşı ben yaşlı olarak göremem ve bunu sebep olarak ta sunamam. Kimi’nin kendini geliştirememesinin en önemli sebebi kendisinin çalışmaya yönelik iştahsız bir insan olmasıdır. Hepimiz biliriz, pilot olarak kağıt üzerinde yapması gerekenleri yapar, gerisini önemsemez.

    İş böyle olunca, Alonso gelir ve seni yener. Oldukça basittir.

  37. Haydi gençler… pilotların şahı için 125 yorum yetmemeli…

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Bence de RAİ için bu kadar yorum yetmez.

  38. Alonso Raikonen’i yerle bir etti, sildi süpürdü, tokat manyağı yaptı…Yıllardır sorulagelen Raikonen’mi Alonso’mu sorusunun cevabı da öğrenilmiş oldu. Şimdi yeni soru, Vettel mi Raikonen mi 🙂

    1. alt kategori için mücadele edecekler…

      1. Eee işte düşün artık senin pilotunu ne yapar 😀 Ben söylemeyeyim terbiyem müsade etmez 😀

        1. Sen de biraz Rai’nin karakterini örnek alsaydın…

    2. Raikkonen mi alonsomu hala tereddütdesin ama soyleyemiyorsun biliyorsunki yıllardır ferrari peşinde pervane oldu pilotunun ikinci pilotunu hep yok saydı her zaman alonsonun isteklerine karşılık verdi ona göre tasarlandi araçlar sonuç ne peki boşa geçen 5,6 yıl seneye görüşmek üzere bak bakalım o araçla neler yapiliyormus sadece alonsocugunuz mu her yaris ilk beşte bitirebiliyormus hep beraber göreceğiz o zaman da bekliyoruz sizi.

      1. Valla ben bu seneye bakıyorum, Alonso’nun Raikonen’i yendiğini görüyorum. Bitti… Seneye Vettel’i yenin öyle konuşun, he ama seneye bir Vettel taraftarı da araç Vettel’e uymuyor diye söylenince siz de ağzınızı hiç açmayın tamam mı ? Yoksa bu söylediklerinizi tek tek yutarsınız..

  39. pilotun şahsiyeit kişiliğinden bahsedenlere bahsedenlere arazının arızasının net olmamasına rağmen dondurma kolasını alıp tulumunu sıyıran pilotlarını tavsiye ederim. Derler ki ainesi işdir gişinin lafe bakılmaz.Aynasında görüntüsü olmayanın kişiliği ne imişki… hele bir dest durun.

    1. Verdiğimiz cevaplar seni tatmin etmiş ki, o olmadı bu kez başka yoldan deneyim demişsin 😀 kişilikten girmişsin. bu kadar zorlamayın diyorum gülünç duruma düşüyosunuz 😀

  40. Ferrari aslında Raikoneni alarak Alonsoya ders vermek istedi,ama hesaplayamadı tabi Alonso nun raikoneni silip süpüreceğini,Şimdide Alonso kedinin ip topu ile oynadığı gibi oynuyor onlarla
    Birde Araç Alonsoya göre tasarlanmış safsataları yok mu,eğer bu bahane de olmasa rai nin F1 pilotu olmaktan şüphe duymaya başlayacaklar
    Sanki Alonso otomatik vites ile kulanıyor da rai manuel kulanıyor
    Yav şu aracın gazı freni direksiyonu farklımı ki eşşek değil ki sahibini tanısın

    1. Dostum formula 1 de tofaş yarıştırmıyolar 😀 teknik bilgin 0 demekki formula 1 e dün mantıkla bakılmaz senin mantıgına göre rosberg de michael ı ezmiş o zaman, bu kadar klasik düz yorumlar gerçekten trollükten başka bişi değil

      1. Bay stalin bizi teknik bilginle biraz aydınlatırmısın gerçekten tofaztan farklı mı farklıysa nesi farklı?

    2. Allison da gelmişdi ama aynı araçdan Raikonen in sürekli sızlanması ve başarısızlığı sonrasında o dahi dile geldi veee ikisinde de aynı aracın olduğunu bağırmaya başladı.

  41. ilahi alonso,
    30 küsür milyon doları takım arkadaşını yenmek için mi alıyorsun?
    neyse ki ferrari uyandı.
    senin mutlu olduğun şeylerin, ferrari’nin aklı başında yeni yönetimi için küçük şeyler olduğu düşünülmese, kapı gibi kontratın varken üstüne vettel’i getirirler, sana kapıyı gösterirler miydi?

    sana yeni takımında bol çemkirmeli, takım arkadaşı üzerinde bol lobili günler dileyelim..
    tabi seni alacak takıma ve yeni takım arkadaşına da bol sabırlar 🙂

    1. Sen onu boş ver de Botas seninkini madara ediyor sen hala Alonsoya sarıyorsun, senin rakibin Botas dostum
      Bu arada özledik senin yorumlarını gerçi hepsi birbirin kopyası ama olsun ara sıra görelim seni:)

      1. vay jarum kardeşim, selamlar olsun sana da.
        bottas itin olsun, çok beğendiysen seninkine de bir tane yollayalım, ama yazık olur gencecik adama.

        kendinden başka kimsenin başarısını hazmedemeyen seninki, massa gibi olmaz sorunların kendisini bulup takım arkadaşının hatasız pit duvarı yönetimini gördükçe yerinde duramaz, ortalığı yıkar. ama massa efendi adamdır, takımın kendisine kaybettirdiklerinin diğer pilota da ödetilmesini istemeyecek kadar da adaletlidir.

        ayrıca massa verdiğini göze sokan bir cins de değildir.
        bak,
        geçene sene toplamda 1 puan kazanan takım, bu sene 250 puanı geçti bile.
        massa’nın ağzından duydun mu hiç, “takıma şu kadar saniye getirdim” dediğini?
        görgülüdür, yapmaz öyle çocukluklar.
        takımın her fırsatta massa’nın takıma kattığı artıları söylemesi yeter ona.

    2. Kardeş… sen taraftarı olduğun pilotun geçenlerdeki açıklamalarını bir okusan keşke… senin pilotunun dahi hayran olabileceği bir kişi hakkında böyle söylemler sana bile yakışmıyor.Kendini aş ve sevdiklerine kulak ver.

      1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
        Alonso.Diaz #ForzaJules

        O ve sevdiklerine kulak vermek ? Alonso’yla takim arkadasi olan Massa’ydi. Aralarin da artik ortak bir bag kalmamasina ragmen adami ovmeye devam eden yine Massa, kinini isgenbeden bir seyler sallamaya calisarak atan bu. Neyse ya Allah fikir versin buna ne diyelim.

  42. Ne zaman ezmişsiniz?Yine olayı kişiselliğe dökmeye başlamışsınız.Bence bu sizin için utanç kaynağı olmalı.

    1. Raikkonenin bu kadar geride olmasinin sebebi aracın stiline uygun olmamasidir. Kendisini yarışmaya başladığından bu yana kanıtlamış bir pilotu sen ve senin gibiler bu yıl geride kaldığı için maldonado seviyesinde pilot yaptınız sebebi de apaçık ortadayken. Sizinde işinize öyle geliyor tabi. Sende çıkıp pilot araca uyacak deme royal gibi mühendis mekaniker ne is yapar bu takimda adama istediği aracı vereceksinki oda hakkini versin dmi

      1. Ben ne zaman Raiyi Maldonado seviyesinde görmüşüm.Hatta o kadar yazdım buraya Vettel’i yener diye.Çünkü Vettel daha vasat bir pilot.Ferrari Alonso’ya bile istediğini veremedi Raiye mi verebilecek?

  43. Raikkonen sürecek,dertler bitecek.:) Araç stiline yaklaştıkça daha rekabetçi yarışlar çıkarmaya başladı. Şu 2015’e yönelik güncellemelerin ilk etabında antrenmanlarda gayet hızlıydı.

    Abu Dhabide de bir kademe daha yukarı çıkabilirse, gelecek sene için umutlu olabilirim. Raikkonen’in bu haftasonu ki performansının tesadüf olmadığı sezonun son yarışı kanıtlanırsa, biliniz ki gerçekten araç uymamış.

  44. Biz Raikkonen taraftarlarinin sizi ezdigi gibi degilmi kardeş 🙂

  45. 2006’da fisichella garibinin bir kaç yarışta öne geçmesiyle delirip briatore’ye çemkiren,
    2007’de hamilton karşısında tökezledikçe takımını açıkça satıp ekmek yediği kabı pisleyen,
    ferrari’deki hallerini saymaya ise gerek bile duymuyorum.

    adamın huyu bu kardeşler, ne değişir ne uslanır. can çıkar huy çıkmaz. kendinden başka kimseyi gözü görmüyor, saygı, ahlak, ağırbaşlılık gibi kavramlar bu adam için tuvalette sifon çekilecek şey kadar önemsiz.

    neyse ki ferrari’nin başına adam gibi adamlar geldi de alonso’nun fezada gezinen erişilmez poposunun da tekme yiyebileceğini gösterdiler cümle aleme.

    Allah bu adamı alacak takıma ve takım arkadaşına sabır versin.
    ferrari sırasını savdı, bomba yeni kucaklar arıyor.

    1. Şu Alonso’ya olan kinin tarih öncesine mi dayanıyor? Veya hangi olaydan sonra böyle oldun bir açıklasana.Ciddi psikolojik sorunlarınız var.Herhalde sen eski Schumicilerdendin ve Alonso’nun o açıklamalarına takıldın ve şimdi de pilot değiştirdin.Aklıma başka türlü ihtimal gelmiyor.Boşver Alonso’yu da kendi pilotuna bak herkese yeniliyor.Silik bir performans gösteriyor.

    2. 2007 de yediği kaba pisledi yaaa o kabın sahibi nedense üstelik tutucu olduğu bilinen bu sahip Alonso nun peşinden dolanıyor. Aslında o kabın sahibi kendisi pisleyip Alonso nun önüne koydu ve mızmızlanan Alonsoya nankör kedi demeye kalkıştı.Zaten ondandır ki ; McLaren dışında her takımda Hamiltonla yarışırım diyebilmişdir. Alonso, McLaren i terketmişdi ki bunu yediremeyen Ron Dennsi her seferinde kol gösteriyordu ve 2008 de onun arzuladığı kadar hızlı bir aracımız var deyip duruyordu. O da aracım yavaş ama burada mutluyum diyordu.

      Şu birkaç haber aşağıdaki Boulier in açıklamasını okuyun… Alonso nun Dennis ilesorunu olduğunu ve dennis in direkt Alonso ile temasda olmadığını söylüyor.

      Anlamak zor olsa gerek …

    3. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Alonso-Massa doneminden Alonso’nun bir tane kotu davranisini yazarmisin ?

  46. Ondandır sanırım… Raikonen haberlerine yazmadan önce Alonso haberlerine yapışıyorsun… Bak bana sizin pilotunuz yada başka pilotların haberlerine ne yazıyorum. Yada ne kadar yazıyorum. Oysa sen; bir bu habere yazdığın yorum sayısına bak birde diğer haber toplamları yorumlarına bak. İnsanın ilgisini cezbetmeyen bir pilotun haberine bu kadar yapışması imkansız. Bak … beni diğer pilotlar pek ilgilendirmiyor ve yazmıyorum ama Alonso ya alakadarım ve yazıyorum.

    Gel sende Alonso nun pilotluğunu takdir ettiğini söyle. Bırak kişiliği şahsiyetini sağını solunu akşam onunla aynı evde kalmayacaksın yada aynı platformda çalışmayacaksın.

    Kabül etmekde bir seciyedir.Kabül et.

  47. Ya şu araç Alonso’ya göre tasarladı, bu aracı alonso yaptı söylemleri baydı artık. Sanki Kimi çok güzel araç yapıyor da. 2007 de geldi Schumacher’in aracına oturdu, 2008 de araç zaten değişmedi, 2009 da aracını Kimi yaptı ne oldu gördük 😀

    1. Aracın Alo ya göre yapıldığını uçan kuş biliyor ferrari içinden de dillendiriliyor sen hala burda kendini avut 😀

      1. Pilota göre araç yapilmaaaaaaz!!!!

        Bir tane link koysana sununla ilgili

        1. Pilota göre araç yapımından ne kastettiğimi biliyosun yine hala ben bilmiyorum olayına getiriyosun bu siteye eklenmeyen james allison un rai ve araç tasarımı ile ilgili açıklaması var o belki sana yardımcı olabilir ne demek istediğimle alakalı.

          Nasıl bir çelişki yaşıyosunuz anlamış değilim biri pilota gör araç yapılmaz deniyor biri çıkıyor rai nin yaptıgı aracıda gördük diyor, zorlamayın beyler ALO KAÇ SENEFERİ FERRARİ DE OLMASI NIN GETİRDİĞİ KATKILARIYLA RAİ NİN SEZON İÇİ İSTEKLERİNE CEVAP VERİLEMEMESİ İLE ALO RAİ NİN BÜYÜK FARKLA ÖNÜNDE BİTİRMİŞTİR. BUNDA RAİ NİN DE KATKISI VARDIR ÖZELLİKLE HIRSLI OLMAMASI GİBİ. AMA SİZ BUNUDA KABUL ETMİYOR ALO YU F1 TANRISI İLAN EDECEK YORUMLARDA BULUNUYOSUNUZ NEDEN ALO YA RAKİP SADECE RAİ VAR RAİ’ Yİ YENDİĞİNİ KABUL ETTİRİRSEK ALO YU EN İYİ PİLOT YAPARIZ MANTIĞI KOLAY GELSİN :d

          1. Sizin anlamadığınız nokta şu ; biz burda Alo’yu F1 tanrısı falan yapmaya çalışmıyoruz. Sadece sizin şunu görmeniz gerekiyor, Alo Rai’den daha iyi pilottur. Siz de bunu anlamadınız gitti.. Sezon bitti hala bazı bahanelerin arkasına sığınarak bu gerçeği görmemek için elinizden geleni yapıyorsunuz 🙂

      2. Ben Ferrari’nin içinden aracı biz Alonso’ya göre yaptık diyen birisini görmüyorum. Hem sana diyorum ki madem pilotlar yapıyor aracı 2009 da rai’nin yaptığı aracı da biliyoruz 😀

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Belli ki bilmiyorsun da 2009 da kurallar değişti hani? Böyle yorumlar yapıyorsak biraz daha yakından takip etmemiz lazım değil mi şu sporu sevgili Senna cı arkadaşım? 🙂

          1. Hey Allah’ım ya. Bu sene kurallar da araçlar da motorlar da Değişti sen nasıl bilinçli bir taraftarsın.

            1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
              Kimi_Raikko_Forza

              Bu seneden bahsetmiyoruz. 2009 yılında 2014 yılı kadar kurallarda komple bir değişiklik olmasa da çoğu kural değişmişti ve bu değişikliği iyi değerlendiren Brawn GP şampiyon olmuştu. Mclaren ve Ferrari gibi büyük takımlar bu değişikliğe ayak uyduramamış ve oldukça yavaş kalmışlardı. 2009 aracının sorumlusu RAİ değildir aynı 2009 Mclaren nin sorumlusunun HAM olmayacağı gibi. Ben gayet bilinçliyim de sen kısıtlı F1 bilginle millete ders vermeye kalkıyorsun.

              1. İşinize geldi mi bu senenin aracını Alonso yaptı diye suçlarsınız, işinize gelmediği konularda kural değişikliği oldu diye savunursunuz. Ben burda Alonso’nun yaptığı araç diyenlere laf attım. Sen olayı ters anlayıp burda birşeyler yazmışsın. Eğer ki araçları pilotlar yapıyor olsaydı ki bazı rai fanları sanki ferrari’nin araçlarını Alo yapıyor gibi bir algı oluşturuyor, rai’nin 2009 da yaptığı aracı örnek gösterdim ben de. Yoksa ben de biliyorum 2009’da kural değişikliklerinin olduğunu, ve ben bundan dolayı Rai’yi de suçlamıyorum. Ama 2014 de Alonso’nun yaptığı araç diye başlarsanız ben de size 2009’daki Rai’nin aracını gösteririm. Anladın ?

  48. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Orta sıra pilotu olup takım arkadaşını 17 tur eski lastikle zar zor geçerek avunursun işte, hayat bu nereden nereye.

    1. Bu Alo taraftarı hep böyle aynı Alo gibiler, Korhan savran bile öyle bugün twit atmış”Ferrariler o kadar kotu ki birbirlerini bile gecemiyorlar” diye maksat alo nun imajı çizilmesin ahahah 😀

      1. Korhan Savran klavye F1 izleyeni olsa gerek. İki aynı motorlu iki aynı aracın birbirini geçmesi hatta Brezilya gibi pistlerde birazdaha zordur.

        1. Sadece aynı araçları bırak bu pistte bugün doğru düzgün geçiş olmadı.Herhalde bu seneki motorlardan kaynaklanıyordur.

    2. Puan farkı kaçtı sahi??

      Ben sayamadim da

  49. Tartışma konusu olabilir fakat arttırım 2007 de Ferrari aracı Mclaren’den hızlıydı.Sadece Mclaren aracını kullanan Hamilton ve Alonso’ydu.Tabi bu ikisi de inanılmaz kaliteli sürüş yaptığı için ve belki de biraz birbirlerini engelledikleri için Rai şampiyon oldu.

    1. mclaren pilotlarına mudahale etseydi yarışmalarına izin vermeseydi raikkonen ruyasında görurdu şampiyonluğu.

      1. Simdi raikkonen in duz yolda kopan arka kanatlarini , kirilan suspansyonlarini sayarsak gorursun kim ruyasinda goruyor sampiyonluklarini.

        1. onlar elde değildi teknik arıza elde olmayan şeydir. ama 2007 de mclarenin elindeydi mclaren yerinde ferrari olsa yada redbull rai şampiyon olamazdı hem 2008 ve 2009 kazaya kadar massa raikkoneni ezmiştir . rai massanın şampiyon olmuş halidir.

    2. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      Otur i düşün bi rainin bozulacak diye gaza basamadigi mclaren 2007 de f1 tarihinde sayılı araçlardan birini yaptı o araç yer uçağı ile tanker karışımı firesiz yıla damga vurdu

  50. Pilot olarak hangisi daha iyidir hiçbir zaman bilemeyeceğiz Ferrari’nin bu sorunlu haliyle. Adil bir değerlendirme yapmak için Mercedes’inki gibi sorunsuz bir araçta yarışmaları gerek. Fakat Alonso karakter olarak kariyeri boyunca hiçbir zaman iyi sinyaller vermemiştir. Gittiği her takımda mutlak bir şekilde 1. pilot olmayı istemiştir, oldurmadılarsa da arıza çıkarmıştır (2007). İşler yolunda gitmediğinde de takımına suç atacak kadar da alçalabilmiştir (2006). Özellikle devamlı kendini takım arkadaşıyla kıyaslaması ve her fırsatta kendini yüceltmesi de içindeki bu karakter fakirliğinden olabilir. Pilot olarak hangisi iyidir bilemem ama karakter olarak Alonso her zaman gridde sonlarda yer alacak, o kesin.

  51. ALONSONUN BU SENE YENECEĞİNİ SEZON BAŞINDA SÖYLÜYORDUM TURKİYEF1 FACEBOOK SAYFASININ ALTINA BU YORUMU ATTIM ENGELLENDİM VE HALA ENGELLİYİM SONUÇ: TABİKİ HAKLI ÇIKTIM SEZON ÖNCESİ SİTESİNDE ‘FERNANDO KİMİ İS FASTER THAN YOU’ TİŞÖRTLERİ BASAN SİTE YÖNETİMİ NERDE 🙂 TABİKİ BAHANELER BULACAKLAR …. KARDEŞİM AYNI SORUNLARI ALONSO 5 SENEDİR YAŞIYOR GECEN SENE YAĞ GİBİ LOTUSU SÜRERKEN BUNU DÜŞÜNMÜYORSUNUZ TABİ 2013 TEDE AYNIYDI FERRARİ 2012 DE DE….

    1. Katılıyorum, geçen sene alonso lotusta olsaydı yüzde 1 milyon şampiyondu.

      1. aynen grosjean bilke galibiyet mücadelesi verdi o araçla

        1. Bırak gro yu maldonado bile şampiyon olurdu.

          1. raikkonen vehbi avatarı
            raikkonen vehbi

            Ben bile olurdum alonso en az 10yarış önceden şampiyonluğu garantilerdi

      2. Güldürdün gece gece şampiyon he yazık sana

        1. gecen seneki lotus pitstop yapmadan bile yarışı bitirebilecek bir lastik korumasına sahipti +birde hızlıydı sadece lastiğe iyi davranmıyordu bide hızlıydı…

          1. evet 150 tur gitse bile lastik bitmiyordu öyle bir hızlıydı uçak gibiydi maşallah

      3. Bak sen diaza birde mekanik problem yaşadım diyor yasamasan tur bindirecektin yani.

    2. Ayrıca geçen sene sezonun büyük bölümünde Lotus Ferrari’den iyiydi.Fakat bu Raicilere sorsak en iyi 4.araçla yarışıyor derlerdi.

    3. Sizin şu “2013 te lotus ferrari den daha iyiydi ” ruyaniz bir turlu bitmedi yahu.

      1. ne ruyası ya sezonun her 2 yarısındada hızlıydı lotus ilk yarıda yarış kazandı ki ilk yarı ferrariden hızlı değildi ama 2. yarı vettele karşı koyan tek adam grosjeandı

  52. bu sezonu çöpe atmışlar 🙂

    yok öyle tuttuğun pilotun yenildiği sezonu çöpe atıp “ben saylamam” demek. 2014 sezonu tarihe yazıldı. fernando alonso raikkonen’den daha üstün olduğunu bu sene her yarış kanıtladı. isteyen araç uymadı orası bozuldu şurası kırıldı diye kendini kandırsın. alonso > raikkonen. gerçi rai ferrari’ye geçmeden önce de açık açık belliydi bu.

    bu sezona özel birşey de değil aslında her türlü araçta alonso raikkonen’den üstün olacaktır, bu fark az olur çok olur önemli değil. ancak alonso önde olur.

    bu haber muhtemelen 130-150 yorumla biter 🙂

    1. AYNEN ÖYLE ben sezon başından beri başka birşey beklemiyordumki benim ferrariden beklentim hızlı bir araç yapıp alonsonun şampiyonluğa yarışabilmesiydi yoksa kimiyi yenmesinde şüphem yoktu alonun

    2. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Schumacher Rosberg’e geçilince 7 şampiyonluğu çöpe gitti, sen bırak Rosberg’e yenilen pilotu da bu sezon onu mağlup eden Hamilton’un resmini koy profiline.

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        Saygısızlik yapma aynı araçta alonso schumachere en az 2tür bindirir scmhi daha rosbergi yenemedi alonso yu ancak uçakla yenme şansı war oda %5

    3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Avatarını hak etmiyorsun. MSC, ROS a geçildi diye ondan kötü pilot mu oldu? Kusura bakmada şu sitede boş yorum yapanlardan birisin.

  53. sen nerden çıktın? hızlı bir giriş yaptın yorumlar kısmına. bu hızlı giriş alonso raikkonen’i yendikçe çenene vurmasından mı, yoksa genel olarak çok ve boş mu konuşursun 🙂

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Sen de nedense her yorumumun altında bitiyorsun ne oldu zoruna mı gitti yorumlarım 😀

  54. Genelleme olacak belki fakat biz Alonso taraftarları olarak asla hakarete varan yorumlarla başka pilotlara laf atmıyoruz.Fakat Rai fanlarında pilotlarının ezilmesinin hissiyle diğer pilotlara böyle saçma yorumlarda bulunabiliyorlar ben artık normal karşılıyorum ve gülüp geçiyorum.

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Biz bu sezonu çoktan çöpe attık bile sorun sizin kendinizi bir halt sanan yorumlarınızda.

      1. Hangi yorumumuzda öyle bir şey söylemişiz?

  55. Benim aklımda hiç bir zaman efsane olarak kalmayacaksın.
    Şunu da söylemeden geçemeyeceğim bana göre hala Kimi, Alonso ya göre daha iyi bir pilot hem karekter hemde yetenek olarak.
    Alonso sene başından beri Kimi ye sataşıyor ama Kimi öyle büyük bir adam ki dönüp tek bir demeçte bile onun hakkında bir şey söylemedi ben görmedim ya da bilmiyorum ama bundan sonra söylese bile hakkıdır.

    1. Bu yorumun belki Alonso’nun çok umrunda olmaz ama sana göre efsane tanımı nedir? Yaptığın yorum 2010 öncesine dayansa bir nebze anlarım fakat 2010dan sonra Alonso çok olgunlaştı.Burda da takımdan ayrılmak üzereyken olanları net biçimde anlatıyor.

      1. Bu sene başına kadar bende olgunlaştığını düşünüyordum ama bu sene gene gösterdi bütün kartlarını.
        Geçenlerde yazmıştım yaptığı yorumlar yeteneğinin önüne geçiyor diye ve artık gerçekten egosu mide bulandırıcı hale geldi.

        1. Takım seçme olayında eleştirirsin yine anlarım da burda egoluk bir olay yok sanki.

          1. Genel olarak söyledim onu zaten bu habere yönelik bir yorum değildi zaten artık yazdım.

        2. KimiRaikkonen avatarı
          KimiRaikkonen

          Hadi Vettel ergen ve şımarık bir pilot ki pek çok kez yuhalandı, bu herif 34 yaşına gelmiş daha kendini kaf dağında zannediyor. Bunlar cidden F1’den tiksindirecek hareketler.

          1. Şuan en iyi pilot olduğu için kendini kaf dağında zanneder.Kendini kaf dağında zannetmesine neden olan Ferrari düşünsün.Ayrıca ben bu açıklamanın hala masum olduğunu düşünüyorum.Bir pilot için en önemli kıstas takım arkadaşıdır ve takım arkadaşımı yenmem benim için önemli sonuç diyor.

            1. KimiRaikkonen avatarı
              KimiRaikkonen

              Sorunlu bir araçla, hem de Kimi için 2 kez sorunlu bir araçla eşit koşulların olmadığını biliyoruz. 2007 sezonunda Hami ve Alo ikilisini mağlup ettiği için Kimi en iyidir derim ben de. Ayrıca şu anda en iyi pilot falan da değil, Hamilton bu sezonki performansıyla en iyilerden birisi olduğunu gösteriyor üstelik 2007’de çaylak sezonunda mağlup etmişti yürüyen egoyu 🙂

              1. Bana göre de Alonso kim gelse Ferrari’de hepsini yener bu sene Raiye yaptığı gibi.O yürüyen ego bu sene Raiyi ezdi geçti siz kabul etmeseniz de.

    2. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Katılıyorum.

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Asfalta gömdü ezdi hülooğğ diye salya saçan ben değilim sensin 😀

    3. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Bu sene alınan sonuçlara rağmen yetenek konusu bir kenara, sen bu demeçten nasıl bir sataşma çıkarabildin ? Bunu ciddiyetle ve kinaye olmadan soruyorum. Düzgün bir cevapla karşılık verirsen sevinirim.

      1. Sataşmadan kastım sürekli Kimi yi küçük düşürmeye yönelik demeçleri vermesi tek bu haberi baz alarak söylemedim önceki demeçlerini kast ettim. Sataşma biraz da başka anlamlar yüklenebilir haklısın ama demek istediğimi anlamışsındır umarım.

    4. Önce tanımadığın birisiyle nasıl konuşacağını öğren ondan sonra insanların düşüncelerine laf atmaman gerektiğini.

  56. Schumacher123 avatarı
    Schumacher123

    bende çok memnun olurdum. ferrari sayesinde takım arkadaslarımı ezdim herkes beni en iyi pilot ilan ediyor. Sonuç mutluyum 😀

    1. En objekttif yorum. Herkes herşeyin farkında Alo taraftarı 3 maymunu oynuyor.

  57. Normal bir açıklama.Kimse bunun altında bir şey aramasın.Aşağıda arkadaşlar da gayet güzel açıklamışlar.Button ve Alonso’ya 5-6 tur direnen Rai, Vettel’e buyur gel geç dedi.

    1. Yok artık 😀

  58. İki takım arkadasını değerlendirmek için en adil takım son iki yıl ki Mercedes gp “ondan önce mali yapısı teknik imkanları sadece tek araca yoğunlaşmalarına imkan veriyordu bu yüzden diğer araçta sürekli problem çıkıyordu adil bir süreç değildi o yüzden saymıyorum”bunun dışında kesinlikle yıllardır Mclaren. Rekabette diğer takımlara itibar etmiyorum.

  59. sınan matias avatarı
    sınan matias

    Bu kurallarla, bu lastiklerle ,bu araçla alonso rai den hızlıydı.Farklı stilde bir araçla farklı lastiklerle çok şey değişebilir. Saf yetenek pilotu ancak bir yere kadar taşır.

  60. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Düz mantık. Her pilot yarışı takım arkadaşının önün de bitirmekten memnuniyet duyar. Alonso’nun memnuniyeti de bundan ibaret.

  61. Bunu söylemesen senın bu sene kımının onunde bıtırdıgın bılınmeyecektı sankı alonso…kimiyi biraz küçük düşürücü ve egona yenık dustugunu belırten bır acıklama olmus…

    Ha dersın kı sankı kımıyle aynı takımda degılde farklı takımda rakıpmıssın sanki…Ferrarıde mental bu durumda kac senedır…Ondan bır arpa yolu gıdemıyorlar…

    1. Bakalım seneye Vettel in önünde kaldığında telsizden çekin şunu önemden lafını kaç sefer duyacak :)))).

      1. Aha da 211. yorum 😀

  62. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Kimi yenmek istedigimi ben karar veririm

    ForzaALonso

  63. iyi hoş da Alonso ne gerek var açıklamalarına Kimi’yi dahil etmeye. Bırak da iki rahat edelim daha.

    1. Vettel Raikonen i geçerken Alonso ile Vettel arasındaki zaman farkı 7 sn den 2 sn civarına gelmişdi. Button ı sıkıştıran Raikonen Vettel i adeta kenardan öne kaydırmışken ALonso nun geçişi daha zor oldu ve Vettel ile mesafe 8 sn fazla hale gelmişdi.Size fazlaca zor gösteren birisi olunca geçtiğinizde bu lafı kullanırsınız o kadar.Mücadeleyse mücadele o kadar.

      Koskoca Ferrari yeni nesil pilotunun önünü açtı ve yetmedi onu rahatlatmak adına da Raikonen i kullandı.İnsan içinden ‘sağolasın Ferrari’ demek geliyor.

      Newey in aracı kontrol edeceği kadar ilginç detay çalışmaları yapabilen bir takımın bunları çalıştıramıyor olması her daim dikkatimi çekiyorken birden aklıma basiretsizlik geldi…

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        2 pilot yarışırken 3. pilot daima avantajlı çıkar. Ha zaten Ferrari Alonso’yu Vettel’in arkasına atmıştı demi komplo teorisyenleri 😀

    2. Nasil tahrik oldunuz mu bari? Hedefime ulasabilmis miyim?

      1. Gayet ulaşmışsın, işini biliyosun

        1. Saçmalamışsınız.Alonso’nun söylediğini direk başlığa taşımış moderatör arkadaş.Hemen suçlu arama moduna girmeyin.

          1. KimiRaikkonen avatarı
            KimiRaikkonen

            İçerikte önde bitirmek demiş başlıkta yenmek demiş. Şampiyonluk mücadelesi vermediklerine göre, bu şekilde lanse etmek Alonso’yu da orta sıra pilotuna çeviriyor.

          2. Zaten bu yarışta yendiğini açıklıyor şampiyona da değil.Siz yanlış anlamışsınız.

            1. KimiRaikkonen avatarı
              KimiRaikkonen

              “Her zaman memnun ediyor” diyor. Çarpıtacaksınız diye iyice saçmaladınız yaw.

            2. O zaman şampiyonayı kastediyor yine siz haksız çıkıyorsunuz 🙂 Alonso’nun yorumu bu da.

      2. Kim banladi bilmiyorum ama dogru karari vermis 🙂

  64. Alonso Kimi’den daha iyi bir pilot olduğunu bize bu sezon yeterince gösterdi zaten.Alonso adamımsın.

    1. keşke bir de raikkonene göre araç tasarlansa da alonso da o araçla raikye karşı yarışsaydı görürdük hangisi daha iyi …

      1. Raikonen e göre zaten kaç tane şasi ürettiler… kıçlarına uymasını bekliyorsan onu zaten kendi oturma şekilleri ve fiziki pozisyonlarına göre düzenleniyor.AMortisör ve ağırlık noktası belirlemelerine göre derseniz onlarda küçük detaylar yada aracın zorladığı seçimler diyebiliriz. Bunlar taksi şöförü değil ki ikiside milyon dolar alabilecek kadar özellikleri olan insanlar ve çok araç niteliği seçme hakları yok. FErrari nin bir kalıp şasisi vardı ve buda Alonso dan öte Ferrari nin teknoloji bu ise yapacak birşey yok. RedBull un arka kanadını çıkarın yağışlı havalarda dahi pist üzerinde gidebiliyorken Ferrari kocaman açılı flaplara sahipken dahi pist üzerinde duramıyor ve bu durum ALonso nun seçinden öte elindekini kullanma durumundan kaynaklanıyor.

        Alonso nun pilotluğunda böyle durumlar için sızlanmadan öte aracını sürme özelliği vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir