Kubica 2008 Şansını Unutamıyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica, 2008 dünya şampiyonluğunu kazanma fırsatını karçırmasına şimdi çok daha fazla üzülüyor.

Polonyalı pilot, geçen sezon son bir kaç yarışa kadar şampiyonluk ümitlerini hayatta tuttu ama BMW Sauber’in gelişim konusunda temposunun rakiplerinin gerisinde kalması Kubica’nın da ünvan fırsatını zayıflattı. Geçen sene hatta Polonyalı pilot, BMW Sauber’in daha çok 2009 üzerine yoğunlaşmasını sıkça eleştirmişti.

Ama Hinwil kökenli takımın bu seneki şampiyonluktaki başarısızlığı, Monako’da daha da derinleşti ve pilotları sıralamaların ilk seansını dahi geçemedi.

Sport Bild’e konuşan Robert Kubica: “Bunun gibi durumlar motorsporlarına bilinen şeylerdir: gelecek sene nereye gideceğinizi asla bilemezsiniz. İşte bu yüzden geçen sene öne bu kadar yakınken şansımızı arttıramadığımızda hayal kırıklığı yaşamıştım”

Mario Theissen tarafından idare edilen BMW, 2006’dan 2008’e kadar bütün hedeflerini gerçekleştirmişti. Bu sene ise amaç şampiyonluk mücadelesinin içinde olmaktı.

Kubica: “Takımımızda herşey daima adım adım olur. Ama bazen planlarınızın dışına çıkmanız gerekir.”

“Formula 1’de sürmek için önüme fırsat geldiğinde ‘hayır, benim için çok erken, bir sonraki seneyi beklemeyi tercih ediyorum’ diyebilirdim. Bunun yerine fırsatınızı genişletmelisiniz, aksi takdirde işler siz olmadan geçer gider”

2009 senesinde Ferrari ve McLaren’in gelişimi sorulduğunda Kubica, sezon başından bu yana olan BWM gelişim temposunu da eleştirdi.

Kubica: “Zayıf dönemlerde bile bu takımlar hızlı bir şekilde geri dönerler. Senenin başında McLaren bizden çok daha kötüydü ama FIA iki katmanlı difüzöre izinv ermesinin ardından bizi geçtiler”

“Bizden daha hızlı gelişip daha iyi adapte oluyorlar gibi bir durum var”


Yorumlar

  1. Bu konuda massayı düşünmeye felan gerek yok massa ve ferrari sonuna kadar bastırdılar kazanmak için çabaladılar ama bmw koskocaman bir sezonu çöpe attılar bu yüzden kubica'da şampiyonluğu kaçırdı bu sene iyi bir araç yapamadılar… Kubica buna dert yanıyor.. bence gayet de haklı

  2. Asıl bu konuda Massayı düşünün…

  3. katafalk kaya avatarı
    katafalk kaya

    mizmiz falan degil. firsati varken ve yetenekli bir pilot oldugu icin sampiyonluk sansinin oldugunu, bunu kacirdigi icin uzuldugunu soylemis. genel soylemleri, aciklamalari da hakli. sevdigim bir pilot. safkan hizli bir pilot olmayabilir ancak agresif tarzini seviyorum. iyi bir aracla sampiyon olabilir. cok fazla pilotaj hatasi yapmiyor.

  4. Tolga Soydan avatarı

    kubica çok mız mız bi pilot ama haklı yönleride war

  5. Tolga Soydan avatarı

    kubica çok mız mız bi pilot ama haklı yönleride war

  6. nası unutmasın ki? koskaca şampiyonluk kaçtı… ki bu seneki halinide göz önünde bulundurursak :/ yazık oldu…

  7. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Arkadaşlar bu haberle pek alakalı değil ama istanbul parkla ilgili haberler son gelişmeleri bilmiyoruz. Ne zaman burdan takip edebilecez ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir