Raikkonen Ferrari’nin Gelişimi Konusunda İyimser

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, yedinci sırada tamamladığı Brezilya GP’sinin ardından F14 T’nin gelişim kaydettiğini söyledi.

Brezilya’da yedinci olarak Belçika’dan sonra en iyi yarış pozisyonunu elde eden Fin pilot “Genel olarak olumlu bir hafta sonu oldu. Hatta yarışta araçta kendimi çok iyi hissettim” dedi.

“Yarışı iki pit stop ile bitirmeyi planlıyorduk. Ancak ikinci pit stop sırasında çok değerli zamanlar kaybettim ve bu bana bazı önemli sıralar kaybettirdi”

“Son bölümde ise Jenson ile mücadele içerisindeydik. Daha sonra Fernando beni yakaladı. Lastik aşınması nedeniyle onu arkamda tutamadım”

“İyi bir duygu ile İnterlagos’tan ayrılıyoruz. Önümüzde yapmamız gereken bir sürü iş olsa bile burada gösterdiğimiz gelişim, gelecek için bizi daha emin kılıyor”


Yorumlar

“Raikkonen Ferrari’nin Gelişimi Konusunda İyimser” için 11 yanıt

  1. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Ferrari beynini kullanıp siralamalarda raiyi herkesle aynı anda piste yollasa daha iyi olabilirdi yarışta 2 pit kurtardı seneye sezon öncesi testlerde aracı kendisine rahat hissettirirse çok daha iyi performans gösterir

    1. Leş bir sezondu iyiki bitti

  2. diger tarafta alonso aciklama yapmis altinda 230 la varan yorum.Bu tarafta Kimi nin demecinde 5-6 yorum simdilik.bu da biza arda ki kisilik farkini acik bir ekilde gosteriyor tabi ki gormrk isteyene..

  3. Sürüşteki sıkıntıları hallederse takım kimide maksimumu alır bu kadar basit

  4. Bence Ferrari genelde sezon içi gelişiminde geri kalıyor. 2010- 2012 kısmen hariç. Diğer yıllarda hala çözemediği rüzgar tüneli sorununu bahane göstererek sürekli olarak getirdikleri parçalardan tam verim alamadılar. Eğer hala bu sorunu çözemedilerse bence seneye de sezon içi gelişimde geride kalacaklardır.
    Cidden anlam vermek zor 5 yıldır rğzgar tüneli sorunu çözemedilerse.

  5. Araç istediği gibi olduğunda lastikleri çok iyi koruyabildiğini gördük ki bu sene Kimi lastiklerle ilgili büyük sıkıntılar çekti çoğu yarış.Yani birseyler deneniyor nasıl bir şifresi varsa bu aracın bir türlü çözemedi gitti.Bir yarış en kotu lastik kullanımına sahip pilotken diğer yariş herkesten İyi lastik saklıyor.Bu durum anormal birşeye işaret ediyor.Seneye bu durumdan çok farklı olacaktır.Sonuçta aracın performansını piste yansıtan pilotdur ve bu aracın pilota göre tasarlanmadigi tam bir saçmalamadir.Seneye cikacak araç Kimi’ye daha çok uyacaktir.

    Süspansiyon sisteminin dingil mesafesi ağırlık merkezi gibi birçok sistemin, pilotun direktifleri ile geliştirildiği yalan değildir.

    Hamilton ilk geldiği yıl Schucmacherin arabasını sürmekten nefret ediyorum seneye boyle olmayacak demiştir.Bunu bulup çıkarin Ondan sonra birdaha tartışalım.

  6. Orhan Tifosi avatarı

    sezon bitti rai. ayıl artık

  7. Burada gösterdiğimiz gelişim diyorsun da Mclaren’in bile gerisine düştük.Hangi gelişimden bahsediyorsun sen.Yakında Force India’da geçer bizi.

    1. vw-tdi-power avatarı

      Sene başında çatır çatır geçiyordu hatırladığım kadarıyla Force India (yanılıyor olabilirim, ama ilk 2-3 yarışta öyle bir tablo vardı diye hatırlıyorum)

      1. O sadece Bahreyn yarışına özgü bir durumdu.Koşullar farklıydı.Ferrari şuan rezalet durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir