Mattiacci: “Mercedes, Ferrari ile Aynı Değerlere Sahip Değil”

Marco Mattiacci, Brezilya’da diğer takımlarla yaptıkları motorlara gelişim izni verilmesi toplantısının başarısız sonuçlanmasının ardından Mercedes’in kendileriyle aynı değerlere sahip olmadığını söyledi.

Ferrari ve Renault sezon içerisinde motor gelişimine müsade edilmesini isterken Mercedes bu konuda çok tutucu davrandı ve görüşmeler olumsuz sonuçlandı.

Mattiacci “Görüşmeleri sürdürüyoruz ancak sürekli olarak fikirleri değişen başkaları var. Ancak biz çalışmaya devam ediyoruz. Formula 1’in en temel özelliklerinden olan yaratıcılık ve rekabet için pes etmiyoruz. Muhtemelen bazıları Formula 1 konusunda bizimle aynı değerlere sahip değiller.” dedi.

Mattiacci ayrıca 3. araç fikri dahil olmak üzere ortadaki tüm sorunlarda orta yol bulunması gerektiğini düşünüyor.

Mattiacci “Sporu, gelirleri ve eğlenceyi geliştirmek için ciddi bir sağ duyu olmalı. Zor olduğunu düşünmüyorum ancak karmaşık. Herkes daha iyi çözüm istiyor ancak çalışabileceğimiz bir yol bulmalıyız. 5 aydır buradayım bu yüzden bu konuda oyun değiştiren değilim. Ancak her zaman olduğu gibi Ferrari, Formula 1’in başarılı olmayı sürdürmesi için elinden geleni yapacak.” dedi.


Yorumlar

“Mattiacci: “Mercedes, Ferrari ile Aynı Değerlere Sahip Değil”” için 16 yanıt

  1. halil kaplan avatarı

    Bir ferrari taraftari olarak shumi nin surekli 1. Bitirdigi sezondan keyif almadigim gibi, mercedes in red bull un surekli birinci oldugu yarislardan keyif almiyorum, bilmiyorum ki bu yil mercedes taraftarlari keyif aldi mi? Mercedes Ferrari cekismesi olmadan formula keyif vermez

  2. Sinan El bin Velid avatarı
    Sinan El bin Velid

    2000 lerde Ferrari çok güçlüydü masabaşında istediğini fazlasıyla aldı zaten sonra aşırı şişince gazını aldılar kısıtlamalar falan piyango renault a vurdu.
    2007 de tarihinin en güçlü ekiplerinden birini kurdu mclaren sponsoru,pilotları ekibiyle muazzam bir takım oldular ama şak diye bi casusluk skandalı ile her şeyi bitirdiler.
    O malum sözde skandal yaşanmasa red bull öyle kolay kolay şampiyonluklar yaşayamazdı.Adamlar Ferrariye bile 2 kez son anda geçtiler mclareni biraz zor geçerlerdi.
    2009 dan sonra masaya en iyi teklifi Mateschitz amca verdi.Monte kendini yırttı o dönem gerçek sebebi buydu işte artık kartlar red bull un elindeydi.
    Şimdiki dönemin kimin olduğunu söylemeye gerek yok.Mercedes kolay kolay geçilmez mevcut motorun geliştirilmesine izin verilmezse ki 2016 dan önce zor görünüyor.

  3. bence ferrari ve reno haksız.Ama kabul edelim Mercedes geçen yl fazladan ve bence hakkı olmayan testler yaptı.ama ferrari gibi bir takımın williams gibi bir takımın gerisine düşmesi de başka şeylerle açıklanmamalı.
    ve bence bi sonraki kurallar kaçta değişiyor bilmiyorum ama redbull 2010-2013 dönemi neyse mercedeste öyle bir döneme sahip olacak.

  4. Hop dedik! Dur orada Mattiacci! 7-8 senedir F1 izleyenlerden ya da gözünü kırmızı aşkı bürüyüp kırmızıdan başkasını görmeyenlerden değiliz. Biz sizin sahip olduğunuz değerleri de çok iyi biliriz. Kendi yapamadığı sistemi/parçayı yasaklatmak gibi veya sezon bitimine 3 yarış kala arkasına düştüğü takımın kullandığı lastiği yasaklatmak gibi ya da sıralama turlarında boş turunu elinden geldiğince hızlı atan sürücüye O’nu pist üzerinde geçemediğiniz için “Boş turunda bizim sürücüyü engelledi” diyerek ceza verdirmek gibi. Sorunlu lastiklerin yerine tedarikçinin yeni lastikleri getirmesini engelletmek gibi. Tek yarışlığına EBD’yi yasaklatmak gibi. Şampiyonluğa oynayan sürücünüzün pist’te temiz taraftan start alabilmesi için grid’de O sürücünüzün önünde olan diğer sürücünüze ceza aldırdığınız gibi…

    Delikanlı olun ve çıkın diyin ki “Ey Formula 1’e gönül vermiş insanlar. Kurallar 2 sene önceden belliydi. O süre zarfında biz yattık, ismimiz yeter sandık. Mercedes çıktı en iyi güç ünitesini yaptı. Onlarla baş edebilmemiz için tek şansımız, bizim de onayladığımız baştan konulan kuralları değiştirmek. Onun içindir tüm çabalarımız.”.

    Herkesi kendiniz gibi sanmayın. Formula 1’i takip eden kimse salak değil!

    1. 2.paragraf saçma olmuş.O zaman Mercedes de çıkıp delikanlı olsun avantajımızı kaybetmek istemiyoruz diye açıklama yapsın.Bunun böyle olmayacağını herkes biliyor.Aynı lafları Mercedes için de kullanabiliriz.Hatta Mercedes şu süreç içerisinde Ferrari’den daha kirlidir.

      1. Sana göre yazdığım ne saçma değil ki?

        Bak canımı sıkan kişilik; Ferrari ve Renault’un bu konuda arkasına sığındığı şey ne? Formula 1’in iyiliği. Mercedes’in bu konuda arkasına sığındığı şey ne? Kurallar.

        Hepimiz de biliyoruz ki her iki cephenin de gerçek niyetleri kendi çıkarları. Ancak Mercedes’in dayanağı çok daha sağlam. Kurallar en başta alınırken Ferrari ve Renault neredeydi? Bu kurallar Formula 1’e uygun değil, Formula 1’in iyiliği için bu kuralları istemiyoruz diye neden demediler? Çünkü hepsi kendine güveniyordu. Sonra baktılar ki Mercedes rakipsiz, şimdi birden akıllarına Formula 1’in iyiliği geldi. Komedi.

        1. Bana örnek veriyorsan her takımdan adil olarak ver.Madem kurallar 2005 ten sonra ağlamasaydınız da Ferrari şampiyon olmaya devam etseydi.Ayrıca yorumumu okumadan nerenin saçma olduğunu bilmeden atlamışsın sen önce kafandan anti-Ferraricilik olayını at sonra gel bana laf at.Üslubunu da bi gözden geçir.

    2. Redbull’un şampiyon olduğu seneler Mercedes ağladı, biz olamıyoruz kurallar şöyle olsun böyle olsun diye. İstedikleri oldu şimdi Redbull ağlıyor şampiyon olamazsak burda ne işimiz var vırt zırt diye. Lauda ağlıyor Redbull’un başı çektiği düzene dönersek biz oynamıyoruz diye..Matt ve Ferrari ağlıyor illa gelişime izin verinde şu ucubik araçtan biraz olsun kurtulalım diye. Wolff ağlıyor banane sizde güzel araba yapsaydınız diye, sınav öncesi bütün notları tutmuş ve not isteyen arkadaşlarına banane sizde derse gelseydiniz diyen öğrenciler gibi.

      Ağlamayana meme yok. Matt’de ağlayacak herkes ağlayacak. Kimse durmayacak. Bu iş hep böyle oldu böyle olacak. Mercedes’te ağlayaacak Ferrari’de..Redbull’da Mclaren’de. Ahlak dersi, F1 dersi vermene gerek yok. Mclaren’de işine geldiği gibi yönlendirdi, Ferrari’de..Mercedes’te yönlendirdi, Redbull’da..Herkes akan musluğu kendine çevirmeye çalışıyor..Gözünüze batmasın bi Matt çok ağladı diye.

    3. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Ferrari de sütten çıkmış ak kaşık değil ancak Mercedes’in yaptığı da bencillik. Alın o zaman yarışları başınıza çalın, diğer tüm takımlara 2 saniye fark atan bir takımın sürekli kazandığı seriyi izlemek istemiyorum ben.

    4. Gecen yil deselerdi motorlari dondur muyoruz.Kimse bir sey diyemezdi.Diyelim ki gelisimi serbest biraktik.Herkes 100 hp guc artisi yakaladi.Mercedese getirisi ne olur.En basitinden bol bol lastik asindirma ve patlatma.Brezilyada lastikler ne durumdaydi?.Gecen yila doneriz.Bunu niye isteyelim?

  5. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Sabah yürek yemiş çok konuşmaya başlıyor bu 🙂

    Şu bir gerçek ki kimse kazandığı avantajı kaybetmek istemez zamanında Ferrari’de yaptı sonra Redbull’da yaptı şimdi de Mercedes yapıyor.

    Ve ortak bir karar alınacak ama diger takımlarda kendi çıkarlarını düşünüyor,burasıda ayrı bir trajedi 🙂

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Sabah yürek yemiş olan Mattiacci yanlış anlaşılmasın 🙂

  6. -Küçük takımları harca,
    -Var olan yüksek payını daha da arttırmak istediğini söyle.
    -İşine gelmedimi ayrılmakla tehdit et veya kuralları değiştirmeye çalış.

    Sonra F1 değerlerimiz farklı de:) Eeee Farklı tabi 🙂

    Ya bir kerede iyi bir şasi, iyi bir motor yapalım. Birazda diğer takımlar
    sızlansın demiyorlar:) Olacağını bilseler Mercedes ve Renault motoru
    dondurulsun biz geliştirmeye devam edelim der bunlar:)

  7. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Küçük takımlara ağzına geleni söyle; Sonra çık Mercedes ile Ferrari’nin değerleri aynı değil de.

    Sende imtiyazların kaybolmasın diye kaynak dağıtımını sonuna kadar savunmuyor musun ey Mattiachi?

    Mercedes’te avantajları kaybolmasın diye mevcut durumu sonuna kadar savunuyor. Bunda da yanlış birşey görmüyorum ben.

    Sonuçta herkese eşit bir şans verildi ve Mercedes çok iyi bir motor ortaya koydu. Sizin eliniz armut mu topluyordu?

  8. Ya zaten Ferrari olarak sürekli ağlıyorsunuz. V6 motorlara yeni sistem dediniz bizim için avantaj olabilir dediniz çuvalladınız. Ve şimdi motor gelişimi serbest kalsın diyosunuz. Eğer başarılı olsana Mercedes in yaptığının daha fazlasını yapardınız.

  9. hiç kusura bakma mattiacci her ikisi de aynı değerlere sahip. Tüm takımlar hep daha çok kazanalım ister. Her takım en çok biz kazanalım ister. Hiç bir takım, isterse 10 şampiyonluk kazanılsın, bu sene de bir başkası kazansın istemez. Elinde bir avantaj varsa onu kullanmamak istemez. Önemli olan kazanmaktır. Kendi lehine olmayan durumda ayrılmak isterler. Kimisi teknik konuda ayrılma tehdidi yapar kimisi para…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir