Briatore: “Vettel Ferrari’de Çok Görsel Bir Araca İhtiyaç Duyacak”

yazar:

kategori:

Flavio Briatore, gelecek sene Ferrari’de Fernando Alonso’nun yerine geçmesine kesin gözüyle bakılan Sebastian Vettel’in oldukça iyi bir araca ihtiyaç duyacağını söylüyor.

Bir dönem Fernando Alonso’nun menajerliğini yapan Briatore, 5. şampiyonluğunu Ferrari ile kazanmak istiyorsa çok güçlü bir araca ihtiyaç duyacağını söyledi.

Briatore “Ona büyük saygı duyuyorum. Sebastian her zaman çok iyi araçlara sahip oldu. Yeni araçla ilk senesinde mükemmel değildi ve Ricciardo onu yendi. Umarım görsel bir Ferrari bulur.” dedi.

Red Bull’un Vettel’in Ferrari ile sezon sonu testlere katılmasını engelleyeceği söyleniyor.

Ancak son çıkan haberlere göre Vettel, Abu Dhabi’de aralık ayının başında Ferrari World parkında gerçekleştirilecek etkinlikte 2015 pilotu olarak tanıtılabilir.

Bunun dışında Osterreich gazetesi, 2015’ten itibaren Ferrari’nin takım patronunun Gerhard Berger olabileceğini iddia etti.


Yorumlar

“Briatore: “Vettel Ferrari’de Çok Görsel Bir Araca İhtiyaç Duyacak”” için 28 yanıt

  1. Genel anlamda sitedeki çevirileri beğenmekle birlikte ‘spectacular’ = ‘görsel’ olmamış.

  2. Prensimiz Vettelin, Cebindeki Ayçekirdeğini çalan Fernando Alonsoyu kınıyorum. !

  3. Bakın arkadaşlar Ricciardoyu inkar etmek değil amacım.
    Bariz bir şekilde Vetteli yenilgiye uğrattı. Eyvallah.
    Ama bir de şuradan baktığınızda işler biraz garip görünmüyor mu.
    Singapurda şasi değişti.

    Singapur * Vettel önde.
    Japonya * Vettel önde
    Rusya * Vettel daha hızlı ancak bariz takım emriyle 1 sıra geride
    Amerika * Motor değişikliği ile Vettel pit yolundan başladı. Ancak yarışın sonlarındaki hızı normal bir startla Ric’ten pek de yavaş kalmayacağını gösteriyordu.
    Brezilya * Ric yarış dışı kaldı ancak devam etseydi de Vettel’den geride olacağı öngörülebilir.

    Şimdi bu şartlarda Ric’in Vet’i yendiğini rahatlıkla söyleyebilirsiniz ancak Vet’in sürekli yenileceği varsayımında bulunmak büyük hata olur.
    Son olarak küçük bir hatırlatma / Ricciardo Japonya öncesinde röportajında şunları söylemişti.
    ”Seb şu ana kadar şanssız bir sezon geçirdi bundan sonraki mücadelemiz kimin daha iyi olduğunu gösterecektir.” YORUMSUZ

    1. Singapur:Vettel ile Ric arasında fark yok sen nasıl Rusya’yı öyle sayıyorsan çoğu kişi de bunu saymayabilir.
      Japonya:Kurallar gereği Vettel önde.Aslını hepimiz biliyoruz.
      Amerika:Ric’in performansı en üst seviyedeydi kesinlikle yarışta Vettel’den önde bitirirdi.

      Senin bahsettiğin gibi şanssızlıkla pek alakası gözükmüyor.

      1. Singapur’da Vettel ile Ricciardo arasında fark yok demek ne demek? Fark 3 puan. Ayrıca Rusya ile nasıl bağdaştırabiliyorsun merak ettim.
        Japonya’da ne oldu da Vettel pite girdi? Eğer Bianchi olayının vehametinin farkına varılsaydı Vettel pite gelir miydi? Diyelim ki SC girmedi Ric 6 sn önündeki Vet’i geçebilir miydi? Yarış devam etse sıfır lastik avantajıyla Vet nerede olurdu?
        Amerika’da start haricinde harikaydı. Ancak Vettel’in pitten başladığını gözönünde bulundurursak “kesinlikle” kelimesi fazla iddialı oluyor. Dikkat edersen ben “pek de yavaş kalmaz” tabiri kullandım.
        Ayrıca son cümle Ricciardo’nundur. Benim değil.

  4. burada ki yorumlara bakildiginda herkes f1 uzmani olmus.Kisilerin anlamak istemdigi yada anlayip ta islerine gelmedigi icin olayi saptirmalari.Formula1 de takimlar mclaren haric hangi pilotu ister ise o onde oluyor.Vettel rbr nin 4 yillik sampiyonu nasil olduda birden boyle geriye dustu? Massa ya ne olduda williams ta birden canlandi? barichello nun fnish cizgisinde frene basip ta shumi ye yol vermesinden sonra dedigi gibi imzaladigim bir contrat var on saygi duymaliyim.Ve gelelim 2007 alonso icin butun fanlari diyor ki eger 2007 de mclaren alonsoya ayricalik li davransa idi sampiyon olurdu.ferrarinin 5 yildir yapigi gibi ama malesef olmadi bir turlu.

  5. ”Yeni moda ;
    takım arkadaşına yenılen herkesın aracı kendısıne gore yapılmamıs.”

    moda demek yanlış körle yatan durumu
    önce kimi ve fanları
    şimdide parmak çocuk ve onu ilah yapanlar

    bu sene nasıl bir pilotajı oldunu daniel herkese gösterdi

    seneyede kimi ile büyük bir sınav verecek bakalım ne kadar gerçekci..

    o hala nevey amcasının yaptığı edb li araçta olduğunu sanıyor hepsi bu..

    1. 2012 deki brezilya yarışını bidaha izle anlarsın vettel alonso farkını .. 2008 deki yine brezilya yarşını izle anlarsın vettel hamilton farkını

      1. Ya dostum elnano nun neden bahsettiğini pek anlamamışsın sen galiba.
        Acaba o yarışta vettel başka bir araç mı sürüyordu. Ya altındaki araç iyiyse her koşulda iyisindir. Hele bide bu newey ın tasarladığı araçsa. Sen de 2010 2012 sezonunu izle bence bir yarışa takılma yavaş araçla nasıl son yarışa kadar şampiyonluk potasında kalınır ve komple bir pilot gör. O şekilde bir yarışa bakarak pilot kıyaslaması yapacaksak off kine de offf..

        1. yani o araçlar 2010 2012 hızlı değildi onu şampiyonluk potasında tutan alonsoydu öylemi bunumu anlıyoruz . diyelim öyle son yarışlarda ne yaptı alonso final yarışlarında … madem bu kadar iyi alonso o araçlar şampiyolukla yarışında tuttu kişisel başarısı olarak söylüyorsun … 2011 2013 2014 yıllarında niye bu meziyetlerini göremedik .. o meziyetler sadece michael schumacher aittir arkadaşım 91 yılından 2006 yılına kadar oku hayatını yada seyret videolarını seyretmişsindir büyük ihtimalle … dört dünya şampiyonu olmuş bir kişiye az saygınız olsun

          1. Bir ben hızlı değil mi dedim daha benim cümlelerimi tam idrak edemiyosun sonra bana cevap yazıyosun. Red Bull dan yavaştı dedim. Eğer istiyosun birde altyazı geçeyim. Ardından diğer konu son yarışlarda mı ne yaptı? Adam hem yarışıp hemde pist üstü pozisyonu mu takip etsin? Eğer bu kadar beceriksiz bir taktik anlayışı olmasa herşey farklı olurdu. Bu arada dostum diğer konuda ise yavaş bir aracı hiç kimse şampiyon yapamaz. Hadi istediğin pilotu getir en iyi hallerindeyken şuan ki ferrari şampiyonluğu bırak yarış kazansınlar. Vettel e saygı duyuyorum ama ne kadar hamilton- alonso -raikonen e daha fazla saygı duyuyorum. Sadece altında cillop gibi araç varken yarış kazanmak kolaydır. Bu yıl neden kazanamadı. Ric kazandıda bir kere değil TAM 3 KEZ…

            1. kaç kez anlatalım kardeş .. adam kış testlerine çıkmamış tur atamamış o arızalı araçla direk yarışlara katılmış … ric,do sorun yaşamamış yada vettelin onda biri yaşamış vettelin sorun yaşamadığı yarış yok kardeşim … son yarışlar biraz düzelmiş aracı

              1. Neyse önümüzdeki yıl Raikonen le birlikteyken göreceğiz bakalım.
                Zaten bu yıl ikisi içinde iyi geçmedi. Kozlarını paylaşsınlar 😀

    2. Nereye basıyoruz mührü Rambo 🙂

  6. redbul zaten senelerdir vetteli izliyordu ferrari gibi … vettelin gelişim sürecinde hep vetteli hazırlıyorlardı ve david coulthard yerine getirildi 2009.da vettel … vettel 2 … 3 sene önce ferrariye geçecekti anlaşma sağlanamadı yada redbul bırakmadı … geçen seneden biliyorduk vettelin ferrariye gideceğini … bu sene haybeden boşa geçti vettelin yılı kış testlerine çıkamaması sadece 5 tur atmış bu sene kış testlerinde .. ne hikmetse riccardo,da öyle bi sorun yoktu kış testlerinde … yarışlarda gördükki gerçekten vettel ilişkisini kesmiş redbulla

  7. Yeni moda ;
    takım arkadaşına yenılen herkesın aracı kendısıne gore yapılmamıs.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Evet bu olabilir RAİ öyle Alonso’ya göre tasarlanmış bir aracı sürüyor ve adapte olamadı.

      Ama Rıccardo için olamaz adam zaten yeni geldi.

      1. E aynı şey değil mi ?

        Vettele göre tasarlanan araç ile Ricci malup olmuyor

        Alonsoya göre tasarlanan araç ile Raikkonen 3 katı puan farkı yıyor Rici yenı geldı kimi ne zaman geldi ? sence kendınle çelişmiyormusun.

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Anlatamadım ki aşağıda biri demiş Riccardo’ya göre hazırlandı.

          Bende diyorum Riccardo’ya göre nasıl hazırlanacak zaten yeni takıma geldi ,ama vettel’i yendi.

  8. Dostum adam ne kadar üç kağıtçı da olsa doğru söylemiş. İlk kez altında sorunlu bi araç vardı ve webber dışında bir takım arkadaşıyla ilk yılı ve ezildi. Bu kadar basit. Pist üstünde cevabı verdi size riccardo bakalım seneye raikonenle başa çıkabilecek mi? O zaman göreceğiz kolay değil öyle sıkıntılı aracı kullanmak kardeşim Newey in tasarladığı sanki tren rayında gider gibi virajlarda yol alan bir aracı kullanmak kolaydır.
    Seneye de Raikonen e geçilirse o zaman şunu analayacaz 4 dünya şampyonu Adrian NEWEY dir.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Dostum konuşmanı balla böldüm ama Takım Avusturyalı Riccardo Avustralyalı 🙂

      1. Aynn dostum bide zaten yazımdada belittim acaba WEBER NERELİ?

    2. Dostum şu dediğine sende inanmıyorsun. Webber nereliydi acaba? Ve riccardo ya göre araç tasarlamak nedir ya? Bırak Allah aşkına ya vetteli savunacam,yenilmesine mazeret bulacam diye girdiğiniz hallere bak. Şunu şuraya ilkokul bebesini getir inanmaz dediğine lütfen kardeşim biraz objektif davranın. Bak ben demiyorum ki 4 yıl sonra da bu şekilde olur diye. Belki Ferrari kendini geliştirir orasını bilemem. Ama şu haliyle sıkıntılı aracı sürebilecek bir konumda değil. Bak iyi aracı herkes sürer 2009 yılını hatırla Brawn Gp inanılmaz bir araç büyük takımlar nal topluyor ve Button şampiyon oldu. Eğer o yıl olmasa İMKANSIZ button ın şampiyon olması. Ve Lütfen bırakalım şu alt seriler lafını. Biz burda sürekli ne dedik farklı bir takım arkadaşıyla yarışsın o zaman görcez ve GÖRDÜK. Bİr de ben şunu savunuyodum Red bull dışında bir takımla yarışsın onu Allah ömür verirse önüzmüzdeki yıl görcez. Ve Ben sana söyliyeyim Alonso nun Ferraride ki yaşadıklarının yarısını yaşasın kimseden artık 4 Dünya Şampiyonluğu gibi itibar görmeyecek. Zaten en belirsiz takım arkadaşı eşleşmesi olcak Rai-Vettel . Eğer bu yılı görmemiş olsam paramı Rai ye yatırırdım ama cidden bir muama ne olacağı.

      1. +1 aga tamamen katılıyorum. OBJEKTIF olun körü körüne fanboy olmayın

    3. sevgili rambo weberde avustralyalıydı ya la. takım neden onu desteklemedide ricciyi desteklesin.

    4. Rambo keşke bunları yazmadan önce bir araştırma yapsaydın?

    5. Araç Ric’e göre mi tasarlandı? Ya arkadaşlar, allah aşkına 2 farklı araç, ikisi içinde ayrı ölçüler alınıyor özellikle kabin için. Ardından aracın kendi karakteristiği vardır. Verstappen bile geçenlerde gidip kabin için deneme yaptı. Ric Vet Rai için mi yapılmayacak bunlar. Araç karakteristiği uymayabiliyor, örneğin Ferrari’de aracın ön tarafındaki tepkilere alışamadı Rai. Redbull’da Vet, downforce kaybına alışamadı, sezon başında hatta Belçika’da bile erken gaza basması nedeniyle arkayı kaybetti kaç kere. Ric’in geldiği araç şuanki RB aracı seviyesindeydi DF olarak. O yüzden adapte olması sorun olmadı, ayrıca Ric geçenlerde kendi de söyledi cesur ataklar yapma vakti geldiğini anladım diye, ve bu yeteneği kendinde keşfedince ortaya çok iyi bir pilot çıktı, seneye Kyvat gelip Ric’i mağlup ederse şaşırmayın. O zaman ne olacak merak ediyorum.
      Onun dışında Belçika’da Ric, Vet’i geçince herkes yol verdi gibi düşündü, ancak uzun hızlı virajda erken gaza basması nedeniyle momentumu kaybetti, ve Ric arkasından geçti. Ve bunun gibi birçok yerde görüldü Vettel’in EBD’sizliğe alışamadığı. Rai’nin açıklaması vardı geçen senelerde RB aracında Vet, bizlere göre daha erken gazaz basabiliyor, onun gaza bastığı yerde biz bassak spin atarız diyordu. Bu EBD’nin kaybı nedeniyle alışamadı. Yoksa Vet’e göre tasarlanmamış değil, şu pilotlara körü körüne bağlanmasanız. Aynı şekilde takımlara da. Keşke Webber geçen sene bırakmasaydı da, en iyi kullanılan EBD kaybını 2 pilota nasıl etki ettiğini görebilseydik. Webber neler yaşardı acaba?
      Sırf söylediğini desteklemek için Avustralya ve Avusturya’yı tek bir ülke yaptın.

      Ayrıca Ferrari’nin içinde misin? Ferrari bile bu kadar emin konuşamazken sen nasıl konuşuyorsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir