Mercedes ve McLaren 3. Araç Fikrine Karşı

yazar:

kategori:

Mercedes ve McLaren takımları da Red Bull gibi 3. araç konseptine pek sıcak bakmadıklarını söylediler.

Son dönemin en çok konuşulan konularından birisi 3. araçlar. Marussia ve Caterham’ın çekilmesinin ve geri dönüşlerinin belirsizliğini korumasının ardından Sauber, Lotus ve Force India’dan da çekilebilecekler olduğu iddia ediliyor.

Bu durumda Formula 1 yönetimi, bazı takımların 3. aracı piste çıkarmasını talep edebilir.

Eric Boullier “Bunun mümkün olacağını düşünmüyorum. Gelecek sene 9 takımla iyi bir şampiyon olabilir. 2016’da Amerikalı takım da olacak. Bu yüzden 3. araç gibi radikal bir fikri hayata geçirmeden önce iyi düşünmemiz lazım.” dedi.

Toto Wolff “Öncelikle bunun için bir yapıya ihtiyaç var. Ardından kurallara. Kim buna sahip olacak? Kim sürecek_ Ne kadar puan verilecek? Bu konuda çok şey var ve bunu yapılabilir görmüyorum.” dedi.

Bu konuda kızgın olan küçük takımlar, yönetimin kendilerini ayrılmaya zorladığını iddia ederken eski takım patronlarından Flavio Briatore de onlara hak veriyor.

Briatore “Ya 4-5 takıma 3-4 araç vererek yarıştırın ya da Formula 1’i ciddi anlamda değiştirin. Taraftarlara ve takımlara olanlara bakarsanız harika bir dönem geçirmiyoruz. Bu ekonomi modeli artık çöktü.”

“Bernienin gücü artık eskisi kadar büyük değil bu yüzden onun suçu minimum seviyede. Bu takımların suçu.” dedi.

Sauber ile anlaşan Felipe Nasr da 3. araç fikrinin olmayacağının kendilerine doğrulanmasıyla Sauber’e imza attığını söyledi.


Yorumlar

“Mercedes ve McLaren 3. Araç Fikrine Karşı” için bir yanıt

  1. O zaman podyumu dort kisilik yapin.1.2.3. Mercedes beni bile sikar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir