Yağmur Genç: Sebastian Vettel

Genç Vettel’in en büyük rakibi kendisi. Tam 7 ay önce İtalya’da yine yağmurlu bir günde ilk F1 birinciliğini kazanan genç Alman, ilerleyen zamana ve kazanacağı tecrübeyle yeni bir efsane olmaya aday.

Avustralya’da kaza yaparak, Malezya’da ise spin atarak yarış dışı kalan Vettel, bu sefer kendisini de yenerek kariyerindeki ikinci birinciliğini elde etti. Artık kendisine “Yağmur Genç” desek yanlış olmaz. Kilit isim Webber olacak demiştik ve dediğimiz oldu. Böylelikle ilk kez takımları adına duble yapan Red-Bull bir yerde BrawnGP’ye de nazire yaptı. İlk iki yarışın flaş takımı BrawnGP ise 3 ve 4. olarak bu yıl çok iddialı olduklarını gösterdiler. Yoğun yağan yağmur BrawnGP’nin planlarını alt üst etti. Çünkü hızlı bir start onlar için avantaj olacaktı. Ancak güvenlik aracı ile başlayan ve yaklaşık %15’i bir süre kadar güvenlik aracı ile dönülen yarış, RedBull’un stratejisine yardım etti. Bir de RedBull’ların yağmurda daha hızlı olması onlar için avantaj oldu.

Red Bull’un bu başarısının arkasındaki isim ise, Vettel ve Webber’in kullandığı Renault motorlu RB5’in tasarımcısı Adrian Newey. Formula 1 araçlarının tasarımı konusunda bir dahi olan Newey, daha önce çalıştığı Williams Renault (1991-97) ve McLaren’de (1998-2000) dehasını kanıtlamıştı. İki takım da Newey’le çalıştıkları dönemde hep zirvede kaldı. İşte o Newey, şimdi de Red Bull’u zaferlere taşıyor.

Görkem Yılmaz


Yorumlar

  1. Emre Yılmaz avatarı

    Sebastian gerçekten harika bir pilot. Bernie'ninde dediği gibi: Sıradaki büyük pilot.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir