Williams: Alonso ile Anlaşmayı Hiç Düşünmedik

yazar:

kategori:

Williams’tan Claire Williams, Ferrari’den ayrılması gündemde olan Alonso’yu 2015 için asla düşünmediklerini söyledi.

Williams zorlu geçen 2013 yılının ardından bu yıl Felipe Massa ve Valtteri Bottas ile yarışmıştı.

Takım şuanda şampiyonada üçüncü sırada ve düzenli olarak podyuma çıkmayı başarıyor.

Bunun yanında Ferrari’den ayrılması beklenen Alonso, Williams’ın bu performansı nedeniyle İngiliz takıma gitmek isteyebilir.

Ancak Claire Williams, 2015 yılı için Alonso’yu düşünüp düşünmedikleri sorusuna “Hayır” cevabını verdi.

Williams “Sahip olduğumuz sürücüler ile çok mutluyuz ve gelecek sezon için onlarla sözleşme yaptık. Bunu neden değiştirelim ? Onlar geleceğimizin bir parçası” dedi.

Williams ayrıca takımın güçlenmesindeki en büyük payın geçtiğimiz sezon takıma katılan Pat Symonds olduğunu söyledi.

“Başarımızın gerçek anahtarının geçen yıl takıma katılan Pat Symonds olduğunu düşünüyorum. O büyük bir mühendis. Bunu herkes biliyor. Ama aynı zamanda büyük bir yönetici. O takımımızı her alanda yeniden yapılandırdı”


Yorumlar

“Williams: Alonso ile Anlaşmayı Hiç Düşünmedik” için 12 yanıt

  1. Hocam , Bunlar zaten küçük takım olmayı ve 3,4 luk bize yeteri düşünen zihniyet. Büyük takım mclaren gibi yapandır. Adamlar Mercedes motoruyla biryere kadar sınırlı yükselme olacağını ve mercedesin asla sana şampiyonluk izni vermeyeceği az çok herkes biliyor. Zaten mercedeste bazı kısıtlamalarla bunu belli ediyor.
    O yüzden inan Alonsoda sizi kesinlikle düşünmemiştir. Malesef halen bazı arkadaşlarda bazı durumlar şarj etmiyor ve bol keseden sallıyorlar. Alonso , bas bas bağırıyor bana şampiyon olacak takım lazım . para pulda onun için 1. plan da değil . Mercedes’e ferrari veya mclareden alacağından daha azına hiç düşünmeden gidecek. Buda gayet normal . adamda biliyorki yaş itibariyle çok fazla beklemeye zamanı yok. Bunu niye kimseyi istemiyor veya kapris gibi algılıyoruz ben cidden şaşıyorum. Adam yeteneğinin farkında ve 2.şampiyonluktan fazlasını hakkettiğini düşünüyor . Bunu eminim formula1 içindeki birçok kişide böyle düşünüyordur. Ferrariden ayrılacağı belli olmasına rağmen adam profesyonelce mücadelesini veriyor ve yeri geliyor son ana kadar amacımız ferrariye puan kazandırmak diyor. Bunu diyen profesyonelce davranan birine bu youmları yapanları cidden ön yargılı olduklarını düşünüyorum. Bu kadarda adamı yargılamakta ayıp ya. Herşeyi tersten anlama gibi bir huyumuz var malesef milletçe . İnsanın kendi geleceğini düşünmesinden daha önemli birşey varsa siz söyleyinde bilelim . Bu herkes için böyledir. bol keseden atıp tutmak kolay. Adamın yerine kendinizi bir koyun bakalım.

    1. para da pulda gozu yok.. 50 milyon dolari hangi pilot istedi acaba????

  2. Alonsoyu bir takim neden istesin ki basina bela almaktan baska bir kazanci olmaz. Arada 2-3 podyum yapar onu bin turlu basiniza kakar… Takimdaki dirligi birligi huzuru bozar. Kaprislerine sabretmek icin kaf dagi olmak gerekir….. ay ay ay ay diyorum.

  3. Şampiyonluk umutları bulunan takımların fabrika takımı olmamaları en büyük handikapları. Bu yüzden Williams takımı güzel dereceler elde edebilir, ancak kanımca sadece bu kadar, fazlasına üretici takım izin vermez gibime geliyor. McLaren bu engeli ortadan kaldıracak büyük bir anlaşma yaptı. Bu yüzden Hamilton’ından, Alonso’suna, Vettel’inden Button’ına kadar griddeki tüm şampiyonların olası alternatifi McLaren veya yine bir fabrika takımı olan Ferrari olacaktır.

  4. Düşün(ne)meyen Bir sürü takım daha sayabilirim:
    Williams
    Ferrari
    Force India
    Toro Rosso
    Lotus,
    Marussia
    Sauber
    Caterham

  5. Söylediklerine aynı kapıya çıkıyor işte.İlerde şampiyonluğa oynar diyorsun da Alonso 10 yıl daha mı yarışacak? Şuanlık iyi olabilir ama seneye yine arka sıralara dönerler.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Burası F1 haklısın ne olacağı belli olmaz ama Williams çok büyük yapılanma geçirdi ve Pat Symonds ile ilerde daha iyi yerlerde olacaklardır.

  6. Siz değil Alonso sizi düşünmedi.Williams’a giden hangi pilot mevcut durumda şampiyon olabilir? Takımın itibarını koruma çabaları.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Alonso’nun düşünmediği hakkında kanıtın var mı menajeri misin?

      Şuan Ferrari’den ve seneye ne olacagını bilmedigimiz McLaren’den daha iyi.

      Kaç sene sonra puan alamazken şimdi podyumdalar ilerde belki de şampiyonluga oynayacaklar.

    2. alonso 4 yil rbr ye kedinin cigere baktigi gibi her yris sonrasi rbr yi incelerdi, simdi ise aynisini mercedes e yapiyor.Sizin deyiminizle yani alonso nun burada ki fanlari ,alonso secilmez secer.Iyi de neden onu son yillari domine eden bir rbr de veya mercedes de goremdik acaba????bahsetigin takim williams marussia degil.

    3. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Williams bu sporun en büyük 3 takımından birisidir. Efsane takımlardan birisidir. Son 10 yılda geçirdiği zor günler onların büyüklüğünden birşey eksiltmemiştir.

      Alonso, şampiyon olamadığı için spora ara vermeyi düşünürken Williams yaşadığı zor yıllara rağmen sporda kalmaya devam etmiştir. Alonso’lar gidici, Williams kalıcıdır!

      Williams’ı çok küçümsediğine göre Formula 1’in tarihinden bihabersin. Ferrari, Schumacher takıma katılmadan önce en son şampiyonluğunu 1983 yılında elde etmişti. Ama iyi bir ekipler başarı üstüne başarı yakaladılar. Williams’ta yaşadığı bu zor dönemden çıkmaya başladı.

      1. Senin bahsettiğin kısımlarla ilgili Williams’a pek bir laf etmedim fakat çıkıp da Alonso bizle anlaşmayı istemedi diyecek halleri yok.Ayrıca Williams Mercedes motorundayken hiçbir zaman şampiyonluğa oynayamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir