Mattiacci Raikkonen’i Övdü

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Marco Mattiacci, Brezilya GP’sinde iki pit stop ile yarışıp yedinci sırada bitiş çizgisine ulaşan Raikkonen’i övdü.

F14 T’nin ön tarafından şikayetçi olan Raikkonen, yıl boyunca takım arkadaşı Alonso’ya oranla daha yavaş kalmıştı.

Marco Mattiacci, Brezilya GP’sinde yedinci olarak Belçika’dan sonraki en iyi yarış pozisyonunu elde eden Raikkonen’in performansını övdü.

Mattiacci “Bu hafta sonu oldukça olumlu bir Kimi vardı. Fernando’nun yaptığı gibi müthiş bir yarış çıkarttı. Kimi’nin araca uyum sağladığını gördüğüm ilk hafta sonuydu”

“Onun yaptığı işten son derece mutluyum” dedi.

F14 T’yi Kimi’ye uydurmak için çalıştıklarını söyleyen Mattiacci “Kimi iyi bir profesyonel ve daha iyi olması için üzerinde baskı olmasına ihtiyacı yok. Birlikte iyi bir iş yapıyoruz.”

“Kimi üst düzey bir pilot ve birlikte geleceği hazırlıyoruz” dedi.

Pit stoplar konusunda eleştiriler için Mattiacci” Pit stoplarda çalışan çalışanlarımıza oldukça fazla güveniyorum. Onlar harika insanlar.”

“Hafta sonunda yaşananları anlatmam gerekirse aracı gride hazırlamak için olağan üstü iş başardılar. Ancak yarış sonucu dramatik bir şekilde değişmedi.”

“Muhtemelen daha iyi bir sıralama geçirmeliydik ancak dediğim gibi ekip olağan üstü bir iş başardı. Gelecek için adım adım ilerliyoruz.”

“Açık bir şekilde aldığımız sonuç için mücadele etmek hedefimiz değil ancak takım her gün gelişmeye devam ediyor. Tekrar ön tarafa ilerlemek için savaşıyoruz.” dedi.

Alonso’yu değerlendiren Mattiacci “Fernando Kimi gibi harika bir yarış çıkardı ve son bölümdeki mücadelede o açık bir şekilde öndeydi.” dedi.


Yorumlar

“Mattiacci Raikkonen’i Övdü” için 21 yanıt

  1. Raikkonen bu yılki performansıyla ne kadar overrated bir pilot olduğunu kanıtladı. 2007 şampiyonluğu bile şaibeli zaten.

    1. Rosberg son yarışta çifte puan sayesinde kazanırsa, onurunu katlayıp arka cebine koyarsın artık.

    2. su saibe olayini bi aciklarmisin ogrenelim bizde cahil kalmayalim lutfen.

  2. Sene başından beri birkaç defa sıralama turlarında Alonso’yu yakaladı ama Brezilya’da ilk defa yarış içi performansta da Alonso’yu yakaladı. Pirelli’nin bu yarışta tutucu olmamasının da etkisi var tabi. Abu Dhabi’ye yine gereğinden fazla sert lastiklerle gelirse Pirelli, bu performansı tekrar görmek zor olacaktır.

  3. Muhtemelen daha iyi bir sıralama geçirmeliydik

    O iki sürücü ile bunun imkansız olduğunu anlamalı. Seneye muhtemelen Alonso-Button ikilisi de aynı olacak.

    1. Sana göre Alonso’nun daha kimleri yenmesi gerekiyor da sıralama bakımından kötü? Sıralamalarda hangi pilota ezilmiş onu da yaz da karşılaştıralım.Ben Alonso’nun sıralamalarda ezildiği bir pilot hatırlamıyorum.En kötü başa baş mücadele etmiştir.

  4. Ahahaha çok iyiydi 😀

  5. ne yapsın topa mı tutsun adam

    ne umutlarla transfer edilen kimi (sene başı bu motorlar ve bu sistemden en fazla verim alacağı söylenen pilot ezilmiş büzülmüş bir kağıt gibi Alonso karşısında yerle bir üstelik Alonso sıkılmış bu işten ve başka takıma kalıyor elde kalan bu..)

    1. sizdeki bu kimi nefreti bu kuyruk acisi Alonso nun Ferrari de sampiyon olamamsin dan mi kaynaklaniyor acaba ??? Eline iki defa firsat gecti ama degerlendiremedi saglik olsun artik ne diyelim..

      1. Aradaki farkı anlat istersen, biri en azından 2 kere kafaya oyanayabilmiş, diğeri bırak kafayı oynamayı 3 katı fark yemiş, Alonso petrovdan yemiş hiç olmazsa, Raikkonen 2005,2006 da kımden yedı 😉

        1. dayanıksız illmor motoru ve kırılgan mclarenden yedi kimden yiyecek..bir petrov değil tabi 🙂

  6. övecek tabi en son şampiyon olmuş pilotu ferraride rai .. 79 yılından beli schumi ve rai koskoca 35 yılda iki kişi şampiyon olmuş … massa ve alonso ile boşa geçmiş seneler

  7. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Mattiacci eski kimicilerden galiba. Seviyor kimi yi adam 🙂

  8. Kimi’ye övgüler içeren röportajın çevirisi nedense kısa tutulmuş

    1. dikkate aldığınız için teşekkürler

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Malum diğer site biraz daha uzun yazmış haberi, öyle bir haber burda yazılaydı düşünmek bile istemiyorum burdaki tartışmayı.

    En doğrusunu yapmışınız, elinize sağlık.

    —————-
    Ferrari iki sürücüsünü de yedi bu hafta sonu, önce Alo’yu yedi geç pite alıp Vettel’e geçilmesine ebep oldular, sonra Rai’nin pitinde hata yaptılar. her zamanki gibi sıvıyacak bişey buldular.

    Adamlar nelere sevinir oldu, sezon bitti yahu..

    1. dedigin gibi diger site de daha uzun ve orada belirtmis kimi nin sorunu nu bulduk diye biraz gec oldu ama. birak sevinsinler biraz 🙂 cok gorme

      1. Sorunu yazmislar mi bari:) ön tarafı nasıl toparlayacaklarini öğrendiler mi acaba. Ama kimi yi bole görmek iyi oluyor

        1. Mattiacci, Ferrari’nin aracı Raikkonen’in stiline uydurmak konusunda önemli bir buluş yaptığını da ifade etti.

          1. ön süspansiyonları değiştirecekler başka ne yapacaklar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir