İspanya'da Ne Değişir?

Bahreyn yarışının bence en öenmli karesi buttonun massaya tur bindirdiği andı.Peki işler nasıl olduda 180 derece dönmüstü.Button uzun zamandır arka sıralarda mücadele veren bir pilot hüviyetindeydi.

Massa ise uzun zamandır en önde görmeye alıştığımız bir isim.Aslında ferrarinin kötü performansına rağmen massa iyi yarışlar çıkardı.Belkide raikkonen’den daha özverili ama neticede massa hic puan alamadı.Ferrari için bu sene bir hayli karamsar gözüküyor.Peki bu sezonun flash takımı Brawn…Onlar tam aksine çok hızlılar ve çokta dayanıklı.Hızlarını sadece difizörle açıklamakta yanlış bence.

Aynı şekilde RedBull da öyle.Onlarda difizör kullanmıyor ama yinede hızlılar.Bu sene bir hayli kural değişti ve bunun neticesinde kurallara uyum sağlayan takımlar öne fırladı.Peki sezonun ilk 3 yarışında gördüğümüz tablo ne zaman değişir.İspanya öncesi takımların açıklamalarına baktığımızda Brawn,RedBull ve Toyota iddaalı görünüyor yine.

RedBull difizöre geçtiğinde nasıl bir hızı olacak oda merak konusu.Çünkü şimdiden çok hızlılar.RedBull’unda gelecek sene için Mercedes motoru kullanmak için görüştüğünü duyuyoruz.Brawn örneği onlarında ilgisini çekti.

Peki Mercedes cephesinde durum ne…Bu sene kers sistemini en iyi uygulayan takım kesinlikle Mclaren.Ama sadece kersle bitmiyor.Mclarenin en büyük sorunu downforce yani yere basma kuvveti.Virajlarda çok yavaş kalıyor otomobil bunun neticesinde.Onlarda yavaş yavaş ön sıralara geleceklerinden eminler.

Şimdide BMW cephesine bakalım.Onların durumu bahreynde çok net ortaya çıktı.Araç çok yavaş ve son sıralarda.En büyük sorun gelişim katedilememesi.Bu sorunların artarak gitmesi BMw nin formula 1 geleceğinide ilgilendirecektir.

Bu senenin diğer flash takımı Toyota…Bahreynde sıralamalarda ilk 2 sırayı aldıklarında herkes toyotaların zafere hatta dubleye yaklaştığını düşünmüştü.Ama lastik seçimi hataları toyota için pahalıya mal oldu.İspanya öncesi durum bu bakalım yüksek downforce gerektiren ve araçlar arasındaki farkı en iyi şekilde ortaya koyan bu pist öncesi kimler ne gelişimler yapacak.

Nurettin Dovan


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir