Whitmarsh, FIA’ya Minnettar

yazar:

kategori:

McLaren F1 patronu Martin Whitmarsh, bugünkü Dünya Motorsporları Konseyi duruşmasında takımına karşı davranışları açısından FIA’ya teşekkür etti.

Takım, FIA Sportif Kuralları kapsmında 5 ihlâl ile suçlanıyordu ve bundan üç yarış ihracı aldı ama bu ceza, 12 ay boyunca askıya alındı.

Cezanın askıya alınması kararı, Dave Ryan ve Lewis Hamilton’un Avustralya GP’de olanlarla ilgili hakemleri yanlış yönledirmelerine sebep olan kültürel sorunları belirlemedeki davranışlarının sonucunda geldi.

Paris’teki duruşmadkısa sürei olarak bulunan ve takımın dvranışlarından dolayı özürlerini tekrarlyan Whitmarsh, bu gibi şeylerin tekrar olmayacağından emin olmak için adımlar atıldığını belirtti.

Whitarsh: “Bu sabah, sorularına cevap verme fırsatı sundukları için FIA Dünya Motorsprları Konseyi üyelerine teşekkür etmek istiyorum.”

“Avustralya ve Malezya’da ciddi hatalar yaptığımızın farkındayız ve bu nedenle bu hatalar için bir kez daha özür dileyebilmekten solayı çok emnunum”

“Ayrıca FIA Dünya Motorsporları Konseyi üyelerine, bu tip hataların tekrar olmamasını sağlamak amacıyla uygun hamlelerde bulunduğumuzun güvencesini verebilmekten de memnuniyet duyuyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir