Horner V8 Motorlara Dönme Çağrısı Yaptı!

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Formula 1’in yeni turbo V6 motorlardan vazgeçerek V8 motorlara dönülmesi tavsiyesinde bulundu.

Motorların gelişimine izin verilmesi konusunda bir anlaşmaya varılamamasının ardından Horner, yeni motorların müşteri takımları için çok pahalıya gelmesi sebebiyle bu motorlardan vazgeçilme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Horner “Kimse geriye dönmek istemez ancak bazen bakmanız gerekir.”

“Bu güç ünitelerinin ne kadara geldiğine bakın. Bunlar tüm takımlar ve hatta üreticiler için ne kadar katlanılabilir motorlar?”

“Bazen elinizi kaldırıp yanlış yaptığınızı söylemelisiniz. Motor kuralları açısından buna dahil olanlar hata yaptılar.”

“Sadece çok aşırı pahalı motorlar olmadı, aynı zamanda gelişimi çok kısıtlı motorlar oldu.”

“Teorik olarak harcamaları kontrol altında tutmak istiyorsanız üreticilerin yakalaması için belli aralıkta izin verilmeli.”

“Ancak o zaman bu Mercedes için adil olmaz. O yüzden tüm rakiplerin gelişimine izin verilmeli.”

“Aksi takdirde bu motorlar olduğu sürece Mercedes üstünlüğü göreceğiz.” dedi.

Horner, Marussia ve Caterham’ın iflasında motor fiyatlarının etkili olduğunu söyledi.

Horner “Tepedeki ya da küçük takımlar olsun. Hiç bir takım daha fazla harcamayı kabul edemez.”

“Ne yazık ki bu güç ünitelerinin fiyatları nedeniyle 2 takım sporun dışında kaldı ve bu şimdiden büyük bir sorun.” dedi.

V8 motorlara dönülmesi tavsiyesi için Horner “Bu oldukça olağan dışı bir şey ancak bu konuda rasyonel olabilirsek o zaman bunu düşünmemiz gerekir.” dedi.


Yorumlar

“Horner V8 Motorlara Dönme Çağrısı Yaptı!” için 21 yanıt

  1. kütle amortisör çift katmanlı difizör meşrubat takımının her tarafı delikli ve esneyen sıralama ve yarış setupları ayrı araçları ve ne güzel kumpanya olurdu..

    motor şampiyonlarıda ayrı bir bölge

    sonuç sıfır seyir zevki sıfır mücedele sera geçişleri muazzam elketronik güç üniteleri

    f 1 ne hale getirdiler sıfır adrenalin

    1. Su takıma meşrubat takımı demesen iyi olur aslında

      1. Red bull birçok spor dalında başarılar elde etmiş takım ama F1de meşrubat takımı konumunda.Ya da bize bu hissi veriyor.

        1. Aslında bu meşrubat lafını daha çok alonso severler kullanıyor bir iki istisna çıkabilir ayrı ama bence saygıyı hakediyorlar.

          1. Sevmesem de Red bull son 6-7 senedir F1de en doğru işleri yapıyor.V10ların geri gelme ihtimali olsa onu da kabul ederler.

    2. Meşrubatçı yakıştırmasında kötü bir şey görmüyorum. Sanırım bunu daha önce de yazmıştım. Her ne kadar arkadaş aşağılama amacıyla kullansa da sonuçta Red Bull bulaşık süngeri üretmiyor. Meşrubatçı gayet eğlenceli ve doğru bir yakıştırma. Bir ara Vodafone’lu Mclaren’e de kontörcü diyordu anahtarlıkçılar 🙂

      Şahlanan atın uçar samuray sürücüsü ile birlikte bir meşrubat takımının parmak pilotunu yıllarca (ve hala) geçemiyor olmasıyla ilgilenmezler ama 😀

  2. “Bu güç ünitelerinin ne kadara geldiğine bakın. Bunlar tüm takımlar ve hatta üreticiler için ne kadar katlanılabilir motorlar?”

    Kendileri, yani RBR motora para vermiyor. Ama Horner sırf F1’in iyiliği için bunu düşünüyor. Gözlerim yaşardı.

    “… bu motorlar olduğu sürece Mercedes üstünlüğü göreceğiz.”

    En sonunda delikanlı gibi bu olayın nedenini biri söyledi. Evet, tüm olay budur.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Ne Ferrari, ne de Renault beceriksiz olduğunu kabul edemiyor. Mercedes taş gibi motor yapmış ve Ferrari ve Red Bull’da bunu bir türlü sindiremiyor.

      Ferrari ve Red Bull dışında büyük takımlardan hiç birisi Turbo V6’lara itiraz etmiyor.

      McLaren, Honda’ye geçiyor. Williams, Mercedes ile mutlu. Mercedes’in ana takımı zaten şuan zevkten 4 köşe.

      Sadece motorundan memnun olmayan Red Bull ve Ferrari maraz çıkartıyor. Turbo V6’ların tek problemi ses. Onun da çözümü var. Yakıt limiti arttırılıp devir 15.000’e çıkartılırsa ve çift egzoza geçilirse V8 kadar olmasa da iyi bir ses elde edilir.

      Ferrari ve Red Bull V6’larla şampiyon olamayacağını bildiği için sürekli konuşuyor. Sporun geleceği umurlarında değil. Ferrari 2000’lerin başında herkesten hızlıyken sporun geleceği diyor muydu? Red Bull’da 4 yıllık dominasyondan sonra hiç bir zaman sporun geleceğinden bahsetmiyordu. Ama ne zaman geride kaldılar, sporun geleceği deyip duruyorlar.

      Açıkçası buna kendileri dışında da inanan yok. Hoş! Kendiler bile inanmıyor aslında.

      1. FerrariFanTR avatarı

        hocam sen baya bi gaza gelmişsin de Hondayı da görürüz seneye

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Yine aynısını derim. İyi motor yapamıyorsun sonra ağlıyorsun. Honda’da iyi motor yapamazsa onlara da aynısı derim. Honda babamın şirketi değil!

      2. Lotus ta sauberdr memnun degiller lopez ne dedi 40 m veriyoruz ondan önce 8 m veriyorduk diye bu motorları biz istemedik diyen kimdi. Ha mercedesi suclamiyorum 3 yıldır bu turbolara hazırlanıyor önde olmaları normal ferrari ve renault şampiyonluk mucadelerinden dolayi turbolara önce baslayamadilar ve sonuç ortada. Birkaç yıl mercolari görelim çok sıkıntı değil ama dedigim gibi bu araç bizim araçlardan çok daha canavar bir araç

      3. 15.000 devir demişsin zaten araçların o devire çıkmasına gerek yok, tork çok fazla olduğu için 11-12.000 devirde en yüksek güce ulaşabiliyor otomobiller.

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Bu motorlar aslında 15.000 devir çevirebiliyor. Ama yakıt kısıtlaması olduğu için 12.000 devire düşürüldü. Sesin düşük olmasının nedeni de bu. 15.000 devir çevirseler 100 kilo yakıtla yarışları bitiremezler.

      4. Ferrari ve Red bull dışında V6ya itiraz etmiyorlar demişsin de diğer takımların çoğunun üreticisi Mercedes.

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          İyi motora sahip olan neden itiraz etsin? Ferrari 2000-2004 yılları arasında itiraz ediyor muydu? Red Bull 2010-2013 yıllarında itiraz ediyor muydu? Kim avantajını kaybediyorsa itiraz ediyor.

  3. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    O kadar yatırım yapıldı. Üreticiler o kadar para harcadı. Şimdi de Honda geliyor. Kimse kusura bakmasın. Ferrari ve Renault beceriksizlik yapıp adam gibi motor yapsaydı bunları konuşuyor bile olmazdık.

    Sen çalışma ve sınavdan kal, sonra 100 alan arkadaşına trip at. Bunun gibi birşey bu.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Beceriksizlik yapmayıp olacaktı.

  4. Rbr yi durdurmak için bu kurarlar getirildi ve ozaman takımlar buna izin verdi yada zorunda bırakıldı yapacak birşey yok birkac yıl adamlar ezecek. Yalnız bu araç bizim araçlardan çok daha baskın

  5. Olacaksa da kısa vadede zaten böyle bir şey olamaz. Honda o kadar para döküp girdi F1’e. 2020’den sonra dönülebilir gibi.

  6. EBD ve Patinaj kontrolü de olsun mu?

    1. On numara olur… 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir