FIA: Kimi 1, Hamilton 22 Numara

yazar:

kategori:

FIA’nın Cuma günü yaptığı resmi açıklama ile 2007 sezonunu 2. olarak tamamlamasına rağmen Lewis Hamilton, gelecek sene aracında 22 numarayı taşıyacak.

Yönetim kurulu, gelecek sezonun resmi listesini açıkladı. Listede Super Aguri pilotları olarak Takuma Sato ve Anthony Davidson görünüyor. Force India’da Adrian Sutil’in yanında Fisichella’nın bulunacağı yönündeki söylentilere rağmen bu durum listede henüz doğrulanmadı.

Dünya şampiyonu Kimi Raikkonen, 2008’de aracında 1 numarayı taşıyacak. Diğer Fin pilotu Heikki Kovalainen ise griddeki en büyük sayıyı, 23ü aracında taşıyacak.

Woking kökenli takım, 13 sayısının dışarda tutulduğu sıralamada 2007’deki casusluk skandalı nedeniyle aldığı ceza ile gridin en sonuna atılmıştı.

FIA F1 2008 Listesi

No.

1
2

3
4

5
6

7
8

9
10

11
12

14
15

16
17

18
19

20
21

22
23

PİLOT

Kimi RAIKKONEN (FIN)
Felipe MASSA (BR)

Nick HEIDFELD (D)
Robert KUBICA (PL)

Fernando ALONSO (E)
Nelson PIQUET (BR)

Nico ROSBERG (D)
Kazuki NAKAJIMA (J)

David COULTHARD (GB)
Mark WEBBER (AUS)

Jarno TRULLI (I)
Timo GLOCK (D)

Sébastien BOURDAIS (F)
Sebastian VETTEL (D)

Jenson BUTTON (GB)
Rubens BARRICHELLO (BR)

Takuma SATO (J)
Anthony DAVIDSON (GB)

Adrian SUTIL (D)
TBA

Lewis HAMILTON (GB)
Heikki KOVALAINEN (FIN)

TAKIM

SCUDERIA FERRARI
MARLBORO

BMW SAUBER
F1 TEAM

ING RENAULT
F1 TEAM

AT&T WILLIAMS

RED BULL RACING

PANASONIC TOYOTA
RACING

SCUDERIA TORO ROSSO

HONDA RACING F1 TEAM

SUPER AGURI F1 TEAM

FORCE INDIA FORMULA
ONE TEAM

VODAFONE McLAREN
MERCEDES

YAPI

FERRARI

BMW SAUBER

RENAULT

WILLIAMS
TOYOTA

RED BULL
RENAULT

TOYOTA

STR FERRARI

HONDA

SUPER AGURI HONDA

FORCE INDIA

McLAREN MERCEDES

 


Yorumlar

  1. oha 13ü kullanmamaları çok ilginç 😀

  2. forza 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!! avatarı
    forza 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    5 veya 6 noyu alıpda sampiyon olanlar 2, senesindede sampiyon olurlar

  3. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    bu neden alonso 1 numara deıl dıyen arkadasa amma guldum shumı neden 1 numara deıldı zmnnda da alonso 1 numaraydı onun 7 sampıyonlugu vardı be arkadasım bıraz mantıklı yorum yap

  4. 2007 de sampion kim olduysa 2008 de 1 numara o olur

  5. tamam biliyoruz alonso 2 defa oldu kimi 1 defa oldu ne bilim artık

  6. ne alonsosu sampiyon kimi oldu arkadasım sampiyon 1 numarayı taşır haberin yok mu

  7. ya nie ya alonso nun 1. olması gerekmiomuydu nie böle oldu anlamadım?

  8. Bazı burçların uğurlu rakamı gibi bunların da 13 uğursuzluğu var işte ne kadar büyütüyorsunuz her şeyi. Biz de 3ü uğurlu görüyoruz mesela…

  9. bi arkadaş sormuş 13ün uğursuzluğuna gerçekten inanıyorlar mı diye?evet hristiyanların özellikle de amerika ve avrupa'daki hristiyanların çoğu %80-90 ı inanıyor.bu inanç o kadar beyinlerine kazınmış ki otellerde 13 numara yok,sokak numaralarında,evlerin kapı numaralarında 13 numara yok.Hatta yüksek binalarda kat numaralrında 13 yok.asansörler buna göre tasarlanmış,12den 14e geçiyo…vs.vs.
    Böyle bir sürü örnekleri var.

  10. bir arkadaş çok güzel söyledi.Ben pilot olsaydım ısrarla 13 numarayı isterdim diye.Şu saçma sapan batıl inançlar da neyin nesi.Ayrıca bu işi islam peygamberine kadar ****üren kişiye de her yanımla gülüyorum!!!!

  11. RottenStern avatarı

    13 ün uğursuz kabul edilmesinin hz. muhammed le istanbulun fethi ile falan bir alakası yok. Bunun iki sebebi var.

    1) 13ün neden uğursuz olabileceği hakkındaki teorilerden birisine göre eski ana tanrıça kültünü kötülemek ve kendi patriarkal dinlerini yüceltmek için bu dinlerin kurucularının ay siklüsü (aynı zamanda menstrual siklüs)nü temsil eden 13'ü (13×28=364) uğursuz ilan etmişler, ay takvimini 12 aylı güneş takvimine döndürmüşler ve 12yi 13e üstün kılmışlardır.

    2) Hz. İsa'nın meşhur son yemegindeki havarilerin sayısından kaynaklandığı kabul edilse de, kökü iskandinavya topraklarina kadar gider.o zamanlarda güzellik tanrısı balder bir ziyafet verir. bu ziyafete 12 kişi davetli iken, yalanların tanrısı loki, davetli olmadığı halde 13. kişi olarak katılmak ister. ancak çıkan tartısmada loki, diğer tanrılar tarafından cok sevilen balder'i ldürür. 13'ün uğursuzlugunun bir diğer nedeni loki'dir.

  12. amma da ilginç 13 sayısını uğursuz saymak. işte tam bir köhne zihniyet.gerçekten inanıyorlar mı acaba uğursuz olduğuna?:)

  13. haçlı zihniyeti hâlâ devam ediyor… neyse, Kimi'yi 1 numaralı araçta görmek büyük zevk verecek :)))))

  14. dell-lendiren avatarı
    dell-lendiren

    bu avrupalıların hayatları ile ilgili herşeyleri yerli yerinde. kafayı takacak şeyler arayıp buluyorlar. işte 13 te bunlardan birisi.

  15. Bourdais zaten anlaşmayı geçen seneden imzalamıştı.O nedenle Vettel 2. pilot.Tabi bunun bir önemi olmayacak.İkisi de müthiş pilotlar ve öyle mücadele edecekler ki bu sefer Toro Rosso podyumu zorlayacaktır.

  16. O zaman Heidfeld bu sene şanslı olacak. Allah'ın hakkı 3 derler ya. 🙂 Bu arada Torro Rosso'da 1. yada 2. pilot diye bir şey olmayacak ama zaten bu iki Sebastie(a)n de kendini kanıtlamış iki kişi.

  17. forza 2!!!!!!!!!!!!! avatarı
    forza 2!!!!!!!!!!!!!

    niye vettel 2.pilot

  18. bidakka arkadaslar dikkat çekerm ki 13te daha önemli bi sayı var orda 5 herkes 5i sever neden?herkes çoğu şampionluğunu o numarayla kazandı ama 1in yeri baska…

  19. susdamotorunsogusun avatarı
    susdamotorunsogusun

    gercekten ilginç 13 sayısının olmaması.baya önemsemişler uğursuz sayı olduğunu 😀

  20. 13 numarası resmen yasaklanmamışki…Takım isterse kullanır, isterse kullanmaz.Arıca Hz. Muhammed ile bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum.Oturup bunları hesaplayacak değillerdir heralde :)Bildiğim kadarıyla Hz.İsa'yı öldürmeye çalışmış kişiler hep 13. gelmiştir mekana…
    Ben pilot olursam kullanırım o numarayı 🙂

  21. 13 sayısının uğursuz sayılmasının 2 nedeni var. neden 1: peygamber efendimiz hz. muhammed (s.a.v.)in doğum tarihi 571. sayıları toplamı 13!!! neden 2: istanbul un fethi 1453. sayıları toplamı 13!!! biraz konunun dışına taştım ama idare edin artık :))

  22. 13 sayisi disarida tutuluyor, ugursuzluguna inanilan bir sayi resmiyet kazaniyor, cok ilginc ya 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir