Vettel: Scuderia Ferrari Pilotuyum!

Dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel, resmi olarak açıklanmasa da 2015 yılında Ferrari’de yarışacağını doğruladı.

Alonso’nun Ferrari ile yaşadığı sorunların ardından takım Vettel’e yönelmişti.

Takımın Vettel ile anlaştığına inanılıyor, ancak şuana kadar hem Vettel hem de Ferrari cephesinden bir açıklama gelmedi.

Ancak SKY’ın düzenlediği İtalyan bir anket sırasında Sebastian Vettel gelecek sezon Ferrari’de olacağını doğruladı.

Anketteki ilk soruda ‘Sebastian Vettel …” diye bırakılan boşluğa Alman pilot Scuderia Ferrari pilotudur yazmış.

Bu olay ile birlikte Ferrari’nin gelecek sezon Vettel ile yarışacağı kesinleşmiş oldu.

Bununla birlikte Ferrari henüz gelecek stratejisini açıklamaya hazır değil.

Ferrari patronu Marchionne “Ferrari Abu Dhabi’de gelecek stratejisini açıklayacak mı  ? Bilmiyorum. Önemli olan son yarışı bitirmek. Zor bir yıl oldu ve İnterlagos’ta iyi bir gün yoktu” dedi.


Yorumlar

“Vettel: Scuderia Ferrari Pilotuyum!” için 191 yanıt

  1. Geçmiş olsun Tifosilere. Seneye en hızlı aracı yapamazsak – ki yapabileceğimize dair hiç umut yok – kabus gibi bir sene geçireceğiz gibi duruyor. Ben Hulk, Bottas isimlerini tercih ederdim. Umarım Vettel beni yanıltır.

  2. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Redbull taraftarı olarak Vettel’e Ferrari’de başarılar dilerim.

    Alonso’nun Ferrari takımı içinde huzursuzluk yarattığını görmemek aptallık olur.Alonso’nun açıklamalarını okuyan bir Ferrari çalışanı içten içe nefret duyar zaten.

    Vettel’in gelmesiyle beraber takımda ruh yeniden canlanacaktır.Sonuçta gridde en iyi anlaşan 2 pilot Vettel ve Raikkonen. Ferrari takımında olumlu bir hava oluşacağı kesin.Bu da 2016’da şampiyonlukla sonuçlanabilir.Takip edeceğim Ferrari’yi önümüzdeki yıl.

    Alonso da ”Gideceğim yeri ben seçerim.” dedi ama Mclaren’den başka yeri kalmadı galiba. ”Olsun o da Mclaren’i seçti demek ki.” diyelim biz de. Zaten Mercedes onun için 2015 seçeneği değildi bence. Lauda-Wolf-Lowe 3’lüsünün Alonso’yu isteyeceğini sanmıyorum zaten ellerinde güzel bir ikili var. Ha nasıl öyle bir seçeneği olur anca son yarış Hamilton saçma bir mekanik arıza veya pitte hatayla şampiyonluğu kaybederse ve rest çekip Mclaren ile anlaşırsa..

    Ferrari 2015’te bu yılki durumdan çok da farklı olamayabilir. %48 motor değişimiyle belki biraz yakalayabilirler ama seneye şampiyonluğa oynamaları , ekstrem bir çalışma sonucu bulunan Redbull çözümlerine benzer birşey bulmazlarsa mümkün değil.

    Benim en çok istediğim şeylerden birisi de Mclaren’de Hamilton-Alonso ikilisi. Bakalım o zaman Alonso takım içinde lobi yapıp 1.pilot olabilecek mi ki olamaz. Hamilton benim gözümde Mclaren’in çocuğu gibi halâ. En ilgi çekici mücadelelerden biri izlenebilir 2007 olayları malum 😀 Ama bunun gerçekleşmesi Mclaren taraftarı arkadaşlar kusura bakmasın ama pek mümkün değil.Hamilton Mclaren’e gelirse Alonso Mercedes’i ister. Hamilton kalırsa Mercedes Rosberg’i gönderip Alonso’yu almaz zaten mümkünü yok.

  3. şurdan şunu söyliyelim efsane senna pol,ü aldığı yarışların çoğunu kaybetmiş … alonso tartışmayalım diyiyoruz vettel,e laf atılıyor o zaman monza 2011 2012 yarışlarını izleyin alonso başarılı olduğu dönem renault dönemi tıpkı şimdiki mercedesin durumu … kurallar değişmiş yeniden başlamış herşey ona rağmen schumi son yarışta kaybediyor 2006.da .. alonso ondan sonra yok piyasada .. vettel torro rossoda harikalar başarmış ordan gelmiş redbula malum redbul,da yaptıkları .. torro rosso vettel indy car şampiyonu yenmiş … gelmiş redbulda webberi ters yüz yapmış bu seneye motor sorunlarıyla başlamış … kış testlerine çıkamamış sadece 5 tur atmış o araçla yarışlara girmiş … yani alonso ile vetteli neye göre kıyas yapıyorsunuz biri 4 biri 2 kere şampiyon olmuş maldonadonun yarış kazandığnı düşünürsek alonso 5 yıldır 11 yarış kazanmış sizde buna başarı diyiyorsunuz muhabbet iyi

    1. Vettel’in 4 şampiyonluğu var, Senna’nın 3. Yani Vettel Senna’dan daha iyi bir pilot öyle mi ? O da güzel.

      1. Uğur Serhan avatarı

        Ama Senna ile olmadı zira devam edemedi. devam etseydi(hayatta olsaydı ) kaç kez daha şampiyon olurdu bilmiyoruz. Yani birazdoğru örnek olmamış.

    2. Bu arkadaşa bu sporun bir motorsporu olduğunu anlatamayacaz. Altında iyi araç yoksa istersen tarihin en iyiysi ol. Ama hala bunu anlayamıyolar. Tuturdular vettel diye altındaki araca bakın o kadar zaman ortalarda görünmeyen webber bile yarışlar kazandı. Ama ANLATAMASSINIZ…..

  4. yahu arkadaşlar çok mu zor anlamak , Hem alonson icin , hemde ferrari için bu ilişki bitmişti , hatta bitmeliydi. Belli duyguları kaybedince bunun ne alonsoya nede ferrarie bişey katamayacagını herkes biliyor. Karşılıklı anlaşıldı , iki tarafta birbirini istemiyordu bence , ferrari vettelle bence cok cok önceden anlaşmıştı , sadece biraz öne aldılar anlaşmayı , şaşırcak birsey yok , alonsoyu cok severim , desteklerim , ferrari iyi arac üretemez ise destekliyecegim ama HiC BİR PİLOT FERRARİDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR OLMAZ BUNU KABULLENELİM lütfen. Vetellede atıp tutan arkadaşları , seneye tükürdüklerini yalarken görcegimizi düşünüyorum , nerdeyse adamı maldonado seviyesinde görenler var. Sıralamarda alonsodan daha iyi oldugunu düsünüyorum , yarısta alması gereken yollar var ama alabilir görecegiz.

  5. Alonso nerede yarışacağımı ben seçeceğim derken herkes dalga geçiyor ama;

    F1’in tarihteki en başarılı iki takımı Mclaren ve Ferrari yeni pilotlarını açıklamak için Alonso’nun ağzına bakıyor…

    Artık maalesef burada ki yorumları okumak eskisindende beter bir tad bırakıyor, hayır bazı konular spekülatif olabilir ama göz göre göre doğru olan, insanlar tarafından onaylanan cümleleri bile bizim F1 uzmanlarımız burada karşı çıkıyor 🙂 sırf taraftarı oldukları pilotu yüceltmek için, yada kendilerini mutlu etmek için mi bilemiyorum bunla tatmin olan tiplerde mevcut sanırım… Madem Alonso kovulmuş Ferrari niye çıkıp pilotlarını açıklamıyor, varsa yürek versinler tazminatını yollasınlar aylardır ne bekliyorlar 🙂 Alonso gidicem diyince Ferrari gaza gelip Vettel’e imza attırdı, şimdi de Alonso’nun tam kararını bekliyorlar pilotları açıklamak için muhtemelen. Hem Mclaren hem Ferrari… olmazsa ikisinde de yarışmaz 🙂 Mclaren’in adamı istediği belli açık açık söylüyorlar artık ama Alonso riskli riskli hala pazarlık yapıyor gibi, yok şu parayı isterim yok şu kadar senelik kontrat isterim diye…

    WEC’e geçsin, ben mutlu olurum, F1 adına kötü olur ama genel olarak çokta kötü olmaz, WEC bir F1 değil ama yine de benim oldukça hoşuma gidiyor 🙂

    1. bu arada Alonso’nun gitmesinde Domenicalli ve Montezemelo’nun gitmesi çok büyük etkisi var bence. Matiachi’ye gelince, yaptığı açıklamaları okudukça Ferrari adamını bulmuş diyorum 🙂 Ferrari’nin bir 5 senesini de bu adam yer…

      1. Alonso’nun son dönemlerindeki demeçlerinde hep önlerindeki yarışlara da vurgu yapıyordu. Elimizden geleni yapacağız, Mclaren puan olarak arkamızda, onların önünde bitirmeliyiz tarzında açıklamalar. Kovulan bir pilot acaba bunları söyler mi? Son yarışlarda bir sıra için bile bu kadar mücadele eder mi ? Şöyle diyelim takım bir pilotu kovarsa, o pilot yarışlarda pikniğe gider gibi sürer.

  6. Kim nerede olursa olsun seneye, Alonso Mclaren’de ya da Ferrari’de farketmez. Önemli olan seneye Mclaren, Ferrari, Redbull şampiyonluğa oynayacak bir araç geliştirebilecekler mi ? Şampiyonada kıysasıya bir rekabet görebilecek miyiz acaba ? Takım içi rekabetler nasıl olacak, bu saatten sonra bunları tartışmak daha güzel olacak sanki. Tabi önce Rosberg mi Hamilton mu ?

  7. işte ferrarinin efsanesi ve efsanenin veliahtı
    şahlandırmaya geliyor şahlanan atı

  8. hala neyi tartışıyosunuz alonsoya yol vermişler … artık mclaren lotus mercedes torro rosso istediği yere gidebilir … kendide öyle diyiyordu gideceğim yeri ben seçerim seç bakalım bir yeri hadi

    1. alonsyo,ya yol ,verdiler,bencede ,, ferari ver,di . weetel cok iyi arabazı guzel .
      sene,ye sampıon vetel.

  9. Bu başından beri belliydi. Horner taa Suzuka’da her zaman yaptığı gibi hızlı açıklamayla bir adım öne geçmişti.

    Alonso-Ferrari ilişkisine gelince, Alonso’nun takımdan kovulacağı veya kendi isteğiyle ayrılacağı kesin olmayabilir. Sezon sonuna kadar puan hesabı yapacaklar ve kontrattaki maddenin işleme sokulabilmesi beklenecek.

    1- Kontrattaki madde işleme sokulamazsa, Alonso hiçbir yere gidemez, giderse tazminat öder. Buna rağmen Ferrari onu istemiyorsa tazminatını verip sepetlerler. İstiyorlarsa da Raikkonen’in tazminatını verir onu sepetlerler, Alonso-Vettel yarışır.

    2- Madde işleme sokulabilirse, Alonso risk alıp gitmeyeceğini söyleyip atılmayı bekleyebilir, ya da sessiz sedasız feshedip gider.

    Kontrattaki performans maddesinin tam olarak ne olduğunu bilemediğimiz için belki de sonucu hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.

    Ferrari’ye gelince, 2015’e şimdiden hazırlanmaya başlamışlar gibi görünüyor, gelsin testler, gelsin gelişimler.

    1. Nedir bu test meselesi?

      1. Redbull vettelın kontratında sene sonu estlerıne katılamayacagıyla ılgılı madde eklemıs..Adam da sıkıntı yasıyor.

        1. O test değil. Ferrari veya Sauber Fiorano’da test yapıyor deniyor. Piste kimse yaklaştırılmıyormuş, içeriden gelen sesler de normal araba sesinden çok F1 turbo v6 sesine benziyormuş. Muhtemelen üstü kolayca kapatılacak bir yasak test. Ferrari seneye şampiyon oldum demesin.

          1. mercedes o testi yaptktan sonra artık kimin ne yaptığıın önemi kalmıyor… herkes gizli test yapabilir artık onu mercedes yaptığı zaman önlem alacaklardı… iş işten geçti şimdiden kılıf buldunuz ferrari şampiyon oldum demesin mercedes hiç demesin o zaman

          2. kopya çekerken yakalanmazsan geçersin yakalanırsan kalırsın eğer ferrari yakalanmazsa bişey diyemeyiz böyle birşey varsada emnolsöylentiden ibaret kalacak …

        2. O değil ya Ferrari gizli test yapıyormuş diye bir söylenti var, xtrabit bahsetmiş, onu sormuştum

          1. Ayakta uyumusum be…

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Sezon öncesi de Ferrari v6 motorlarını laferrari üzerinde test ediyo diyolardı. Sonuç balon. Kısa vade de Ferrari’den pek bir şey beklememek lazım.

    3. Günay selam. Dün twitter’da yazdığında , gördüm. Bu Fiarano testlerinin kaynağı nedir? Asparagas olma ihtimalini sezinliyorum.

      1. Kaynak İtalyan bir arkadaşım. Adı Maurizio. Jarno Trulli’nin bir arkadaşı aynı zamanda ama kaynak Trulli değil. Maranello önünde isviçre plakalı beyaz tırlarda varmış.

        Ferrari gelecek için yol otomobili testi de yapıyor olabilir diyor ama böyle bir test için ortalık fazla karışıkmış ve pistten gelen sesler f1 v6 sesine çok benziyormuş.

  10. BurakBilgin avatarı

    Umarım Alonso ara verir de McLaren’e gelmez takımımdan soğurum. Gelecekse de Button la takım arkadaşı olsunlar da görelim 😀

  11. alonso’ya komple pilot deniyor ya, çıkıp soruyor zeka küpü: “komple pilotsa neden ferrari’yi hızlandırmadı” ciddi ciddi soruyor bunu. gerçi “kompile” diyor da, ben düzelttim. kendini C++’da sandı diyeceğim ama pek başarılı olacağı bir alan olduğunu sanmıyorum. gözlemim bu. neyse, komple pilotun tanımını buna bağlamış. yuh ki ne yuh! 🙂

    alonso’ya komple denmesindeki sebep: sıralamada hızlıdır, yarışta hızlıdır, geçişi iyidir, defansı iyidir, yağmurda iyidir, v10, v8, v6, turbo motor, slick, oluklu lastik, tcli, tcsiz dönemlerde iyidir, lastik koruma gerektiğinde korur, lastikleri zorlamak gerektiğinde zorlar. ısıtmak gerektiğinde ısıtır. oturduğu araca hemen adapte olur. kısacası: “oturup mühendislerle araç geliştiriyor” anlamında kullanılmaz komple pilot kavramı. zaten böyle kullanan da olmadı.

    2008’de ortalarda gezen redbull’u 2009’da şampiyonaya yarışacak hale pilot getirdi sanıyor. 2006’da yine yavaş olan mclaren’i 2007’de takıma gelen alonso ve hamilton’ın 3 ayda “geliştirdiğini” sanıyor. muhtemelen 2007 ferrari için de aynı şeyi sanıyordur.

    örneğin kimi’ye komple denmemesindeki sebep: sıralamada bazen hızlı bazen değildir, lastik korumada iyidir ama lastikler sert gelince “lastik koruma modu” açık kaldığı için ısıtamıyorum der, sürüşünü araca hemen adapte edemez. yağmurda zayıftır, geçiş konusunda bazen iyi bazen değildir, defans desen bazen iyi bazen kötüdür, performansı 1 senede düşebilir, turbo motorlar gelir süremez araç uymadı der. vesaire bu liste uzar gider. çoğu sürücü için. hamilton bile bu konuda alonso’dan geridedir.

    1. sıralamada hızlıdır

      Alonso gerçekten bir çok alanda çok iyi. Ama burada değil. Raikkonen de değil, Button da değil.

      Alonso’nun Ferrari’de sadece 4 polü var ve bunun zaten biri elden teslim.

      1. kariyerinde hamilton dışında tüm takım arkadaşlarını sıralamada yenen pilot nasıl sıralamada yavaş olabilir? yarış hızı sıralama hızına göre çok baskın diyebiliriz ancak alonso sıralamada yavaş değil. turlarını da sık sık izlerim. kesinlikle değil.

        ferrari’de yarıştığı son 5 yıl pole alamaması bir ölçü değil,
        2010’da redbull zaten 19 yarıştan 15’inde pole aldı. alonso 2 tane aldı.
        2011’i zaten geç.
        2012’de almaması eleştirilebilir diyeceğim, yine zor, mclaren-hamilton ve vettel-redbull varken. bu adam 2012’de sadece 5 kez ilk 4 içinden kalkmış. bunu sıralamada yavaş olmasına değil araca bağlamak çok daha mantıklı.
        2013’de zaten poller mercedes ve redbull arasında paylaşıldı.

        şu önemli; alonso pole alamamış tamam, takım arkadaşları kaç pole almış?

        1. Alonso takımdayken hangi takım arkadaşı pole alabilir ki 😀

          Aynı araçlara Hamilton’u, Grosjean’ı, Schumacher’i ve hatta Maldonado’yu koy bakalım nasıl turlar atıyorlar. Alonso yarışta iyi tamam, sıralamada da berbat değil ama en iyi asla olmadı. Stiline ters bir kere.

          1. Ya zaten adam sıralamada en iyi demiyor ki.. 🙂 Hamilton varken sıralamada Alonso en iyisi demek biraz abartılmış bir ifade olur.

          2. hamilton’ı koysan pole alabilirdi ancak hamilton’dan tek turda hızlı gridde kim var ki alonso’nun hızlı olmasını bekleyelim?
            grosjean’ı koy araca diyorsun; az önce sıralamada iyi değil dediğin raikkonen 2013’de sıralamada grosjean’ı yendi. 2012’ye baktım, 7-8 sıralamada yine grosjean’ı geçmiş.

            sıralamada alonso’nun en iyi olduğunu zaten söylemedim, ancak alonso sıralama performansı konusunda en kötü ihtimalle ilk 4 içindedir.

            maldonado ve grosjean ikilisi birer şaka zaten.

            1. Yılın en büyük bombalarından birisi de Hamilton’ın sıralamalarda Rosberg’e açık farkla yenilmesidir.

              1. sezonu izlemeyince olur öyle.

                monaco’daki polünü pole sayarsın bu 1.
                hamilton’ın 3 sıralamada Q3’de pole mücadelesi veremediğinden haberin yok bu 2.
                açık farkla demişsin ki fark 2 ya da 3 bu 3.
                hamilton; macaristan, almanya, ingilterede ve monaco’da Q3 mücadelesi veremedi. 2 kez araç, 1 kez takım ve 1 kez takım arkadaşı yüzünden. rosberg hiçbir sıralamada tek bir sorun bile yaşamadı. ve bu tüm 4 polü rosberg mücadelesiz aldı. bu 4.

                rosberg ve hamilton’ın normal şartlarda aldıkları polleri sayınca durum 7-7 oluyor bu da 5.

                ikisinin de problem yaşamadığı neredeyse tüm yarışlarda ricciardo vettel’i yendi bu da 6. 🙂

              2. @RoyalHunt
                Son cümlenden anlaşılıyor çocuk. Yazdığımın sana atılmış bir olta olduğunu farketmişsin. Brava 🙂
                Zeki adamı severim. Ama hem zeki hem kibirli üstüne de ukala adamdan nefret ederim. Doğayı korur, fakiri gözetirim. Yaşlıları trafikte karşıdan karşıya geçirmekte üstüme tanımam.
                Şimdi Hamilton’la ve Rosberg’le ilgili önceki yazılarıma göz atacak olursan zaten Hamiltonın pilotajı hakkında mersiyelerim gani gani. Rosberg’i de bir yerin dibine sokmadığım kaldı. Ancak Mercedes’in tek turda en hızlı iki pilotu barındırdığı da bir gerçek.
                Sadece Hamilton Rosberg’ den çok daha iyi bir yarış pilotu. “Kompile” O sebeptendir ki, boşuna 5 maddelik liste çıkarıp zahmet etmişsin.
                Ric ve Vet konusunda ise dilimde ve klavyemde tüy bitti. Ric zaten Vet i mağlup etti bu sene. Sadece Vet problemlerinden arınınca farkı tamamen kapattı. Anlamak idrak etmek istemesen de. Aptala laf anlatmak zor ama zeki kibirli ve ukala birine imkansız.

            2. @RoyalHunt
              Son cümlenden anlaşılıyor çocuk. Yazdığımın sana atılmış bir olta olduğunu farketmişsin. Brava 🙂
              Zeki insanları severim.
              Hamilton Rosberg konusunda düşündüklerimi daha önce defalarca yazdım. Rosberg iyi bir sıralama pilotu. Ama Hamilton daha fazlası harika bir yarış pilotu.
              Ric ve Vet’e gelince,
              Ricciardo sezon genelinde Vettel’i mağlup etmiştir. Bu net.
              Ama öyle dediğin gibi olmadı bazı şeyler. İdrak meselesi..

  12. yıllardır aslanımızı destekleyen başta bendeniz mehmet günaydın sinan uzunoğlu keko kaptan mağara adamı yenikral hanedan ve ismini unuttuğum bütün arkadaşlara yeni dönem hayırlı uğurlu olsun

    …e ismini unuttuğum bütün hesaplara yeni…

  13. Montezemolo ve Dominicalli takım başında olsaydı, Alonsonun kovulduğuna kafama silah dayasalar inanmazdım.

    Ancak Marchionne ve Matiacci büyük adamlar. Biri Ferrarinin sahibi Fiat’ın başkanı, diğeri Ferrarinin en büyük fabrikası olan Amerikan fabrikasının Ceo’su.

    Bu adamlar Montezomolo gibi 25 yıllık adamı harcamışlar, değilki 5 senelik Alonsoyu kovamasınlar.

    Alonso İtalyada Monte ile kucaklaştıktan sonra ve yarışta motoru bilerek stop ettirdikten sonra takıma resti çekti.

    Matiacci karşında Dominicalli yok diyip posta koyunca; Alonso o zaman görelim bakalım diye herro’ya merro dedi.

    Ancak Lewis Hamiltonun Belçikadan sonra seri yakalayacağını ve şampiyonlu potasına gireceğini hiç tahmin etmedi.

    Bu sene Rosberg şampiyon olur, Hamiltonda ayrıır diye umuyordu zaman geçtikçe hamiltonun mutluluğu arttı.

    İtalyadan sonra 1-2 yarışa Mercedesle anlaşma yoluna gidecekti, yapamadı.

    Gemileri yaktığı için geri de dönemedi, Mclarenin teklifi memnun da etmedi.

    Sezon sonuna geldi halen acaba Rosberg şampiyon olur da dramatik şekilde Hamilton gider mi? diye beklenti içinde.

    Ferrari net şekilde kovmadıysa da Alonso’nun hâl ve hareketleri takımı kendinden soğuttu. Başkanda kaprislere gelemedi.

    Ferrari ekonomik olarak bu kadar iyi olmadığı dönemlerde dahi nice pilotları kovmuş bir takım. İsimler farketmez.

    Alonso’ya İtalyadan sonra yaptıkları yakışmadı. Yine de iyi bir profosyonel olarak net bir şekilde takımı satmadı bu konuda tebrikleri hakediyor.

    Vettel aynı memnuniyetsizliği gösterir ve sürekli şikayet ederse onu kovmaktan da çekinmez Ferrari.

    Sadece Ferrari değil, Mclaren ve hatta Williamsta tereddüt etmez. Maldonado gibi bir parababasını harcadılar.

    Geleneksel takım olmak bunu gerektirir. Kurumlar kişilerden büyüktür.

    1. Ferrari’nin Amerikadaki fabrikası hangi şehirdedir.

  14. Herkes vettel vettel diyip durmuş ferrari kendi takım mekanikerlerini mühendislerini pit duvarını baştan aşağıya değiştirmesi lazım bu fabrika elemanlarıyla olmaz bu işler senelerdir çok kötü ferrari F1 e damga vurucak strateji hataları yapılıyor yarışlarda kaç senedir siz ferrariyi o kadar büyütmüşsünüzki gözünüzde sanki çok başarılı bir takıma geliyor vettel de bir de adam kalkıp başarılı olur olmaz muhabbeti yapıyorsunuz neyin kafasını yaşıyorsunuz ayıp.

  15. Ferrari Alonsoyu takimdan kovarak boynundaki zincirleri atmis, Takim “boyaci kupu” statusunden kurtulmustur. Paranin zalimligi varsa( sponsorla yarisan pilot) Allahin da bir adaleti var.

    1. Ayrica Mattiacci de bir tebrigi hak ediyor. Hic dusunmediniz mi F1`de tecrubesi olmayan birisi nasil takim patronu oluyor diye ? Goreve FIAT tarafindan gizli bir operasyon icin kayitsiz sartsiz ivedilikle getirildi ve Goreve geldikten 1 ay sonra FIAT yonetim kuruluna ithafen Ferrari faaliyet raporu yazdigini okumustum. Bu raporun ardindan Amerikadan dugmeye basildi ve Ferrariye basarisizliklari getirenler baskan masgan dinlemeden sirayla ipe goturuldu… Alonso da bu takim icindeki “paralel yapi”nin en onemli halkasiydi. Zannediyor musunuz ki Alonsodan sonra sular durulacak ? Daha gidecek isimler var listede. Gercek Marco pasa bu adammis vesselam neden Amerikadaki sirketin kasa anahtarini bu adama emanet etmisler anlasildi.

  16. Vettelime hayırlı olsun…Da 15 te sampıyonluk cok zor….2016 da ve sonrasında olucaktır…

  17. Gençler kendinizi parçalamanıza gerek yok, illaki o sihirli cümleyi duymak isteyip rahatlamak istiyorsanız bağıra bağıra söyleyelimde yormayın kendinizi..

    Evet Alonso Ferrari’den kovuldu şutlandı, yol verildi, hadi canım ilerle dendi, kimiyi kovdurdun sen geldin, sende aynı talih ile kovuluyorsun..

    Okuyup okuyup ferahlayın canlar 😉

  18. ”Yine beklenen olmuş 😀 İlginç olmayan bir şekilde Rai-Alo-Vet savaşı başlamış 😀
    Tarafımı belli edeyim.
    Ferrari > Kimi > Others.”

    hayır hayır Tanercim sanırım buranın en yaşlı üyesiyim sanırım yaşım 40 artık olgun davranmanın zamanı geldi geçiyor..

    Sebastian gerçekten hırslı bir pilot onu hep hızlı araçlarda gördük gelecek seneki ferrari aracını bilmemekle beraber bizlere umarım keyifli mücadeleler izletecekler seyir zevki açısından..

    kimiye gelirsek mclaren yılları hep hatırımda kalmış zaten 2005 te izlemeye başladığımı düşünürsek en güzel zamanında başlamışım o mercedes motorunun dayanıksızlığı ona bir kayıp şampiyonaya mal olmuştu bunlar üzücü
    daha da kötüsü bu seneki aracın kimi ile hiç bağdaşamaması
    onu mücadelenin içinde ve yarışta görmek istiyoruz bir Alonso taraftarı olarak

    bu sene daha keyifli geçebilirdi bence burada ferrari yine takıldı kaldı seneye

    kimiyi mücadelenin içinde bekliyoruz hep beraber

    1. @elnano Gökhan abi hep beraber izleyelim bakalım süreçleri, seneye heyecanlı olacak gibi duruyor.

  19. Son 2 senedir mclaren in halini görüyor musunuz? Çok daha genç olan vettel neden alonso dan sonra 2. Tercih idi mclaren için? Hem de olaylı ayrılmasına rağmen. Son 2 seneki mclarenin yerinde ferrari olacak.

    Dandik otomobilleri ve motorlarıyla ve 2 tane şikayetçi pilotları ile seneye podyuma çıkmaları bile çok çok zor olacak. Tüm fanları rai vet ortalığı karıştıracak diye beklerken kendi aralarında 6-7 mücadelesi verecekler. İki pilotu da 2 tane loser olduğu için artık takım içi rekabetleri bile pek heyecanlı geçmeyecek.

    1. Birisi son 4 yılın şampiyonu, bir diğeri Ferrari’nin son şampiyonu?
      Loser kimdir? Kime denir?

    2. Alonso’ya (!) rağmen bu seneki ferrarinin de podyuma çıkması çok çok zor. Seneye de aynı olacaksa pilot değişikliğine rağmen ferrari sıra kaybetmeyecek diyorsun.

      1. seneye biraz toparlayacaktır. ancak pilot alanında gerileyecekleri için aynı yerlerde gezerler.

        1. alonsonun minardili yıllarını biliyormusun arkadaşım

    3. 5 senedir araba şöyle araba böyle gelişmemiz lazım diye ağayan alonso vardı da ne oldu bırak biraz da kimi ve vettel şikayet etsin şimdi başlama ferrariyi alonso sırtladı 5 yıl puanlar aldı aldırttı vs vs diye şampiyon olamadıysan ( ki 2010 ve 12 ” çok iyi pilotsa ” olabilirdi ) kimse seni konuşmaz ….

  20. Ferrari her zaman 1 ve 2 . pilot uygulaması ile yarıştı, shumi dönemlerinde de takım emrirlerinde aşırıya kaçtılar diğer pilot ve takımlardan tepki aldılar, shumi gitti yerine raikkonen geldi rai 1.2 pilot ayrımı yapmayan bir pilotdur, hatta iyi araç olsun rekabet edelim tarzındadır takım arkadaşı ile ,ilk sene Ferrari ile şampiyon olunca shumi son yarışta onu telefon ile aradı ,Jean todt telefonu kimi ye verdi, kimi fazla konuşmadı ve telefonu geri todt a verdi ,o zaman araları açılmıştı ,çünkü shumi Ferrari de danışman ve araç gelişimi ile ilgiliydi takımıyla ilişkilerini kesmemişti ,takımda onunla
    shumi nin rekorlarına ortak geliyor söylentileri çıkınca, kimi nin önde olduğu 2008 sezonu gerilemesine yol açan sebeplerde başladı, kimi o dönemde hep önden kayma yaşıyordu, lastikler yeterli ısıya gelince hızlı tur rekoru yapıyor, sonra gene düşüşe geçiyordu, o zamanki lastik üreticisi takım , sorun lastiklerde değil sorun takımında diyordu ,2009 sezonu massanın kazasına kadar iyi değildi ,sonradan tek pilot kimi kalınca Ferrari ona yöneldi ve baya podyum ve yarış kazandı
    sonra malum alonso geldi ,shumi gibi devam etti 1. pilot olarak, massa hep alonsonun arkasındayken bu sezon görüyoruz iyi yarışlar çıkarıyor ,sorun pilotlarda değildi zaten ,sorun takım emrini sezon sonunda değilde sezon başından beri uygulayan Ferrari deydi, böyle gitmezdi ve gitmedi alonso 1.2 kere çok ciddi yaklaştığı kupayı alsaydı, gene Ferrari de kalırdı ama artık işlerin değişmesi gerekti ve Ferrari değişime gidiyor, şuan görünen o

    seneye ne olur görürüz ,uzun olmasın alonso aslında mercedesi bekliyor, bence halada öyle resmi açıklamalar olmadığı için söylüyorum, Mercedes te kupayı alamayan Hamilton olursa, sorun çıkar ,rosberg olursa idare edilebilir ,bence alonso bu olayı bekledi ya tutarsa ama Ferrari takım büyüktür diye operasyon yaptı ve alonso işi netleşmeden vettel ile hamlesini yaptı, Redbull da hamle yaptı ,Williams da, geriye Mclaren ve lotus kaldı

    bana göre kimi Ferrari ilişkileri bence biraz düzeldi, kimi 1. pilot olmak istese 2007 den beri Ferrari de kalırdı kimsede gönderemezdi onu ama kimi dürüst pilotdur 1.2 pilot muamelesi istemez çıkar yarışır, ilahi adalet diye boşuna demiyoruz, başkasının kuyusunu kazanları görüyoruz ,sezon boyunca olmayan lastik takmadan kaldıraç indirilmesi hadisesini de yaşadık , kimi geçenlerde gene bir sorun sonrası, demecinde eskisi gibi tavır takınmayacağım gibi bir cümle kullandı, takımı adına ,bu geçmişte de olanlar sonrası ,yaşananların özetiydi bence,

  21. Yönetici; benim yorumlar yine güme gidiyor, bi ısınamadık yahu seninle 😀

  22. Yine beklenen olmuş 😀 İlginç olmayan bir şekilde Rai-Alo-Vet savaşı başlamış 😀
    Tarafımı belli edeyim.
    Ferrari > Kimi > Others.

  23. 2.Schumi dönemi başlasın artık bekliyoruz resmi açıklamayı 🙂

  24. Alonsoda gittine göre artık sampiyon Ferrari.

  25. neden 2016 biri mantıklı cevap versin açıklıyarak 🙂

  26. Asli Atahan avatarı

    Hoşgeldin parmak çocuk ^^

  27. Çakma ferrari taraftarları da türemeye başlamış.Ferrari’nin nasıl rezil bir durumda olduğunu görmeyip şakşakçılığa başlamışlar.Eminim ki benden daha fazla Ferrari’yi sevmiyorlardır.Fakat fanatiklikten Ferrari’nin Alonso’yu kovamayacağını bile düşünemiyorlar.Bu halde Ferrari Raiyi bile kovamaz.Motor için para harcamaya çekinen bir takım durumuna geldi Ferrari ve bu şakşakçılar Ferrari’nin şuanki haline sevinirler.Bu yüzden de başarı gelmiyor zaten.Seneye Rai ve Vettel’in 10.luk çekişmesinde daha az sevdiğim Raiye başarılar.Kariyerlerinde şampiyonluk göremeden Ferrariden ayrılacaklar.

    1. Son cümle sanırım Alonso için kesin olarak geçerli 🙂 Vettel için bir muamma. Rai zaten o zevki tattı.

      1. Honda motoruyla şampiyonluğa oynayacağını düşünüyorum.Unutmayalım V6da Honda Mercedes’ten daha tecrübeli.

        1. O iş öyle olsaydı F1’e turboyu getiren Reno ve Önceki döneminde de yarışmış olan Ferrari madara olmazdı.Katettiğin yol otomobili ise Honda’nın benzinli turbo motorunun bile olmadığını söyleyebilirim.

        2. 😀 şakamısın abi sen honda mercedesten daha tecrübeli mi ? birde yukarıda raiye laf atmışsın rai şampiyon oldu hemde ferraride ki ilk senesinde 😀 daha az sevdiğim alonso gibi eli boş gitmeyecek 😀

          1. Tabiki de Honda Mercedes’ten daha tecrübeli.Bunu bilmemek için F1 tarihini araştırmamak gerekiyor.

      2. @rairai güzel yollamışsın bütün herşeyi yerine hahahh 😀

  28. dedim ya prensiplerim gereği cevap bölümüne yazmıyorum isteyen istediği gibi anlayabilir. sinana cevap bölümüne yazdığım yorumu okumalarını tavsiye ediyorum yine anlamayacaklarını bile bile.

  29. Oncelikle eger resmi bir haberse vettel ferrari kimi ve alonsoya hayirli olsun.
    Alonsonun nasil ve ne sekilde ayrildiginin bu konu ile alakasi yok.baska haberde tartisilir.inada mc laren hayirli olsun diyelim.
    Eger vettel kimi ile takim arkadasi olacaksa 2015 araci kime gore gore yapilacak.muhtemelen kimiye gore yapilacak.zira hali hazirda ki pilot ve bu sene ferrari kimiye uygun yapamayarak bir diyet borcunun altina girdi.2015 te kimiye kimiye uygun arac yaparak diyet borcunu odeyecek ve bu arac vettele uymayacaksa soru su.
    vettel bu sene kiminin dustugu duruma dusmeyi goze alarakmi geliyor. Yoksa ikisinin suruf sitilleri aynimi vs.
    İs donup dolasip ferrarinin ne kadarlik bir arac yapabileceginde tikanip duruyor.2015 simdiden meraklandiriyor dogrusu.

    1. Site yonetiminden ricam.su mobil surumunuzu bir duzeltin allah askina. Gunde en az 10 ila 100 kere giridigim mobil versiyonu berbat otesi yavas.takilmali ve her saydasinda bir reklam.reklami iptal x i de oyle zor yerdeki adami kanser yapiyor.ustelik kullanici adim ve sifremle giris yapamiyorum.10 kerede bir kez belki.allah sizden razi olsun boyle bir site yapip bizi habersiz birakmadiginiz icin ama allah rizasi icin suna bir el atin kurban olayim.

      Not.yukaridaki yorumumda bile yazdigim bazi kelimeler cikmamis.sacma sapan bir sey olmus.
      Mc laren alonsoya hayirli olsun olacakti.

  30. prensiplerim gereği artık kimicilere cevap bölümüne yazmıyorum ( aklı başında olanlar hariç) . haberler tabiki tapulu mal değil. fakat alonso taraftarı bir kişi çıkıpta bu kimi sapığın tekidir, yatlarda çıplak foto çektirir ,sarhoşun tekidir, yattan denize düşer, çok karaktersizdir yarış izlemeye gelen bir taraftarın çocuğuna çarpar ve arkasına bile bakmaz , kameramanı kasıtlı olarak iter ( sakın kimse demesin yok yarışa konsantre oluyormuşta falan filan). derlerse kızmayacaksınız. hazmetmesini sindirmesini öğreneceksiniz.

    1. Öncelikle; prensibini yiyeyim ahahahahsadas

      Kimi’ciler Alonso’nun özel hayatı ile ilgili yorum yapmıyor zaten. İkili ilişkilerde karşısındaki insana davranışlarını da kimse umursamıyor. Herkes Padok-F1 eksenindeki demeçlerden yola çıkarak beğenilmeyen noktalardan dem vuruyor. Bu haberde de genel olarak Ferrari mi Alonso’yu postaladı yoksa Alonso gerçekten orta sıraya oynayan Ferrari’den vazgeçip Mercedes yerine bir başka orta sıraya oynayan takım olan McLaren’e geçerek mi tutkularını gerçekleştirmek istediğiyle ilgili. Kimi’ciler genel olarak şunu söylüyor: “Bırakalım bu Alonso’nun Ferrari’yi bıraktığı ayaklarını… Ferrari’nin -eyvah ne yapacaz şimdi- gibi kuruntulara kapıldığı falan yok”

      E haklılar da kardeşim. Bırak konuşsunlar. Tekrar söylüyorum sana ne?

      1. Öncelikle; prensibini yiyeyim ahahahahsadas

        bu çok iyiydi 🙂

    2. rainin özel hayatından sana ne ? birde o sevmediğin rai hiç değilse takım arkadaşına kaza yaptırıp yarış kazanmaya çalışmadı hilesi hurdası yok …. yok kameramanı itmiş yok çocuğa çarpmış arkasına bakmamış mış (gören de yarış esnasında çocuğa çarptı sanacak ) son olarak siteye üye olalı 1 kaç ay oldu ama ben alonsocular kadar iğneleyici laf sokarcasına yapılan yorumlar görmedim

  31. Bence vettel çok doğru bir hamle yaptı redbuldan artık 1 sn hızlı araç çıkmaz oda biliyor çünkü kural değişti çünkü artık adrian newey yok redbulda vettelin miladı doldu redbulunda doldu vettel hamiltonun 2013 mercedesine geçişi gibi 1 senesini feda edecek buda 2015 olacak ferrari ciddi anlamda 2016 ve sonrasında harika bir paket yapacaktır kurallar eninde sonunda ferrariye dönecek zaten vettele 1 şampiyonluk daha yeterli olacaktır 4 yıl içinde bu şampiyonluğa ferraride ulaşır iyi bir paket yakalarsa bu 2 de olabilir…

  32. ulan arkadaş 72 tane yorum yapılmış her zaman olduğu gibi alonsonun karakter yine yerlerde.çünkü başka argüman yok.ve haberin vettel ferrari olmasına rağmen yorum yapanların içinde bir tane vettel tarftarı yorumcu yok. ama bizim muhteşem ötesi süper saf hız pilotu kiminin bütün tarftarları burada . yani nasıl bir ruh halidir nasıl bir illettirki kurtulamadılar gitti. aşırı vettel taraftarı rambo bile henüz gelmemişken.

    1. derken rambo geldi 🙂

    2. Anlamadığın şey, Kimi’nin taraftarının çok olması ve sadece Kimi haberlerine yorum yazmak için kendilerini kısıtlamıyor olmaları. Niye sen her haberde “ne işi var Kimi’cilerin burada” tribine giriyorsun ki? Noter tasdikli, tapulu haberler mi bunlar? Sadece belirli kişiler mi yorum yapabiliyor? Sana ne?

      1. Saçmalamışsın yine.Bahsettiğimiz şey Raicilerin sadece Alonso haberine gelip Alonso’ya en ağır hakaretleri yapmaları.Başka haberlerde göremiyoruz sizi çakma F1 taraftarları.Bi Marussia,Caterham haberlerinde yorumunuz yok.

        1. Marussia ve Caterham’a yorum yapınca gerçek F1 taraftarı mı oluyor? Yine söylüyorum: Sana ne? Size ne?

        2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Dostum sen başkasına saçmalamışsın diyorsun da senin yaptığın ne? Şimdi gerçek F1 taraftarı nasıl olunuyor ben onu anlamadım? Caterham haberine yorum yazmak mı yoksa Monaco da yarış izlemek mi? Diye sorsam mesela? Ayrıca da o hakaret eden(varsa) RAİ taraftarlarını kınıyorum.

          1. Hakaret sadece küfürle olmaz.Burda karakterine kadar giriliyorsa zaten bu hakarettir.

            1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
              Kimi_Raikko_Forza

              Hmm mesela sizin saçmalamışsın demekte hakarettir. Önce kendimize bir bakalım. Birde sorularımın cevabını pek alamadım sanki?

        3. O zaman gelip seni Alonso haberlerine tahrik edici yorum yaparken görmeyelim.Madem gerçek F1 taraftarısın.Boş anticilik yapmazsın.

  33. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    4 kez Dünya Şampiyonu Sebastian Vettel Red Bull’dan ayrılma riskini alacak, ve tamamen Alonso’nun lafına bakacak öyle mi?

    Vettel belli ki çok önceden anlaşmayı imzalamıştı. İmzalamadan Red Bull’dan ayrılır mıydı sanıyorsunuz? Bu adam o kadar aptal bir adam mı? Vettel’in çok önceden anlaştığı Red Bull pit duvarının bu sezon kendisine tavrından net şekilde anlaşılıyor zaten. Onlar da biliyordu Ferrari’ye gideceğini. Hatta Horner Japonya’da zaten durumu onaylamıştı.

    Bırakın artık Alonso’yu göklere çıkarmayı. Alonso ayrılmamış, artık Ferrari’de istenmemiştir. Bu kadar basit.

    Alonso söylenen kadar olağanüstü pilot olsaydı 2010 şampiyonluğunu havada karada alırdı. O sezon özellikle Monaco’da yaptığı kaza kendisine pahalıya mal olmuştur. O sezonki Ferrari gerçekten iyi bir otomobildi. O güne kadar “oturduğu en iyi otomobil” olduğunu kendi söylemiştir. 2010 Ferrari sadece hıza bakıldığında 2. otomobil olsa da dayanıklılık faktörünü ortaya koyduğumuzda totalde o sezonki en iyi paketti. Alonso o paketle şampiyon olamadı. Tıpkı 2007’de olduğu gibi.

    Diğer sezonlar içinse Alonso’nun bir kabahati yok fakat bu adamın sürüş tarzı ve çalışma şekli Ferrari’ye hiçbir zaman uymadı. Ferrari’ye geldiğinde “muhteşem araç geliştirir” , “Ferrari’yi uçurur, araca 1 sn katar” , “Alonso sadece pilot değil mühendistir” diyenler şimdilerde “Ferrari araç yapamadı, en iyi aracı üretemedi” demekteler.

    Millet Alonso gelecek diye Kimi’ye sallıyordu “aracın gelişimine katkısı yok sadece sürüyor” diye. Bunların arasında geçmiş dönemlerin pilotları da vardı. Göremedikleri şeyse 2009 sezonunun ikinci yarısında bile podyumlar almaya başlayan takım Kimi’nin pilotu olduğu Ferrari idi.

    2012 ve 2013 Lotus’a baktığımız zaman da bunu gördük. Özellikle 2012 sezon başları ile kıyaslarsak Lotus’a büyük gelişim kaydettirdi. Muhtemelen seneye de otomobil onun geribildirimleriyle çok daha iyi olacak.

    Vettel’e gelirsek, Ferrari’de başarılı olacak tecrübe ve yeteneğe artık sahip. Yaş olarak buna vakti de var. Özellikle 2016-17’de Dünya Şampiyonluğu için her şeyi yapacak bir Ferrari var.

    1. Bir şey bilmeden, sadece kendi fikrine dayanarak yorum yapmak ne kadar akla mantığa sığıyor acaba ? Biraz araştırma yapın araştırma. Haber okuyun bir zahmet. Gerçekler orada yazıyor. Mesele Alonso’nun yaptıkları veya yapamadıkları değil. Onlar ayrı tartışma konusu. Ama Alonso ayrılmadı, Ferrari yolladı demek körü körüne fanatizmdir.

      1. Alonso neden ayrılmış? Daha iyi aracı McLaren’de bulmak için mi? Gına mı gelmiş Alonso’ya kırmızı araçtan, dünya devinden, otomobil dünyasının mabedinde, değişmez prestijde yarışmaktan? Başarı gelmeyeceğini anlayıp ne olacağı belli olmayan McLaren’e Alonso’yu götüren nedir? İçgüdü mü?

        1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          http://www.trf1.net/formula1_haberler/75224-montezemolo-alonsonun-ferrariden-ayrilacagini-dogruladi.html

          Montezemolo “Alonso 2 sebepten ayrılıyor. Birincisi yeni bir ortama geçmek ve yeni motivasyon istedi. İkincisi tekrar kazanmak için bekleyemeyeceği bir yaşa geldi.”

          “Son yıllarda kazanamadı ve bunu başka bir yerde denemek istedi. Yarış pilotları bazen yeni motivasyonlara, yeni ortamlara atılmak isterler.”

          Yeterli mi diye soracağım ama muhtemelen alacağım cevap yine yetersiz olacak.

    2. Tamam Rai ezildi de bu kadar da ağlamayın be 🙂

    3. Herşeyiyle düşüncelerimi yansıtan bir açıklama olmuş, eline sağlık.. +1

    4. @Berkhan Oğulcan Akçay
      Herşeyiyle düşüncelerimi yansıtan bir açıklama olmuş, eline sağlık. +1

  34. Prensimiz Vettel , Ferrariye hayırlı uğurlu olsun. Bu şaşkınlığın sonu hayra alamettir hiç merakınız olmasın 🙂

  35. Ferrari: “Seninle anlaşma yenilemeyeceğiz ve anlaşma bittikten sonra çalışmak istemiyoruz. İstersen şimdi git istersen seneye..”

    Alonso: “En iyisi şimdi tamamen kendi isteğimleymiş gibi gideyim karizma çizilmesin yoksa seneye açıkça postalanmış olacağım.”

    Özet: Fazla kendini beğenmişlik başa bela.. Handikap yaratıyor işte böyle.

    Yani Ferrari şunu dedi: “Restine rest ulan mükemmel ve eşi benzeri bulunmaya pilot… Ferrari sensiz sürünecek he? Hadi bakalım.”

    Evet.

  36. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Alonso’nun pilotluğu konusunda kimse konuşamaz saglam bir pilot begenirim de ama Alonso gidiyorum diye gitmedi.

    Eski patron Montezemolo olsa aralarında yine bir anlaşma yapabilirdi ama Yeni Başkan ve takım patronunun yaptığı açıklamalara bakarak Alonso’yu istemediklerini resmen anlayabillirsiniz.

    “Hiç bir partnerimiz Ferrari’den değerli değildir”

    Tut ki Alonso daha anlaşması iptal edilmeden Vettel ile anlaşıldı.

    Belki de Alonso sadece nabız yoklayıp tekar Ferrari ile anlaşma yapacaktı ama Vettel ve Yeni Başkan bu planı bozdu.

    1. Aynen öyle. Akıllı yürüyen egomuz yeri garanti diye düşünüp gelecek için Mercedes koltuğunu kolladı; olası Hamilton – Mercedes anlaşmazlığı için. Durumlar bu ikili için gayet iyi gitmeye başladıktan sonra bizimkinin planlar bozuldu, geriye dönüp baktığında Vettel – Ferrari anlaşmasını buldu. Kıvırmak için ben seçerim vari açıklamalar…

  37. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    hahahaha 😀 😀 Şu ALO taraftarları artık hakikaten komik olmaya başladı..

    Yok neymiş ALo bırakmış , Rest çekmiş Ferrariye… Vettel ALo nun agzından çıkacak lafa bakıyomuş…

    Sizee yuhhh !! diyorum.. At gözlüklerinizle bakmaya devam edin..

    Ferrari aklı başında yonetıcılere kavusunca ” ne lan bu senın kaprıslerın ” dıyerek Vettel ile anlaşarak ALO nun kucagına bıraktı bombayı.. Alo gibi karakter özürlüsü bir adam da durumu kurtarmak için Hala ” Ben seçerim” triplerinde kaldı.. Ama na acıdır ki bu bu sitede ki arkadaşlar hala at gözlüklerini çıkartamamış durumdalar.. Hala durumu ALO nun insiyatifine bağlamaya çalışısyorlar.. KOMIKSINIZ !!!

  38. Vettel gridde Alonso’dan sonraki en iyi pilot. Ferrari akıllı bir kararla Vettel’i aldı. Raikkonen’i de gönderip Bottas
    veya Rosberg’i de alabilirlerse harika bir takım kurarlar. Zaten geri kalan pilotlar (Riccardio dışında) vasat bana göre.

  39. Schumacher123 avatarı
    Schumacher123

    McLaren alonsoyu isteme sebebi ne acaba. buttonun takıma kattığından fazlasını katamaz bu kesin. Honda istiyor alonsoyu . Mclaren de mecbur bi şekilde istiyor 😀

  40. royalcan der ki: “Alonso ferrari yi bıraktı çünkü 6 senedir en iyi aracı üretemediler

    sorarlar adama royalcan efendi, hani alonsonuz şampiyon olmak için en iyi araca ihtiyaç duymaz idi, 1 sn yavaş olsa yeter idi.

    ya da sorarlar adama, hani alonsonuz en kompile pilot idi, araca cebinden 1,5 sn koyar idi, 5 senede niye geliştirmedi ferrariyi hatta bırak geliştirmeyi geri çekti ?

    sana yakışan bir cevap verirsin artık 🙂

    1. Kimse 1sn demedi

      0.2-0.3 sn yeterli

    2. Çok ağır olmuış bilader 😀

    3. Aracı geliştirenin pilot değil mühendisler olduğunu sitede öğrenemeyen bir tek sen kalmışsın. Öğrenirsin.

      1. Bir de ferrari niye geri gitti diyor 😀 şuna biri ferrari’nin motor yapamadığını anlatsın. Ha sen o zeka ile alonso dan motor yapmasını bekliyorsan, bekleme.

        1. RoyalHunt cidden bu sitede en gereksiz, en saçma yorumları yapanlar arasında açık ara favorisindir.. Aracı pilot geliştirmez ne demek ya? Lauda, Senna, Schumi.. Bu adamlar neden efsane bi düşün!

          Efsane çok eleştirildiği kariyerinin 2.baharında araca bu direktifleri vermeseydi, Ros Brawnla tekrardan iyi bir ikili olmasalardı araç geliştirme konusunda; Mercedes bu günleri görebilir miydi? bi düşün!

          En kısa zamanda da o profili kaldır, sana yakışmıyor!

          1. Royalcan efendiye göre efsane pilot en hızlı araçla şampiyon olan demekki, çünkü müyendiz geliştirirmiş, biz de sanıyorduk ki şasiyi 1. Pilot yapar, motoru da 2. Pilot, komik ülen bu royalcik, ondan sonra da bik bik vetteli kötüler hızlı araçla şampiyon oldu diye, adam sürekli kendiyle çelişiyor, demekki royalciğe göre schumi,senna, lauda, prost falan hep hikayeymiş, onların arabası hızlıymış, hey yavrum hey…

        2. Bunlar sorularıma cevap değil royalcan, sen o zeka ile açıklayabilmeliydin oysa ki, siz dediniz en kompile diye, kompile ne demek, araç gelişimi dahil değil herhalde konsepte, işine gelmedimi aracı müyendiz geliştirir de mi , zekanı seveyim senin, işin gücün hakaret ilerizeka hazretleri

          1. Ya alonso yu kötüleyecem diye,Vetteli savuncam diye attığınız taklaların haddi hesabı yok. Allah aşkına eğer dediğin gibiyse o pilotlar yarıştıkları her yıl şampiyon olmaları lazımdı. Boşa dememişler 1000 kez düşün 1 kez konuş.

  41. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Tifosilerin söylediklerini yutma zamanı 😀 İşte bu süper bir his 😀

  42. Şu noktada Alonso McLaren’e, Vettel de Ferrari’ye hayırlı olsun diyebilmek bu kadar zor mu?
    Biz bu sporda en çok rekabeti sevdik. Rekabet büyük isimler arasında daha lezzetli olur. İşte bu yüzden bu sezon pist üzeri savaş deyince ilk aklımıza Silverstone ve Alo – Vet geliyor. Oysa ki 5.lik savaşıydı sadece.
    Ferrari Alonso ayrıldıktan sonra getirebileceği en doğru isimi getirdi takıma. Eğer Alonso kalsaydı muhtemelen Vettel’i ikna görevi McLaren’de olacaktı.
    Formula 1 tarihinin bu en büyük iki takımının başlıca tercihi olabilecek Vettel’e bu kadar dayanaksızca eleştiriler çok sığ olmuyor mu?
    Önümüzdeki sezonlarda ne görürüz bilinmez. Ama 2015 şimdiden çok cazibeli bir sezon oldu. Sabırsızlıkla bekleyeceğiz. Ancak peşin ifadeler (Mclaren gönderdiği kişileri arar, Ferrari pişman olur eski aracını arar vs) sadece havada kalır. Bekleyip görmek lazım. Boullier’in de dediği gibi şu an gridde 3 büyük isim var. Her ne kadar bu sezon kariyerine büyük bir darbe almış da olsa Raikkonen i de bu isimler arasında saymalıyız. Bu adamlar bu sporu sevme ve izleme sebebimiz, sabırlı olun ve her birinde rekabetçi bir araç olmasını dileyin.

    1. Güzel, sade bir açıklama olmuş.. Herkes için adil, mücadeleci bir araç olur diye umuyoruz ama bu en az 2 yıl daha çok zor bence.

  43. Ferrarinin alonso yerine vetteli seçtiğini sananlar var mı hakkaten? 😀

    Alonso ferrari yi bıraktı çünkü 6 senedir en iyi aracı üretemediler. Alonso’nun ayrılacağı belli olunca ferrari vettel le anlaştı ve “düşmesem de inecektim” tarzı bir havaya girdiler. biz zaten vettel le anlaşma yapmıştık havaları yapıldı. Ancak bu birliği sonlandıranın alonso olduğu belliydi. İstese 5 sene daha Ferraride yarışırdı.

    1. Söyledikleri gerçek olmayan şeylere bir saatten sonra kendileri de inanmaya başlıyorlar hepsi bu.

    2. yoo yo..sanmıyoruz. biliyoruz, öyle zaten, aksi taktirde bir 5 sene daha alonsonun süpper geri bildirimleri ve aracı geliştirmesi sayesinde 5 şampiyonluk daha alırdı ferrari, etti mi sana 10 senede 10 şampiyonluk, e sıkıcı olurdu, fia ferrariyi ve alonsoyu durdurmak için motorları dizel falan yapardı…

    3. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Alonso kendi istegiyle ayrıldı demek saçma olur.

      Resmen Ferrari resti çekti Alonso artık istemesede gitmek zorunda kaldı.

    4. vay niye kalmadı ferraride sorablirmiyim alonso … ferrari 2010 2012de verdide ne oldu alonso.ya hızlı araba ne etti gördük

    5. Ferrari araca laf etti diye dönemin en iyi pilotlarından birine tekmeyi basmış takım.
      Schumi bile devam etmek istediği halde sıcak yanaşmadılar ve emekli ettirdiler adamı zorla.
      alonso birlikteliğini bitiren ferrarinin yeni bir sayfa açmak istemesi.montezemolo,domenicali nin ayrılması da bunun bir parçası oldu.
      Ferrari hiç bir pilota eyvallah demez.Alonso değil kralı gelse trip atsa kapının önüne koyarlar.

      1. sinan yazdıklarında haklısın.bu takım zamanında şumiyi bile emekli etmiş takım.ama şunu bir açıklığa kavuşturalım.alonsonun 2016 kadar sözleşmesi varken bir sene önce takımdan ayrılması ferrarinin isteğimidir yoksa alonsonunmu. yani alonso ben sözleşmeme sadığım 2016 da bırakırım dese ferrari hayır olmaz bu sene bırakacaksın diyebilirmiydi. bence hayır. mutlaka alonso ben bu sene ayrılıyorum dedi ferraride hayır bizi bırakamazsın demedi yani olay bundan ibaret.ama gel görki sanki alonso kalmak istemişte ferrai zorla gönderiyormuş gibi lanse ediliyor. bizim karşı çıktığımız durum bu.

        1. Ya bence bu iki tarafında aldığı sözleşmeyi karşılıklı fesh etme durumu.Ben burada alonso kovuldu demek istemiyorum .Alonso kalmak için diretse tabi ki Ferrari yollamaz başarısızlığın sebebi alonso değil herkes bunun farkında.Ama bir kesimin sanki ferrari alonsoya yalvarmış alonso bırakıyormuş gibi imaj yaratması da aynı şekilde yanlış.
          Burada ayrılığın sebebi dediğim gibi Ferrarinin yeni bir yapılanma içine girmek istemesi.Alonso muhtemelen domenicali nin gitmesini istemiyordu onun gönderilmesi peşinden monte nin görevden alınması alonsoyu da huzursuz etmiştir. mclaren dedikoduları falan bunların hepsi birleşince bu ayrılık tamamen normal kimsenin birbirine yol verdiği falan yok yani.

    6. Ha yani gittiği takım kesin şampiyonluğa oynayacak öyle mi?

      😀

      McLaren hem de… =)

      Ferrari hızlı araç veremedi diye Ferrari’yi bırakan Alonso sanki “kesinlikle şampiyonluğa oynayacak araca sahip” takıma gidiyor…

      E gitmeyiverseydi kardeşim, 2-3 sene daha dayansaydı belki Ferrari hızlı araç yapardı?

    7. SCUDERlA FERRARI avatarı
      SCUDERlA FERRARI

      ferrari alonsonun restine rest dedi olay bundan ibaret, alonsoda tükürdüğünü yalamamak için mecburen istemesede mclaren e gidiyor.

  44. mclarenci arkadaşlar biz vetteli istemeyiz demişler size gelmediki isteyip yada istemiyesiniz .. siz artık eski kovduğunuz yada sizi bırakıp giden adama bakın ne yapacak sizde … vettel zaten hiç mclareni düşünmediki kaldıki siz isteyesiniz

    1. Evet istemiyoruz Alonso ve Lewis varken Vetteli istemiyoruz.Ron Dennis’de bizim gibi düşündüğü için Alonso ile anlaştı bu kadar basit.Siz hala kendizi dev aynasında görün Vetteli isteyen Ferrari vardı Vettel’de Ferrariyi istedi yolu açık olsun.

      1. o sizin hüsnü kuruntunuz .. daha daha dün okuduk burda beraber mclaren vettel alonso hamilton ile ilgileniyoruz diye vettel ferraiye gittiği için o seçenek kalmadı diyen mclaren yöneticisi değilmi bu millet balık hafızamı

        1. Off tamam Vetteli çok istedik vermediler olmadı tamam mı tatmin oldun mu ?

          1. hakkını helal et kardeşim

            1. Haram olsun 😀

  45. Er ya da geç olacak olan şey, beklediğimden biraz daha erken oldu. Bunun sebebi de Fernando’nun kontratındaki “bilmediğimiz” maddeyi kullanarak takımla olan sözleşmesini feshetmesi oldu. Hayal kurmaya gerek yok, Alonso bu kararı almasaydı seneye de Alonso – Raikkonen ikilisi ile devam edecekti Ferrari. Ancak mevcut durumda piyasadaki en iyi pilotu takıma getirmeyi başardılar. Bu da yıllardır yapılan en doğru hamle belki de.

    Gerek Kimi’nin karakter yapısı, gerek de önceden beri süregelen iyi iletişimleri sayesinde aralarında bir problem yaşanacağını zannetmiyorum. Geriye sadece Allison’un iyi bir şasi, Marmorini denen beceriksiz herifin yerine gelecek olan motor şefinin de iyi bir güç ünitesi üretmesi kalıyor.

    1. Ah bir de Tombazis’den kurtulabilseydik…

    2. canım kardeşim alonso gitmedi postalandı alonso … kabul edin bunu yahu

      1. Sen Ferrari’nin çalışanlarından biri misin ? Veya Alonso’nun / Kimi’nin / Mattiacci’nin bir dostu – tanıdığı falan ? Zira bütün büyük medya kuruluşlarının tam tersi bir şey söylüyorsun da, ondan soruyorum.

        Umduğunuz şeyleri kendiniz de gerçek mi sanmaya başladınız ? Çıkın bu hastalıklı ruh yapısından.

        1. alonso neden bu kadar direndi gidececeğim yeri ben seçerim diyip durdu üç dört aydır … demekki oda biliyordu bi şekilde kapının önüne konduğunu … ve vettelin geleceğini ferrariye sen ben biliyoruzda alonso bilmiyormu

          1. Tek bir şey söyleyeceğim ve bu saçma tartışmayı sonlandıracağım. Alonso’nun Ferrari’den neden tazminat almayacağını bir araştır olur mu ? O zaman benim açıklamama gerek kalmayacak.

  46. mclaren taraftarlarına dert olmuş vettelin mclaren yerine ferrariyi seçmesi … hadi bakalım göreceğiz seneye ferraride vetteli ve mclarende alonsoyu

    1. Yazdıklarımdan bu sonucu çıkarttıysan asıl sana dert olmuş.

      1. senin için demedim genelinize söylüyorum

        1. O zaman tüm McLarenci arkadaşları buraya bekliyoruz içine dert olan varsa gelip yazabilir.

        2. Cidden biz f1 izleyicileri nasıl bir F1 izlemişiz. Bu vettel öyle bir pilotmuş ki Alonsoyla HAmiltonun toplamının 5 katı galiba. Ya McLaren geri bildirim yeteneği gelişmemiz bir pilotu ne yapsın. Bunca zaman Newey koydu önüne sorunsuz araç sonra gelip bana çok iyi pilot konuşması yapmayın. Bunca yıl ortada olmayan Weber şampiyonluğa oynadı be.

    2. Alonso’yu almış bir takım neden Vettel’i kaybettiğine üzülsün ki ? Vettel hiçbir zaman McLaren’e gitmeye yakın dahi olmadı.

  47. Vettel-Ferrari uyumunu ciddi anlamda merak etmekteyim. Umarım bir sıkıntı çıkmaz da önümüzdeki yıl eğlenceli bir sezon izleriz.

    Benim gözlemim, Schumiden sonra Ferrari sürekli olarak sürüşü zor ve tabiri yerindeyse geçiş özürlü araçlar üretti. Ve bu araçlardan ne Massa ne de Kimi şampiyonluk potasinda olduğu yıllar dahil tam verim alamadilar. Alonso’yu ise yapilabilecek herseyi yapti ya da yapabildi.

    Aslında Ferrari-Alonso uyumunu Ducati-Stoner uyumuna benzetiyorum. Yani herkesin Alonsonun aldığı seviyede verim alabilecegi bir araç yapamıyor Ferrari. Neticede Stoner sonrası, Rossi-Ducati birlikteliği de ortada.

    Bu yüzden Vettel Ferraride beklediğini bulamayabilir.

    1. Allah askina 2008de ferrari mclarenden neredeyse yarım saniye hızlıydı. massa degilde alonso yarısıyor olsaydı 4 yaris onceden sampiyon olmustu o aracla. ben ferrarinin 2008 yılındaki aracının cidden cok hızlı ve dengeli olgunu biliyorum hatta lewisin bile ben surekli kontra verirken onlar ray ustunde gidiyorlarmıs gibi suruyorlar diye aciklamalari var . seyredin birde 2008deki ferrarinin ne kadar iyi bir arac oldugunu gorursunuz.

      1. En az yarım saniye olayı senin düşüncen de diyelim ki öyle olsun. Nereye varmak istiyorsun bunu söylemekle.

        2000, 2002, 2004 ve 2006 araçları da iyiydi Ferrarinin. Bu 2009-2014 yılları arasındaki hüsranın üstünü örter mi?

  48. Muammer UYAR avatarı

    Evet bu saatten sonra Raikkonen düşünsün Alonso nun düşüneceği bi şey yok 🙂

  49. yürübe kim tutar seni

  50. Hayırlısı olsun , bitmek bilmeyen kazanma azmi ve hırsı ile ferraride mutlaka başarılı olacaktır…

  51. Redbull’un aracını çok arayacaksın Vettel.

        1. mclarene gelseydi ne güzel olurdu değilmi ararmıydı yine redbulu

          1. Emin ol McLaren alonso yu tercih eder. Bu yıl gördük sorunlu araçla ne yaptığını vettel in.

          2. McLarene gelmesini isteyen kim ? Lewis ve Alonso dışında kimseyi istemiyorum ben.Ferrari aracının ne kadar dengesiz ve Redbull’dan kötü oldugunu söylememe gerek yok herhalde.Seneye durumu biraz düzeltselerde Redbull’dan yine yavaş olacakları kesin.

            1. ahaa mclaren önce vetteli istedi kendi ağzıyla söylüyor adamlar.. eee uzanamayacağınız et kokar dersiniz

              1. McLaren Alonso ile ilgilendiğini geçen seneden beri dile getiyor.İyisimi siz gidin biraz araştırma yapın kim nedemiş ne söylemiş.

          3. Onur Gentas avatarı

            Vettel McLarene gelse o Redbull’u değil ama McLaren’in Vettel’i almak için göndereceği pilotu arayacağı kesindi. McLaren eğer ki Alonso’yu aldıysa gerçekten büyük iş yaptı.

            1. McLaren 2007’de de nereden bulaştık bu Alonso’ya diyordu herhalde… Çözümü Kovalainen’de buldular ve 2008’de şampiyon oldular.

              Şimdi diyorum ki; Belki de McLaren Kevin veya Button’u aramak zorunda kalabilir önümüzdeki sene..

              1. Aranacak bir sey varsa Ferrari’nin daha uzun sezonlar Msc dönemine duyacağı özlem olacaktır. Ferrari çabuk toparlayamayacak gibi görünüyor. İnşallah toparlar da ne Vettel RedBullu arar ne de Ferrari taraftarları Msc dönemini ne de biz Ferrari çekişmelerini.

              2. Valla dostum ezelden McLaren’i severim ama eğri oturup doğru konuşmak lazım. Ferrari’nin arayacağı çok şey varsa, McLaren’in aşağı kalır yanı yok… Her iki grubun da eski günlerine dönme ihtimali eşittir. İster 2 isterse 5 yıl sonra olsun farketmez..

                McLaren için Alonso değil, sadece Honda bir umut.. McLaren Alonso’yu aramıyordu yani. Honda kaynaklı olarak Alonso’nun karizması olan bir takımda yer alabilmesi söz konusu şuan.. Ferrari her alanda ufak ilerlemeler kaydetmeyi başarırsa bile “kesin Redbull’dan geri kalır, kesin McLaren’den geri kalır” diye bir kesinlik yok. Mercedes AMG bir sezon daha dominasyonu sürdürecek gibi sadece. Geri kalanın önümüzdeki süreçte kavuşabilecekleri performans eşit ihtimallerde. Sürücü ister Alonso olsun ister Vettel olsun ister Rai olsun isterse Ric, farketmez…

    1. SCUDERlA FERRARI avatarı
      SCUDERlA FERRARI

      neye dayanarak bunu söyluyorsun ? gridin en güçlü takımı 2016 da en güçlü aracı üretemeyeceğinin garantisimi var önünde veyahut müneccimmisin ? er yada geç ferrari 1. sıraya geri dönecektir ozaman surat ifadenizi görmeyi çok isterim

      1. Bu kurallar oldugu sürece Mercedes önde olmaya Redbull-Renault’un da hemen arkasında olacagı gün gibi ortada.Bunu söylüyorum çünkü Redbullun teknik kadrosu ve 2015’deki motorların %48’in değişecegi ortamda Renault’un bu seneki sorunları çözüp seneye Mercedes’in en büyük rakibi olacagını herkes biliyor.

        2016’da bu kapışmaya McLaren-Honda’da katılır ama Ferrari’den şüpheliyim.Şuan her ne kadar yeniden yapılanma içinde olsalar bile teknik ve idari anlamda rakiplerine oranla büyük eksiklikleri var özellikle James Alleson ve Takımdan gönderilen Marmorinin bölümler arasında iletişim eksikliğinin yaşanmasını söylemesi buna dahil.

        Biz sizin surat ifadenizi her yıl görüyoruz her sene yaşanan hayal kırıklıgını vs.

        1. SCUDERlA FERRARI avatarı
          SCUDERlA FERRARI

          bi dakika ya hersene mclaren sampiyon oluyoda bizimmi haberimiz yok ferrari kötü durumdaysa mclaren bizdende beter durumda kaç senedir bundan niye bahsetmiyosunuz bu durumda sizin suratınızda bizim suratımızdan pek farkı yok 2015 den umudum yok ama 2016 da ferrari sazı eline alıcaktır ve kolay kolayda bırakıcagını sanmıyorum. bundan kimsenin şüphesi olmasın.

          1. Neden McLaren’den bahsedeyim ki ? haberde Vettel-Ferrari’den söz ediliyor.Kalkıpta oo McLaren sizden daha iyi araç yapacak seneye diyecek halim yok herhalde.

            Ferrari sazı bulursa eline alır bulamazsa hali ortada.

            1. ++++1

    2. doğru diyorsun +1 destekliyorum seni

  52. Seni kırmızı otomobilde görmek istemiyorum…

  53. Parmak çocuğa hayırlı olsun. Ferrari için gerekli hırs onda var, gerisini bilmiyorum. Kendisini sevmem, sevebileceğimi de düşünmüyorum.
    Ama o kırılası parmağı Ferrari için kaldırırsa memnun olmam diyemem.

  54. yakışmış kerataya kırmızılar

  55. Bu da Vettel’in Alonso’ya karşı aldığı 5. yıkıcı galibiyet oldu… 4 şampiyonluk + 1 yerine tercih edilme.

    Tabi bazıları gelip Alonso kendi istedi bırakmayı diye bıdı bıdı yapabilir. Yahu adam senelerdir kariyerimi Ferrari’de noktalamak istiyorum dedi. N’oldu? Noktalatmadılar.

  56. Alonso’nun gidişi sene başında belliydi.Domenicalli giderken boşuna Vettel ile görüşeceğini söylemedi.

    Massa geçenlerde ne dedi Alonso”nun gidişi takıma aranan huzuru getirecektir.Yani Alonso”nun gidişinin performansla bir alakası yok tamamen karakterle alakalı.

    Ve Vettel Ferrari’yi gerçek günlerine döndürmek için ateşleyecek çözümdür.Başlarda Kimi ile iyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum.Yenilse de Yense de zoruma gitmeyecek.

    Bazı söylentilere göre(xrabit kaynak bana sallamayin 🙂 ) Ferrari gizli test yapıyormuş Fiaranoda.Kimi’de sürekli iddialı aciklamalar yapıyor, bunlara ek Alonso’da takımdan gidiyor onde hiçbir engel kalmadı başarı için.

    At depara kalktı sahlanmasi yakında sinemalar da…

    1. Bu kadar beklenti yinede sıkıntı getirir. Ben gelişme olacağını sanmıyorum. Sonuçta motorda önemli çapta gelişme 2016’ya kaldı. Motor hallolmadan Ferrari’nin podyumu bile görmesi mucize.

      1. Başarının anahtarı, tek başına ne para ne güçtür, tek anahtar bir ekip olabilmektir.Ben bu yaşadıklarımizin bir ekip olmanın başlangıç noktası olduğunu ve devamının geleceğini düşünüyorum.

    2. böyle birsey yaptıysa bile yakalancaklarını sanmıyorum , ferrarinin başarısının anahtarı sınırsız test edebilme imkanıydı zaten geçtigimiz senelerde. yalnız motordan cok parca ve şasi deniceklerini düşünüyorum ben 😀

    3. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Erendost , massa ne zaman böyle bir demeç vermiş link ver de biz de okuyalım.Ben hatırlayamadım da.

      “”Ve Vettel Ferrari’yi gerçek günlerine döndürmek için ateşleyecek çözümdür“”

      Şimdi Ferrarinin eski günlerine dönmesinin anahtarı vettel mi?.Koskoca Ferrari ordusunu 20 li yaşlarda bir genç mi ateşleyecek.Vettel gelince kurallar mı değişecek , Pirelli mi gidecek , Vettel eline alet edavat alıp yeni rüzgar tüneli mi inşa edecek.
      Senin tabirinle Gerçek günlere dönmek için bir pilot herşeye yetiyor mu?.
      Alonso gibi hırslı bir pilotun ateşleyemediği takımı vettel mi ateşleyecek.
      Bu işler pilotun kibritiyle çakmağıyla olmuyormuş bunu öğrenemedin mi?Bu işler sırayla masada oluyor.Sıra Ferrariye geldiği zaman vettelin ateşine gerek yok zaten araç 2 saniye hızlı olacak.Kazanma sırası gelen her araç zaten yaklaşık 2 saniye hızlı olarak piyasaya çıkıyor.

    4. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Hamurun da biraz olsun adamlik varsa Massa’nin o demecini bura da paylasirsin.

      1. Massa “Vettel will bring more tranquility inside Ferrari, something that was missed with Fernando”

        Bizi kendinizle karıştırmayın, şak diye alırsın önüne.

        Bir diğer link te üstteki kankinle alakali aşağıya doğru bakın, çok zorunuza gidiyor ama..
        ***

        1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          Kaynak ? Erendostun hayal dunyasi mi ?

          Ayrica sana baska haberler de bir sey yazdigimizda da keske “sak” diye cevap verebilsen.

          1. Kaynak mi!

            Kaynak istiyorsan google benim yazdığımı yaz önüne birsürü kaynak çıkacak,

            Yada istersen Massa yi çağırıp basın toplantısı yapalım sana özel!

            1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
              Alonso.Diaz #ForzaJules

              Bu hayal dünyası geniş Raikkonen taraftarları Tr’ye has sanırdım. Değilmiş ya la!!! 😀

              1. Ne oldu kaynak varmiymis?

              2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
                Alonso.Diaz #ForzaJules

                Ne idiğü belirsiz bir Raikkonen taraftarının üzerinden 11 gün geçmesine rağmen herhangi bir haber sitesin de yer almamış veya herhangi bir yetkili tarafından teyit edilmemiş bir tweet’ini ben kaynak olarak kabul etmem. Sen ediceksen et. Anca kendini rezil ettiğinle kalırsın.

  57. yeni bişe değilki taaa 3 senedir konuşulan bişeydi değişen sadece resmiyet kazandı iş

  58. ee şimdi ramboyla aynı safta mı olacaz biz 40 düşünsem hiç aklıma gelmezdi 🙂

  59. hadi bakalım hayırlı olsun 😀

  60. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    hayırlı olsun umarım ferrari ile güzel başarılara imza atar

  61. Demek ki alonso kararını vermiş 🙂
    hamilton mercedes
    alonso mclaren
    vettel ferrari
    ricciardo redbull

    4 fabrika takımı ve 4 pilot. Seneye güzel mücadele olacak hem takım içi hem takımlar arası 🙂

    1. red bull ne zamandan beri fabrika takımı ??

      1. BurakBilgin avatarı

        Renault RedBull bizim fabrika takımımız demişti ya onu kastediyor arkadaş.

    2. Bence Rai Vetteli çiğ çiğ yer.

  62. rambo 🙂

  63. FerrariFanTR avatarı

    her ne kadar Alonso’nun takımımdan gitmesi beni derin bir üzüntüye soksa da Vettel Ferrari birlikteliği takımımız ve Vettel için hayırlı olsun. Umarım Vettel bu yıl yaşadığı tecrübeler karışılığı daha olgun bir yapıya sahip olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir