Minardi: Ferrari'nin Bir Alonso'ya İhtiyacı Var

yazar:

kategori:

Gian Carlo Minardi’ye göre, Ferrari’nin Fernando Alonso gibi daha istikrarlı ve teknik bir pilota ihtiyacı var.

Minardi, Alonso’nun Ferrari’de sadece Raikkonen’den değil Felipe Massa’dan da daha iyi iş çıkartacağını düşünüyoor.

“Raikkonen’in Monako’da iyi bir haftasonu geçirdiğini kabul etmek zorunda olsam da, Ferrari’nin yeniden yükselmek için Alonso gibi ir pilota ihtiyacı var.

“Bir F1 pilotu sonuçlara bakıldığında daha istikrarlı olmalı. Ferrari aracın gelişimi açısından da pilotuna güvenebilmeli. Dışarıdan bakıldığında Felipe ve Kimi bana o izlenimi vermiyor.”

Basında yer alan haberlerde de 2010’da Alonso’nun Raikkonen’in koltuğuna geçebileceği haberleri yer alıyor.

Minardi, Ben her zaman Massa’nın harika bir pilot ve takım oyuncusu olduğunu söyledim ama belki de takımın Schumacher’e ya da Alonso’ya ihtiyacı var, kararları etkileyebilecek teknik bir pilota.” diye ekliyor.

 


Yorumlar

  1. daha öncede dediğim gibi kimi benim iki favori pilotumdan biri. isteyince neler yapabildiğine çok kez şahit olduk. ama sorunda burda. artık eskisi gibi istemiyo gibi görünüyo. konsantrasyonunu yarış sonuna kadar koruyamıyor. geçen sezon singapur gp sinde son 4-5 tur kala konsantrasyonunu koruyamadığı için yarışı duvarda bitirmişti. ve ferrari için altın değerindeki puanlar uçup gitmişti. kendisine en çok o gün kızmıştım. eski hırslı kimi ye lafım yok. ama bu kimi kredisini tüketmek üzere bence.

  2. Teşekkürler kadir:)

  3. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    kadir yılmaz tebrikler…çok doğru yazmışsın. raikkonen normal şartlarda f1 in en iyi pilotudur. ama aynı zamandada en şanssız pilotudur. mclarendeyken yaklaşık 120 yarış 40 ını tamamlayamamış. bunun 35 e yakını araç arızası vs. bu şartlarda iki dünya ikinciliği var. alonso renoda şampiyon olurken bakın bakalım aracı kaç kez arıza yapmış 2007 de mclaren aracı bir kere arıza yapmadı. eğer kimiye mclaren böyle bir araç verseydi. kimi en az 4 sefer şampiyondu. geçen sene geldiği ilk sene şampiyon olmuş bir pilota 2.pilot muamelesi yapan ferrari yöneteimi için söylenecek tek söz var. siz italyanlar kimiyi sevmiyorsunuz. biraz isteksiz yarışmasının tek sebebi bu. bakın bakalım şumi kaç sene sonra ferraride şampiyon oldu. ayrıca arkal planda şu an buttonu uçuran ros brawn vardı. lütfen objektif olalım. eşit şartlarda en iyi pilot raikkonendir. never give up raikkonen…

  4. Kadir YILMAZ avatarı

    Ya ben Ercan diye yanlış yazmışım, Eren Uzcan olucaktı, kusuruma bakma. Kimse o konuya değinmemiş.
    Çok doğru bir noktaya parmak basıyorsun, gelişimi istediklerine mal ediyorlar.

  5. Öncelikle yorumumda bir kere bile raikkonenin alonsodan daha iyi olup olmadığına değinmedim.
    Alonso iyi pilottur eyvallah.
    En iyisidir vs hepsini diyin farketmez.
    Ama ferraride alonsonun bu sene olduğunu hayal ettim ve olacakları söyledim yani alonso olsaydı yine göklere çıkacaktı ama raikkonen ve massa var kimse bir tebrik etmiyor pilotlara.
    Madem biliyorsunuz mühendislerin vs araç geliştirdiğini neden alonsoya araç geliştirme konusunda bu kadar üstün yetenekler yüklüyorsunuz anlamış değilim?

    Ek olarak her pilotun schumi başarısını yakalamasını bekleyemezsiniz schumi başarısını yakalamadı diye yaşı geçmiş olmaz.
    Eğer kıyaslamaya dair bir söz varsa çıkarın önüme koyun.

  6. Kadir YILMAZ avatarı

    Amacım kıyaslamaka değil ama lütfen vicdan ile yazın. Alonso şampiyon oldu kalitesi de tartışılmaz ama bunu söylerken Kimi mercedesle ne yaptı demeyin, aracın dayanıklılığı olsa 03-05 in sonuçları çok farklı olabilirdi. Ayrıca o yıllardaki lastik etkisini göz ardı ediyorsunuz. Kiminin Alonso dan tek eksiği motivasyon, hırslı olmamak ne zaman suç ilan edildi. Ama şu var; biz Kimi ye niye kızıyoruz ya da siz niye yükleniyorsunuz, sebep kendi potansiyelini tam yansıtmadığını düşünüyoruz, yani aslında bundan çok daha üstün bir pilot olduğunu kabul ediyoruz. Bir arkadaşımız bence doğru yeri işaret etmiş, tek ekliyeceğim 08 deki Kimi den daha iyi. Ama Kimi den yetenekli değil. (Kimide Alonso dan yetenklidir demiyorum)
    RAI nin Alonso ya artısı ise saf hız ve virajlarda momentumun kaybetmemk için ucuna kadar kullanması.
    Ayrıca Ercan ın yazısına kimse birşey yazmamış, Reno nun kaynakları mı kısıtlı, gerekli teknik ekip ve patron mu yok, ya da motor mu problemli, 05-06 şampiyon aracı yapan mühendisler orda, 2 yıldır Alonso da orda ama gelişim yavaş, bu Alonso nun suçu mu? Ya da Ferrari sezona yavaş başladı şimdi üstleri zorluyor, bunda da RAI ve Massa nın hiç mi payı yok? (Bazı arkadaşlar 09 aracı Kimi bazlı yapıldı diyorlardı o zmn Kimi ye daha mı çok pay verelim)Bu savlar tutarsız kalmıyor mu?
    Sanırım ifade güçlüğü bizi bu duruma düşürüyor, RAI nin aklı artık F1 de değil yeteneğini kullanmıyor, Alonso nun istikrarı ve hırsı var, o gelsin ya da benzeri yumuşak ifadeler kullanılsa, bizlerde burda destan yazmayız. Daha yetenekli derseniz sürekli tartışmaya açık bir durum oluşur.
    Başka insanların düşüncelerini empoze etmekte çözüm değil, onlar Alonso yu görmek istiyor diye bende mi istemek zorundayım.
    Sonuçta bunlarda benim görüşümdür.
    Herzaman Raikkonen

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Hepinizi anlıyorum ancak şu var Alonso nun yeteneklerini goremeyen arkadaslara seslnıyorum bana demıssınuz schumi kac yasında yarısı bıraktı dıye 37 yasında birakti birakti ama neden devam etti o yaşa kadar nedenini biliyormusun peki eren arkadasımıza seslenıyorum Schumi kadar eskilere bakmadan kac kısı var su an buyuk basarılar elde eden yok kimi basarılı oldumu sence kac sene sampıyonlugu var altına mercedes verdiler olmadı ferrariye geldı ılk senesınde sampiyon oldu ama alonso ne yaptı efsane pılot tarihi pılotu 2005 de 2006 da sildi supurdu bunu demek istiyorum pilotaj acısından schımıye en cok baskı uygulayan pılot alonsodur ben hic bir pılotu senelerdir izlıyorum schımıyi bu kadar korkutan pılot olmadı Alonso nın yeri Artık guclu olan takımların yeridir Oda Tabiki Ferrari.! Kimi eskisi gibi spora onem vermıyor Alonso Gelırse Ferrariye verilen değer 2 katına cıkar buna emnım ınanmıyorsanız italyan Forumlarına bakın gorun kac kısı alonsoyu ısaretlemıs Anket var isteyene lınk vereyım italyanın nufusunu bılıyormusunuz bılmıyorsunuz size bir anket vereyim 1 mılyon kısı oy kullanmıs (2010 sezonu ıcın Ferraride En Cok Gormek istediginz Pilot Hangisidir? ) Diye bir anket var girin bakın alonsonun ne kadar fark attıgını gorun google italy formula yaz cıkar site karsına direk oradan bakabılırsınız Alonsonun artık ferrari ailesine katılma zamanı geldi zaten ispanyol sponsor oluyor santander 2010 ıcın ferrariyle anlasdı bununda etkısıyle Alonsonun simdiden planları hazır.

  8. Alonso nun yeteneklerini tartışmaya gerek yok.Lakin Ferrari hiç bir zaman duruşundan ödün vermez.Eğer gelir de mızmızlanmaya başalrsa geldiği gibi gider.

  9. anlamıyorum kardeşim yaa niye herkez alonsoyu ferraride görmek istiyo 2007 de massamı şampıyon olduda kimi gidiyo 2006 dan önce pistin en kötü pilotu gözüyle bakılan massada bir anda bütün patronlar tarafında yetenekli olarak görülmeye başladı insanlar bu kadar dönek işte

  10. Minardi'nin pilot yetiştirme konusunda bir numara olduğu, otorite olduğunu belirtmek gerek. Alonso, Webber, Marc Gene, Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella gibi geniş bir pilot yetiştirme referansı var adamların.

  11. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    gene basladı pılo kıyaslamaları.ben f1 ı adam akıllı seyrettıgımden beri pılotlar kıyaslandı ve hala kıyaslanmaya devam edıyor.aynı benım babam senın babanı dover dıyen cocukların babalarını kıyaslaması gıbı.
    schumı cıktı sennayla sonra schumı mıka yla vılleneue moontoya yıne schumı ıle sonra alonso samp oldugu yıllarda yıne schumı ıle kımı schumı ıle massa kımıyle alonso hamıltonla hamılton kımıyle vs vs vs…
    f1 her an degısıen bır spor araclar pılotlar herdaım degısıyor yasları ruh hallerı vs.f1 dekı tum pılotlar ıyı arkadaslar.f1 dekı ıyı pılotu ortaya cıkaran sey altındakı aracla gosterdıgı uyum yani paket.ferrarı urunurken schumı geldı bır sure sonra paket duzeldı schumı efsanesı dogdu.bu schumının daha once kotu pılot oldugunu gostermıyordu.kımı de ıyı pılottu mc larenın dayanıksızlıgı dızboyu surerken kımı yınede mucadele edıyordu ama bakıldıgında o ıkı yılın sampıyonları alonso ve schumı.alonso ıkı kez samp oldugundakı paket le sımdkı alonso reno paketındekı fark reno aracı degılmı.hamılton son ıkı sezonun flas adamı artık tur yıyor.kıyaslamak bana gore en son yapılmsı gereken sey.button senelerdır surundu honda da.f1 ılk geldıgı sezonu haırlıyorumda gelecegın sampıyonu denıyordu.gunden gune erıdı gıtı.ama erıyen o degıldı.honda takımıydı.altında aracı bulunca sonuc ortada.vesselam f1 e gelen her pılot ıyıdır onu bununla bunu sununlakıyaslamak bence ksır donguden baska bırsey degıl

  12. Ama raikkonenin yaşı geçti diye bir kenara atan arkadaşım nickinden de belli olduğu üzere schumi fanısın ama schuminin kaç yaşında f1'i bıraktığını bilmiyorsun sanırım…

    Neyse bu arada yorumlardan birinde geçti bu ferrarideki gelişim herkesin gözüne çarpıyordur.
    Ama bu gelişimin hepsi mühendislere vs mal edildi.
    Peki yok mu raikkonen ve massanın payı?
    Yok değil mi?
    Ya alonso olsaydı bu takımda gelişimin hepsi alonsonun olacaktı.
    İşte bu alonso bir kere araç geliştiren pilot olarak aklımıza kazınmış diğerleri ise geliştiremez vs diye.
    Bunu yazmaktaki amacım raikkonenin araç gelişimine katkısını vurgulamak değil.
    Artık pilotların araç gelişiminde eskisi kadar etkisi yok bunu birçok kişi açıkladı.
    Örneğin.
    Renaultta araç gelişiminde usta pilot var ve ferraride araç gelişimine zerre kadar etkisi olmayan pilotlar var.
    Ama ferrari öndekilerden ne kadar zaman çaldı bunun farkındamısınız?
    Artık bu ya alonsonun çok iyi araç geliştiremediğinin kanıtıdır ya da artık araç geliştirmenin pilotlarla pek bir ilgisi olmadığının kanıtıdır…

  13. Tabi ''kimi iceman '' Ne Diosun Sen yaa Massa'da , Raikkonen'de Alonso'dan Kat Kat üstün Pilotlar !!! Yani McLaren nie aldıki Alonso'yu beceriksiz , çifte Şampiyon Ve Aktif oLarak yarışan Pilotlar arasında En Fazla Puanı alan 🙂 Peki McLaren elinde nie tutmadı ; Lewis Hamilton'da , Alonso Kadar ii bir Pilottu Ve Şamp.Potansiyeli Vardı Ve olduda 2 Tane Şamp. 1 takıma Fazlaydı ..!! Raikkonen'n geçmiş yıllarda yaptıklarıyLa Alonso'yu bir Tutarım ama , Massa'yı tutmam için Bu seneyide Bu Zor Şartları Nasıl Geçtiğini Görmek isterim 🙂 Ama yine Eski Günlere Döndük … Alonso'da gitmesin Ferrari'ye yaa Hiç Gerek yok Massa-Raikkonen 2Liside Bozulmasın MutLu bir Şekilde Diğer Ferrari Fanlarıda Rahat etsin 🙂

  14. alonsoyu ferrari için yakıştıranların sayısı giderek artmaya başladı…açıkçası bu durumu desteklemiyorum. raikkonen ve massa gibi pilotlar kendini kanıtlamış isimler eminim ki takım aracı geliştirdikçe daha fazla aşama kaydedebilir. araç iyi olduktan sonra gerisi pilotlara kalır ve bu ikili gelişme gösteren ferraride ağır ağır kazanma sinyalleri veriyor. alonso da aynı raikkonen ve massa gibi kaliteli bir isim. ancak ferrariye yakışmayacağı kanaatindeyim.

  15. Micha3L Schum4cheR kimi nin yaşı gecti diyerek oyle bir pilotu silip atamazsın Kimi cok yetenekli bi pilot ve alonso uğruna takımdan cıkarılmaz.

  16. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Kiminin yaşı gecdi Massa la alonso 2010 da ferrari koltugunda olucakdır buna adım gibi emınım

    Bu arada İstanbulpark giden varmı aramızda ?

  17. kimi iceman avatarı

    OF bıktık bu alonso konusmalarından alonso iyi pılot olabılır ama raikkonen ve massa alonsodan pilotaj olarak ustunler madem alonso bu kadar iyi neden mclaren bıraktı alonsoyu iyi oldunu orda kanıtlasaydı ferrariye gelse bısey yapcanı sanmıyorum cok buyuttuler bu adamı.

  18. bence de gercekten iyi bir takım olunabilirdi oyle ama ferrari de olan herşeyi kimi den bilmek bence cok yannıs yoksa tabii bu benim fikrim kimi-alo takım için cok iyi olurdu

  19. ya alonso 2007 de sorun yaşadı diyosunuz peki Kimi hiç sorun yaşamadı mı?? 2008 de de hiç yaşamadı sanki onun başına gelenlerin hepsini ona yüklemek yanlış çünkü yaşadağı sorunların çoğu dayanıklılık sorunlarıydı . ama nooldu kimi formda değil dendi. sonuç bu oldu o zaman aynı şeyi şimdi bizde yapalım 2007 için alonso ya kazansaydı o zaman .

    Şu an ferrari deki pilotlar elinden geleni yapıyorlar ve ilerdeki yarışlardada aracın performansıyla birlikte daha da ilerleyecek ve bu sene ki difüzör tartışmasından dolayı biz pilotları suclayamayız eğer eşit düzeyde bir aracımız olsa ben cok rahat 1. likler alabileceğimize inanıyorum. ama tutup çok daha iyi bir aracı gecemedi diye pilotları suclayamayız burdaki suc pilotlarda değil mühendis veya tasarımcılarda aranmalıdır diye dusunuyorum.

  20. alonso ve raikonen ikilisi benim f1 de favori pilotlarımdır. ikisinin f1 de gelmiş geçmiş en iyi ve kendine has tarzları olan pilotlardan olduğunu söyleyebilirim. yani çok farklılar. ama bana kalırsa da alonso 1 adım daha önde. haa ben ferrari deki düşüşte pilotların bir suçu olduğunu düşünmeyenlerdenim. ama alonso nun takıma başarı için baskısı büyük. takımı başarılı olmaya zorlayan bi tavrı var. ve gerçekten gözü kara. ferrari de farklı bir hava oluşturacağından eminim. hayalimdeki ferrari ikilisi alo-kimi dir. tabi imkansız olduğununda farkındayım.

  21. elif çivici avatarı

    bu minardi de alonso ya aşırı sevgisi olan bir adam geçen yıl da alonso en iyi pilot filan diyordu tabi bunda kendi takımında yarışmış olması da var… işte tüm cümle burda… o onun takım patronuydu adam alonso yu iyi tanıyor alonso körpe yıllarında minardideydi.. neyse şu raikkonen işine gelince raikkonen cidden mithiş bi pilot ama tek sorunu konsantre ve takım sürekli onu motive etmeye calısıyor kendi kendini iyi motive edemiyor diye düşünüyorum size de saygı duyuyorum..

  22. burak bocek avatarı

    Artık söylemeyen kalmadı bitmek bilmedi bir türlü bu 2010'da Ferrari söylentileri.Açıkçası artık bende inanmaya başladım böyle hergün dedikoduyla yada haberleri okumakla kafalar karışıyor.En iyisi ne olucaksa olsunda önümüze bakalım.Belki işe kendini adama veya istikrar açısından çok iyi olabilir,aracından çok iyi verim alıp mühendislerine iyi geri bildirimde bulunabilir.Belkidie bizim pilot ikilimiz bu konuda biraz zayıftır ama ben açıkçası takım toparlandıkça düzeleceğimize ve bu pilotlarlada iyi sonuç alabileceğimize inanıyorum.Gelirsede eyvallah sonuna kadar desteliyeceğiz

  23. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Arkadaşlar aramızdan kac kisi gidiyor ist parka ? Şehir Dışından gidicek olanlar varmı izmit ankara izmir gibi ?

  24. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Bence de Alonso şuan pistlerdeki en komple pilot, buna katılmamak elde değil. ama 'saf hız' olarak ben Kimiyi herkesten bir adım yukarda görüyorum… benim düşüncem.

  25. Alonso sorun yaşadı ama neden yaşadı hiç düşündün mü?
    Bu sorunu raikkonen niye yaşamadı ya da mika ya da bir başkası?
    Alonso hiçbir zaman en az kendisi kadar değerli bir pilotla yarışmamıştı ve hamiltona gösterilen ilgi de onu takımdan soğuttu.
    Bana sorarsanız alonsonun sorun yaşamaması biraz zor zaten alonsodan başka umutları kalmamış bir renodan geliyor.
    Alonso iyi performans göstersede kötü performans göstersede gözler onun üzerindeydi hep.
    Ama hatırladığım kadarıyla alonso o sene iyi bir başlangıç yapmamıştı ya da lewis çok iyi başlamıştı..
    Bu da takımın lewis üzerinde daha fazla çalışmasına yol açtı.
    Benim bildiğim bunlar alonso-ron dennis anlaşmazlığı üzerine eksiğim varsa ekleyin.

  26. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ben ferrari taraftarı olarak Alonso nun ayrı bir tecrubesi var bunu kimse ınkar edemez Alonsonun Amacı sadece kazanmak değil bir yandan da aracını maximum seviyede kullanması kımı massa gibi surucu hataların olmaması ne zaman gordunzu alonsonun sezon basından beri kazası oldumu bir bakın kımıyle karsıalstırın kı mdaha cok surucu hatası yapmıs yada massayla karsıalstırın aradakı fark oldukca fazla Alonso 60 tur boyunca konsentresini araca yuklemiş bunu kımse durduramaz ben kımının cogu virajda titredigini goruorum alonsoda bu yok ayrıyetten Alonso Ferrariye gecerse gectigi ilk yıl sampıyonluga adaylıgını yazdırcakdır buna emınım ÇOK EMINIM !!! Yeterki Bu Pilotun Değerini Herkes Bilsin DISARDAN goruldugu gibi DeğiL bu Pilot 20 pilot icersinden en tecrubelesi En Hızlısı ve Hırslısı Ölüme gidicek olsa ayagını kazdan cekmez bu adam bunu bole bilin.!

  27. heh tabi canım 2007 senesinde alonso'nun zaten McLaren'le hiç problemleri yoktuda güllük gülistanlıktı her şey de ona rağmen raikkonen 17 puan geriden gelerek hem Hamiltonu hem Alonsoyu geçip şampion oldu dimi o yavaş aracıyla.. Kimse kendini kandırmasın bence Alonso gerçekten şuan pistteki Raikkonen'den çok daha iyi bi pilot..

  28. Yahya Taşkın avatarı
    Yahya Taşkın

    bakın beyler evet alonso çok iyi bir pilot bende kendisini ve sürüşünü çok beyenirim. Ama şunuda unutmamak lazım 2007 senesinde benim görüşümce mclaren ferrariden daha hızlıydı ve yarışlarda bunuda gördük o zaman alonso mclarenda raikkonen ise ferraride ama görüyoruzki alonso raikkonen şampiyon oldu. İnanınki raikkonen ve alonso aynı takımda olsun raikkonen alonsoya iyi bir şekilde üstünlük kurar. Nasıl montoyaya kurduğu gibi. Tabiki bu benim düşüncem sizlerin düşüncesinede saygım var ama bence raikkonen alonsodan daha iyi bir pilot..

  29. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    bir şeyi 40 kere söylersen olurmuş derler ya alonso ferrariye gitmeli haberleri belki 100 ü geçti ama bakalım ne olacak..

  30. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Gücünü görelim mi? yeterince görmedinizmi? 2 şampiyonluğu var adamın yahu daha ne olsun 🙂

  31. alonso ferrariye geçsin kimse durduramaz artık ben geçmesini istiyorum geçsinde adamın gücünü görelim yarışlarda daha keyifli olur o zaman

  32. bu kadar çok istiyosan alonsoyu kur bi takım al o zaman en azından alonso sendeyken başa güreşirsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir