Erdoğan: Dünyanın Gözü Türkiye'de Olacak

yazar:

kategori:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Formula 1 yarışlarına, İstanbul’un bir kez daha ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Park Pisti’nde yarın başlayacak olan Formula 1 ING Türkiye Grand Prix’sinin resmi program kitabında Türkçe ve İngilizce olarak yer alan “İstanbul’a, Türkiye’ye hoş geldiniz” başlıklı yazısında, “Öncelikle, farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden pek çok insanın Formula 1 vesilesiyle ‘Medeniyetler İttifakı’nın bu sembol şehrinde buluşmasını son derece anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Formula 1 yarışlarına İstanbul‘un bir kez daha ev sahipliği yapmasından büyük memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE’DE OLACAK”

Formula 1’in, sportif bir etkinlik olmanın yanında, teknolojik yeniliklerin sergilendiği üst düzey bir uluslararası platform olarak da son derece önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Yine dünyanın her köşesinden binlerce insan bizzat ülkemize gelecek. Yine yaklaşık bir buçuk milyar seyirci televizyonları başında Formula 1 yarışını izleyecek. Yine dünyanın gözü Türkiye’de olacak” diye konuştu.

“İSTANBUL’A ÇOK YAKIŞIYOR”

Başbakan Erdoğan, Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinin, hem yarışların yapılacağı İstanbul Park pistiyle hem de organizasyonun kusursuzluğuyla bir kez daha bütün dünyanın takdirini kazanacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Son 4 yıldır görüyoruz ki bu organizasyon 3 büyük dinin buluşma noktası, medeniyetleri ve kıtaları birbirine bağlayan bir köprü, doğal ve tarihi güzellikleriyle bir rüya şehir olan İstanbul‘a çok yakışıyor.”

Bu güzelliklerin bu yıl ve daha nice yıllar boyunca aynı coşkuyla yaşanmasını temenni eden Erdoğan, “Organizasyona emeği geçen herkesi kutluyor. Formula 1 heyecanını paylaşmak için ülkemize gelen bütün misafirlerimize ‘hoş geldiniz’ diyorum” dedi.

A.A.


Yorumlar

  1. ne gözü be SEÇİMLERDE DEVLET MEMURLARINI TOPLAYIM SEÇİM ALANLARINA GÖTÜREN ZİHNİYET İSTANBUL PARKA GÖTÜRSE O KADAR İNSANI HEM MOTOR SPORLARI SEVGİZİ AŞILAMIŞ OLURSUN HEMDE PRESTİJ KAZANIRSIN diyorum

  2. türkiyenin gözü dizilerde kağıt oyunlarında, iddiada ve futbolda. bizim millete formula 1, bisiklet turu, sanat gbi entellektüel faaliyetler fazla. tam bir taşra toplumuyuz. ayrıca biletler çoooook pahalı. burdan yetkililere bir kez daha YUUUH BE diyorum..

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    dünyanın gözü Türkiye'de Türkiye'nin gözü nerde olacak acaba :S

  4. ONURun yorumuna da +15000 :))
    söylediklerinin her kelimesine hatta her harfine katılıyorum onur.

  5. Diline 'medeniyetler ittifakı' diye ismi cafcaflı ama içi bomboş olan, batı medeniyetinin Türkiye ve İslam coğrafyasını 'hizaya sokmak, Irak ve Afganistan'daki katliama karşı duyarsızlaştırmak, özünden koparmak' için uydurduğu bir şeyi dolamış, uluslararası her alanda bundan bahsediyor. Yahu adamlar senin medeniyetine yapmadığını bırakmıyor sense ittifaktan bahsediyorsun.

    Ayrıca; İBB salak saçma yerlere çalışanlarını zorla götürmesini biliyor, pist boş kalacağına oraya götürsün adamlarını. Veya seçim öncesi para, hediye çeki v.s. yardım yapanlar burada da benzer birşeyler yapsınlar.

  6. Yavuz Balcı yorumuna +15000 🙂

  7. Her zamanki gibi konuşuyor.
    Bugün bu ist. parkın bu durumu bile kendisinin eseri olduğunun farkında değil sanırım.
    Global ekonomik krizmiş.
    Kim demiş?
    Biz bu krizi 2007'nin sonundan beri yaşıyoruz.
    Bizzat erdoğanın eseri olan kriz.
    Esnafa tüccara sektörde tutunacak dal bırakmayarak büyük hata yaptı…
    Cezası ağır olacaktır.

  8. Her zamanki gibi konuşuyor.
    Bugün bu ist. parkın bu durumu bile kendisinin eseri olduğunun farkında değil sanırım.
    Global ekonomik krizmiş.
    Kim demiş?
    Biz bu krizi 2007'nin sonundan beri yaşıyoruz.
    Bizzat erdoğanın eseri olan kriz.
    Esnafa tüccara sektörde tutunacak dal bırakmayarak büyük hata yaptı…
    Cezası ağır olacaktır.

  9. Yavuz sana katılıyorum.

  10. çok haklısın yavuz tuzu kuru olanlara göre sorumlusu halk oluyor bırak goldu silverı boronzu normal tribünde bile bilet alacak insan çok az sadece meraklısı o kadar parayı gözden çıkarır gider onların da sayısı belli zaten.
    başbakanı suçluycaz tabi kimi suçluycaz bizzat kendisi ilgilensin demiyoruz. madem o kadar öenmsiyor sporcu bi kişilik ya her olur olmadık şeyde verdiği talimatlardan birini de spordan sorumlu devlet bakanına versin o da gereken önlemlerin alınması için kolaylık sağlasın. öyle lafla önemsiyormuş havası yaratmakla olmuyo malesef

  11. Yavuz Balcı avatarı

    neden bahsetmiş ben çözemedim.iş organizatörlerde bitmiyor.senin ülkenin tanıtımı var seçimlerden önce her taraf saçma sapan abudik kubidik seçim afişleriyle doluydu.milleti özendirecek kaç tane afiş var.ben gebzedeyim ve istanbulpark a çok kişiden daha yakınım.bıraktım avrupa yakasını anadolu yakasındaki tuzla hariç her ilçesinden daha yakınım.tek afiş yok gebzede.üç dini birleştirenmiş yok o yok bu geç sayın başbakan.her zaman en iyi bildiğin iş konuşmayı beceriyorsun gerisi tırs.f1 e duyarsız kalan halk falan yok kardeşim bilet fiyatları 700,350,150 tl. senin ülkendeki asgari ücretten fazla altın tribün dedikleri yer,silver tribün yarısından fazla,bronze tribün çeyreğinden fazla.hadi ben verecek durumdayım ya başkası.millet açlıktan memlekette kırılıyor halk duyarsız oluyor.gerçi başbakana göre halkta para var !!!! burda bende sayın başbakana cevap veriyorum.

    ONE MİNUTE !!!!!

  12. pardon arkadaşlar nette sorun vardı galiba yanlışlıkla birkaç sefer çıkmış yazdıklarım özür dilerim.

  13. erter mesters siyaset yapma burda nerden biliyosun yürekli olduğunu iki düzmece olayla yürekli mi oluyor. diğerleri yüreksiz mi yani.
    micahel schumacher sana katılıyorum arkadaşım madem herkesin gözü türkiye de olacak bundan iyi tanıtım mı olur zarar ediyosa bile gerekeni yapması lazım öyle yok istanbula yakışıyor, dünyanın gözü türkiyede olacak gibi boş laflara karnımız tok artık icraat istiyoruz.

  14. Çok güzel bir reklam kampanyasıyla pazar günü gelecek seyircinin iki katı bir seyirci çekilebilirdi piste.Bu iş iki hafta önceden bilboard lara reklam vermekle 20 sn tanıtım 10 sn reklamla olmaz..5-6 ay önceden halkı özendirmek lazım…Ama bu senede yapılmadı artık iş işten geçti…

  15. Ertan Akkaş avatarı

    Herkes kendi görüşünü söylüyor kimse başkasının görüşüne bakmıyor. Sayın Başbakanımız ilgi gösterdiğini iyi bir şekilde ifade etmiş ve önemini de vurgulamış. Evet yapabileceği daha çok şey var ama bence bu bile organizetörlerin yeterince reklam yapmayışını açıklar. Reklam yapın kardeşim reklam. Halk suçluysa halkın suçunu gece gibi örtünde reklam yapın reklam. Ya bu işi adam gibi yapacaklar yada bıraksınlar yormasınlar milleti…

  16. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    felsefe yapmayın. Yarışa gitmeyende F1 i ilk kez duyanda başbakanı suçlar.Klasik türkiye vatandaşı.Devlet zaten yeterince zarar etmiştir. dolmuyorsa kapatsınlar.

  17. ya iyide f1 türkiye den gidecek olursa bunda başbakanın ne gibi bi suçu olabilirki. tek suç f1 e duyarsız kalan halktır.

  18. micha3l schum4her formüla aşkını çok iyi anlıyorum .. ama başbakkanımıza karşı biraz daha saygılı olmalıyız.. şunu bil ki senin benim saygım olmassa elalemin hiç saygısı olmaz..soprcu kişiliğiyle tanınan sayın başbakanımızın emin ol ki istan bulda formülanın sonsuza kadar kalmasını senden de benden de fazla istiyordur…o YÜZDEN TEŞEKKÜRLER SAYIN BAŞBAKANIM …TÜRKİYEMİZ İNŞALLAH HEP SİZİN GİBİ YÜREKLİ İNSANLAR GÖRÜR…

  19. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Sadece Tşkle olmuyor bu işler sayın baskanımız 2011 den sonra turkıye gp si elden kalma mucadelersi vericek hatta pist takvimden silinicek Bernie ecclestone su an pistin sahibi ona kıralandı bu pist o bıraktımı pisti unutyun sen buna bir care bulsan basbakan olarak cok mu gorursun bu istanbula bunlar hakkında konus bu her zamankı laflardan bıktık artık bir seyelr yapın 2020 yılına kadar olsun turkey gp ! Hatta sonsuza kadar !

  20. Ahmet  Keleş avatarı

    bütün uğraşlar çalışmalar F1'i türkiye'ye getirmek için yapılanlara teşekkürler ama görüyorsunuz bir tane Max Mosley denen varlık dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birini mahvediyor. Bu gidişle değil dünyanın bizim bile gözlerimiz üstünde olmayacak bundan korkarım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir