Horner: “Vettel’in Ayrılması Zamanlamayla Alakalı”

yazar:

kategori:

Red Bull’un takım patronu Christian Horner, Sebastian Vettel’in kendilerinden ayrılma kararının performanslarından ziyade zamanlamayla alakalı olduğunu düşünüyor.

Son 4 senenin şampiyonu olan Vettel, kariyerinin en başından beri kendisini destekleyen Red Bull’dan ayrılıp Ferrari’ye geçme kararını almıştı.

Kimileri bunu Red Bull ve Renault’nun Mercedes karşısında çok geride kalmasına bağlarken Horner durumun tam olarak öyle olmadığını düşünüyor.

Geçen sene art arda kazandığı yarışlarda rekor kıran Vettel, bu sene sadece 3 defa podyuma çıkabildi ve 1997’de şampiyon olan Jacques Villeneuve’den sonra şampiyonluğunun ertesi senesinde galibiyet alamayan ilk sürücü olacak.

Horner “Hayatta her şey zamanlamaya bağlıdır. Sebastian için zor bir seneydi ve bir anda Ferrari seçeneği ortaya çıktı. Belki 12 ay sonra o fırsat olmayacaktı. Bu yüzden zamanlama onun için doğruydu.”

“Yani Ferrari olacağını tahmin ediyoruz. Seb her zaman Michael Schumacher’in başardıklarının büyük bir taraftarı oldu.” dedi.

Red Bull’un daha iyi bir performansla Vettel’i ikna edip edemeyeceğinin sorulması üzerine Horner “Bilmiyorum. Bunu ona sormalısınız.”

“Biz sadece geride kalan harika seneler için ona teşekkür edebiliriz ve gelecek için ona iyi dileklerimizi iletiriz. Umarım bizim arka kanadımızı çok fazla görür.” dedi.

Horner ayrıca kendisi hakkında çıkan ve McLaren’in başına geçebileceği yönünde olan iddialara gülerek cevap verdi.

Horner “İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Bu gurur verici olur ancak şu anda tamamen Red Bull Racing’e adanmış durumdayım. Başka bir yere geçme isteğim yok.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Vettel’in Ayrılması Zamanlamayla Alakalı”” için 7 yanıt

  1. Vettel Raikkonen’den de Hamiltondan’da iyi pilot.Sadece Alonso’nun gerisinde ama olgunlaştıkça eminim Alonso gibi aşama kaydedecektir.

  2. jacques çakma şampiyonun tekiydi. vettel’in önünde uzun yıllar var, umarım o da öyle olmaz.

  3. 1997’de şampiyon olan Jacques Villeneuve’den sonra şampiyonluğunun ertesi senesinde galibiyet alamayan ilk sürücü olacak.

    İstatistiğe bak la 😀

  4. schumi ile yaşları aynı nerdeyse ferrariye gelmeleri tesadüfmü dersiniz

  5. Görecek zaten başka bir ihtimal pek mümkün değil.

    Umarım bizim arka kanadımızı çok fazla görür.

    1. Aynen aynen

  6. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    hadi bakalım parmak çocuk uçur bizi göklere, o atın şahlanma zamanı geldi artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir