Resmi: Caterham Abu Dhabi’de Formula 1’e Dönüyor!

yazar:

kategori:

Caterham’ın kontrolünü elinde bulunduran banka memurları, takımın yardım kampanyasının başarısız olması halinde bile son yarış Abu Dhabi’ye katılma umutlarının % 90 olduğunu açıkladılar.

Reuters’a konuşan Finbarr O’Connell, son iki yarışa katılamayan Caterham’ın Abu Dhabi için toplanmaya başladığını açıkladı.

O’Connell “Orada olacağımızdan % 90 eminim. Bir şeyler olursa,  oraya gideceğimizi duyuracağız.”

“Para konusunda eksiğimiz olursa yarış gününe kadar tamamlamaya çalışacağız.”

“Son günlerde takımı satın almak isteyen birileri çıktı. Onlar ciddi bir şekilde ilgilenen ve F1 ile bağlantılı olan kişiler. Onlardan birileri takımı alırsa dünya bunun mantıklı olduğunu söyler.” dedi.

Güncelleme:

Henüz yardım kampanyasında hedef olan 2.3 milyon pounda ulaşılmamış olmasa da Finbar O’Connell kesin olarak Abu Dhabi’de döneceklerini açıkladı.

Bu kararla birlikte takımın Abu Dhabi’ye gidip hazırlanması da oldukça zorlu geçecek. Takım adına kimlerin yarışacağı henüz bilinmiyor. Bu sene yarışan Marcus Ericsson, takımla bağlarını kopardığını açıklamıştı.

O’Connell “Kendimize büyük bir hedef belirledik ancak kesinlikle denemeye değer! Bir haftada taraftarlar imkansızı imkanlı hale getirdiler. Takımı ayakta tutmak için en iyi yolun bu olduğunu biliyorduk. Bunun hala yarış takımı olduğunu göstermek ve Abu Dhabi’de olmak için potansiyel alıcıları etkilememiz gerekiyordu. Bu yüzden bunu mümkün kılan tüm taraftarlarımıza minnettarız ve ne diyeceğimizi bilmiyoruz.”

“Artık Abu Dhabi’ye giderek bu insanların ne kadar çalışkan ve pozitif insanlardan oluştuğunu göstermek istiyoruz. Böylece takımın geleceğini garantilemeyi umuyoruz. Son günlerde bir çok potansiyel alıcı ilgilendi. Takım Abu Dhabi’de yarışarak kendisini kanıtlayacak ve 2015 ile sonrasında yarışmayı hak ettiğini gösterecek.”

“Bu takımda çalışkan insanlar ve takım ruhu var. Burada ekonomik olarak durumumuzu sağlama almayı umuyoruz. Bir kez daha tüm taraftarlarımız sayesinde Abu Dhabi’de yarışacağımızı söylemek istiyorum. Bu başarı F1 tarihinde yer alacak ve bundan dolayı gururluyuz.”

“Biraz daha paraya ihtiyacımız var bu yüzden lütden Crowdcube sitesinde gözünüz olsun. Hadi yarışalım!” dedi.


Yorumlar

“Resmi: Caterham Abu Dhabi’de Formula 1’e Dönüyor!” için 9 yanıt

  1. Murat Aksoy avatarı

    Bir şekilde bu olay tarihe geçti. Saygıyı hakediyorlar.

  2. Takım zar zor piste çıkacak ve Kobayashi’nin yarışmayacağı neredeyse garanti. Paralılar gelecek.

  3. Yağmur Deniz Solmaz avatarı
    Yağmur Deniz Solmaz

    Yaşasın. İşte birlikten kuvvet doğarın kanıtı bu durum. Bende 5 Sterlin yarımda bulundum. Zaten küçük bir hesapla 1 milyon kişi 2.5 Strelin verse halledilecekti durum. Olsun F12de küçük takımlara da yer var. Olmalı. Bunu anlaması gerek büyük dediğimiz takımların. Yoksa F1 yok olup gidecek. hadi bakalım Caterham göster kendini.

  4. Sevindim 🙂

  5. abdullah gözün aydın takımın yarışmaya başlayacak herhalde 🙂

    1. eee crowdfundingde takıma 1 pound yardım ettim. artık bir bölümü benim sayılır 😀 sorumluluğumu yerine getirdim. az daha para olsaydı sitenin adını yazdıracaktım üstüne ama 1000 pound bulamadım 😀

      1. braderim söylesen siteden toplardık o kadar yahu 😀

  6. FerrariFanTR avatarı

    Tamam da bu takımın bütün çalışanları mekanikerleri işten çıkarılmadi mi onlarin yerine kim gecicek iş sadece pilotla bitmiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir