"Türkiye, Yarışları Elinde Tutmakta Zorlanacak"

yazar:

kategori:

Türkiye Motorsporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, 2011’de bitecek olan anlaşmasını uzatmanın Türkiye için zor olduğunu kabul etti.

TOSFED Başkanı Tahincioglu, F1’e yeni katılmak isteyen ülkeler karşısında ülkemizin zorlanacağını belirtti.

Tahincioğlu: “Bir anlaşmaya varmak kolay olmayacak. Zorlu bir rekabet var, başladığımız zamanki gibi”

“Tebliğ, anlaşmanın 12 Haziran 2012’de biteceğini hatırlatır özellikte. Anlaşma, son olarak 2011 sezonunda yarışı garanti ediyor. Bu da, eğer devam etmek istiyorsak, o tarihten önce Bay Ecclestone ile anlaşmamız gerektiği anlamına geliyor. Şüphesiz ciddi adaylar da var”

Tahincioglu ayrıca Türkiye’nin Formula 1’i umduğu kadar benimsemediğini ifade etti ve gelecek için bir seçeneğin alternatifli olarak Türkiye’de yarış yapılması olduğunu öne sürdü.

Tahincioğlu: “F1’i buraya getirmek için çok çalıştım ve bunun gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyum. Ama pek de tahmin edildiği gibi olmadı. Başbakanımız bile F1’i burada tutmak istiyor. Türkiye’yi ve İstanbul’u tanıtmanın en iyi araçlarından biri bu. Daha iyi ortamlar tercih ederdim ama çoğu insan, ülke çıkarlarını kendilerininden sonra görüyor.”

“Dünya Ralli Şampiyonası’na önerdiğim gibi alternatifli yıllara geçebiliriz. Herkes başlangıçta buna karşı çıktı ama sonunda adapte olundu”


Yorumlar

  1. ercan postacı avatarı
    ercan postacı

    sayın başkan inanamadımki ortaya cıkmış ve beyanatlar veriyor benim zaten hiçmi hiç 2011 den sonra bu pistden bir beklentim yok olmadıgı gibide yosun baglar artık orası bu zamana kadar ne bir pazarlama olayı nede başka bir şey gördüm orda kısacası toplumsal olarak motor sporlarına olan ilgisizlik ve malesef ülkemizdeki mali insan yapısı bu tür olayları kaldıramıyor daha dorusu o kadar para vermek insanlara sacma geliyor cünkü motor sporlarında holiganizim ve agresiflik yok bu ancak futbol da bukadar yüksek derecede var malesef şampiyonlar ligi maclarında bu ülkede 600.1000 tl arası bilet paraları ödene biliniyor bir örnek daha vereyim herkez icin olsun buda bjk-fb-gs bilet fiyatları barcelona daki lig maclarındanda pahalı ve full dolu nedeni acıklamışımdır umarım ist parkda nebir holiganlık var nebir küfür var nede kagva var motor sporlarındaki profosyönellik bizim milletimize göre degil kısacası bizim spor kültürümüz degil

  2. %100 yerli üretim yapan bir firmamız yok, otomobil piyasamız Avrupa ülkeleri veya Japonya GKore Amerika kadar gelişkin değil. Bu yüzden ancak bu yıllar olduğu kadar ilgi görüyor F1. Pisti bile adam gibi kullanamıyoruz. İşletemiyoruz. Tanıtamıyoruz. Bunu yapamadan halkın ilgi göstermesini nasıl bekleyebiliriz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir