Vettel: "Red Bull İçin Cevap Verme Zamanı Geldi"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, eğer Red Bull şampiyonluk ümitlerini ayakta tutumak istiyorsa Brawn GP’ye karşı cevap vermesinin zamanının geldiğini düşünüyor.

Bu sezon şimdiye kadar Jenson Button’un dışında yarış kazanan tek pilot olan Alman genç yıldız, kendisinin ve takımının artık hata yapmaması gerektiğine inanıyor.

Türkiye GP ile ilgili olarak konuşan Vettel, Red Bull’un ve kendisinin artık aradaki farkı kapatmaya başlaması gerektiğini belirtti.

Takımın artık tepki vermesi gerekip gerekmediği sorulduğunda Vettel: “Evet öyle düşünüyorum. Şampiyonluk açısından düşünürsek öndeki araçlarla aramızda büyük fark olduğunu biliyorum, özellikle de Jenson ile. Ama kendimize yoğunlaşmamız gerekiyor.

“Son yarışlarda bir kaç hata yaptık ve belki de yanlış strateji üzerine oynadık. Ama burada herşeyi yapmak için elimizden geldiğince çabalıyoruz. Çok rekabetçi bir araca sahip olduğumuzu düşünüyorum. Belki de Monako’da değil de burada yardımı olması gereken bazı yeni parçalar var. Araç genelde hızlı virajları seviyor, İstanbul’da o yönde bir pist”

Red Bull Racing, İstanbul’da Brawn’ın en büyük rakibi olarak görülüyor.

Difüzörle ilgili olarak Vettel: “Monako’da bir gelişimin olup olmadığını görmek çok zordu. Verilerden okduğumuz herşey olumluydu ve burada bize yardımı olmalı. Burada daha fazla hızlı viraj var ve Monako’daki gibi dur-kalk pek yok. Sonuçta göreceğiz”

“Bu pistte aracımızın iyi olacağını düşünüyorum. Ama önümüzde bütün bir haftasonu var, bu yüzden bunu ıspatlamamız gerekiyor.”

“Kimseden korkmuyoruz. Şampiyonaya ve sonuçlara baktığınızda Brawn favori, burası için de öyle. Ama buraya elimizden geleni yapmaya geldik ve amacımız kazanmak. Bu yüzden onları yenmeye çalışıyoruz”


Yorumlar

  1. hızlı virajlarda diğer tüm takımlardan iyidiler 1. antremanlarda ama son sektördeki yawaş virajlarda yaklaşık 0.3 kaybettiler düzenli olarak, bu bölümlerde dengeyi bulabilirse polü kazanıp yarışı da domine edebilirler düşüncesindeyim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir