Briatore "300-400 Çalışanımız Varken Blöf Yapamayız!"

yazar:

kategori:

Renault F1 Takım Patronu Flavio Briatore, takımların ve FIA’nın bütçe sınırı tartışması konusunda neden tartıştıkları konusunda kafasının karıştığını söyledi.

Şu anda 8 takım yeni Concorde Anlaşmasının imzalanması ve gelecek sene için planlanan 40 milyon poundluk bütçenin kaldırılması halinde 2010’da yarışacağını söylüyor ve takımlar bu isteklerinin gelecek hafta cumaya kadar gerçekleşmesini istiyor.

FIA ve FOTA bu tartışmada henüz sonuca varamadı ve Briatore konunun neden bu seviyeye geldiğini anlayamadığını söyledi.

Briatore “Dürüst olmak gerekirse bilmiyoruz. Bu durumun bu kadar zorlaşması bir sürpriz. Benim açımdan bu konunun zorluğunu anlayamıyorum. Biz Formula 1’de olmak istiyoruz. 2010, 2011, 2013, 2015’te burada olmak istiyoruz. Ve yine 2012 hakkında konuşuyoruz ve bunun nedenini bilmiyorum. Gelecek hakkında konuşuyoruz ancak neden 2013 ya da 2014’ten konuşmuyoruz. Ben aralarında fark olduğunu düşünmüyorum.”

“İlk gününden itibaren FOTA kimseye karşı agresif olmadı. Biz sadece şampiyonaya katılmak, harcamaları düşürmek, açık kurallar, yönetim istedik ve Formnula 1 Komisyonuna, sporun iyi bir geleceği olması için kararları birlikte almaya ihtiyacımız var.”

“Her zaman taraftarları unutuyoruz. Her zaman bu insanları unutuyoruz. Şu anda çok büyük karışıklık var. Sorunun ne olduğunu anlayamıyorum. Bazı insanlar da gerçekten neden sorun olduğunu anlayamıyor. Bu oldukça yıkıcı. Biz blöf yapmıyoruz çünkü 300 400 kişi sizinle çalışırken blöf yapamazsınız.”

“Bu kişiler evlerine giden insanlar ve onların maaşını ödemek zorundayız.Bu kadar işçiniz varken blöf yapamazsınız. Bu konuda endişelenmeliyiz. Mortgage ödeyen ve çocuklarını okullara gönderen çalışanlarımız var.”

“Blöf yapmıyoruz ve dediğim gibi savaş istemiyoruz, sadece Formula 1’de uzun süre kalmak için istikrar istiyoruz. İstediğimiz şey bu. Özel bir şey istemiyoruz, sadece istikrar istiyoruz.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. Tüm takımların söylemek istediğini açık yüreklilikle dile getirmiş flavio.
    Tebrikler.

  2. Ewet Arkadaşlar kim FOTA blöf yapıyo dediyse halt etmiş.Briatoreninde dediği gibi o kadar çalışanı olan bir kuruluş bir anda hadi kardeşim allah versin deyip adamlarını işten çıkaramaz.Bu konuda zaten Toyota Reno ve Ferrari çok agresiv konuşmalar yaptı.Belkide o yüzden blöf olarak algılanmış olabilir.

  3. 800-1000 çalışana sahip takımlar napsın bide.. takımların birden %60 ile %90 arasında küçülmesini istemek adil olmaz

  4. sinan  bilir avatarı

    aman allahım Briatoremi gerçekten bu konuşan :D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir