Mercedes, Hamilton’un “Kabus” Yaşamasından Korkuyor

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, şampiyona lideri Lewis Hamilton’un sezonun son yarışında teknik bir sorunla kabus yaşayıp şampiyonluğu kaybetmesinden endişe duyduğunu söyledi.

Sezonun yarısından bu yana bariz bir şekilde üstünlüğü ele geçiren ve art arda 5 kez yarış kazanan Hamilton, sadece son yarışta galibiyeti takım arkadaşına kaptırdı ama buna rağmen son yarışa 17 puan farkla lider gidiyor.

Ancak son yarışta çifte puan olması nedeniyle Hamilton olur da bir sorun yaşarsa şampiyonluğu kaybedebilir.

Wolff “Açıkçası Lewis’in sorun yaşaması kabus olur. Şampiyonanın direkt ve adil bir şekilde sonlanmasını istiyoruz, birisinin sorun yaşayarak kaybetmesini değil. Eğer teknik bir sorun olursa ve birisi yarışı tamamlayamazsa bu şampiyonaya büyük gölge düşürür.  Son yarışta ikisi arasında direkt mücadele olmasını istiyorum.” dedi.

Wolff çifte puan sistemine karşı olsa da, gelecekte bu sezonun çifte puanla hatırlayacağını düşünmüyor.

Wolff “Kurallar kuraldır. Yeteri kadar puanın olmadığı için şampiyon olamazsan bu tarihe kaybettin ya da kazandın diye geçer. Kurallar bu şekilde. En çok puanı kazanan şampiyon olur.”

“Şampiyonayı kim kazanırsa kazansın adını rekorlar kitabına sokacak. Hepsi bu.”

“Her iki pilotumuza da eşit bir şekilde önem veriyorum. Her ikisi de markamız için harika sürücüler çünkü farklı kişiliklere sahipler ve farklı yarışçılar. Bu yüzden Mercedes için hangisinin şampiyon olduğu önemli değil.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes, Hamilton’un “Kabus” Yaşamasından Korkuyor” için 18 yanıt

  1. Hamilton bence Polü alır ama yarışta motor arızası yaşar.2012’deki gibi yarış dışı kalır.

  2. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Serhan Acar ın facebook üzerinden paylaştığı bir resim. şu son yarışta çifte puanın saçmalığını ortaya koyan bir resim olmuş.

  3. En sonunda Rosberg sorun yaşayacak daha ilk turlarda. Herşey bitecek millet rahatlıcak, ki Toto da buna dahil. Ondan sonra da tam tersi yönde komplolar üretilmeye başlanıcak falan filan. İşleri zor. İki aracın da finişi sorunsuz ve hatasız şekilde geçmesi gerekiyor. Mercedes için büyük bi baskı bu.

    1. ReyizHamilton avatarı
      ReyizHamilton

      rosberg de sorun yaşayabilir teknik olarak çünkü sezon içinde ham a göre daha az sorun yaşadı parçaların ömrü dolayısıyla olabilir

  4. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Hamilton sorun yaşayacak Rosberg gülecek dertler bitecek

  5. bence hamiltonun içinde hala bir 2008 korkusu var ya başıma bir iş gelirse ya spin atarsam ya temas yaşarsam diye .. hayret rosberg sakin hiç ses yok ne olaki

  6. Hamilton hata yapacakmış rosberg kaybedemezmiymiş. rosberg zaten kaybetti. Hamilton bu sene takım veya takım arkadaşı sorunu olmadığı tüm yarışlarda zaten ilk ikide bitirdi. 2.likten daha kötü bitirirse bu dış etkenlerden dolayı olacak bu açık.

  7. mercedes bu konuyu cidden çok fazla dillendirdi ama bu kötü niyetten değil bence. saçma sapan puan sistemi nedeniyle hamilton olası bir sorunda, aradaki 17 puan farka rağmen şampiyonluğu çok rahat kaybedebilir. şu anda 17 puan fark olmasının hiç bir önemi yok çünkü en kötü ikinci olması gerekiyor. Oldu ki bir yerde freni kaçırdı dışarı taştı, herhangi bir sorun yaşadı ve bir sıra daha kaybetti. her şey bitiyor.

    normal şartlarda en kötü 6. olması yeterli olacaktır ancak düşünün olayı. adam 17 puan farkla lider giriyor ama en ufak bir sorunda bir iki sıra kaybetse kendisine yeterli olmayacak.

  8. Lewis küresel anlamda Rosberg’ten daha çok tanınan ve Mercedes’i tanıtacak bir pilot.Eğer ki mekanik sebeblerden dolayı yarış dışı kalırsa Mercedes’in tanıtımı için çok büyük darbe olacak ve Toto’nun asıl korkusu bu şampiyonayı gölgelemesi değil.O yüzden Toto iki pilotunda en iyi şekilde yarışı bitirmesini istiyor.

  9. niconun aracından sıkıntı çıkamaz mı 2 haftadır lewisin sorun yaşamısından korkuyoruz diyip duruyolar

  10. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Birşeyi 40 kere söylersen başına gelir demişler. Mercedes 2 haftadır son yarışlar ilgili saçma sapan açıklamalar yapıyorlar. Şu sene bitse hayırlısıyla.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Ters mantık yürütürsek; Herkes son yarışta Lewis’in başına birşey gelmesinden ya da Mercedes’in Hamilton’a bir sabotaj yapabileceğinden endişe duyuyor. Mercedes’te imajına zarar gelmemesi için Hamilton’ın sorun yaşamaması için elinden geleni de yapacaktır diye tahmin ediyorum.

      Kaldı ki dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Mercedes aptal değildir. Son yarışta bir sabotaja asla kalkışmazlar. Sabotajı düşünselerdi sezonun son yarışında göstere göstere değil son 3-4 yarışta bunu yaparlardı. Ama son 4 yarışın 3’ünü Lewis kazandı.

      Bence Mercedes ne olursa olsun kazananın pist üzerinde olmasını isteyecektir. Sabotaj gibi durumlarda ciddi imaj, taraftar ve sponsor kaybı yaşayabilirler. Bu da takıma ciddi bir zarar verir.

  11. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Tabiki de öyle olur. Lewis’in problem yaşaması çok ciddi imajını zedeler Mercedes’in. Onların da en büyük korkusu bu.

  12. Gariptir ki hep Lewis için bozulma korkusu var. Ne iş anlamadım. Nico bozulursa oda kaybetmiş olacak. Yani ona üzülmeyecekmisiniz. Nasıl bir takım bu garip gerçekten.

    Ya hep Lewis ile alakalı bu konuda soru geliyor yada adam harbiden konuşmayı bilmiyor. Bir takım patorunu böyle konuşmamalı soru gelse bile. Ne olursa olsun Mercedes yani kendisi kazanacak.

    Motorsporu bu kimin ne zaman bozulacağını kimse bilmez. Hiç bozulmayan Ferrari 2006 da nasıl bozuldu son anda gördük hep birlikte. Bunda ağlamanın yada böyle garip demeçler vermenin lüzumu yok bence.

    1. demekki içeride bu konuşuluyor kunuşanda hamiltondur yoksa bir takımın pilotu 17 puan önde olsun ama olumsuzlukları başına bişe gelecekmiş gibi konuşuyorlar hem yönetim hem hamilton …

  13. Çok fazla dillendirmeye başladılar bu teknik sorun olayını. Yarışa hazırlık yapıyorlar heralde… Yarış şu anda F1 tarihindeki en çok komplonun olduğu yarış olacak.

  14. mercedeste anlamış 2008 yılının tekrarının yaşanacağını hamilton hata yapacağını …. bir adam yedisinde ne otuzunda aynıdır geçen haftada ki gibi … eger olamazsa şampiyon mercedes kumpas kurdu hamiltona şimdiden yorumları okur gibiyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir