McLaren, Mercedes’e Veda Etmeye Hazır

yazar:

kategori:

McLaren ve Mercedes’in uzun süren ortaklığı bu hafta sonu bitiyor.

Woking merkezli takım 1995 yılından bu yana Mercedes motoru ile yarışıyor ve toplamda üç pilotlar ve 1998 takımlar şampiyonluğunu kazandı.

Ancak McLaren gelecek yıl Honda motorunu kullanacak.

McLaren’den Eric Boullier, Mercedes motoruna iyi bir sonuç ile veda etmek istediklerini söyledi.

“Abu Dhabi yarışı, McLaren tarihindeki çok önemli bir dönemin sonu olacak. Mercedes ile 20 sezon boyunca çok başarılı ve tarihi bir otaklığı imza attık ve onlara teşekkür ediyoruz”

Bu yıl şampiyonayı beşinci sırada götüren McLaren, Abu Dhabi GP’inde şampiyonadaki yerini güvence altına almak istiyor.

“Çifte puan ile şampiyonadaki yerimiz tehlike altında. Bu yüzden hafta sonu boyunca klasmandaki yerimizi sağlamlaştırmaya odaklandık. Tüm ekip için amacımız pozitif bir sonuç ile sezonu sonlandırmak”

“Sezonu bazı güzel puanlar ile bitirmek, Woking fabrikasındaki herkes için harika bir ödül olurdu. Oraya gittiğimiz andan itibaren kış sezonu için değerli bilgiler elde etmeye çalışacağız”

“Hem ekibimiz hem de spor için heyecan verici bir hafta sonu olacak” dedi.


Yorumlar

“McLaren, Mercedes’e Veda Etmeye Hazır” için 8 yanıt

  1. Mercedes yönetiminden hürriyetini kazandı takım resmen çöktü alt klasmanda oynamaya başladı Mercedes motorlarından da kurtulunca iyice dip yapacak herhal mevcutta gridde en eli ayağı düzgün motor bu olunca ve sil baştan yapan taze biriyle başlayınca. Lewis’in kurtulup bugün şampiyonluğa oynamasını saymıyoruz bile. Küçücük takımı rahatlığıyla şampiyonluğa taşımış büyük yetenek Jenson’un çektiği de cabası. 🙂
    Biraz da iğneleyelim demi ama 🙂 galiba en iyi giden şey McLaren P1 GTR …. O da bir italyan Zonda Revolucion’a mağlub olur mu bilinmez he motorunun gürültüsünün yanında tesirsiz kalacağı kesin meşhur AMG merso
    🙂

  2. Newey, McLaren dan ayrıldı RB yi şampiyon yaptı. Mercedes, McLaren dan ayrıldı kendini şampiyon yaptı. Ulan bazen diyorum bizdemi var problem :))))))))))))

    Şaka bir yana. Yeni yapılanmanın meyvelerini bekliyorum. Çünkü takımın geçirdiği dönüşüme inancım tam şuan. Bizim de zamanımız geliyor bence. Özellikle kimse beklemese de seneye büyük olaylar bekliyorum şampiyonluk dışında.

    Şampiyonluk ultra bir durum olur malesef seneye. Ama burası F1 ve bu takımda McLaren, yani herşey beklenir.

  3. o en hızlı arabayla michael schumacher,e malup oldunuz … 98.den 2004.de kadar hatta 1999 yılında ayağı kırılmasaydı yine schumacher şampiyondu … 98 yılında son iki yarış kala kaybetti şampiyonluğu schumi

    1. Murat Aksoy avatarı

      2002-2003 ve 2004’teki şampiyonluklarda Ferrari aracının pistte gerçek bir rakibi yoktu. Bu da yetmezmiş gibi hem Michael gibi bir pilota sahiptiler hem de pistte Michael ile mücadele edebilecek şampiyon bir pilot ta yoktu (jv !! Hariç) Hatta 2002 ve özellikle de 2004’te Ferrari aracı sadece bu sezonki Mercedes ile kıysalanabilir.

    2. Berilyum viraj ici fren yasagi ve bridgestone diyorum sadece

      1. Murat Aksoy avatarı

        Bernie Ecclestone; Birçok alanda “Ferrari’yi kolladık”. Yıl 2008 yani Ferrari tarihinin en parlak dönemi bittikten ve MonteKinte sağa sola saldırmaya başladıktan sonra yapılan bir açıklama. .. diyorum sadece.

        1. Adamların kuralları veto yetkisi vardı.Ne zamanki alternatif seri kurmaya kalktılar.O zaman çadır karıştı. Bernie Fia aracılığı ile hem Mclaren’in hemde Ferrari’nin burnunu epey sürttü.

          1. Murat Aksoy avatarı

            Buna rağmen yıllarca kuralların Ferrari aleyhine değiştirildiği propagandası yapıldı. Halbuki en açık örneği ile 2005 yılının son yarışı dahil McLaren ve Renault V10 ile mücadele verirken Ferrari maranello’da V8 deniyordu. Daha V8’in adı geçmezken. Yani çok önceden haberi vardı. Evet FIA rekabetini izlemeye alışık olduğumuz en büyük iki takımın da burnunu sürttü ama özellikle McLaren’in …….. boş kısma istediğini yaz. Mesela canına okudu! Gibi.. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir