McLaren Aralık Ayına Kadar Pilot Kadrosunu Açıklamayacak!

McLaren takımı, 2015 Formula 1 pilot kadrosunu aralık ayına kadar açıklamayacağını duyurdu.

Honda ile yeniden birlikteliğe hazırlanan McLaren’de Fernando Alonso’nun yarışacağı düşünülürken 2. pilotun Kevin Magnussen mi yoksa Jenson Button mu olacağı konusunda takımın kararsız olduğu belirtiliyor.

Normalde bu hafta sezonun son yarışı olan Abu Dhabi’de hem McLaren’in hem de Ferrari’nin 2015 kadrosunu doğrulaması bekleniyordu.

Ancak bu akşam takımdan yapılan açıklama tersi yönünde oldu ve 1 Aralık’tan önce herhangi bir açıklamanın olmayacağı söylendi.

Yapılan açıklamada “Formula 1 takımı için optimum sürücü kadrosu seçimi önemli bir süreçtir. Bu yüzden çok iyi analiz yapılması gerekiyor.”

“Durum öyle olunca, yarış takımının sezonun son yarışına odaklanmasını ve en iyi sonucu almaya çalışmasını engellemekten kaçınmak için 2015 pilot kadrosu ile ilgili son kararı 1 Aralık Pazartesi’nden önce yapmama kararı aldık.” dedi.

Takımın Fernando Alonso ile anlaştığına kesin gözüyle bakılıyor. Normalde Kevin Magnussen’in de devam etmesi bekleniyordu ancak takımın sezon sonrası gerçekleştirilecek Abu Dhabi testlerinde Honda’nın yeni motorunun durumuna bakarak ikinci pilot konusunda karar vereceği tahmin ediliyor.


Yorumlar

“McLaren Aralık Ayına Kadar Pilot Kadrosunu Açıklamayacak!” için 19 yanıt

  1. Sonucta bu bir is ayıbı falan yok bunun. Takım kendine en uygun pilotu arıyor.

  2. Monısha degılmıydı sauberde ”f1 de sozlesmenın anlamı yok dıye”….durum bu ıste….Button yerınde olsam postayı koyar gıderdım…Mclareın ın yaptıgı cok buyuk ayıp ve button-magnussen ın geleceklerıyle oynuyorlar resmen.

  3. daha önce yazdım sinirden yine yazıyorum. Yemişim böyle anlaşmayı, takım yöneticiliğini.

    Jenson Button gibi bir sürücü, o kadar deneyimine, başarılarına ve yaşına rağmen neredeyse kış testleri başlayacak olmasına rağmen hala ne yapacağını bilmiyor. Ve tek seçeneği McLaren. McLaren he derse kalacak yoksa gidecek. Ve son yarışın veda yarışı dahi olup olmayacağını bilmiyor.

    Her iki sürücü de geleceğini bilmiyor. Bu iş bu kadar uzayamaz. Özellikle büyük takımlarda bu işi bu kadar uzatmamalısınız. İki sürücüden birisi gidecek. Button giderse yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı üzülürüm, Magnussen giderse daha genç bir yetenek olduğu ve kariyerinin devamının olup olmayacağı belli olmayacağı için üzülürüm.

  4. Murat Aksoy avatarı

    Anahtar Alonso’nun tazminatı. Ferrari mi önce Vettel’i açıklayacak yoksa Alonso mu McLaren’i? Bu işin Mart’a kadar yolu var. Bence Alonso kendini kovdurup kalan parasını almanın peşinde. Çünkü bir süre daha böyle giderse AbuDhabi’de Vettel test yapamayacak! Hatta epey uzun bir süre simulatore bile oturamayacak gibi.

    1. Onur Gentas avatarı

      Vettel zaten Abu Dhabi testlerine katılamıyor Red Bull geç bırakacağı için. Bu pilot açıklamalarının Mart ayına kadar sürmesi mümkün değil. Pilotlar takımlarla hiç çalışmadanmı başlayacaklar sezona? Aslında kimin hangi takımda yarışacağı bana göre çoktan belli ama açıklamalar bekleniyor sadece.

      1. Murat Aksoy avatarı

        O kısım (mart) kinayeydi. Hani olursa ekime olmazsa Kasım’a diye bir tamlama var ya ona gönderme yaptım. Çünkü Kasım da geçiyor.

  5. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    ayıp oldu hem button a hem magnussene adamlar ne yapacaklar ne planlıcaklar şaşırdılar.

  6. alonso bir yıl ara verecek hamilton ferrariye, rai mclarene, vet mercedese gidecek. ben ferrarinin 2. pilotu olcam. magnussen devam edecek, button da ölecek

    nasıl teori

  7. Bence bu kararın ardındaki en büyük etken Hamilton ! Hamilton’da hala Mercedesle anlaşma imzalamadı eğer şampiyon olursa Mercedeste kalacak eğer olurda mekanik sorun yaşayıp bir komplo görürde takımdan soğursa Mclaren’e gidebilir. Mclaren’de burda ki duruma göre karar verecek. Mclaren’in Alonso ilede hala kesin anlaşma imzaladığını sanmıyorum açıkcası. Hep Alonso askıya alıyordu Mclaren’i bu sefer Mclaren Alonsoyu bekletmeye aldı Hamilton’un durumunu beklemek için.

    1. bence alonsoyla anlaştılar ve yine hamilton gelecek mercedes koltuğunada button geçecek nasıl fikir 😀

    2. hamilton ın 2015 sezonu dahil mercedesle anlaşması var.bu anlaşmayı bozup yok mclarene yok rbr ye yok şu takıma yok bu takıma gitme şansı yok.bazı üretilen teoriler için hatırlatma gereği duydum.
      ayrıca tezat olarak alonsonun 2014 sezonu sonunda biten ferrari ile anlaşmasını 2017 sezonuna kadar uzattığıda yazılmıştı fakat buda ön anlaşma olmalı yada karşılıklı feshedilebilir bir anlaşma imiş belli şartlara dayanarak
      mc larenin pilot kadrosuna gelirsek button kalmalı.magnussen gitmeli.button magnussenden daha iyi bir durumda olduğunu ispatladı.2.koltuk için ise yani esasında 1.pilot koltuğu için alonso biçilmiş kaftan boşta ve fiyat olarak ikna edilebilir (tabiki alonso ferrai anlaşması ve birlikteliğinden alonsonun doğan bir yükümlülüğü yoksa örnek olarak 2009 yılında kimi nin ferrariden ayrılması ve tazminat meselesi ve kimi nin mc laren ile anlaşamaması veya kimi nin ferrariden yarışmaması şartıyla aldığı tazminatla mc laren in önerdiği ücret arasında çok bir fark olmaması)
      netice itibariyle alonso mc laren ile anlaşmalı bunu isterim ki rakibimizde ciddi ve rekabetçi bir takımda olsun ve yarışlardan zevk alalım kaldıki alonso da en iyi takımlarda yarışmayı hak eden bir pilot şüphesiz (fakat fazla konuşmamak boşboğazlık yapmamak şartıyal 🙂 )

  8. Şİmdi abu dhabi de aracı hangi pilotlar test edecek?

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Test pilotları var. Muhtemelen onlar kullanır testte aracı.

  9. İyice kabak tadı verdi bu iş. Pilotların kariyerleri ne olacak? Rezillik resmen.

    1. Jeton şimdi düştü, ben aylar sonrası diye düşünmüştüm. 1 Aralık iki hafta sonrasıymış lan! Zaman ne çabuk geçti?

      1. vw-tdi-power avatarı

        Aynısını yaşadım abi yuh dedim sonra 2 hafta sonra olduğunu farkettim 😀

          1. haha Alemsin Günay 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir