Webber: “Günümüz Formula 1’i Artık Yarış Değil”

2013 sonunda Formula 1’den ayrılan Mark Webber, günümüz Formula 1’inin doğru yolda olmadığını düşünüyor.

Porsche ile Dünya Dayanıklılık Serisi’nde mücadele eden Webber “Şu anda Formula 1’de daha önemli şeylerin olduğunu söylemeliyim. Sporun durumu ve geleceğinden bahsediyorum.”

“Kimi Raikkonen’in durumuna bakın. Bu yarış değil. Araçlar limitte sürülüyor olsaydı o da orada olurdu. Art arda hızlı turlar olsaydı…”

“O tamamen hayal kırıklığı yaşıyor.”

“Bunun dışında Bernie Ecclestone’nun Formula 1’de genç taraftarlara ihtiyaç duymadığını söylemesini çok, çok ilginç buldum.” dedi.

Gelecek sene Toro Rosso’da 17 yaşındaki Max Verstappen’in yarışacak olması için Webber “İnsanların 17 yaşındaki birisini izlemek için bilete 400 Euro vermek isteyeceğini düşünmüyorum.”

“Fernando ve Kimi’de farklı durumlar oldu ancak onlar çok özeldi. O dönemde araçları sürmek özellikle fiziksel açıdan çok zordu. Hata yapma riski daha fazlaydı.”

“Şu anda aynı zamanda Formula 1 aracının pitten çıkışı da utanç verici. Biraz daha güçlü GP2 aracına benziyor. Alışkın olduğumuz Formula 1 değil.”

“Televizyonda tam bir yarış izlemeyeli aylar geçti. Brezilya’dan sonra arabamda radyodan dinliyordum ve konuştuklarının % 85’i lastikler üzerineydi. Bu sadece pilotlar için değil taraftarlar için de sinir bozucu.”

“DRS utanç verici. 2000’lerin ortasına göre çok farklı. Son 3-4 senede olan gelişmeler taraftarların lehine değildi.”

“4 pit stop ne için? Ve paralı pilotlar… Formula 1’de kesinlikle en iyi sürücüler olmalı ancak o şekilde olabilecek sürücüler tek bir test için dahi 400 bin Euro bulamıyorlar.” dedi.


Yorumlar

“Webber: “Günümüz Formula 1’i Artık Yarış Değil”” için 13 yanıt

  1. Ancak bu kadar iyi özetlenebilirdi. Küçükken babamla takip ederdik . 20 yıldan fazla olmuştur. Yarış olacağı günleri sabırsızlıkla beklediğimi, haberleri bulmaya çalıştıgımı hatırlıyorum. Oysa son 3-4 senedir, start’ı izliyor aralarda da 1-2 sefer bakıyorum o kadar. Şu andaki genç pilotların hiçbirinde de gelecek ışığı, yıldız potansiyeli görmüyorum. Bizim yaşlı İngiliz tipleme, sporu resmi şekilde mahvetmiş durumda.

  2. Bir Mark Webber klasiği. Açık, net, doğru, tarafsız. (Gazete reklamı gibi oldu.)

    Can gibi de bağlayayım;

    Adam…

  3. webber herzaman acik ve dogru konusmustur sevdigim pilotlardan birisidir.

  4. Sanırım bernie giderken yanında F1’de götürmek istiyor!

  5. Çok açık ve net. Adamlar bunları düşünmüyor ki daha nasıl bir saçma yenilik bulup sporu iyice batırabiliriz derdindeler.

  6. “Kimi Raikkonen’in durumuna bakın. Bu yarış değil. Araçlar limitte sürülüyor olsaydı o da orada olurdu. Art arda hızlı turlar olsaydı…”

    “O tamamen hayal kırıklığı yaşıyor.”

  7. ewet bencede cok sacma olmaya basladı zaten f1 pahalı spor oylede kalmalı reklam yapılmalı sponsor gelsın dıye yok ıckı ok sıgara yasagı derken sponsorlar oluyorda ve v10 gelse benzın ıkmalı olursada harıka olur eskısı gıbı

  8. bu adam çok yetenekli değildi ama her zaman doğruları söylerdi..

  9. Bernie`nin kafasinin atmasi ve bu aralar acayip sert cikislari bunlardan olsa gerek. Adam bu motorlarla olmaz diyor, bu lastiklerle de olmaz derse ve masaya yumrugunu vurursa isler yeniden duzene girebilir. Yoksa daha cok cekicez..

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu adamın doğrudan aklındakileri konuşması hep hoşuma gitmiştir. Uzun zamandır gördüğüm en mantıklı ve güzel demeç.

  11. Gerçekten çok iyi konuşmuş

  12. Adam haklı 90 lı yıllar ve 2000 lerde ki f1 yok artık 2007 den sonra resmen çöktü para tasarrufundan bahsediyorlar ama iş seyirciden para alamya gelince dünya kadar bilet parası ya da pistlerden alınan paralar arabalar zaten artık zevk vermiyor ne ses ne görüntü sürücüler çok iyi olsalarda hatta çok rekabetçi sürücüler olsa da saçma sapan kurallar yüzünden yarışamıyorlar sadece teknik detaylarda boğuluyor bütün takımlar ve sürücüler…Ne güzel eskiden kim kaç pit stop yapıcak diye beklerdik benzin stratejilerini falan görürdük ama gel gör ki şimdi klasik yarışlar hangi takım 1. olucak ilk yarıştan belli oluyor neredeyse hani yarışıyorduk !!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir