Michelin, Formula 1’e Dönüşü Reddetmiyor

yazar:

kategori:

2006 sonunda Formula 1’den ayrılan Fransız lastik üreticisi Michelin, gelecekte Formula 1’e dönüşü reddetmiyor.

Tek lastik tedarikçisi kuralından sonra Formula 1’den ayrılan Michelin, gelecekte belli şartlar altında dönebileceğini açıkladı.

Michelin’in Motor Sporları Patronu Pascal Couasnon “Formula 1 kuralları lastiğe saygı duymalı. Lastikler şovun değil, teknolojinin bir objesi olarak görülmeli.” dedi.

Couasnon ayrıca şovu arttırmak için bazı planlarının olduğunu söyledi.

Couasnon “Harika bir şov için bazı fikirlerimiz var. Biz sadece teknolojinin şova engel olmadığını düşünüyoruz.”

“Biz bir konuda çok açığız: lastik boyutları Formula 1 teknolojisini kendi kullandığımız araçlara ders çıkarabileceğimiz şekilde olmalı.”

“Ve aynı zamanda lastiklerin bir kaç turda değişmesine neden olan kurallar olmamalı. Ama onlar pit stop istiyorsa neden olmasın?”

“Mesela yarışa başlanılan lastikler yarış sonunda da kullanılabilir. Uzun ömürlü, stabil ve hızlı lastikler olabilir. Bu çok karmaşık bir konu ve bunu seviyoruz.”

“Bir kaç üretici olacaksa bu harika olur! Ancak kurallar mantıklı olursa tek de girebiliriz. Aksi takdirde Michelin olmayız.” dedi.


Yorumlar

“Michelin, Formula 1’e Dönüşü Reddetmiyor” için 9 yanıt

  1. Michelin’in olmazsa isteklerinden birisi 18 inç jantlar. Hani bu sene Lotus’ta gördüğümüz at arabası tekeri gibi olanlar.

  2. Bence formula1i bu kadar sıkıcı yapan lastikler degil yakıt ikmali kuralıdır kimse kendini kandırmasın. eger yakıt ikmali geri gelirse cok daha iyi stratejiler izleyebiliriz.

  3. Michelin veya bir başkası, ismi önemli değil. Acilen en az 1 lastik tedarikçisi daha Formula 1’e girmeli. Tekelle olmuyor.

  4. Bende lastik savaslari istemiyorum, Michelin olsun tek tedarikci olsun.. Diger turlu araciniz iyi olsa bile lastik nedeniyle yavas kalan takimlar oluyor, bu hic adil degil bana gore..

  5. Hiç fena olmaz yoksa bu gidişe pilotlar antremanlarda aracın nasıl olduğuna değil lastikleri nasıl daha iyi koruruz ona bakmak zorunda kalacaklar
    Ayrıca keşke dünyanın en iyi 2 markası f1 de olsa michelin ve continental işte o zaman f1 şimdikinden daha zevkli olur tabi bir de şu motor sesleri artırılsa çok şey mi istedim yoksa abdullah çelik umarım bana hala kızgın degilsindir

  6. Onur Gentas avatarı

    Gönlüm Bridgestone ve Michelin’in beraber gelmelerinden yana:)

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      Aynen Onur abi. 2000 li yillardaki bridgestone michelin rekabeti çok daha iyiydi spor icin. Su an ki pirelliye muhtac kalinmazdi en azindan alternatif olurdu.

  7. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    bridgestone olmazsa en mantıklısı michelin zaten.

  8. İnşaaaaaallllaaaaaahhhh…Bugün kü en begendım haber….

    Play dooh hamuru gıbı dagılan,sözde heyecan katmak için 7 tur sonra aracların pite gırdıgı,tur basına muthıs farkların olmadıgı ve sırf lastık farkından dolayı gecıslerın yapıldıgı f1 istemiyorum..

    Tabıkı de tum yarısı 1 set lastıkle göturmeye de karsıyım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir